Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiciaaa

kolczyk w pępku

Polecane posty

Gość Miska346
Ja sobie zrobiłam kolczyka 10 dni temu :) Już jest coraz lepiej ;] Koleżanka zamówiła mi wenflon pomarańczowy z allegro. Robiłam sama ;] Ból był odczuwalny ale dało sie przeżyć ;) serio super mi to wyszło. Równo i w ogóle się ładnie goi. Mogę już nim przekręcać, najgorsze początki ;] pozdrawiam gorąco :*

Gość naaa
Ja sobie zrobiłam kolczyk równy tydzień temu , goi się bardzo ładnie , przekłuwałam z mamą u kosmetyczki. Kosmetyczka powiedziała , że przez tydzień nie mogę ćwiczyć , mama napisała mi zwolnienie , dzisiaj ćwiczyłam pierwszy dzień graliśmy w ręczną skakałam strzelałam gole , biegałam i nic jest wszystko okej :)

Gość sweet_lady
podziwiam dziewczyny, które same sobie przebijały pępek...wow:) ja bym chyba nie dała rady:) i cóż mogę dodać, rzeczywiscie po zastosowaniu po raz kolejny tribiotiku przez około tydzień wszystko się zagoiło i jest rewelacja!:) teraz doszłam do wniosku, że chyba przez chodzenie na basen tak długo mi się goiło... ale mniejsza z tym:) ważne, że już jest ok:)

Gość naaa
sweet_lady boże to ty po przekłuciu chodziłaś na basen ?! Ja się boje nawet jak się myję lub kompie , żeby tam mi się nie dostało ani trochę mydła , a przecież na basenie jest mnóstwo chloru ! o rany ;)

Gość hotchocolate.
Hej Wam ;] Wczoraj przekułam sobie pępek.;) nie bolało, tylko przy przebiciu. narazie wszystko jest ok, myśle ,że nie będzie żadnych komplikacji. Teraz boli tylko przy schylaniu.ale to nie jest straszny ból. Miejsce przebicia nie jest czerwone, a kolczyk ogółem wygląda super. ;DD

Gość ojjojoj
mam kolczyk w pepku juz 10 lat. sama kiedys zajmowakam sie przebijaniem, pepek to miejsca ktore( w zalerznoci od organizmu ) goja sie najdlurzej, mago sie zdarzac ropienia nawet do 6 miesiecy.

Gość ojjojoj
sory za bledy spieszylam sie

Gość loola..
odpowiadając na pyt. z poprzednich stron... mogę powiedzieć , że przekłucie pępka nie boli, no może tylko przy "przebijaniu" xd igły na drugą stronę. Mnie osobiście, po przekłuciu nie bolało wcale, nawet nie było czerwonego śladu. ;] dopiero na drugi dzień, przy schylaniu czułam lekki ból. ale to nie tragedia.;) kiedy przebijacie pępek , nie możecie go wyciągać , co najmniej przez miesiąc. zależy od stopnia zagojenia... macie pytania, piszcie na forum lub e-mail. ^^ pozdro. ;*

Gość joola.
mam pytanie, planowałam sobie przekłuć pępek. ale boje się że gdy zajde w ewentualną ciążę, po zdjęciu kolczyka będą jakieś komplikacje ... mam racje ?? odpiszcie.

Gość do joola
zaden problem mam kolczyk kilka dobrych lat i dwie ciaze, na czas ciazy kolczyk wyciagalam i wszystko jest ok, a po nawet nie musialam ponownie przebijac.

Gość kasiiia 19991911991919191
wiec ja tak to zrobilam mam 3 raz kolczyk robiony bo 1 raz za duzo wzielam i mialam za ciezki kolczyk i mi sie wbijala ta gorna wkredka w srodek dziorki wiec wyciaglam -zagoilo sie . 2 raz tez zrobilam ale za malo wzielam skory sobie i by mi sie przerwal:)) teraz mam 3 kolczyk -3raz robiony i 3 dni minelo przemywam tylko spirytudem salicylowym i 2 razy smarowalam tribiotykiem ,, mam zamiar kupic sobie octenicept ale u mnie niema go w aptece a widze ze mam lekko czerwone zas na gorze pod gorna wkredka wiec uwazac musze... mam lzejszy kolczyk bo tamte mialam za ciezkie .... kombinuje zeby odstawic tribiotik i ruankiem przemyc... ropka mi leci wiec sie goi:)))))

Gość kasiiia 19991911991919191
powiem tak .......... mialam lekko czerwone pod gorna kulka ...... kupilam sol fizjologiczna i octenisept......... wczoraj od poludnia przemylam sola te miejsce po 3 min psiklam octenieptem ......... potem tak 2 raz pod wieczor........ powiem szczerze ze boli mie to nieco bardziej niz bolało jak sie zgne a nie bolalo mnie nigdy //////// ale nie wiem bo zawsze spirytusem salicylowym przemywalam i ropka leciala i mi sie goilo teraz tez nima zle ale troche boli .......... co robic?????????? odstawic ten occtenisept i sol???????? i pozrocic do spirytusu salicylowego??????????? odp mi... czekam

Gość Anusiaak
Przebicie wogóle nie boli. ; ] Ja mam 2lata , a ja robiłam dwa razy . Ponieważ zrobiłam raz i spałam i zachaczyłam bluzka i wyrwałam .. ;) To doopieroo ból,, ;) Dałam rade zagoiło mi się i mam drugi raz . ;] Heh. Ale jak robisz drugi raz i w tą samą dziórke , to bardzo , bardzo , bardzo boli. ;9 Ale idzie wytrzymać .. ; ] Zachęcam . A i pzestańcie wydawać kase na salony ... ,,Bzdura'' Mi robiła kolezanka i zajeb****e heh wgl kogo znam to kazdy ma co koleżankaa robila. A w języku mialam 2 tyg, i wyjełam bo miałam zapalenie migdałek , a w języku robiłam w szkole m.n 3-4 lekcja przed pierwszym wf-em heh i na wf-ach i reszczie lekcji juz miałam.. ;O W Języku to głupio i tak nikt nie widzi ,jedynie że chodzisz i szpanisz.! A w pępku to nad wodą czy krótkie bluzki..

Gość Darcia
hej wszystkim w tym tygodniu chce sobie przebić pępek ale sie bardzo boje bo jak zoabczyałam tą giłę z wenflonem to nie jestem taka pewna czy go robić :( i boje sie że bd mi sie długo goiło co mam zrobić ;(??

Gość . siiGGaretto
Ja mam kolczyka juz 3 tygodnie ; ) przekucie bolalo strasznie, a teraz cos mi sie papra ;/ mam czerwona ta dziure i ropa mi co jakis czas leci, ale zaczynam uzyważ maści [ trybiotyk ] zobaczymy czy to pomoże ; )))) mam tez kolczyka w języku i powiem szczerze że w języku tak nie boli jak w pępku ; )))) No, ale kolczyk w pępku ładnie sie prezentuje ;)

Gość kici! kici!
ja przebiłam pępek jedynastu moim koleżanką;)) i sobie pięć razy;] i za żadnym razem mnie nie bolało!

Gość kajakxa
Ja pamiętaj jak siostra zrobiła kolczyk i jej sie babrało (2-3 mce temu) to gosc z tego studiuo dał jej nano koloidy i przestało! http://www.allegro.pl/show_item.php?item=982483569 Obecnie siostra do dzisiaj korzysta i ja sama sie nie zastanawiam czy aby nie kupić bo mają duzo zastosowań

Gość martyśkaaaa7890
Dziewczyny... Jeżeli chcecie sobie przebić pępek Nie patrzcie na innych . Każdy organizm jest inny i inaczej to znosi . Mi osobiście ropa leciała 5 miechów, a to dlatego że zawadzałam w nocy, niechcący :) Najlepiej po przekłuciu zawińcie sobie bandarzem brzuch od bioder, nie bedzie sie wtedy zawadzać. Efekt jest super :) Waaarto ; ] teraz myśle nad przekłuciem nosa lub języka, ale mam poważny dylemat ... Pytałam znajomych (przeprowadziłam ankiete) to radzą w języku . Ale co zrobie to nie mam pojęcia. :)) Może Wy mi poradzicie gdzie Wam sie bardziej podoba ??? ; D bede wdzięczna. ; ** pozdróóóóóówka :)

Gość martyśkaaaa7890
Dziewczyny... Jeżeli chcecie sobie przebić pępek Nie patrzcie na innych . Każdy organizm jest inny i inaczej to znosi . Mi osobiście ropa leciała 5 miechów, a to dlatego że zawadzałam w nocy, niechcący :) Najlepiej po przekłuciu zawińcie sobie bandarzem brzuch od bioder, nie bedzie sie wtedy zawadzać. Efekt jest super :) Waaarto ; ] teraz myśle nad przekłuciem nosa lub języka, ale mam poważny dylemat ... Pytałam znajomych (przeprowadziłam ankiete) to radzą w języku . Ale co zrobie to nie mam pojęcia. :)) Może Wy mi poradzicie gdzie Wam sie bardziej podoba ??? ; D bede wdzięczna. ; ** pozdróóóóóówka :)

Gość Proszewasgrr
jak można mówić że to nie boli mam 2 kolczyki w pempku i zakażdym razem mnie bolało ponadto 1 zrobiłam sobie sama:D:D:D Weźcie sobie to na logike wbić sobie igłe 2.0 w pempek boli ale troszkę nie bardzo.... ale też nie wogóle heh:D:D:D ja sobie zrobiłam sama przedwczoraj i mam jakoś mam fest opuchlizne ale przemywam szarym mydłem za pół roku będzie okey bo po pół roku 1 kolczyk mi się zagoił... aha..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LASKI jak wam się jeszcze kolczyk nie zagoił pamiętajcie o tym aby nie wkładać wiszących kolczyków bo wam się skórka przerwie z czasem i długie kolczyki nosić tylko wrazie takiej konieczności a nie kurde na codzień !!!!bo wam się zerwie uwieżcie... Cmokam was mam nadzieje że pomogłam buziaki!!!

Gość Nieideallnax3
Hey dziewczynki ;* Czytałam większość waszych wypowiedzi na temat przebicia kolczyka w pępku (nawet te sprzed kilku lat;), bo sama równy tydzień temu sobie przebiłam... > Wrażenia < Zdaję sobie sprawę z tego, ze w profesjonalnym salonie było by o wiele bardziej starannie i higienicznie wykonane niż zrobilam to ja xD ... u koleżanki w domu ;) (sama mi przebijała) , ale myślę... że to kwestia indywidualna. Razem ze mną przebiła sobie koleżanka ( nie kupiła nawet srebrnego kolczyka ;/ ! ) i bardzo szybko się przyjęło. Monika (ta która przekłuwała) kupiła mi werflon do przebijania pępków (pomarańczowy) który kosztuje ok. 3.50zł a j sama kupiłam srebrny kolczyk z końcówką ze stali chrg. za 35zł ;) przyłożyła kostki lodu i przebiłą w miarę szybko, trochę bolało.. ale to niewielki ból;) Przez pierwsze trzy dni było ok.. teraz zaczęło mi się paprać.. boli.. troszkę spuchło i trochę bardziej poczerwieniało. Bardzo pielęgnuje dziurke kilka razy dziennie (od 3 dni tribiotic) 2 x dziennie przemywam niewielką ilością spirytusu sal. i dwa razy dziennie zmieniam plaster. Mam nadzieje, że nie wdało się jakieś zakażenie.. a to jedynie standardowy proces gojenia ;/ . PS. wg. mnie przebijanie w domu przez koleżanke to własne ryzyko (którego sama się podjęłam) i jest to podone do przebijania u kosmetyczki (które zazwyczaj mają jedynie ukończony jedniodniowy kurs). ;************* Pozdrawiam obkolczykowane i te które chcą sobie zrobić kolczyk;).

Gość Aguśqaaa
Hey ; ) Jakieś 3 tygodnie temu zrobiłam sobie w salonie kolczyka w pepku.. tylko że facet dał mi prostego kolczyka a nie takiego pół okrągłego... Czy to dobrze czy źle ? w sumie mnie pępek nie boli a ni nic.. Tylko tak z ciekawości pytam.. a rana się już zagoiła...

Gość ależż ;p
No ja sobie dziś zrobiłam znaczy koleżanka szczerze to nawet bolało czułam jak by mi ktoś nóż wbijał w brzuch ale nie żałuje :) ślicznie wygląda przemywam wodą utlenioną :)

Gość laksiv
polecam Tribiotic (koszt ok. 1 zł za saszetkę) ładnie się goi i nie ropieje :)

Gość laksiv
mam teżź kolczyk w nosie, przebicie trwało ok. 3 sekundy, ból był minimalny, nie to co przy przebijaniu pępka ;D

Gość Kociak10
ja mam kolczyka w pepku ale od kilku dni zaczela mi z tego schodzic skora i jest czerwony czy ktos wie co to jest?

Gość iwona34567
Hej przebiłam sobie kolczyk jakieś 1,5 miesiaca temu na początku było ok a teraz mam opuchliznę i czerwone dlaczego tak się dzieję i czy jest to niebezpieczne?

Gość MadziuśQa;-*
Hej:)Zrobiłam w studiu kolczyk 9 lipca.Kazał mi trzymać 6-8 tyg.i smarowac tribiotykiem(ale nie mam i nie smaruje:P)i solą fizjologiczną.Powiedział że nie można przemywac wodą utlenioną bo to podrażnia.U mnie czasami leci żołta lb biała wydzielina.Mnie bardziej bolało przekłucie niz chwycenie szczypcami.I u mnie wogule nie spuchło ani nie ma czerwonej otoczki ale mam problem jak niektóre z Was.nie dam rady odkręcić górnej kulki.Próbowałam nawet dolną,bo w niektórych da się.6 tyg.minęło 20 sierpnia a 8 tyg.3 wrzesnia.Chciałam nowy do szkoły zmienic a tu nie da sie odkrecic tej kulki.:(Nawet tata nie da rady.Poradzcie co zrobić.Pozdrawiam:)

Gość Bruzda
ja wczoraj przebijany miałam pępek u kosmetyczki i jest Oki ;), troszkę boli jak się schylam i tyle, ale jestem zadowolona, pani ta powiedziała mi żebym przemywała woda utlenioną i tak też robię, a w razie ropienia to maść z antybiotykiem. Słuchajcie, uczucie jest super, polecam, pozdro dla lasek, które maja kolczyki ;*

Gość qwertyuioppl,zxcvbnm,
ja mam kolczyka od roku i nadal z niego od czasu do czasu sie cos saczy niewiem co robic nie jest pepek zaczerwieniony nie boli ,miał ktos tak ????