Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krem

Poleccie jakis krem z filtrem dla cery wrazliwej dla maluszka

Polecane posty

Gość krem

Moja coreczka ma roczek,ma wrazliwa skore i czesto czerwone policzki,Jestem z nia duzo na dworze i chce jej kupic jakis dobry krem z wysokim filtrem. moze macie jakies sprawdzone?

Gość Wypróbuj to
Droga mamo Ja z niespełna 1,5 rocznym synkiem byłam nad morzem i kremowałam go balsamem do opalania "DAX" cosmetics faktor 15 UVA UVB. Mozna go dostać w aptece i tez z większym filtrem. Jest on dla dzieci powyżej 6miesięcy i dla dorosłych, dodatkowo przebadany w Instytucie Matki i Dziecka i w Klinice Dermatologicznej A.M. w Poznaniu. Jak dla mojego synka był rewelacja...cały czas latał na słońcu i nie było ani kawałka skóry czerwonej ...smarować 15-min przed wyjściem na słońce. Powodzenia.

Gość krekikk
Oilatum krem dla dzieci, super!!! moja córcia też miała ciągle czerwone policzki (na jesieni) i teraz znów ma gładziutką cerę

Gość krekikk
tzn. on nie jest chyba z filtrem, ale poprawia cerę

Gość krem
A co sadzicie o la roche posay?tam chyba tezbedzie cos dla dzieci z filtrem?

Gość jest
fajne mleczko la roche dermo-pediatrics anthelios - my jestesmy nadwrazliwi na slonce, wiec uzywamy blokera (filtr 95), ale jest naprawde dobry i dla alergikow

Gość krem
moze ja tez powinnam dla niej stosowac krem z blokerem? alergikiem nie jest,ale boje sie o jej buzke,bo juz zima bylam u dermatologa ,tez wtedy kazal uzywac kremow jak dla narciarzy. sama juz nie wiem a ten z lrp pewno kosztuje z 70 zl?

Gość no taaaakkkkkkkk
Ważne jest, zeby zabezpieczał przed promieniami A i B, i wtedy to nie bedzie 95, bo takich jeszcze nie ma. Najwyższe to bodajże 60+. i to jest praktycznie bloker. Ważne jest, zeby to był adobra firma, bo te byle jakie moga oszukiwać.Ja jasna blondynlka, przy 30 Erisa, w mieście tylko spacerująć z psem, opaliłam twarz w ciągu tygodnia na brązowo. Bardzo byłam niezadowolona.Przy 15 Lancome, będąc nad morzem, mniej sie opaliłam. Więc z tymi oznaczeniami cos jest nie tak.

Gość asiol
ja kupowałam nivea z jaims super filtrem 30 i moge polecić, do kupienia w aptece, ale pewnie jeszcze go nie ma, bo oni jakos tak zawsze się dosyc późno niestety orientują, ze juz słońce świeci :) pozdrawiam

Gość do na taaaaaaaak
Alez oczywiscie, ze jest filtr 95 - stoi przede mna wlasnie :) Dokladnie to 95/28 - calkowity bloker. Sa nawet filtry 100 z SVR, wystarczy sie rozejrzec... Krem (wlasciwie mleczko) La Roche jest rzeczywiscie drogie, choc warte swojej ceny. Ale rownie zadowolona bylam z Eris Lirene serii dla dzieci z filtrami. Sa znacznie tansze a tez hipoalergiczne.

Jeżeli chodzi o kremy to przetestowałam kilka i jestem ekspertką w tej dziedzinie. według mnie najlepszy jest krem baby dream. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam bardzo gorąco. Buzia Twojego maluszka będzie pod ochroną.