Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotwicka anna

on Turek, ja Polaka

Polecane posty

dodam, czemu dziala to na kobiety, ten 'bajer' . bo w polsce...kobiety slysza malo komplementow, sa czasami niedowrtosciowane, moze nigdy nikt im nic milego nie powiedzial...no i juz.

rzeczywiscie bajer polega glownie na komplementach (czego to ja sie nie nasluchalam np. od takiego jednego turka;p). ale w przypadku \'mojego\' turka, jest tak samo jak z facetami dziewczyn - w zasadzie nie przypominam sobie, zeby kiedykolwiek skomplementowal moja urode. co wiecej, powiedzial kiedys, ze dla niego wyglad nie ma znaczenia, ze liczy sie przede wszystkim wnetrze. szczerze mowiac, nie moglam zdecydowac, czy to mnie bardziej cieszy, czy godzi w moja kobieca proznosc:D

Gość sprawiedliwa
mylisz sie, ja wcale nie lece na jakis tani "bajer" i wiecej slodkich slowek wciskaja mi Polacy i bardziej sa nachalni, nie jestem osoba ktora dniami i nocami przesiaduje w domu, spotykam wielu facetow i za kazdym razem slysze jaka to jestem piekna... acha i mieszkam w Polsce i to od Polskich facetow slysze tani "bajer" moj Turek wcale nie zdobyl mnie slodkimi slowkami, nawet nie jest "orzechowy", podoba mi sie co robi w zyciu, ma pasje, ktorej sie poswieca, nie marnuje czasu na glupoty, jak Polacy, ktorych ja mialam okazje spotkac oczywiscie nie chodzi mi znowu o to, ze Polacy sa zli byc moze poznam kiedys Polaka ktory bedzie tak wartosciowym czlowiekiem jak ten Turek ktorego znam i wiem ze to moze wydaje sie nieprawdopodobne ze wszystkie mamy takie szczescie i trafiamy na porzadnych Turkow, ale moze to wlasnie jest znak ze sa normalnymi ludzmi i nie taki diabel straszny jak go maluja

kobiety są głupie bo lecą na tani podryw, pokazują ze są łatwe i idą do łóżka z facetem którego imienia nawet nie znają- no to przepraszam gdzie tu jest miejsce na szacunek? a później wielkie zdziwienie że \"on mnie potraktował jak szmate\". ja już pisałam jak większość turków postrzega kobiety które tak postępują- darmowe prostytutki- to że niektórym padło na głowe i myślą że w europie wszystkie są takie to już inne sprawa druga sprawa- kobiety są ślepe i głuche- są z facetem. nie wnikam w to na co poleciały, czy na bajer czy na wygląd czy na piękne oczy. wszystko jest w tym związku nie tak jak być powinno, albo jeszcze lepiej- on wogóle nie akceptuje faktu że jest w związku. olewanie, nie odbieranie telefonów, hamskie odzywki. ale są z nim bo przecież był taki cudowny jak sie poznaliśmy. nie słuchają znajomych którzy widzieli go z inną na mieście, nie słuchają mądrych ostrzeżeń i rad. no i na końcu zaczynają watpić w sens tego związku, zbierają siły aby móc zerwać. i nagle on przychodzi, oświadcza sie..\"o boże jak on mnie kocha, chce być moim mężem\". chce być mężem owszem ale bynajmniej nie z miłości- tu jest właśnie miejsce na dojenie z kasy czy wiza ;) sprawa trzecia- ekskluzywne egzotyczne wakacje, piękny orzeszek i nagle sie okazuje że brak antykoncepcji jednak przynosi konsekwencje (niespodzianka ;)). zatem zabieramy orzeszka ze sobą, bo obiecuje że sie zajmie nami oraz orzeszkiem juniorem. zajmuje sie głównie naszym kontem oraz sąsiadką z bloku obok, no ale przecież to mi zrobił dziecko i to mnie kocha. po 9 miesiącach znika, może z sąsiadką? tak, tacy faceci istnieją i nie tylko w turcji, ale jak już pisałam w grecji, maroku etc (wszędzie gdzie są b.popularne miejsca turystyczne). tak istnieją i nie da sie temu zaprzeczyć. wydaje sie, że jest ich nie wiem jak wielu, tymczasem poprostu jest o nich głośno, a jak już sie coś takiego usłyszy to to oburza i ryje sie w pamięci. ale prawda jest taka, że miejscowości turystyczne są ich pełne, ale poza nimi nie mają racji bytu, no bo po co skoro nie ma tam bogatych łatwych turystek? latwiej to zobrazuje mała kalkulacja- populacja turcji to prawie 72miliony (!!), załóżmy że połowa to faceci, a zatem 36milionów mężczyzn. i oni wszyscy mieliby sie zmieścić w bodrum czy antalii? ;) po tym forum widać przecież doskonale, że istnieją też normalni faceci stamtąd i można z nimi stworzyć normalny szczęśliwy związek :) zresztą ze wszystkich postów wyłania sie podstawowa różnica- turek-podrywacz słodzi i komplementuje, bo wie że to działa. \'prawdziwy\' turek (tzn taki któremu nie chodzi tylko o to żeby poderwać panne) to macho i czułe słówka delikatnie mówiąc nie przechodzą mu przez gardło ;)

Gość Ilayda
Witajcie dziewczyny! Dawno do was nie zagladalam ale widze, ze nie posunelysmy sie ani kroku na przod:( Ciagle jeszcze ktos obrzuca blotem naszych ukochanych, a wlasciwie caly ich narod! Okropnosc! Wydaje mi sie, iz to forum bylo zalozone aby wymienic sie pogladami na temat zwiazkow uczuciowych konkretnej kobiety i konkretnego faceta, a nie mowmy tu o calych narodach! Skupmy sie moze na wlasnych doswiadczeniach:) Bo chyba kazdy, kto tu sie wypowiada, jakies doswiadczenia z tymi "orzechowymi (bardzo spodobalo mi sie to okreslenie)"ma. A tych, ktorzy osobiscie nie zetkneli sie z jakims Turkiem bardzo prosze o nie zasmiecanie forum stereotypami. W kazdym kraju sa fajni i ci mniej fajni ludzie! Jedni sa szczerzy, sympatyczni, inni obludni i zaklamani! Ale to nie tylko Turcy, takich typow spotykamy na cylym swiecie. Nie ma 2 takich samych osob, kazdy czyms rozni sie od innych...wiec po co wszystkich wrzucac do jednego wora?? Pozdrawiam wszystkich!Öptüm!

Gość zona dla zuchwalych
:] FACET TO SWINIA :D i tyle na ten temat ;p

wiecie, troszke was nie rozumiem. bo ja mowie że turcy wciskają dziewczynom kity jakei są piękne, jak je kochają itd. A wy od razu wszystkie że wam to wasi faceci takich rzeczy nie mówią! Ale przecież jeśli mówione jest to z miłości to powinno takie coś mieć miejsce! Mój facet na okrągło obsypuje mnie komplementami i nie uważam tego za tani bajer. Trzeba rozróżnić 2 podstawowe fakty. Pierwszy jest taki gdy mówi ci takie rzeczy, ze jesteś piękna, seksowna, inteligentna, bystra itd ktoś kogo znacie od paru chwil lub niemal wcale, a drugi fakt gdy mówi to ktoś kogo kochasz, on cie kocha, ufacie sobie i tym kimś nie jest ktoś poznany wczoraj przypadkowo na imprezie, już pomijając całkiem jakiego jest pochodzenia.

Gość zona dla zuchwalych
mo nie mowi,bo nie jestesmy razem...tylk osie rpzyjaznimy ....mzoe keidys powie ;p nie no uslyszalam,zejestem madra ale to bylo a propo jakiegos problemu,ktory mial A i pomolam mu sprawnie wyjsc z sytuacji ...i raz uslyszalam,ze ladnie pachne i to tyle :]

słysze komplementy od przyjaciół i rodziny pozatym mam lustro. byłam kiedyś z facetem który co 5 minut prawił komplementy i przez miesiąc było słodkie ale już później chciało mi sie żygać mój mąż mówi mi że pięknie wyglądam raz na jakiś czas i dzięki tem po 3 latach wciąż miękną mi kolana gdy to słysze

A no moim zdaniem duzo jest takich turkow co wloczysz tylko msn odrazu glupie propozycje ...ALe no to nie tylko turcy ...W Polsce wejdziesz na jakis chat i co jush dostajesz setki głupich propozycji ... Co do tego z miastami turystycznymi , ze turkowie tam bzy**** europejki ....Przeciez to na wlasne zyczenie ...Pierw sie niunie pchaja im do lozka a potem ze kazdy turek beee bo sie nie odzywa do naiwnej panienki ! Przeciez to nie tylko w Turcji ale na calym swiecie faceci lec a na to, bo widocznie postrzegaja europejke za latwa zdobycz , i ,,narzedzie do latwego sexu ....Drogie panie poprostu sie nie puszczajcie na wycieczkach doTurcji i bd ok !

Gość sprawiedliwa
no oczywiscie ze moj mowi mi komplementy nie za duzo nie za malo, ale to nie z tego powodu ja sie nim zainteresowalam, ze nagle cos uslyszalam milego na swoj temat

Ja tam samo ! ...To mi sie w nim spodobalo wlasnie ze nie ,,przesladzał\'\' zabardzo :D ..ale oczywiscie mowl ladne komplementy

dziewczyny, a tak troche z innej manki:P wiecie moze, jak najlatwiej dostac sie z okecia na dworzec pkp? slyszalam, ze najlepiej wziac taksowke, ale pewnie to kosztuje majatek, zwlaszcza a niedziele:P

Gość zona dla zuchwalych
z okecia sa autobusy pod sam dwrzoec centralny ,jesli sie nie myle to linia 176 ...

a nie 175?:) w ogole szukam wszelkich wskazowek w internecie. moj facet laduje w warszawie i dopiero potem pociagiem bedzie jechal do mnie kolejne 4 godziny. ostatnim razem jak tu byl, to jechal pociagiem z berlina, wiec beda to nasze pierwsze warszawskie zmagania:)

Gość zona dla zuchwalych
to wyjedz po niego ..... ja chodz nie ejstem Polka,bardzo dobrze znam polski ,czytam rozumiem....nie mam zero problemu ,ale teraz jak wracalam do kraju to nie moglam na dwrzoec tymi tunelami trafic ,a jak juz doszlam to nie mgolam kasy znalezc,a jak zapytalam sie kogos w ogole i kupilam ten bilet do siebie to nie moglam trafic na peron a jak znalzalm peron to nie wiedzialam,czy dokladnie ten bo nie bylo inf skad i dokad jedzie pociag i tak stalam jak durna ;/ dziwna ta polska a zwlaszcza warszawa,no ja na pewne nie pozwoilabym aby on sam do mnie rpzyjechal ....

nie wiem, czy on by sie w ogole na to zgodzil. jest strasznie uparty i niezalezny, rzadko przyjmuje czyjakolwiek pomoc - tak, jakby godzila ona w jego meskie ego;p dowiodl tego chociazby w ostatnie wakacje, sam przejechal pociagami pol europy, z roznymi mniej lub bardziej milymi przygodami:)

Gość zona dla zuchwalych
n oto niezly kozak ;p hehehe oby sie nie zgubil....ale to zawsze milej jak ktos cie wita na lotnisku i czeka na ciebie :]

a może lepszy będzie autobus polski express? one jeżdża z okęcia więc nie trzeba szukać i z tego co wiem łączą całkiem sporo miast. ceny biletów zbliżone do pkp (z tego co pamiętam są tańsze)

podroz pociagiem z wawy do krakowa zajmie 3 godziny, autobusem pewnie sporo dluzej. tak czy siak, mamy jeszcze miesiac, zeby wszystko zaplanowac. dzieki za pomoc:)

Jak moj bd do mnie jechal to bd dobrze bo mieszkam na granicy z NIemcami a jak doleci do BErlina to jeszcze tam mam rodzinke ciocie i wuja turka wiec problemu ...

Gość zona dla zuchwalych
bieguko -spierdalaj zafajdany polaczku z nizin :]