Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiciaaa

kolczyk w pępku

Polecane posty

Gość Dagusia pempusia
Ej....ja mam kolczyk juz 2lata!!!!mam 15lat!!!!wiem wszystko !!!!umiem przbijac itp jesli chcecie dobre rady to piscie na 9306407 ;* kocham was

Gość Paulina xD
hmm Ja kolczyk tez przebilam sobie sama..xD i tez juz wiem jak to sie robi poniewaz przekuwalam kolezanką..xD ale juz jest lepiej i poprawilo mi sie gdy przemywalam woda utleniona... :) wiec nie wiem jak tam teraz smaruje trybiotykiem ...:) wszysko jest w jak najlepszym pozatku a kolczyk mam dopiero 2 tygodnie :) i to wcale nie boli przekuwanie a pozniej moze troszeczke... xD

Gość TakaMałaxD
Kolczyk w pępku to fajna sprawa;)I popieram Cię że przebiłaś sobie sama;)Też tak postąpiła;p Zagoiło mi się okołoo po 4miesiącach znaczyy teraz już jest ok bo te czteryy miechyy już minęły.Tribiotick to dobry lek,bo pomaga sama go użwałam. ale woda utkleniona to nie jest dobryy pomysł!Kazyy Ci to powie! Jak macie jakieś pytania to piszcie 13346247 NApewnoo Wam odpowiem;p

Gość TakaBlondynkaaXd
Kolczyk w pępku to fajna sprawa;)I popieram Cię że przebiłaś sobie sama;)Też tak postąpiła;p Zagoiło mi się okołoo po 4miesiącach znaczyy teraz już jest ok bo te czteryy miechyy już minęły.Tribiotick to dobry lek,bo pomaga sama go użwałam. ale woda utkleniona to nie jest dobryy pomysł!Kazyy Ci to powie! Jak macie jakieś pytania to piszcie 13346247 NApewnoo Wam odpowiem;p

Gość 2may
też sobie wczoraj zrobiłam kolczyk,tzn kumpela mi zrobiła trochę bolało ale dało sie wytrzymać ,teraz najważniejsze by sie zagoił.;] też używam Trybiotyk, bo podobno jest dobry. mam pytanko a tym kolczykeim można tak kręcić jak w uchu ,bo nie chce by mi zarósł, a kręcić nim się nie da,bynajmniej na razie bo trochę boli.

Gość 2may
też sobie wczoraj zrobiłam kolczyk,tzn kumpela mi zrobiła trochę bolało ale dało sie wytrzymać ,teraz najważniejsze by sie zagoił.;] też używam Trybiotyk, bo podobno jest dobry. mam pytanko a tym kolczykeim można tak kręcić jak w uchu ,bo nie chce by mi zarósł, a kręcić nim się nie da,bynajmniej na razie bo trochę boli.

Gość 2may

Gość 2may

Gość pauLinCa *
` własnie jakas godzinke sama przebiłam sobie pepek ;D nie bylo wcale tak zle... zmroziłam go pozadnie i nawet nie odczułam tego jak igle wbijałam ;] ... laski nie bojcie sie ;D nie ma czego ;* pozdro ;D

Gość Paulina xD
no tak trzeba nim kręcić..xD ja tak robiłam mam kolczyk 3 tygodnie i już zagojony ... :)

Gość Paulina xD
no tak trzeba nim kręcić..xD ja tak robiłam mam kolczyk 3 tygodnie i już zagojony ... :)

Gość rationalxlie
2may : kolczykiem można kręcić , ale nie trzeba . nie kręci nim się póki kolczykiem będziesz mogła swobodnie ruszać w górę i w dół . jeśli nie będziesz tego robić , to kolczyk ci nie zarośnie , aczkolwiek skóra może się przykleić do kolczyka ( pręcika ) i jeśli np. bedziesz chciała go wyciągnąć ,poruszać nim itp. to ból ponoc jest straszny . pauLinCa * : owszem , jest czego się bać : zakażenia , bólu , IGŁY chociażby ... Paulina xD : wątpię żeby już ci się zagoił , ale jeśli tak twierdzisz , to nie przestawaj o niego dbać , przemywać itp. co do kręcenia kolczykiem już mówiłam . osobiście mam kolczyka ponad pół roku , wszystko jest ok , pomimo ze miałam dosyć duże problemy z gojeniem , ale już jest ok . jestem zadowolona z kolczyka :))

Gość agusieeq *
a jak namówic mame ? bo moja siem nie chce zgdzoic . ; | a kase mam ... tzn . mam 30 zł na kolczyk ... bo bym se sama przekuła , ale mam też na kosmetyczke ... i gdzie lepiej ? u kosmetczki czy samemu ? i jak nabłagac mame !!!!!! : * ? h e l p . ;*;*

Gość Paulna.
hmmm... ja mojej mamie pokazałam dzieło ukończone... xD czyli po zrobieniu gdzieś 3 tygodnie.. :) chociaz jak sie jej pytalam nie pozwolila mi .... xD pozniej nie bylo tak zle i co wiecej nawet jej sie podoba... ;] jakby co piszcie 6357400 odpowiem na wszytskie pytania xD

Gość Paulna.
yy własnie ze mi sie zagoil nie wiem ile Tobie sie goilo ale u mnie jest wszystko wporzatku...xD kolczykiem poruszac trzeba zeby nie zaroslo..xD opuchlizna juz zeszla i mam twarda skore wiec mysle ze juz jest zagojone... xD

Gość Lusiowataxd
ema;D 13lat. kolczyki po jednym w prawym i lewym uchu ^^ bd jechała zrobić jeszcze 3 albo 2 w prawym uchu ;D ;] na wakacje chciałabym mieć w pępku.. prosze napiszcie czy to bardzo boli,czy się papra i czy jest jakaś zależność wieku xd tzn. czy w wieku 13 można zrobić sobie kolczyk w pępku.. xd pozdrawiam.;) ;* pspsps. prosze o szybką odpowiedź XD ;]

Gość Lusiowataxd
ema;D 13lat. kolczyki po jednym w prawym i lewym uchu ^^ bd jechała zrobić jeszcze 3 albo 2 w prawym uchu ;D ;] na wakacje chciałabym mieć w pępku.. prosze napiszcie czy to bardzo boli,czy się papra i czy jest jakaś zależność wieku xd tzn. czy w wieku 13 można zrobić sobie kolczyk w pępku.. xd pozdrawiam.;) ;* pspsps. prosze o szybką odpowiedź XD ;]

Gość a jakeizabezpieczenie
wiesz ze jak zrobisz na wakacje to nei bedziesz mogla wystawiac na slonce ani kapac sie w publicznych miejscach??

wiesz ze jak zrobisz na wakacje to nei bedziesz mogla wystawiac na slonce ani kapac sie w publicznych miejscach??

poza tym musisz miec ukonczone 18 lat(czyli miec dowod)chyba ze pojdziesz z osoba dorosla(tylko rodzice)

Gość hm...ona
Hejka, zrobiłam sobie kolczyk w sierpniu, nie bolało (przynajmniej u mnie bo miałam dobre znieczulenie, no słyszałam, że niektóre moje koleżanki chciały w połowie zabiegu zrezygnować),bardzo ładnie się goiło. Cieszyłam się, że nic się złego nie dzieje, bo po tygodniu wszystko było git. No ale teraz mi zaczął ropieć, może od ubrań i mojej nieostrożności. I muszę sobie kupić maść tribiotic (używałam ją na początku, i mi jeszcze została, ale że minęło tyle czasu a opakowanie było otwarte to wolę nie ryzykować i kupię nową). A co do kolczyka to bardzo mi się to podoba, no ale wątpię, żebym chciała to powtórzyć kolejny raz. Stale się haczy, a to na pewno nie służy zdrowiu. Zaczepiście to wygląda, no ale czy warto... Zastanówcie się najlepiej nad plusami i minusami...I nie podejmujcie pochopnych decyzji :) pzdr

Gość hm...ona
Wiecie co... Ogólnie mi się strasznie podobają kolczyki w pępku, nawet posiadam takowy, no ale nie zrobiłabym chyba tego drugi raz. Nie dlatego, że mnie bolało przebicie ( bo wcale tak nie było - miałam dobre znieczulenie, ale jak słyszę od koleżanek, to chciały nawet w trakcie zabiegu zrezygnować: no ale to zależy od sposobu wykonywania zabiegu i rodzaju znieczulenia). Nie zrobiłabym tego ponieważ strasznie się haczy i w związku ztym paprze. Dużo cierpienia i tyle. Jedyne co Wam mogę poradzić, bo przecież nie będę decydować za Was, to żebyście się poważnie zastanowiły. POZdr

Gość Werciaaa
Hej.Mam mały kłopot.Mam kolczyk w pępku jakieś 2 miesiące.Nie boli mnie,ale wokół górnej dziurki mam małe zaczerwienienie.I czasami po prysznicu,podczas przemywania ranki pojawia mi się mały punkcik ropy.Więc czy ma ktoś dobry sposób,żeby to wyleczyć?I czy to jest jakieś mocne zakażenie?Proszę o odpowiedzi na maila:) Pozdrowionka :))

Gość Werciaaa
Hej.Mam mały kłopot.Mam kolczyk w pępku jakieś 2 miesiące.Nie boli mnie,ale wokół górnej dziurki mam małe zaczerwienienie.I czasami po prysznicu,podczas przemywania ranki pojawia mi się mały punkcik ropy.Więc czy ma ktoś dobry sposób,żeby to wyleczyć?I czy to jest jakieś mocne zakażenie?Proszę o odpowiedzi na maila:) Pozdrowionka :))

Gość ewelunia127
do :kiciaaa moim zdaniem dziurka zaczeła ci ropieć ponieważ przekułać pępek w zimie i mógł ci sie źle zagoić chociaż wyglądał na zagojony ale przemywaj go to powina ropa zejść

Gość ewelunia127
do :kiciaaa moim zdaniem dziurka zaczeła ci ropieć ponieważ przekułać pępek w zimie i mógł ci sie źle zagoić chociaż wyglądał na zagojony ale przemywaj go to powina ropa zejść

Gość Agulaa..
` , .. Hej wszystkim .. bardzo chce sobie przebić kolczyka w pępku i boję się ze bedzie bolało lub ze dostane zakarzenia [ odpukać ] .. co mam zrobić aby się tego nie bać.? prosze o odpowiedź.! ;* pozdro Dla Wszystkich .! =*