Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolololo20

Moja temp. w pochwie wynosi 38a mierzona pod pacha 37 która wiarygodna??

Polecane posty

Gość lolololo20

:( martwie sie bo mialam wpadke i chcial zmierzyc bo w ciazy jest podwyzszona ponoc i nie wiem ktorej wierzyc :(

Gość to zależy
w jakiej jesteś fazie cyklu. Temperatura prawidłowo zmierzona, to mierzona o tej samej porze, rano po min.6 godzinach snu, zanim wstaniesz z łóżka. najlepiej mierzyć w pochwie, zwykłum rtęciowym termometrem, czas pomiaru 5 min. Można też w ustach 8 min. Odradzałabym mierzenie temperatury pod pachą, są duże rozbieżności bo albo jesteś spocona, albo za mocno ściśniesz i już wtedy jest inne wskazanie. To tyle o sposobie samego pomiaru. Trudno na podstawie jednego pomiaru wnioskować czy jesteś w ciąży. Zawsze przed okresem jest podwyższona temperatura. Nie mówisz nic, czy to już czas na okres, czy już po terminie okresu, czy nie jesteś przeziębiona. Zbyt mało danych by coś powiedzieć.

Gość lolololo20
do to zalezy: moja droga no niby cykl płodny pewna nie jestem czy to ciąża bo było bez zabezp. ale przerywany w dni nieplodne , okres dostalam 12 kwiatnia i mam lekkie przeziebienie tylko kichanie wiec juz sama nie wiem :(

Gość to zależy
no tak , teraz masz dni płodne, tylko trudno ocenić czy owulacja juz była czy jeszcze nie. Nie wiem jaką masz temperaturę przed owulacją?, chodzi mi o te temperatury niższe. Nie wiem kiedy mierzyłaś tę temperaturę. Naprawdę po jednym pomiarze temperatury nic nie da się powiedzieć. Jeśli nie było do środka, to są mniejsze szansze, że jesteś w ciąży. Ztesztą nie bój się nie tak łatwo zajść w ciążę. Mierzyłaś tak w ogóle kiedyś temperaturę przez cały cykl?