Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiciaaa

kolczyk w pępku

Polecane posty

Gość mimi11
Asia odpowiedz na moje powyzsze pytanie bo mysle ze jestes doswiadczona w tych sprawach .. a masc nazywa sie Tribiotyc czy takos tak ;p

Gość mloda_polska
samo przekucie nie boli az tak bardzo najgorzej jak trzymaja ci skóre szczypcami ale warto pocierpiec:P nie wiem czy mozna to porownac do kolczyka w chrzastce bo nie mam

Gość PannaGwiazda
Ja mam w chrząstce i powiem że boli mniej ;) pod żadnym pozorem nie przekłuwa się pępka aparatem tylko igłą ;) ogólnie przebicie nie boli aż tak ;) troszkę poszczypie, ale to wiadome ;) warto pocierpieć ;P Ja mam bardzo dużo kolczyków, sama zajmuje się tym itd więc jeśli ktoś ma jakieś pytania dotyczące piercingu proszę pytać ;) pozdrawiam ;)

Gość mimi11
Przekułam sobie już pępek i powiem ze nie bolała aż tak zeby było to do niezniesienia :) najbardziej bolało jak pani złapała mi tymi szczypcami ..az zdarł mi sie naskórek ;D tylko nie wiem co oznacza taka biała wydzielina .. ?? nie boli mnie to tylko lekko swędzi.

Gość Maja.
'mimi11' ta biała wydzielina to ropa.. powinnaś przemywać to na początku woda utlenioną i jednocześnie smarować maścią TRIBIOTIC (jest łatwo dostępna i niedroga) a później odstawić wodę i smarować sama maścią szybko się zagoi i będzie się super prezentować:) Pozdrawiam:)

Gość mimi11
Maja. nie jestem pewna czy to ropa ..nie boli mnie to ani nic. Moja siostra co miała przebitą warge to właśnie mówiła że miała taką wydzieline jak jej sie goiło.:) Mi sie wydaje ze poprostu ciało walczy z innym ciałem i wydziela takie płyny. bo to właśnie jest takie biało-przeźroczyste a nie żółtawe wiec nie jestem pewna. a maść tribiotic mam. nie jest troga taka saszetka kosztuje chyba ze 3 zł. czy 2zł.

Gość Maja.
Nie wiem może to po prostu zależy od organizmu bo każdy reaguje inaczej.. Cierpliwości nie masz co się martwic.:) zagoi się.:) Bo od razu nie jest tak ładnie a Ty chyba niedawno przebijałaś no nie.?

Gość mimi11
No przebijałam na początku tego miesiąca :)

Gość paulcja
mam 12 lat i na początku lipca przebiłam sobie pępek oczywiście sama i bez wiedzy rodziców moja mama dzisiaj zauważyła jak wstawałam najpierw nic nie powiedziała tylko się śmiała a potem powiedziała, że jak bym się jej spytała to by mi pozwoliła

Gość mimi11
Paulcja. nie wiem cyz to dobry wiek na przebicie pępka..bo wciąż szybko rośniesz i skóra Ci sie szybko rozciąga, a potem możesz mieć problemy z kolczykiem ;/ Jeżeli przebiłam sobie pępek na początku tego miesiąca to kiedy moge sobie go wyminić na inny ? jest jeszcze troche za ogniony i jak pisałam wcześniej wydobywa sie taki "śluz" ..

Gość sweet_lady
wiecie co, ja przebiłam sobie pępek jakieś 1,5 roku temu i do tej pory dziurka od spodu nie jest w stu procentach zagojona... a naprawdę dbałam od samego początku o to żeby się ładnie goiło, woda utleniona, tribiotic i te sprawy ale nadal się troszku maże... dodam, że kolczyk mi robił profesjonalista w salonie i mówił, że goić się będzie do pół roku...

Gość aneczkaa20
witam!!mam 20 lat i od ponad roku mialam kolczyk w pepku.ostatnie dwa miesiace zaczelo mi sie ropic i bolec.i juz przez ost dni nie dalam rade sie zgiac tak mnie bolal i wczoraj postanowilam,ze go wyjme,bo njuz nie dalam rade.sytrasznie nad tym ubolewam,ale nie chce sie meczyc.po takim czasie powinien sie zagoic...pozdrawiam

Gość sweet_lady
no właśnie to jest dziwne, że jednym si goi szybko, drugim wolno, mnie na szczęście nie boli i nie zamierzam wyciągać ale liczyłam na szybkie zagojenie:(

Gość mimi11
ja mam już miesiąc i sobie go jużzmieniam bez problemów tylko jest troche zaczerwieniony na góze. . :p

Gość mimi11
ja mam miesiąc i jużsobie zmieniam bezpproblemów tylko jest troche zaczerwienione na górze ..:)

Gość Jatezmamkolczykaijestok
Nic Ci nie będzie czasami tylko przemywaj i nic więcej ale nie przemywaj cały czas bo będzie się gnoił... A to jest ormalne ja to miałam moja mama i moja kumpela może gdzieś nie chcąco zachaczyłaś:) NORMALKA

Gość Jatezmamkolczykaijestok
Nic Ci nie będzie czasami tylko przemywaj i nic więcej ale nie przemywaj cały czas bo będzie się gnoił... A to jest ormalne ja to miałam moja mama i moja kumpela może gdzieś nie chcąco zachaczyłaś:) NORMALKA

Gość mimi11
aha :) Dzieki :)

Gość ewciunia
ja zrobilam sobie kolczyk 2 lata temu, zagoił mi sie w ciagu kilku tygodni. Stosowałam żel tribiotic, jest z antybiotykiem. Bolało dosyć mocno, ale nie załuje. Pozdrawiam

Gość arvena999
Kolczyki w pępku są super! świetnie wyglądają na zdjęciach w sklepach z bielizną http://www.bielizna.miran.com.pl/ może kiedyś nabiorę odwagi i też sobie taki zrobię ;) taki świecący punkcik i ładna koronkowa bielizna... mrau! :D

Gość Lula 14
Ja przebiłam sobie pępek 2 dni temu to znaczy kolega starszy mi to robił ale on się na tym zna ja niczym nie odkażałam ani nie przemywałam i nawet czerwone nie było ale bolało bardzo i jeszcze boli jak sie schylam i ruszam nim a tak to mi nie przeszkadza i śpi mi sie fajnie i dzisiaj postanowiłam przemyć wodą utlenioną sprawdzić i zaczoł mi sie troszkę czerwienic czy to źle czym najlepiej przemywać ??? Pozdro mam 14 Lat ....

Gość malutka xd
Tez mam kolczyka w pepku.. przebijalam w salonie kosmetycznym. mi goil sie swietnie nawet nie bylo zacerwienienia:) raczej nie bolalao tylko czulam ukucie jak przekuwala skore:) to raczej zalezy od skory nie kazdemu to sie goi. Ale tak szczerze mowiac to jak nie bedzie pchac tam brudnych lap i stosowac masci ktore wam kosmetyczka doradzi to powinno sie goic.:) Mnie osobiscie bolalo bardziej jak przebijalam chrzastke xD A i odradzam robienie kolczyka u kolezanek ktore wcale nie maja w tej sprawie doswiadczenia. moja kolezanka przebijala go w kiblu szkolnym.. babka przebila jej krzywo bo zadzwonil dzwonek. potem przebijala jeszcze raz. a teraz ma spaskudzony i caly czerwony pepek. Naprawde nie radze. (kiciaaa) jesli zmienilas kolczyka to moze przez to cie boli a jesli nie to moglo sie wdac jakies zakazenie. Ja radze pojsc z tym do lerzarza.:)

Gość malutka xd
Tez mam kolczyka w pepku.. przebijalam w salonie kosmetycznym. mi goil sie swietnie nawet nie bylo zacerwienienia:) raczej nie bolalao tylko czulam ukucie jak przekuwala skore:) to raczej zalezy od skory nie kazdemu to sie goi. Ale tak szczerze mowiac to jak nie bedzie pchac tam brudnych lap i stosowac masci ktore wam kosmetyczka doradzi to powinno sie goic.:) Mnie osobiscie bolalo bardziej jak przebijalam chrzastke xD A i odradzam robienie kolczyka u kolezanek ktore wcale nie maja w tej sprawie doswiadczenia. moja kolezanka przebijala go w kiblu szkolnym.. babka przebila jej krzywo bo zadzwonil dzwonek. potem przebijala jeszcze raz. a teraz ma spaskudzony i caly czerwony pepek. Naprawde nie radze. (kiciaaa) jesli zmienilas kolczyka to moze przez to cie boli a jesli nie to moglo sie wdac jakies zakazenie. Ja radze pojsc z tym do lerzarza.:)

Gość mloda_polska
co mam zrobic jesli nie moge odkrecic kulki?

Gość Angellss19
Tak jak juz wczesniej tu wspominano to róznie się goi skóra po przebiciu, wystarczy, ze jakos lekko to naruszysz id od nowa zaczyna sie zabawa w gojenie...mi sie osobiscie goilo ok 10 miesiecy po czym kolczyk mi odpadl:)

Gość karolcia*
wszystkim którzy maja problemy polecam trybiotyk;) ja też mam kolczyk w pępku;*

Gość dsafafef
Angells kolczyk sam wypadł czy sama go potem wyjęłaś ?

Gość Angelikaaaaaa
Siemka ...;) ja mam już od 2 miesięcy kolczyka w pępku ... ale mam dość krzywo przebite ;/ przemywam go wodą utleniona i spirytusem ale to nic nie pomaga ... od niedawno mi zaczęło ropieć i koło dziurek zaczęła mi skóra schodzić;/ ... bardzo mnie boli teraz pępek .... co mam zrobić?? lub co to może być??

Gość Tysiek
Słuchajcie dziewczyny. Chciałam wam podziękować za wszystkie rady które tu znalazłam ;) czytałam to dość długo z oczekiwaniem aż bede mieć wenflon :) Wczoraj sobie przekułam, nie bolało mnie, igła szła jak nóż wjeżdża w masło :) przemyłam sobie dzis rano woda utlenioną a później posmarowałam maścią "trybiotic" czy jakoś tak. Efekt super jest... :) wasze porady mi bardzo pomogły :* Także dla reszty dziewczyn: jeżeli macie chrapkę na kolczyka w pępku to nie bójcie się WARTO! :) Pozdrawiam Was gorąąąco :*