Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RETY SKAD CI LUDZIE

JESTEM ZBULWERSOWANA

Polecane posty

Gość RETY SKAD CI LUDZIE

przed chwila bylam swiadkiem takiej sceny: pewien pan wyszedl z dzieckiem (niemowlakiem w wozku) na spacer, towarzyszyl im pies - idacy bez smyczy i kaganca - ogromny rotweiler. kawalek od domu, za uliczka obok smietnika panu owemu przypomnialo sie ze nie ma czym podpalic papierosa. i wiecie co zrobil?! przywiazal tego wielkiego psa do wozka i pobiegl do domu zostawiajac dzieciaka!!!! normalnie nie wierzylam wlasnym oczom! pozostawie to bez zadnego komentarza...

Gość RETY SKAD CI LUDZIE
a jakby ten "piesek" np przewrocil wozek?

Gość jasne//
pies mógł gdzieś polecieć, szarpnąć za sobą wózek, albo mógł zaatakować dziecko, przecież takie wypadki się zdarzały.

Gość Moglaś powiadomic policję
że na ulicy stoi wozek z małym dzieckiem i do wozka przywiązany jest pies ... Facet chyba jest uposledzony umysłowo

Gość Bez imienna
Czym przywiązał psa do wózka skoro nie miał ani smyczy ani kagańca??

a może obserwatorka, była jeszcze pod wpływem sobotnich barbecue ;) no, ale wiem, że w Pl i nie tylko, zdarzają sie takie rzeczy, że ho ho, choćby w urzędach :D

to, że pies szedł bez smyczy nie znaczy, że tej smyczy w ogóle przy wózku albo panu nie było .... Pies w domu przy dziecku to jest trochę jednak coś innego niż przywiązany pies do wózka na dworze ... może tak trochę wyobraźni ? :O

Gość RETY SKAD CI LUDZIE
facet mial smycz w reku, a potem przywiazal nia psa. cale zajscie trwalo moze 1,5 minuty, ale wedlug mnie nie ma to najmniejszego znaczenia. jak mozna byc tak nieodpwiedzialnym i bez wyobrazni?

Gość RETY SKAD CI LUDZIE
pies to madra istota, ale ma tez zwierzece zachowania, zawsze moze sie np wyrwac za kotem! (ktorych na osiedlu nie brakuje) wg mnie cala sytuacja to bylo jedne wielkie nieporozumienie i chyba wolalabym zeby to co widzialam bylo zwidami (po sobotnim barbecue ;) ) ale to niestety byla prawda... :O

Gość touztoul
nie wydziwiaj - normalny pies kocha dziecko , ktore jest w domu i bedzie go bronil , a sam zadnej krzywdy nie zrobi. Glupie bylo jedynie to , ze przywiazal go do wozka , bo jak pies jest posluszny i przywiazany , to by i tak zostal przy wozku.

taaaa, wystarczyłby inny nawet bezpański pies, albo kot ... rottwailer NIE JEST psem do opiekowania sie dziecmi, jakkolwiek kocha sie zwierzęta, nie można byc idiotą przez to :O

Boże o czym wy piszecie czy wy telewizji nie oglądacie?Już nie wspomnę o tym że to niebezpieczna rasa ale przecież założycielce topicu chodziło o to że pies mógł różnie zareagować np na obcego psa .Wy w tym wszystkim widzicie tylko tego psa a co z tym dzieckiem w wózku,przecież mogła mu stać się krzywda.Teraz to chyba przestanę się dziwić że w Polsce jest tyle wypadków z psami w roli głównej.

Gość do liliowej
nikt nie pisał, że psy są głupie. chodziło o podejscie ojca. znasz tego psa??????????? wiesz, jak mógł zareagować na widok innego psa lub kota? nie każdy pies ma instynk macierzyński, choć sama znam takiego psa, który się opiekował dzieckiem. też uważam że psy ( nie wszystkie) są mądre i nieraz lepsze od ludzi , ale trochę wyobraźni, co innego jakby facet go nie przywiazywał tylko kazał pilnowac a tu się mogło zdarzyć wiele.

Gość do liliowej
skąd to możesz wiedzieć??? I skąd możesz wiedzieć, że ja ne znam psów. Sama mam psy, które bardzo kocham. a skoro ten pies twoim zdaniem był taki posłuszny- to po go facet przywiązywał? wiesz ile jest głupich właścicieli psów, którzy nie potrafia porządnie wychować psa? Gdyby nie było głupich właścicieli , nie byłoby pogryzień? I wyluzuj trochę- coś bardzo zacietrzewiona jesteś. :P

gdybyś znała zachowanie psów to ybś wiedziała, że Rottwailery NIE SĄ psami dla dzieci: do wychowywania czy opiekowania się niemi :O Poczytaj trochę o zachowaniu się zwierzą a potem zabieraj głos w dyskusjach, ok ? :O Żaden pies nie bedzie sie zachowywał cudownie tylko dlatego, że ty tak chcesz :O Pies, zwlaszcza ten należący do agresywnych, może zachowywac sie conajmniej poprawnie, byc spokojny itp. ale powierzac życie czy bezpieczeństwo małego dziecka takiemu psy to niedorzeczność, nieodpowiedzialność i totalny brak wyobraźni !!!! Są psy stworzone wręcz do dzieci, np. Golden Retriever ale są psy, które NIE SĄ i np. jednym z nich jest własnie Rottwailer :O

Gość do liliowej
jakby wszyscy właściciele i psy były takie jak piszesz nie byłoby zagryzień.:P a po drugie zerknij czasami jak piszesz- i spróbuj się rozszyfrować. :P PIES JETS TAKI JAK GO SIE WYCHOWA, PAMIETAJ ZE DZIECKO BUDZI LAGODNOSC, A OSOBISCIE ZNAM RODIZNE OBOK ULI KTOR AMA PSA DO PASA TAK DUZEGO JAK CIELAK I 3 MALYCH DZIECI OD 2 DO 5 LAT, BAWIA SIE CIAGAJA GO ITP

Pies jest taki jak sie go wychowa ?? Dziecko ty nie wiesz co piszesz, jesteś chyba pełna naiwnych ideałów :D Jest taka bajka, wiesz: Zółw i skorpion stoja nad brzegiem rzeki i chcą sie przedostać na drugi brzeg, żółw mówi do skorpiona: przewiozę Cię na drugi brzeg jeśli obiecasz mi, że mnie nie ukłujesz, skorpion obiecał, ale juz po przeprawie, kiedy bezpiecznie stał na drugiej stronie znienacka ukłuł zółwia wstrzykując mu truciznę w ciało; żółw pełnym smutku głosem pyta się skorpiona: -dlaczego ? A skorpion: - bo wciąż jestem skorpionem Są psy agresywne i są psy dla dzieci, takie któremu nawet na głowe wejdziesz i nawet nie warkną, ale te agresywne nie są przeznaczone dla zabawy i to nie jest dziecko kochane wymysł ludzi, to są wciaż zwierzęta !!

Własnie niedojrzało. I tak, nawet ci wierzę, że pies lepszy w pilnowaniu dziecka od człowieka... w twoim przypadku nawet rottwailerowi lepiej pozostawic dziecko do opieki niz tobie :O

Co za totalny brak wyonraźni!!! Wystarczy że pies by pobiegł za suką czy kotem (instynkt)!!! Z wózka by nie zostało nic, a dziecko by wylądowało na chodniku i też by nic z niego nie zostało!! A jeżeli ktoś by sie zbliżył do wózka i pies by chciał bronic dziecka, to przecież nie odepnie sobie smyczy, tylko rzuci się będąc przywiązanym, więc też wywali wózek na ulicę!!! A druga sprawa, to jak mozna palić przy niemowlaku!!!

A jeżeli ktoś by sie zbliżył do wózka i pies by chciał bronic dziecka, to przecież nie odepnie sobie smyczy, tylko rzuci się będąc przywiązanym, więc też wywali wózek na ulicę!!! jak nie znasz reakcji psow to nie pisz durnot!!! pies tylko bedzies szczekal pokaze kly, ale nie poleci w pogon bo wie, ze dzieci jest za duzo filmow amerykanskich sie naogladales

Gość RETY SKAD CI LUDZIE
chyba pokasowali wspiy :/ zadalam wczesniej pytanie liliowej, czy zostawilaby dziecko same (pomijajac psa!), bo ja - nawet jesli malabym tachac wozek na 10 pietro - nigdy, ale to nigdy nie zostawilabym dziecka samego bez opieki!

Gość Liliowa smile
opieka z toba to jak dziecko bez opieki ja bym zostawial bo to moj pies, a nie jakis obcy:)

Gość do liliowej
ooo- widzę że liliowe pisze , juz pod dwoma nickami- ale styl ten sam. :P a ty znasz reacje WSZYSTKICH psów hahaha :D

Gość altamana
facet jest glupi, ze przywiazal psa do wozka... ale jezeli wychowal go (psa) dobrze, to lepszej opieki/ochrony dziecku nie zapewnisz. xaxaxa - wypisujesz pierdoly - PIES JEST TAKI JAK SIE GO WYCHOWA. Mam w domu agresywnego labradora, a kolega ma lagodnego jak baranek rottiego. I co?

Masz agresywnego labradora?Chyba sama go tak wychowałaś bo z reguły to są łagodne psy,czasami nawet przeznaczone do pracy z dziećmi przy rehabilitacji.A może rasa ci się pomyliła?

Gość RETY SKAD CI LUDZIE
zatracacie sens mojej pierwszej wypowiedzi. chodzilo mi w szczegolnosci o pozostawienie dziecka samego przed domem, nie wnikam juz w to, jaki pies, jak wychowany czy wytrsowany i co mogl jemu zrobic.

moim zdaniem powinno sie dzwonic na policje i informowac ze psy nalezace do agresywnej rasy sa bez kaganca.takie jest prawo, a wlasciciel powinien dostac wysoki mandat i moze nastepnym razem czegos sie nauczy.a propo agresywnego labradora!mysle ze agresywny labrador wyrosl dlatego ze musial zostac zle wychowany, bo z natury sa to psy ktore pracuja z dziecmi np. przy rehabilitacji lub nawet sa przewodnikami dla niewidomych.