Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość picccololdoorrro

Dlaczego mam tak szybko objawy?

Polecane posty

Gość picccololdoorrro

Od tygodnia jestem w ciazy,wykazal test,krew ,ale juz mam mdlosci,zle sie czuje? Czemu tak szybko? czy cos nie tak? Na 15 mam dzieisj wizyte....

Gość mikapika
Ja też tak miałam - poprostu kobiety różnie reagują, jedne przechodzą ciążę normalnie drugie bardzo cięzko. Przez 3 m-ce ciąży czułam się fatalnie (tj to nie było moje ciało). Jedyne co mogę Ci doradzić to dużo spacerów, właściwą dietę i wysypianie się - powinno się ustabilizować.

Gość picccolodoooorroo
Dzieki❤️ Ja mam ciagle mdlosci,nudnosci,spac mi sie chce...

Gość Wanka
Czasami tak jest, że jak wiemy że jesteśmy w ciąży to pojawiają się wszystkie objawy. Zyczę dużo zdrówka i wytrwałości.

Gość mikapika
postaraj się nie spać w ciągu dnia! ja tak spałam (nie pracowałam w czasie ciąży) a później wstawałam o 3;00 rano i byłam wściekła bo nie wuoiedziałam co ze sobą zrobić - musisz dużo się dotleniać, spacerki, oczywiście trzeba dużo odpoczywac, ale jesli przespisz całą ciąże a tym samym mało będziesz sie ruszać to przytyjesz 30 kg tj ja. Powiedz lekarzowi że masz straszne mdłości coś Ci doradzi.

Piccololdorrro - niestety tak w ciazy bywa - pociesz sie tylko, ze glownie za przykre dolegliwosci odpowiedzialny jest hormon HCG produkowany przez rozwijajacy sie plod ilosc tego hormonu bardzo szybko wzrasta na poczatku ciazy i osiaga maksimum ok. 70-80dnia po zaplodnieniu - potem zaczyna troszke spadac i wlasnie wtedy zaczynamy sie lepiej czuc:) Czyli to, ze sie zle czujesz swiadczy o prawidlowym rozwoju dziecka:) Musisz wytrzymac do ok.12 tyg. wtedy bedzie duzo lepiej i wszystkie negatywne objawy powinny minac. Jesli mialabys bardzo nasilone wymioty to lepiej zglosic sie do lekarza, zeby nie doprowadzic do zaburzen wodno-elektrolitowych - czyli zeby sie nie odwodnic, sa rozne leki troszke hamujace nudnosci,ale tak jak Dziewczyny pisaly, lepiej najpierw domowe sposoby wyprobowac - niektorym pomagaja sucharki, niektorym skorki od chleba, mnie pomagaly banany:) Zycze duzo spokoju i jak najszybszego miniecia tych przykrych dolegliwosci i cieszenia sie w pelni przyszlym macierzynstwem.