Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mazowszankaaa

Od maja staram sie o dziecko!!!!!!

Polecane posty

Gość Ania75
Dziewczyny musimy byc dobrej myśli i wierzyć, że nasze marzenia szybko się spełnią. Można pomyśleć, że łatwo mi mówić, bo mam już jedno zdrowe dziecko, ale jak w każdej kobiecie jest we mnie taki niepokój, czy wszystko będzie dobrze, czy uda mi się zajść w ciążę i urodzić zdrową dzidzię, zwłaszcza że przez 5 lat brałam pigułki, bo nie byłam gotowa na ponowne macierzyństwo... Ale teraz przyszedł czas i wierzę że się wszysko szczęsliwie potoczy...Trzymam za Was kciuki.

Musi sie udac,napewno...❤️ Jak nie tym to nastepnym razem!!!Wierze w to!:) Ciesze sie,bo mam tutaj polska tv (tylko TVN) Dzieki temu moglismy z mezem poogladac wczoraj sobie \"Taniec z Gwiazdami\":D Ogladaliscie tez?? Mysle,ze Mroczek slusznie wygral,chociaz az mi wlosy deba stanely jak im na koncu ta ciezka figura nie wyszla,brrrr...! Ola K.nawet sympatyczna,przekonalam sie do niej;) W rytmie cza-cza-cza wysylam buziaki!Pa! A co u Was? Nai gdzie sie podziewasz? Zapomnialas o nas??😭

Gość Ania75
też oglądałam "Taniec..." Szkoda że odpadła Joasia Jabłczyńska, była moją faworytką...

Aniu75 Asia J. tez byla moja faworytką ;-) Mam do Ciebie pytanie - dlaczego nie bylas gotowa na drugie malenstwo? Czy ciaza i porod tak daly Ci do wiwatu? Czy opieka i wychowanie maluszka? A moze plany zawodowe? Oczywiscie jak nie chcesz, to nie odpowiadaj. Pytam dlatego, ze ja chcialabym docelowo miec 3 dzieci, a wziawszy po uwage moje lata (28), no to powinnam sie zakrecic w miare szybko, jedno po drugim... ;-)

Gość nai...
hej! sorki ,ze sie nie odzywalam.Ale bylam na weekend u rodzicow,nie mialam dostepu do netu.W sobote bylam tez u zaprzyazjionego gin,robil mi USG powiedzial ze na 99 procent jestem wciazy,ale kazal rozwniez przyjsc za 2 tyg zeby potiwerdzic.Moil ze jest jeszcze wczesnie.Ogolnie to czuje sie swietnie,poza tym ze rano sie budze i nie moge spac(do tej pory bylam okropnym spiochem) Buziaczki ps.pozniej sie odezwe

Gość Ania75
do Mazowszaaanki: Po urodzeniu córeczki dość szybko wróciłam do pracy, już po 5 m-cach. Na szczęscie mój mąż bardzo odpowiedzialnie zajął sie maleństwem podczas mojej nieobecności, pomagała mu teściowa, później zatrudniliśmy opiekunkę, wiec do pracy szłam zupełnie spokojnie. Ani poród, ani opieka nad dzidzią nie miały wpływu na to że nie chciałam szybko urodzić drugiego dziecka. Myślę że największy wpływ miało to, że ja pochodzę z wielodzietnej rodziny i zawsze było nas w domu dużo, a pracował jedynie ojciec, więc żyliśmy dość skromnie. Mojej córeczce chciałam zapewnić wszystko co najlepsze, a że oboje pracujemy wiodło nam się nieźle. Ale ostatnio dojrzałam do tego, że chcę mieć drugie dziecko, zaczęłam obawiać się tego, że kiedy odejdziemy z tego świata nasza córeczka zostanie zupełnie sama. Ona zresztą też zaczęła wspominać o rodzeństwie. Męża w ogóle nie musiałam namawiać do mojego pomysłu, jest szczęśliwy. Tak więc jak widzisz, po prostu do tego trzeba dojrzeć...

Nai ... fantastycznie :D A spać nie możesz pewnie dlatego, że podswiadomie jestes rozentuzjazmowana ... Prosze opisuj wszystkie swoje objawy (brak objawow tez jest objawem ;-) ). To na przyszłość dla nas wszystkich...

Gość Ania75
Dziś żałuję, że nie zdecydowałam się na dzidzię wcześniej. Więc jeżeli chcesz mieć trójeczkę to nie zwlekaj tak długo jak ja Mazowszaaanko :-)

Ja mogę jedynie żałować, ze nie zaczęłam sie starac zaraz po ślubie. Gdyby zaskoczyło od razu mielibysmy podaddwuletnie bobo. I moglibysmy sie starac o nastepne ;-) Ale jak to w zyciu rozne sprawy byly na tapecie, praca, uczelnia, wyjazdy... Nie zaluje z jednej strony tego co przezylam, ale jak patrze na moja rowiesnice, ktora ma 3 dzieci, to mysle sobie, ze tez bym tak chciala ;-) Ona ma 2 dziewczynki w wieku 8 i 6 lat i rocznego chlopca. Super, czyż nie???

Gość Ania75
Pewnie że super :) Ja mam sąsiadkę, jest w Twoim wieku i 1 maja urodziła piąte dziecko. Ma czterech synów od 8-4 lat, a teraz urodziła im małą księżniczkę. Podziwiam ją i trochę zazdroszczę odwagi, bo ja bym się chyba nie zdecydowała...

Ale dzisiaj tutaj tloczno!!!:D Nai,fajnie,ze sie odezwalas,martwilam sie juz o Ciebie🌼 Mazowszanka fajnie jakby byla u Ciebie trojka naraz;):D?? Prawda? Nie masz w rodzinie moze blizniakow`?Problem bylby rozwiazany za pierwszym razem:D:D:D (dodam,ze mojego meza mama czyli moja tesciowa:O jest z trojaczkow,wczesniej tez tam byly blizniacze ciaze) A my z mezem zaraz po @ znowu zaczynymy starania;),no coz za pierwszym razem pudlo:O

===> Chce miec Karolinke... ;-) Nie bylo w rodzinie dalszej ani blizszej ciazy mnogiej, wiec mi raczej tez nie grozi. Ale kto wie. Moze bede prekursorka... Jak bylam mala to bardzo chcialam miec bliznieta, bo jeden bol porodowy i dwojka dzieci, ale teraz juz tak do tego nie podchodze... Marze zdecydowanie o pojedynczej ciąży :-)

Gość Ania75
No własnie, bliźniaki to fajna sprawa:-) Mnie ostatnio prześladują. Jak nie spotykam mamy z dwójeczką brzdąców, to na necie co chwila natykam się na wózki dla bliźniąt. Jestem chyba lekko przeczulona na tym punkcie. Odkąd z każdej strony docierają do mnie informacje o możliwości ciąży mnogiej po odstawieniu pigułek, myśl o bliźniakach nie daje mi spokoju. Zmykam juz do domku, troszkę się z mężęm poprzytulać, może coś z tego przytulania wkrótce wykiełkuje. Trzymajcie kciuki, do usłyszenia...

Gość Nasza JEDENASTKA
Nick..................Imie............Miasto........Wiek..........Termin@ 1) Mazowszanka...Ania............Wawa.........28.............???? 2) Ania20............Ania............Wawa.........20.............25.05. 3) Mozolinka........Ewa............Szczecin..... 26.............?????? 4) chce miec Karolinke....Ela.....Aachen........29.............?????? 5) kasia_79.........Kasia...........Wrocław......27.............21.05.(?) 6) Nai................Aga.............Wawa.........25.............????? 7) Jonka.............Asia............Wrocław......28.............15.05 8) hb.................Hania...........Lębork........26.............brak 9) Jade..............Asia.............Winnipeg.....23.............????? 10) Olka78 .........Ola..............Tczew.........27............20.05.2006 11) Ania75..........Ania............W-wa...........30............??????

no Kochane, dopiero co wstalam ( mam dzis dzien wolny od pracy)... Maowszankaaa - u mnie jest 7 godzin roznicy.. chce miec Karolinke - przykro mi... nie martw sie... \"co sie odwlecze to nieuciecze\" :P to bylo bylo w przyslowiu.. uszy do gory :) ja nadal nie mam okresu... nadal zero bolu brzucha - jak cos to poboli przez minutke, dwie i cisza..( mam tak od kilku dni). sama juz nie wiem co jest grane... takze zaraz lece do sklepu po test.... znajac zycie znow wyjdzie negatywny.. pozdrawiam goraco

Hej Jade u Ciebie dopiero przedpołudnie ;-) Leć po test i mów jaki wynik bedzie.. I wiecej optymizmu!! :-)

zrobilam test... i tak jak napisalam wynik byl znow negatywny... a @ ani widu ani slychu.... :(GRRRR szlag mnie jasny trafia... nie wiem juz co mam myslec , bo @ nadal nie przychodzi... :(:(:( nie mam zadnych objawow jak zawsze mialam przed @ moze mi ktos wytlumaczy cos jest grane? :(:(:(

Jade... przykro mi... a ktory to dzien cyklu??? Mialas juz tak wczesniej??? Moze jakies stresy ostatnio przechodzilas??? A moze test sie myli jednak, moze ciaza jest za mlodziutka...

Mazowszankaaa - echh , juz sama nie wiem.. nigdy wczesniej tak nie mialam... zawsze w terminie, no moze raz na ruski rok byl 1 lub 2 dni roznicy ..no i WIEDZIALAM ze dostane... tym razem jakos tak dziwnie bo nic nie czuje... zero objawow przed okresowych. mysle ze to moze dlatego, ze bylam w Polsce przez prawie 3 tyg., zmiana klimatu, podroz samolotem... bede w PL mialam dni plodne wiec sobie uzywalismy... ;) :P powiem tak - chcialabym bardzo wiedziec co jest grane - niepewnosc jest najgorsza :( dziekuje bardzo za slowa pocieszenia i otuchy :) bardzo wiele to dla mnie znaczy 🌻

Gość Ania75
Dzień dobry wszystkim w ten piękny dzień. U mnie dziś 6-ty dzień po odstawieniu tabletek, starania w toku, bo teraz to trudno wyliczyć dni płodne i wielka nadzieja że się uda.... Buźka

Witajcie!!! Aniu75! Ja do polowy marca bralam tabletki,kwiecien odczekalam i dostalam normalnie @ i teraz wzielam sie za strania. Napisz jaka przerwe zaproponowal Ci lekarz po odstawieniu pigulek?? Mi powiedzial,ze po miesiacu od odstawienia moge zaczac juz starania:) Ale z tym to roznie bywa,jedni kaza czekac 3 miesiace,inni nawet 6 a jeszcze inni wcale... Ja mam dzisiaj jakiegos dola:( Nie wiem sama dlaczego...:( Moze ,ze mam @ ,moze ,ze pada za oknem....?! Ale nastroj mam dzisiaj fatalny😭 Juz dawno nie mialam takiej chandry.... Uciekam z moja chandra do izolatki,zeby nie zarazac innych!;) Czeeesc!

Czesc wszytskim!!!!! ===>chce miec Karolinke... na chandre najlepszy sport (zwieksza wytwarzanie serotoniny), pogaduchy z przyjaciolka, zakupy, dobra ksiazka lub film.... A takze zabawa ze zwierzakiem... Moze to smiesznie brzmi ale tak naprawde jest. Ja mam swoje gryzonie i zawsze skutecznie poprawiaja mi nastroj!! Glowa do gory!!!!! U nas tez leje!!! A wlasciwie lalo, juz chyba sie uspokaja, a ptaki spiewaja jak szalone ;-) A ja mam pewien dylemat... \"Grozi\" mi nowa, fantastyczna praca!!!! I co z moimi staraniami? A jezeli sie udalo??? Zdaję sie na wyzsza instancje... Co ma byc, to bedzie!!! Caluski i pozdrowionka ze stolicy!! Zielonej, kwitnacej, uroczej!!! Zapraszam do Wawy!!! :-)

Gość Ania75
Mój lekarz zaproponował mi 3-miesięczną przerwę, na wszelki wypadek. Poprzednim razem zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu po odstawieniu pigułek i córeczka urodziła się zdrowa, śliczna i jedna. Dlatego po tym co naczytałam sie na różnych topikach, postanowiliśmy z mężem i tym razem zacząć starania od pierwszego cyklu. Z tego co dało się wywnioskować czytając wypowiedzi innych starających się o dzidziusia dziewczyn wynika, że im dłuższa przerwa tym trudniej później "zaskoczyć". Ale to przecież nie reguła.... Słonko, z tą chandrą to już tak jest. Dopada nas w najmniej spodziewanym momencie. Nosek do góry, jutro będzie lepiej. I pamiętaj, na "dołek" najlepiej zrobić coś dla siebie...fryzjer, kosmatyczka, nowy ciuszek :-)

Gość Ania75
Jakoś strasznie pusto tu dzisiaj :-(

:) Odrazu sie jakos na serduchu lepiej zrobilo jak przeczytalam Wasze posty:) Mazowszanka! Faktycznie masz teraz dylemat z ta praca,jejku ja nawet nie umiem doradzic,bo sama nie wiedzialabym co zrobic... Ale chyba bym dalej sie starala jednak...Im pozniej tym ciezej sie zdecydowac...A tak naprawde nigdy nie jest odpowiedni moment,bo to albo tamto.. Napisz jakie masz w domu gryzonie?? Chomiki??Ja mam w domu natomiast ptaszarnie:papugi,kanarki:D Za mocno sie oswoily i doslownie i w przenosni wchodza mi na glowe!!!😠:D!!!! Aniu75! Dziekuje za pocieszenie🌼,ale masz fajnie,ze masz juz coreczke!!❤️ Dla Ciebie nie jest to juz wszystko takie\"nowe\" jak dla nas. Wiesz juz jak wyglada szczegolowo porod,co mozna sie spodziewac,wiesz juz jak wychowac Maluszka... Pozdrawiam!

===> Chce miec Karolinke... Mam w domu gerbilki!!! Kocham gryzonie, kiedys hodowalam chomiki... W ogole zwierzeta to moja slabosc..... Moze nie bzik, bo pies mi z talerza nigdy nie jadl, ale bardzo mnie interesuja i zawsze musze jakies futro w domu miec papuzki tez kiedys u nas byly, jedna taka parka lubila skubac nas w powieki Mielismy tez zieby australijskie...

Gość Ania75
Mazowszaaanko ja mam w domu bokserka Cezara, tchurzofretkę Oskara i rybki ( bezimienne ) Też lubię zwierzaki, chociaż te moje, szczególnie fretka to niezłe psotniki.

Gość Ania75
Chce mieć Karolinkę: Wiem, że dla mnie to wszystko nie jest już nowe, ale zapewniam Cię, że teraz kiedy jestem już starsza, dojrzalsza, podchodzę do tego z równie dużymi emocjami jak Wy. Moja córeczka jest dla mnie wielką radością i mam nadzieję szybko uda mi sie spełnić jej marzenie o rodzeństwie :-) Gdybyście miały do mnie jakiś pytania na temat ciąży, porodu, opieki na dzidzią, chętnie pomogę :-)