Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiciaaa

kolczyk w pępku

Polecane posty

Gość doktorek gregorek
Jeszcze sobie przekluj jezyk, lewą i prawą warge sromowa, lechtaczke i malego palca u nogi, wtedy zakarzenia sie nie czepiają :D ROTFL

Gość Klauduś
Mam pytanko mam 12 lat chodze do 5 klasy podstawówki chce miec kolczyka w pepku ale troszke sie boje czy to bardzo boli?? mogli byście mi to opisac jestescie napewno berdziej doświadczone?

Gość iloonaxdd
Ja też mam kolczyka w pępku :) zrobiłam go 8 dni temu :D powiem szczerze że nie bolało aż tak strasznie to przekłucie :] mi przebijał facet ;D ale bardzo miły. Jak na razie nic mi nie ropieje ani nic mnie nie boli. Bolało po przekłuciu ale tylko troche :)

Gość Colorova
Zrobilam se w lutym (a w sumie nie ja tylko moja kolezanka zrobila mi ponioewaz nie pozwolila mi zebym sama se zrobila:P )xDeee noo i powiem ze przebicie bardzo bolało i nie moglam swobodnie sie poruszac ledwo po brzebiciu ledwno co chodzilam;;/ po tygodniu wyciagnelam go mimo wsyztko.... mialam czerwone jakis mieisac i ropiało.... teraz mnie juz nic nie boli ani nic z tym ze mam w okol kuleczki duzą dość blizne;/ aa najgorsze jest to ze jak wyciagne tego kolczyka bd widziec;/ a zorbilam to w tajemnicy przed rodzicami;/

Gość Klaaaudiaaa
Czy dziewczyny "przy sobie" moga miec kolczyka w pepku ?????????????????????

Gość Baton*ona
mi kolezanka przebila pepek w sobote :). kupilam wenflon 1.8mm pomaranczowy i kolczyk. wszystko odkazila perfumami i przebila mi w jakas 1minute :) bol byl odczuwalny ale dalo sie wytrzymac ;p. teraz mi nie ropieje ani nie jest czerwone jestem bardzo zadowolona z jej przebicia. polecam jak przebija kolezanka ktora juz przebijala innym osoba bo samemu sobie jako pirwszej osobie to nie za bardzo bo nie macie wtedy pojecia dokladnego jak sie przebija ;*;* pozdrawiam ;*;*

Gość liila. p
kolczyk w pępku fajna sprawa.. robiłam pare dni temu.klezanka mi robiła zwykłym wenflonem. nic niebolało tylko troche przy ostatniej warstwie skóry ale ogólnie nic nie czułam.nie ropieje tylko troche krew leciała w pierwszym dniu ale teraz juz nic.smaruje mascią z antybiotykiem TRIBIOTIC i nic nie ropieje. wszystko cudownie

Gość a co cie
"Joolik" - trzym paszcze ... po jakiego wuja sie udzielasz ? to jest wątek "KOLCZYK W PĘPKU" a nie "KRYTYKA" :/ a co do kolczyka to mam od tygodnia (przebijała mi kumpela) no i narazie tylko troche sie zaczerwienilo i troszeczke ropy sie pokazalo :) ale na poczatku przemywalam wodą utl. potem kumpele (przebijały u kosmetyczki) poleciły mi wlasnie Tribiotyk no i sól fizologiczną. :) solą dopiero od dziś przemywam no a co z tego wyniknie okaze sie potem :) pozdrawiam :)

Gość g0501
mam kolczyk w pępku od kilku lat też miałam problemy z gojeniem, byłam z tym w salonie i wiecie co mi powiedział???podczas kąpieli używać mydła szarego nie perfumowanego. ropiał mi chyba ponad pół roku gdy zastosowałam się do rady tego faceta jak odjął ręką tydzień i miałam zagojony. maście mi nie pomagałay , woda utleniona też a spirytus salicylowy to moim zdaniem głupota. jeśli chodzi o uprawianie sportu mając kolczyk w pępku to wogóle nie przeszkadza. I NAJWAŻNIEJSZE!!!!!DZIEWCZYNY NIE PRZEKUWAJCIE SOBIE SAME!!!!!na litość boską w salonie to trwa chwilke mało boli i dobrze wykonana robota o ile osobą robiącą dziurke ma doświadczenie.aha no i to nie jest taki drogi zabieg- 40-50 zł max.na całe życie(chyba że sie rozmyślicie-nie polecam dziurka po kolczyku wygląda brzydko)nie polecam również jeśli planujesz dziecko(rosnący brzuch może rozerwać pępek)

Gość kamikadzee
Witam Was , Kolczyk robiłam 30 kwietnia, ale od tamtego czasu skóra w tym miejscu zmniejszyła mi się o jakieś 2 mm... Aktualnie odstęp jednej dziurki od drugiej to jakies 6-7mm. Od samego początku bałam się strasznie migracji i dlatego codziennie mierzyłam odstęp dziurek...Kolczyk mam prawdopodobnie ze stali chirurgicznej i przeszło mi przez myśl żeby zmienić go na bioplast czy PTFE, ale obawiam się, że go z powortem nie założe. Tak ogólnie to kolczyk mam 1,2mm i babka powiedziała mi, że na początku musi być większy przez opuchlizne, która może się pojawić (w moim przypadku jej nie było)...teraz mi długość kolczyka trochę jednak przeszkadza bo pępek przy schylaniu boli... Doradzicie mi jakoś co zrobić? Ja już nie wiem co się dzieje...

Gość kamikadzee
W dalszym ciągu czekam na odpowiedzi...

Gość martyniaa
Mam kolczyka w pępku od 4 dni.Okej nic mnie nie boli zchylam się normalnie wgl. nie boli robie z nim wszystko tyko mam zaczerwienioną skóre na górze przy kulce i strasznie mnie swędzi.Czy jest coś z tym nie tak ? Czy to dobrze ?

Gość gosia x d
martyniaa : moim zdaniem nic Ci się nie dzieje z tym kolczykiem ja przez jakis tydzien mialam takie same objawy ;d swędziało ale nie ropiało dopiero poźniej ; d w tej chwili kolczyk mam juz jakies 2 miesiące i przestał mi ropieć . przemywałam na początku wodą utlenioną a później spirytusem salicylowym . (kolezanka mi przebijała) mam jeszcze małe zaczerwienienie nad gorna kuleczką ale ogołem wygląda zaczepiście ; d polecam ; d ;)

Gość kamikadzee
oO głupoty piszesz... spirytusem? Życzę powodzenia

Gość secretka
Hej dziewczyny:) powiedzcie jak to jest z kolczykiem, czy można chodzi na solarke? Jeśli nie, ile muszę odczekać po przekłuciu? Pozdrawiam :))

Gość Kalila
Powiem szczerze, że nie powinno sie chodzić do solarium aż się nie zagoi. ja niestety ze wzgledu na występy muszę być choć lekko opalona no i czasami po solarium pępek szaleje, ale nie zawsze mniej wiecej co trzecia wizyta go irytuje. Lepiej jak ktoś nie musi to niech sobie daruje

Gość Karrciaaa
Hei.:* bardzo sobie chcę przebić pępek ale sama nie wiem w jakiej porze roku go najlepiej przebić.. Jedni mówią ze w lako kiedy jest gorąco pępek się szybko gio a inni zaś mówią ze nie zagoi mi się..!!! kogo mam słuchać...?

Gość yasminka09
Hej:) Ja przebiłam sobie pępek jakieś 1.5 miesiąca temu, od pierwszego dnia stosowałam sól fizjologiczną i tribiotic. Wszystko pięknie się zagoiło, nic nie ropiało mi nawet :) Do solarium także chodziłam już tydzień po przekłuciu. W razie potrzeby zaklejałam sobie plasterkiem, ale nie było żadnych kłopotów. Także wydaje mi się,że to też dużo zależy od nastawienia osoby, czy dobrze dba się o higienę (ale bez przesady),jak ogólnie organizm reaguje na takie sprawy (np. jak uszy się zachowują podczas przekłucia,czy ropieją itd.) jak również osoba wykonująca zabieg. To też jest ważne,aby wszystko było dokładnie wysterylizowane, przeprowadzone bezpiecznie. Mi przekłuwała bardzo miła i sympatyczna dziewczyna ze studia tatuażu i piercingu, przy okazji pogadała ze mną, co znacznie wpłynęło na stres przed zabiegiem. Samo przekłucie zajęło jej dosłownie chwilkę, ok.2min. Nie wydaje mi się,aby pora roku aż tak wpływała na zabieg, ale na pewno zimą nosimy więcej ciuchów, które mogą powodować podrażniania itd. No i przede wszystkim musicie zobaczyć,czy nie macie uczulenia na nikiel (zawierają ją kolczyki ze stali chirurgicznej),aby nic się ie działo z pępkiem. Gdy macie niestety takie uczulenie, polecam kolczyki z tytanu,są one droższe od tych ze stali chirurgicznej,ale przynajmniej nie będziecie narażone na np. wysypkę alergiczną :) Pozdrawiam :)

Gość AnA000
Mam 14 lat i bardzo chce miec kolczyk w pepku.. nie wiem jak przekonac mame... moge tez pojsc i zrobic po kryjomu, ale jak wyjade nad morze czy cos to jak bede w kostiumie to co mama zobaczy i bedzie! co mam robic? czy jest jakas strona gdzie pisza ze mozna od 14 lat , jak tak do poprosze zeby przekonac mame..

Gość yasminka09
AnA po pierwsze, to porozmawiaj z mamą i zapytaj się,czy możesz zrobić kolczyk, bo żadne studio nie zrobi zabiegu dziewczynie 14-letniej Musisz mieć zgodę rodzica,a najlepiej pójść tam z rodzicem. I nie ukrywaj tego faktu przed mamą, bo prędzej czy później i tak zobaczy,a wtedy różnie może być.. Tak więc, porozmawiaj z mamą, powiedz,że bardzo chciałabyś mieć kolczyk i będziesz dbać o niego itd. Myślę,że się zgodzi :) I przede wszystkim będziesz miała dobrze zrobiony zabieg (udaj się do studia piercingu najlepiej, gdyż kosmetyczki na ogół nie mają odpowiedniego przygotowania do przekłuwania pępków) i nie będziesz musiała ukrywać kolczyka od bluzą z obawy,że mama zauważy. Pozdrawiam :)

Gość MalusSia
Ja zawsze bardzo chciałam mieć kolczyka w pępku, ale moja mama zawsze kategorycznie odmawiała, aż w końcu pewnego dnia chociaż wiedziałam, ze to nic nie da ponowiłam swoją prośbę i się zgodziła! :):) Trochę się bałam i miałam nadzieję, że to Po 1 będzie kobieta Po 2 miła :) i tak właśnie było. Trochę bolało jak przebijała i potem jak wkładała kolczyka ale teraz już w ogóle go nie czuję ;) Zapłaciłam 70 zł z kolczykiem ze stali chirurgicznej i znieczuleniem. Bardzo przyjemny salon ;) (studio tatuażu w sosnowcu)

Gość GaGacia
Cześć mam 10 lat i właśnie z siostro co ma 9 lat przybiliśmy sobie pępki oczywiście same pytaliśmy się mamy czy możemy i powiedziała że możemy ona sama ma 4 w pępku. Ja też chce mieć 4 a siora 3 to jest zajebiste

Gość yasminka09
Dziecko!! 10lat i mniej to stanowczo za mało,aby podejmować takie decyzje. Przecież wy jeszcze jesteście dziećmi,a za wszelką cenę staracie donieść swój wiek, mi.in kolczykiem! Dziewczynki takie jak wy nazywa się "młode stare", wiesz? Jaki mama daje wam przykład, skoro pozwoliła na takie coś?! Zastanówcie się, co wy takiego robicie, zamiast cieszyć się dzieciństwem, chcecie być już "dorosłe". Ok, ale nie takimi sposobami! Uwierz mi, jeszcze będziesz tęskniła za bycie "dzieckiem" nie mających prawie żadnych obowiązków, pracy, nie martwienia się praktycznie o nic. Powiedzcie swojej mamusi,że powinna zająć się wami i wychowaniem was, dając wam przykład jaki każda matka powinna dawać dziecku. A i gratulacje "mądrości" ode mnie.

Gość polek
To macie bardzo inteligentna i madra matke jak pozwala 10-letnim gowniara na przeklucie pepka! Pewnie latacie po ulicy i mowicie do oso \"daj fajke k***o\" skoro juz znacie takie slownictwo! Uczyc sie gowiary, a nie myslicie o kolczykowaniu!

Gość AnOnEmKa
Jeeep .! 10 lat i już kolczyk ? gówniary. Co do kolczyka to mam od jakiegoś czasu i kocham. Zrobiłam bez zgody mamy w salonie kosmetycznym [mam 14 lat, ale mama zgodziła by sie gdyby nie oceny..], troche sie bałam, że bd krzywo czy coś, ale znajome polecały, bo też tam robiły. Goi sie dobrze, ale mimo, że przemywam solą fiziologiczną i smaruje Tribioticiem dziurki są troche czerwonawe. Samego kolczyka zmieniłam 6 dni po przebiciu. Planuje zrobić jeszcze w języku. Są super. Polecam kolczyki w pępku, bulu sie nie bać i robić .! :)

Gość Ingusia
hej ja tez mialam kolczyka ;] nic mi sie nie dzialo ale go wyjelam bo do szkoly musialam wyjac bo w 6 klasie se przebilam ;] i od nowa przebijam se ;]

Gość PaaTuś
jaa mam kolczyka od 2 dni. Nic nie ropieje ogolnie wyglada bardzo ładnie.:)) . ale moge kapac sie normalnie w prysznicu czy powinnam zakladac jakijs plaster odp.;)) aa co do "10 latki" .. to jest smieszne.. ;/ dziecko rosniesz a skora ci sie rozciagaa... zebs pozniej z siostra sie niezdziwiła..;]

Gość mimi11
Mam pytanie .. czy zrobienie kolczyku w pępku bardzo boli?? a jezeli tak to co bardziej wenflonem czy aparatem?? czy możena to np. porównać to przekłuwania chrząstki w uchu?? (chodzi o ból podczas przebijania ..) Mam 14 lat i chialabym sobie go zrobic.. :):)

Gość asia2m3
Hej ;) Słuchajcie przebiłam sobie pępek jak chodziłam do 5 klasy i wyciągłam sobie go teraz i mam dziurę . Słyszałam o jakiejś maści że się zaraz po tygodniu lub coś takiego zagoi. Może ktoś wie jak ona się nazywa. Proszę o odpowiedź . ! ;)