Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiciaaa

kolczyk w pępku

Polecane posty

Gość PrOfEsJoNaLiStKa
Ha ha ha, pępek w 3 tygodnie jej się zagoił... Dziewczyno co Ty gadasz - pępek goi się nawet do pół roku! Nie ma takiej możliwości żeby zagoił się w tydzień, dwa, czy też trzy.. To, że wygląda ładnie na zewnątrz, nie znaczy, że i w środku jest wszystko ok... No nie mówię, że wszystkie kosmetyczki... Rozpędziłam się troszke:) Ale większość jest do tego nie przeszkolona, są jednak i takie, które posiadają certyfikat. Trochę jestem uprzedzona do kosmetyczek, bo większość przekuwa pistoletem, który jak wiecie przeznaczony jest do przekuwania uszu, nie pępka... Mojej koleżance kosmetyczka przekuła pistoletem, a do tego włożyła jej zwykły kolczyk do ucha, okaleczając ją. Ale to już naprawdę musiała idiotka jakaś być....

Gość ktosik18
hej ja mam kolczyka od 6 miesięcy i wogóle nie chce mi sie goic :( smaruje sobie tribioticiem ale nic nie pomaga i sól fizjologiczna tez. Ciągle leci z tego ropa i w środku jest takie twarde... niewiem co mam zrobic zeby sie wreszcie wygoiło podejrzewam ze moze to byc uczulenie na materiał z którego jest wykonany kolczyk

Gość Nela13
czesc mam 13 latek i chce kolczyka w pępku Ale sie boje bo to boliiii?

Gość Nela13
olus678 czy moge przekuc sobie pepek w wieku 13 lat i czt to boli powie prawdde?

Gość olus678
Wiesz nie radze w Twoim wieku.. Musisz byc naprawde przygotowana na to, myślę że w Twoim wieku to jest zwykła zachcianka zaszpanowania przed koleżankami.. poczekaj z tym jeszcze ze 2 lata,pewnie Ci się odechce. A czy boli? Tak boli. Ja robiąc kolczyk prawie nie zemdlałam,tak mnie przeszywał ten ból,kiedy piercer włożył mi igłę. A potem zaczęła mi z pępka lecieć krew, i gdy na to popatrzylam prawie nie zemdlałam.. Nic nie widzialam przez pol godziny bo tak mi oczy zamroczyło.. Więc lepiej przemyśl to,czy chcesz przez to przechodzić, bo blizna po kolczyku ci zostanie na całe życie ,jesli będziesz go chciała wyjąć..

Gość Gusiaa16
Ej kolcyk w pepku nie boli .. tzn przekucie pepka nie boli ... a reszta to zalezy od organizmu od sposobu wykonania .. ja mialam robiony wlasnorecznie i mnie nie bolalo .. goilo sie szybko .. a uzywalam tylko wodu utlenionej przemywalam 2 razy dzienie i zagoilo sie w mik .. w tej chwili kolczyka nie mam .. a to tylko dlatego bo mi sie znudzil .. doslownie wcoraj wyjelam .. ale mysle ze najdzie mnie ochota na niego .. i jezeli dam rade za jakis czas wsadzic kolcyk to wsadze .. a jezeli nie to truudno .. a i kolczyki w pepku z mody wychodza .. : ( niestesty ..

Gość Gusiaa16
sorka .. ale niektore z Was to naprawde maja nasrane w głowie .. jak to cytam to mi sie smiac chce ... kapac sie w jeziorze czy morzu po tygodniu ? zaal ; // i do tego solarium ; // i sciama ze kolczyk goi sie w pol roku .. to zalezy ... od tego .. jak kto dba i co z nim robi ... moj kolczyk przezyl duzo ... zachaczenia roznego rodzaju .. wyciagalam .. a po 2 miesiacach to juz byl cuuudny ... nic sie z nim nie dzialo ... totalnie niic .. wiec przestancie wyp[isywac gluuuupoty .. paa ;*

Gość magdia
oluś678 główka boli? po przebiciu nie leci krew wogole i to nie boli przy przebiciu tylko po!pomysl nad tym co piszesz ;/

Gość magdia
na solarium mozna chodzic bez problemu co ty gadasz?! to ty malo wiesz na ten temat...

Gość olus678
Ah wiesz lepiej? A Czy nie uczyli Ciebie na biologii że każdy organizm jest inny? Jeśli nie to proponuję przestudiować pare książek i to solidnie ;/ I krew mi leciała po przebiciu, znam wiele osób którym także leciało,więc co, może zmyślam?

Gość xyxdariaxyx
Mam 14 lat i Za kilka dni jadę sobie przebić pępek, strasznie się boje. Jak przeczytałam kilka komentarzy na temat przebijania to aż mi sie odechciało. Najczęściej ludzie pisali o tym ze bardzo długo sie goi, bardzo boli i sie babrze :( Czy tak jest u każdego?? Po jakim czasie od przebicia można chodzić do solarium?? czekam na odpowiedz..

Gość Julinka *
Hej;* ja to nie wiem jak to jest z tymi kolczykami bo jedni mówią tak a drudzy inaczej... ;/ ja wiem tylko tyle że nie każdego to boli, ja się najbardziej nie boje samego przekłucia tylko tego co będzie następnego dnia... i czy mi zakażenie nie wda... i teraz bardzo Was proszę abyście mi pomogli przekonać moich rodziców i jak im mogę wytłumaczyć że ja bardzo chcę kolczyka w pępku i że zdania nie zmienię... tylko nie mówcie mi żebym se zrobiła bez ich zgody bo i tak prędzej czy później zobaczą a wtedy to się tak wkurzą że to bajka... ;/ Bardzo proszę odpiszcie, z góry dziękuję ;***

Ja jestem szcześliwą posiadaczką kolczyka od 1,5 tygodnia Z przebijaniem było cięzko, trwało to dobre 5 minut , bo ta uporczywa igła wejść nie chciała, po wyjściu z gabinetu czułam się jak po intensywnej terapiia a nie wizycie u kosmetyczki.. pierwszego dnia to była masakra, już nawet chciałam z tego bólu go wyciągnąć i to olać ale..udało mi się:) z każdym dniem było coraz lepiej i po 4-5 dniach już go prawie wogóle nie czułam przy schylaniu. Widzę, że tu każdy ma metody na jakieś przemywanie, ale ja dostałam taki plan: 1 tydzień antybiotyk-trybiotyk 2 tydzień woda utleniona 3 tydzień sól fizjologiczna dodatkowo przemywam rano i wiezorem dookoła pepuś wacikiem nasączonym wodą i szarym mydłem, potem drugiem z samą wodą(mocno wyciśnięty) a na koniec dokładnie wycieram robiałam sobie już kilka kolczyków w życiu(sama) i wszystko mi sie pogoiło, jedyne co moge poradzić to nie kąpać się w wannie przez pierwsze dni i nie nalewać sobie nic do srodka!ewentualnie poza malutkimi dawkami antybiotyku. Co do pepuszka jestem bardzo zadowolona i mam to w nosie czy to jest modne czy nie, ale najważniejsze jest to , że ja się czuje z nim bardzo sexy:) Duży ból trwał tylko 1-2 dni a teraz jest już tylko lepiej, zdecydowanie polecam:) a co do mam to można je przekonać, że kolczykowanie to jest jedna z leprzych oznak naszych czasów biorąc pod uwage narkotyki, alkohol i papierosy;) pozdro for all!

he he na codzień nie jestem analfabetką tylko czasami o 5 rano mi się zdarza:)

Gość olus678
A ja taka mądra radziłam innym. kolczyk mam juz miesiac i 21 dni, a krew mi leci niemilosiernie. Nie zaczepiam go,nie nalewam wody kapiac sie ,a ropa i krew leja sie naprzemiennie... Kolczyk byl tak zasyfiony ze w koncu wyjelam go i przemylam dziurke,wtedy to sie krew lala.. a jak chcialam wlozyc kolczyk to gorna dziurka sie skurczyla i musialam przebijac pepek na nowo...arr..co za bol...:(

Gość Kinga640
hej ja przekułam sobie pępek niecały tydzień temu... Trochę bolało ale było spoko, do dziś. Troszkę mi spuchło i tam gdzie są dziurki zrobiło mi sie czerwone i swędzi mnie. Niby smaruje pępek trybiotykiem od dnia przebicia ale chyba nie pomaga... czym MOGĘ GO JESZCZE PRZEMYĆ I JAK O NIEGO DBAĆ??? ODPISZCIE NA MAILA

Gość Edysiaaaa
hej all;* własnie siedze i przekłuwam sobie pepek agrafka ale cos minie idzie... moze mi ktos powiedziec jak to zrobic agrafka? tylko nie mowcie ze mam przekluc igla.. wole agrafka .. com?

Gość Oluś678
mózg se przekłuj idiotko...

olus678 mam pytanie...chce sobie przekłuć pępek a muszę mieć swój kolczyk...wiesz może gdzie można kupić kolczyk i ile kosztuje...??...słyszałam ze to są jakieś przekówki czy coś takiego...wiesz gdzie to znaleźć...??...odpisz prosze...

Gość PaTkAaa
czytajac te forum zauwazyłam ze wiele z was smaruje rane mascia TRIBIOTIC mogłybyscie mi powiedziec ile ona kosztuje? i czy mozna uzywac tylko wody utlenionej? prosze o odp :):):***

Gość MIA A A
to super jak tos ma kolczyk w pepku mi sie podoba bardzo i zeby wiecje osob miał kolczyk w pepku i w nosie;Dpolecam bo ja ma w nosie i w pepku:)

Cześć dziewczyny. Miałam kolczyk 4 miesiące i był za ciężki i sie urwał właśnie dzisiaj rano:( dziurka mi zarasta... zanim sie wygoi ładnie to troche minie:( żal mi go :( i smutno bo sie przyzwyczaiłam... i nie wiem czy mogłabym potem znów wybrać sie do kosmetyczki i znów zrobić kolczyka w pepku... wie ktoś może czy można? czy nie będzie potem komplikacji?

Gość magdia
mozesz zrobic kolczyk w pepku jeszcze raz ale pomysl nad lezejszym kolczykiem tym razem.i nie bedzie komplokacji pod waruniem ze kolczyk nie przejdzie przez blizne po wczesniejszym piercingu...jak cos to piszcie dziewczyny na maila,na kazdego odpisze :)

Gość olus678
Marlena16 kolczyk mozesz sobie kupic na allegro ,nie drogo, do 10zł, stal chirurgiczna nie jest droga. Musisz jednak uwazac zeby dobrac długość kolczyka,żeby ci sie nie zapadał ,bo wtedy może być niefajnie.. Najlepiej idz do kosmetyczki (dobrej jakiejs!) /piercera, bo samej to nie zabawa,zwłaszcza,że chyba nie masz dużego pojęcia o przekłuwaniu ;)

Gość aniuska
elo!! jutro ide do kosmetyczki przebic sobie pępek. troszke sie boje. Za niecały tydzień mam jechać do TATRALANDII i niewiem czy moge z kolczykiem który bedzie mial kilka dni!? prosze piszcie !!!!!!!!!

Gość ewe25
Witam .Mam taki problem jakies 2 lata temu przebiłam sobie pepek niestety po 4 miesiacach skóra zaczeła sie robic przezroczysta no i sie zerwał poczekałam rok i udałam sie do studia i ta sama historia juz niewiem co mam nosic by sie ładnie zagoiło i zarosło a miałam koczyk ze stali chirurgicznej ,a drugi z tytanu i mimo to nie przyjąl mi sie co mam zrobic pomóżcie

Gość ewe25
i także używałam trybiotyku oraz wody utlenionej czekam na jakies podpowiedzi bo bardzo mi zalezy na kolczyku w pepku

ewe25 ja wlaśnie miałam chyba taki sam problem boo zrobiłam kolczyk 4 miesiące temu i niedawno (tydzien temu) - jak pisałam wczesniej- zerwał sie, nie wiem co było, może był za ciezki albo coś... poprostu skora sie przerwała, jak rano wstałam to wisiał na ostatnim włosku. okropne:( przyzwyczaiłam sie i teraz przykro mi :( do tej pory. Chcem znow zorbić ale nie wiem kiedy moge, wiesz może?

Gość viva91
...ja zrobiłam kolczyk 9 dni temu jest okej w sumie prawie ropy nie ma i ładnie sie goi...ale czytając o tych zerwanych kolczykach az sie boje...a to nie jest kwestia tego ze po porstu jest zbyt płytko przebity kolczyk ?