Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiciaaa

kolczyk w pępku

Polecane posty

Gość Ana789456123
hm ... to ja już nie wiem czym robić, moze jeszcze dzis zostane przy rumianku i kupie tribiotyk, a drogi jest? bez recepty? :)

Gość olus678
Moj piercer odradzal mi Tribiotic. Mowil ze po nim wolniej sie goi,co prawda leczy stan zapalny,ale wolniej sie goi. On mi dal srodek o nazwie "Easypiercing" ,ale mowil ze rownie dobrze moge p-rzemywac woda utleniona - tak te zrobilamm, a teraz ciesze sie sliccznym pepkiem :D

Gość olus678
Poza tym rumianek tez odradzam - niszczy bakterie,ale jest malo skuteczny,woda utleniona takze niszczy bakterie i to duzo "mocniej"

Gość Ana789456123
Do Oli : A co sądzisz o wodzie przegotowanej ? Dziś już nie będę przemywała rumiankiem , w zasadzie niczym poprostu pójdę spać, jutro przemyję chyba tą wodą przegotowana, jak możesz to odpisz proszę.

Gość Ana789456123
a spirytus salicylowy ???

Gość Ana789456123
Po rumianku mi się babrze, najlepsza jest woda przegotowana po tym nic mi się nie dzieje i jest wporządku. To, co miałam po rumianku to dziękuję, strupy, ropa, babralo mi się , opuchnięte i czerwone - najprawdopodobniej stan zapalny. Więc podziękowałam.

Gość olus678
Ale woda przegotowana nie ma zadnych wlasciwosci..zostaje przy utlenionej,ktora zabija bakterie,tak jak przy ranie ;) naprawde Ci polecam ktorys juz raz z rzedu :P mam idealnie zagojony pepek

Gość olus678
spirytus wysusza bardzo skore i potem barxdzo brzydko wyglada-nie polecam

Gość Ana789456123
DO Oli : Ok przyjmę Twoją radę co do wody utlenionej, ale odkąd dziś użyłam wody przegotowanej ładnie się wysuszyło w tym miejscu, ropa nie leci tylko czerwone jest troszkę ale to normalne w 6 dni po przekłuciu. Tak więc jak za ok 3 dni ta woda przegotowana nie zagoi mojej dziurki chciaz uważam, że już się zagoiła bo krwi nie ma, ropa juz nie leci itp to użyję wody utlenionej. Pozdrawiam i dziękuję za rady :):):):):)

ojj nie polecam wody utlenionej. ona jest dobra na jednorazowe zdezynfekowanie rany, ale nie na dluzsze przemywanie, poniewaz rozmacza rane. Najlepsza jest sól fizjologiczna i nia sie powinno przemywac...

Gość olus678
Jakos mi sie wszystko zagoilo...;) i nic sie nie "rozmoczyło"

Gość Ana789456123
u mnie takze odpada woda utleniona. Mam tormentiol ratuje sie wszystkim !!! po wazelinie mi sie troszke lepiej skora zagoila ale kolo kulki powstalo takie zaczerwienienie i dupa nie dalo si usunac. Zobaczymy co bezie po tormentiolu, jak sie zacznie byc jeszcze gorzej - dermatolog wita. A generalnie jutro ide do kosmetyczki na czyszczenie twarzy to moze cos mi poleci ...

Gość olus678
Wiesz jak sie stosuje 5 rzeczy na raz to nie dziwi mnie ze masz klopoty z ta dziurka...jak sie na cos decydujesz,to badz konsekwentna. A tormentiol jest dobry,ale bedzie Ci zatykal dziurke,wiec jak uwazasz

Gość Ana789456123
Droga Olu : Niestety Twje rady nie są zbyt dobre ebz urazy dla Ciebie, owszem masz rację, żestosowałam za dużo rzeczy i stąd mój pępek nie goi się jak powinien a rczej nie daję mu się zagioc. Ale odwiedziłam forum wizaż.pl i tak kosmetyczka poelciła mi pewna mieszankę a mianowicie SÓL FIZJOLOGICZNA ORAZ Octenispet !!! to jedyne lekarstwa, które są sprawdzone całkowicie na tysiącu dziewczyn także jak chcecie to zostawiam tutaj te info. Octenispet kosztuje około 23 zł 50 ml a sól fizjologiczna 5 ml 30 gr :) zamierzam kupić Octenispet i spróbowac, nie po to użeram się z tym małym żelastwem tyle czasu pozdrawiam serdecznie !!!

Gość olus678
No tak,bo kosmetyczki maja podpisana umowe z tymi firmami i dlatego tak mowia...Wiem bo moj piercer sie na tym zna doskonale,bo pracuje dlugo w tej branzy i mowil mi jak to jest...wolisz wydawac 25zł na jakies leki to ok ... chociaz wszystkie takie działają na tej samej zasadzie: mają zabijac bakterie. Woda utleniona kosztuje 1zł i ma taka sama wlasciwosc. No ale Twój wybór.

Sól fizjologiczna też kosztuje grosze i wielu piercerów ją poleca. Nie przesusza tak skóry, więc jest dobra do częstego przemywania. Kupować najlepiej w malutkich \"fiolkach\", bo po otwarciu szybko przestaje być jałowa i traci swoje właściwości. 5ml kosztuje ok. 30gr.

Gość Tyśka
Ja sobie dzisiaj przebiłam :) nic mnie nie bolało, najgorsze to jest te uczucie jak igła przeszywa pępek, wtedy sie dziwnie czułam, potem już z górki :) mam nadzieje ze nie będę miała żadnych problemów z gojeniem

Gość Patiii_
Hejj. ;* tydzien temu zrobilam sobie kolczyka w pepku. Robiłam mi kolezanka ale ona robi jak profesjonalna kosmetyczka.Wszystko bylo odkarzone a kolczyk mam ze stali chirulgicznej.Po przebiciu bylo wszystko okej ani mi nie ropiel ani nie byl czrewony.Ale po 5 dniach zaczela mi leciec ropa i przy dwoch dziurkach skora jest zaczerwieniona ;( od czasu przebicia uzywam wode utlenionom i masc tribiotic. Czy ta ropa i zaczerwienienie moze oznaczac ze mam zakazenie? ;( co moge zrobic zeby moj kolczyk {dziurka} wrocila do normy? Z gory dziekuje ze odp. ;* i pozdrawiam. ;*

Gość olus678
Mialam identycznie jak Ty ;) ale to najzupelniej normalne. U mnie z kolei jeden dzien ropa leciala,ale na tyle obficie ze nie poszlam do szkoly ;| non stop przemywalam woda utleniona i sie wszystko spoko zagoilo

Gość Patiii_
Kurcze coraz bardziej mam czerwone kolo dziurek. ;( i jak poruszam kolczykiem to mnie boli. ;( strasznie sie martwie ze to moze byc zakarzenie. ;(

Gość olus678
To jest normalne,Twój organizm sie "broni" przed ciałem obcym,ale wkrótce sie zagoi,mialam tak samo

Gość Patiii_
Aha. . dziekii bardzo. ;*

Gość Ada.
hym. =] ja mam kolczyk od wczoraj, i narazie 0 zaczerwienienia i w ogóle jakiejś roby. :) Ale czy to sie może zmienić? Mam mydło PROTEX antybakteryjne. I mam nim robić ok. 5 razy dziennie ( tak powiedział mi facet z salonu piercingu. ) Powiedział, że przez najbliższe 2 miesiące ( czyli caaałe wakacje. ;/ ) nie moge chodzić na basen ani sie opalać. =| A jeśli zagoji się bez problemu moge iść wcześniej na basen i w ogóle? Aha... i boli mnie pępek jak siedze, próbuje usiąść, śmieje sie i w ogóle... To normalne?

Gość Ada.
ROPY. * sorry. _ aha i mam 12 lat. xD

Gość yyy hahah
12 lat? z choinki sie urwalas? Do nauki a nie kolczyki robic :/ dobrze ze sobie w mozgu nie zrobilas kolczyka, a dziury nie przemywa sie mydlem ! Ten piercer to idiota ! Gowno zawsze wejdzie w gowno..rany...

Gość PrOfEsJoNaLiStKa
Boże... Jak czytam, jakie tu, niektórzy bzdury wypisują... Pępka nie wolno przemywać wodą utlenioną ani spirytusem salicylowym!!! Najpierw rozmaczają skórę, a później ją wysuszają, co może doprowadzić do migracji (wypchniecia kolczyka przez ciało). I żadnych maści. Są tłuste, a kanał przekucia powinien oddychać. Tribiotic - owszem. Ale tylko jeśli dość długo wam się paprze. Tribiotic jest maścią na bazie antybiotyku, a antybiotyku zapobiegawczo się nie stosuje. Należy przemywać pępek solą fizjologiczną, a potem psikać Osceniseptem (22-26zł). A poza tym trzeba być kompletną idiotką żeby przekuwać sobie samej pępek!! Nienormalne jesteście?? Po pierwsze - zakażenia, aids itd. Po drugie - jeśli przebijesz skórę za płytko, kolczyk się wyrwie, razem z nią. Jeśli przebijesz skórę za głęboko, możesz przebić sobie otrzewną! Co w najlepszym przypadku grozi pobytem w szpitalu, a najgorszym - śmiercią. I żadnej kosmetyczki!! Jak sama nazwa "kosmetyczka" wskazuje, zajmuje się kosmetyką, a to ma się do kłucia jak Pudzian do baletu (bez urazy). TYLKO w profesjonalnym studiu tatuażu, gdzie zajmują się piercingiem! A i baseny, morza, jeziorka, rzeczki itp, a także solarium - dopiero po 2 miesiącach. A najlepiej jak do końca się wygoi.

Gość PrOfEsJoNaLiStKa
Aha i jeszcze jedno. To co Wam wycieka, to nie jest ropa! Jest to limfa. Nie mylcie tego. Limfa wycieka - pępek się goi.

Gość Dzoint
Hm widze ze ktos tu bardzo ściemnia.... Kolczyk wcale nie goi sie tak ddlugo jak kolezanka pisze ael to zalezy od tego jak sie o niego dba.po 1 mi robila kolczyk kolezanka i robila to igla z wenflonem fakt faktem bolalo bo bolalo ael juz na nasteny dzien kolczyk ladnie wygladal:) a pozatym kolczyk zagoil mi sie po jakis 3 tygodniach:) I NIE ROBCIE TAKIEGO BLĘDU I NIE PRZEMYWAJCIE WODA UTLENIONA:) JAK JUZ COS TO MAŚĆ Z ANTYBIOTYKIEM nAYZWA SIE TRYBIOTYK:)

Gość olus678
Hm..jak można przemywanie wodą utlenioną nazwać błędem,skoro mi się jakoś wszystko świetnie zagoiło? I jestem nie jedyną taką osobą,która jest tego przykładem, mam też wiele znajomych,które tak robiły i jakoś nic im się nie stało..nie przesadzajcie już... Poza tym ja przekuwałam u KOSMETYCZKI,która prowadzi szkolenia i szkoli tych waszych wszystkich piercerów z salonów tatuażu...wiec to tez kolejne wyolbrzymienie...ehh ludzie,ludzie..

Gość olus678
Hm..jak można przemywanie wodą utlenioną nazwać błędem,skoro mi się jakoś wszystko świetnie zagoiło? I jestem nie jedyną taką osobą,która jest tego przykładem, mam też wiele znajomych,które tak robiły i jakoś nic im się nie stało..nie przesadzajcie już... Poza tym ja przekuwałam u KOSMETYCZKI,która prowadzi szkolenia i szkoli tych waszych wszystkich piercerów z salonów tatuażu...wiec to tez kolejne wyolbrzymienie...ehh ludzie,ludzie..