Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dlacc

dlaczego zasypia podczas karmienia?

Polecane posty

Gość dlacc

mój 6 tygodniowy synek notorycznie zasypia podczas karmienia, ogólnie w ciągu dnia śpi mało, jego drzemki trwają przeważnie około pół godziny i budzi się chociaż nie wygląda na wyspanego, za to kiedy przychodzi pora karmienia bieże kilka łyków z butli (karmię mieszanką) i zasypia i to tak skutecznie że ciężko jest go obudzić łaskotaniem po policzku czy innymi podobnymi sposobami, każde karmienie jest jak droga przez mękę i trwa czasem nawet godzinę, w ,,języku niemowląt" odnalazłam informację że kiedy dziecko zasypia podczas karmirnia to należy się skonsultować z lekarzem, co to może oznaczać? czy któreś z waszych dzieci też tak miało?

Gość kasiaka
Dobrze maluszkowi, przejdzie mu , na razie polez razem z nim, odeśpij, jak sie przebudzi znowu nakarm....łap chwile...życze dużo zdrowia i spokoju....

Nie widzę w tym nic nienormalnego. Mój syn tez tak robił ale wyrósł z tego. A Mały normalnie przybiera na wadze?

Gość Laylah
malec czuje Twoje ciepło - słyszy znajome bicie Twego serca, jest mu tak bezpiecznie.I przysypia. Normalne.Moi chłopcy też przysypiali.A są zdrową młodzieża.

W \"Języku niemowląt\" jest tak napisane, gdyż czasem dzieci tak bardzo przysypiają, że nie przeszkadza im nawet uczucie głodu, słabna, więc tym więcej śpią. Wiąże się to z nadmiarem jakiegoś hormonu (nie pamiętam, jakiego). Jeśli twój maluszek prawidłowo przybiera na wadze, to nie powinnaś się martwić, przejdzie mu. Mój synek na początku też przysypiał przy cycu, tak że karmienie trwało godzinami.

Gość podnosze12324