Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Judyta z nigdy w zyciu

Co wy na to???????

Polecane posty

Siedze dziś w piątkowy poranek w domku i zaraz dziecku daj sniadanko pozmywaj naczynia doprowadzic mieszkanie do normalnego wyglądu czy wy kobiety tez tak macie a na 12 do pracy i tyle mojego że sobie cafe poczytam:)

Mniej wiecej podobnie, tez latam od rana po mieszkaniu jak pół wariata, teraz zasiadłam na chwilke przy kawce, warzywka mi się gotują na obiadek, a na 12 do pracy :).

Gość ooooooo
w koncu jakis ciekawy temat na kafeterii :o :p

Gość księżniczka na ziarnku kaszy
dobrze ze masz pracę a nie ciagłe siedzienie w piżamie w domu i pranie, prasowanie, gotowanie, dziecko- spacerek, przebieranie dziecka, obiad, znów pranie, a tu mąz przyszedł i znów obiadek dac, i w kółko macieju.

Gość ja mam trochę inaczej

Zawsze może byc gorzej ale w sumie we wszystkich czynnosciach ktore wykonujemy mozna czerpac przyjemnośc oby tylko je odpowiednio zroznicowac i nie popaść w tzw. kołowrotek bo wtedy mozna dostac wariacji pozdrawiam Was kobietki i dalej do zajęć

wstaję o 5 - zasiadam do książek, nad którymi siedzę do 11, bo na 12:30 mam na uczelnię. Tam siędzę jak ta ostatnia ... wgapiając się w pejzaż miejski za oknem. Potem, o 19 wracam do domu, zasiadam do książek, równocześnie przełykając kęs obiadu. Kładę się spać o 24 najwcześniej. Potem się budzę i... jak wyżej :)

do ja mam troche inaczej jesli moge skromnie doradzic to spróbuj teraz lwiosna zmienic troszke ten schemat np. wstaje o 5 i wychodze na balkon zrobic pare glebokich oddechow popatrzec na piekno przyrody otaczjacej moje miejsce zamieszkania potem może herbatka może z jakąś kromeczką kolorowych smakołykow typu pomodor rzodkiewka ogorek etc. a potem dopiero nauka.

życie bezdzietnej studentki jest inne niż męzatki z dzieckiem, czy singielki. Męzatka jest jak w kołowrotku, obiady, mąz dziecko, odrabianie lekcji, spacer z dzieckiem, zabawa, naczynia, pranie, sprzątanie, studentka nie martwi sie o obiad bo mama da, mama wyprasuje, mama upierze, singielka to nie dośc ze nie ma do kogo w domu sie odezwac, to nie ma komu prac, komu sprzatać, komu gotowac, - robi wszystko dla siebie i jej jedynym zajęciem jest czyszczenie szmatka listków w kwaitkach doniczkowych i nakarmienie kota o ile go ma. Taka męzatka to nobla powinna oddac. Przed studentką mieszkającą u mamy tez czeka ten kołowrotek no chyba ze niechce rodziny, męza i dziecka, to bedzie sama mieszkała i hodowała kaktuey;D

judyta - to może będę wstawać godzinę wcześniej.... Chociaż nie, wtedy jeszcze ciemno i nie ma co podziwiać z balkonu :) ale ja nie twierdzę, że mam gorzej. Twierdzę tylko że jestem w podobnym kołowrotku i też nie mam specjalnie czasu dla siebie. Pytanie było, czy mamy tak samo: ja mam podobnie, a nie tak samo, ale też się czuję zakręcona :)

a czy to zakręcenie cie przygnębia czy jestes pogodna osobą

ani mnie nie przygnębia ani nie nastawia specjalnie optymistycznie. po prostu jest... jestem... w każdym razie nie czuję się jak w pokoju bez klamek, z którego miałabym jedynie ochotę się wydostać...

Księżniczka-nie każda studentka mieszka z mamą,ja mieszkam zupełnie sama i o wszystko też muszę zatroszczyć się sama-nieważne czy jest to pranie,gotowanie itp...

a ile masz lat ze sama mieszkasz? pewnie studiujesz w innym mieści i dlatego. No tak to rozumiem.

księżniczka - to nie prawda, nie każdy ma bogatych rodziców i łatwe życie, jeśli jest studentem. Ja mieszkam jeszcze z rodzicami, ale znam mnóstwo osób - studentów, którzy mieszkają sami, bo tak im się sytuacja ułożyła. I w większości poza tym jeszcze pracują, bo inaczej nie mieliby z czego żyć.

widac wszyscy mamy w jakis sposób ujednolicone zajęcia codzienne i o tym jest poniekąd ten temat ja Was wszystkie posdrawiam i oby ten kolowrotej nie zakrecil nam w głowach;)