Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troche przestraszona

Ratunku, jutro mam zabieg!!! Podła nadżerka...

Polecane posty

Żyłam sobie spokojnie, urodziłam dziecko 1,5 roku temu, czasmi borykałam sie z jakimiś stanami zapalnymi w pochwie, a to dlatego, że od 16 roku życia cierpie na jakieś natręctw i ciągle się podmywam... Kiedy byłam w ciąży lekarz wykrył u mnie nadżerkę i tyle, nic nie zrobili z tym świństwem, w lutym dostałam gynalgin na stan zapalny, ale nadżerką nikt się nie przejmował. A ostatni na wizycie we wtorek dostałam skierowanie do szpitala na zabieg. Myśle sobie, normalna sprawa, przypalą i po kłopocie, ale coś mnie podkusiło i poszperałam w googlach. I zonk. Czytam, że robią się po tym zrosty, że trzeba być dobrze wyleczonym... ogólnie ludzie różnie piszą, a ja bym chciała pod koniec roku zajść znowu w ciąże. Mam 23 lata. Nie wiem jak to wygląda, ale lekarz mi powiedział, że mnie przy zabiegu na 5 min. uśpią, robie z nfz wiec zapewne bedzie wypalanie. Ile czasu u was zalecano wstrzemięźliwość, czy zabieg i okres po nim były bolesne, jak wyglądało gojenie się, co z tymi opisywanymi wszędzie upławami. JAk wiecie to odpowiedzcie mi na moje pytania, bo zanim zaczełam się zagłebiać podchodziłam do tego na luzie, a teraz mam jakieś głupie obawy. Z góry dziekuję:)

Gość jolkaaaabbb
Wypalanie nadzerki powinno miec podstawe w badaniach.Czy masz takie zrobione?

tylko cytologie.

Gość wystarczy tyle
lekarz wie co robi , po zabiegu na drugi dzien do domu,bolesci miec strasznych nie bedzie, kochac sie po 6 tygodniach ,houwgh

ja miałam zamrażanie-zero bólu! wywrażali mi prywatnie, gdyż inaczej ni chciałam...moja koleżanka była na wypalaniu w szpitalu i nie dośc, że leżała trzy dni, to zrobiła jej się grzybica! Ja swoje wyrażanie(czyt.krioterapię!) przebyłam spokojnie-nie mogłam przez jakies dwa tygodnie tylko nic nosić cięzkiego..nie dźwigać..i takie tam..nie współżyć..miałam wieeelką nadżerkę , którą miałam około7 lat! Ale powtarzam-zero bólu-tylko takie uczucie chłodu..i może troszkę takich skurczów macicy, jak przy okresie..Życzę powodzenia!!

Gość wystarczy tyle
chyba wymrazali hihi jesli "krio"

czy lekarz opisal Ci inne mozliwosci usuniecia : wymrazanie czy tez laser??? ja nie zgodzilabym sie na wypalanke- jestes jeszcze za mloda i chcesz miec dziecko - oto sa dobre powody by nie zgodzic sie na wypalanie. pomysl czy tego wlasnie chcesz. porozmawiaj z tym lekarzem przed zabiegiem albo nawet skonsultuj sie z innym. wypalanka jest dosc inwazyjna proponuje sie ja bo w szpitalach nie ma innego sprzetu tzn do wymrazania wlasnie- zorientuj sie/ przyjrzyj jaki jest sprzet - wazne czy mozna regulowac iskre. jesli nie to nie wyrazaj zgody na zabieg - lekarz powinien regulowac by zabieg przeprowadzac jak najmniej inwazyjnie cialo masz jedno wiec nawet jesli bedziesz musiala zaplacic za zabieg to moze wart..

A jakie mogą być konsekwencje, jeśli zdecyduje się na zabieg dopiero za 2 - 3 lata??? Po urodzeniu kolejnego dziecka. I czy ma to wpływ na karmienie piersią??? Znaczy w sumie pewnie nie, ale jak mam tam zostać na noc, to pewnie bede miała mały zastój:( Lekarz mi mówił, że pójdę po paru godzinach do domu:( Już sama nie wiem czy tego chcę, miało być hop siup i po sprawie, a teraz się zamartwiam. Wiecej nie grzebię w googlach:(

Ja tez mialm wymrazana nadzerke i bardzo sobie chwale ten zabieg! SZybko bezbolesnie bezpiecznie, pare dni po zabiegu trzeba nosic podpaske i tyle. Po zabiegu mozna od razu isc do domu. Ja robilam w prywatnym gabinecie i placilam 400 zl. Jesli myslisz w przyszlosci o powiekszeniu rodziny to lepiej zrezygnuj z wypalanki-sam gin mi tak doradzil! Powodzenia i pozdrawiam:)

jak napisala milla-21 sama juz widzisz roznice. czy lekarz poinformowal Ciebie o tym jakiej wielkosci jest nadzerka ??? jesli jest niewielka to zaleca sie obserwacje, wtedy gdy zachodza zmiany to dopiero usuniecie. wiec teoretycznie jesli jej stan nie jest powazny to mozesz jeszcze poczekac. trzeba pamietac tylko o kontroli

Gość jolkaaaabbb
Jaki masz wynik tej cytologii? Czy wskazuje ona na jakis stan zapalny? Jezeli nie ,o daj sobie spokoj z wypalaniem.Na calym swiecie ,oprocz Polski -naerke bez cech zapalnych traktuje sie jako fizjologie. Trzeba ja jedynie kontrolowac.

Gość jiijjjaa
ja mialam w sierpniu zabieg laserowy, prawie zero bolu, 250 zl do tej pory jest ok:)