Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wysoka_zielonooka

Nie moge zapuscic paznokci

Polecane posty

Gość Wysoka_zielonooka

Moje paznokcie sa straszne. U gory sie luszcza i rozdwajaja. A jak cudem uda mi sie cos wychodowac to sie lamia przy nasadzie. Nie chce tipsow , ale moze moglabym pokryc czyms paznokcie? Macie jakies rady? Moze jakies domowe mwtody?

Gość to bardziej
1. możesz pokryć paznokcie specjalnym żelem, który (podobno) nie jest dla nich szkodliwy. 2. polecam kąpiele dłoni w podgrzanej oliwce z oliwek - 15 min dziennie - oraz zarzywanie witamin (typu centrum, skrzyp też jest dobry) 3. Jak tylko masz okazję wcieraj w paznokcie krem nawilżający lub natłuszczający (ja używam nivea) 4. Prócz kąpieli ww. używam także odżywki do paznokci po tipsach firmy Sally Hanson - kolor zielony. Działa - paznokcie są w znacznie lepszej kondycji. I nie obcinaj ich cążkami, czy nożyczkami, zamiast tego pielęgnuj je za pomocą pilnika. Do prac domowych używaj rękawiczek lateksowych - jak wiadomo środki czystości nie mają najlepszego wpływu na stan zarówno dłoni jak i paznokci.

Gość eeee tam
to nie są tipsy.akryle są trwalsze.może w tym czasie twoje paznkce troche odżyją jak dasz im troche czasu hm?powodzenia

Gość Brrrrrrrrrrunetka
Proponuje odzywke-lakier Sally Hansen NAILGROWTH MIRACLE

Mam to samo. Tylko mi paznokcie lamia sie po bokach bo nie piluje ich na okraglo tylko takie proste są. Jesli pilujesz to tylko nie metalowym pilniczkiem - sama sie przekonalam ze szkodzi!!! i nie obcinaj!!! spiluj dokladnie i rowno az do konca i dbaj o nie. Smiesznie takie pazurki wygladaja ale trudno. W dzien mocz w cieplej oliwie z oliwek. A na noc polecam wcierac masc z wit A w paznokcie i nalozyc bawelniane rekawiczki. Napradwe pomaga. W ciagu dnia smaruj tym paznokcie. Mozna tez kupic krem do paznokci w aptece - sama nie uzywalam ale wiem ze takie sa - tam jest duzo witamin. Do tego kup jakies witaminy - na paznokcie dobry jest cynk i wit. B. Ja przez 2 tygodnie smaruje ta mascia, jeszcze zaden mi sie nie rozdwoil, pieknie rosna:) a jak juz beda dluzsze do kupie jakas odzywke.

Gość Wysoka_zielonooka
Dziekuje za rady. Tylko zastanawiam sie jak sie ma namaczamie ich w oliwkach do noszenia umalowanych paznokci? Mozna namaczac je umalowane, czy malowac codziennie. A takich natluszczonych sie chyba lakier nie trzyma.

Gość a ja przez długi
czas obgryzałam paznokcie teraz je zapuszczam i nawet mi sie to udaje tylko ze pazznokcie maja brzydki kształt sa takie szerokie i dość słabe niby się nie rozdwajają ale sa miękkie

Z identycznym problemem poradziłam sobie jakiś czas temu. Przez ok. 2 tygodnie stosowałam po kilka razy dziennie oliwkę z witaminą E regenerująca paznokcie i naskórek Vitamin E Nail & Cuticle Oil firmy Sally Hansen, oraz dżywką w pisaku firmy Essence - Express nail repair 5000 pencil (na zmianę, kiedy tylko zalazłam wolną dosłownie minutkę). Podczas tych dwóch tygodni zero lakierów, nic nie cudowałam ze skórkami, zero mycia naczyń (chyba że w rękawiczkach) itepe. Po tych dwoch tygodniach udałam sie na manicure. Następnie nadal stosowałam w.w oliwkę i odżywkę ale rzadziej. Na co dzień malowałam paznokcie preperatem Sally Hansen - Nailgrowth Miracle (odzywka pobudzająca wzrost paznokci, przeciwko łamaniu, rozdwajaniu) po 3 dniach zmywałam lakier, koniecznie bezacetonowym zmywaczem. Osobiście stosowałam i stosuję nadal zmywacz Sally Hansen z wit. E i rumiankiem do paznokci wrażliwych (niebieski). Po takiej kuracji moje paznokcie są niedopoznania!!! Długie, mocne, nie mam z nich żadnych problemów. Od czasu do czasu posmaruję je jedynie oliwką. Na co dzień używa zwykłego jasnoróżowego lakieru a paznokcie wyglądają nadal pięknie jak po zakończeniu kuracji.

Gość podnoszee

Gość ja proponuje
odzywke GRO MAX Inglota ...i MANHATTAN taka na porost paznokci ale dokladnie nie pamietam nazwy ale jak dla mnie obydiwe odzywki to rewelka a tez mialam problem z paznokciami