Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liv21holland

CIEZARNE KOBIETKI W HOLANDII

Polecane posty

Witajcie kobietki :D Oj Liv, to wszystko,co piszesz to swieta prawda. Czlowiek sie denerwuje, nakreca, planuje, obserwuje cykl i tylko ma z tego dodatkowe stresy. Lepiej chyba isc na zywiol. Moj ukochany chcialby tez troche poczekac z tymi starankami (do lipca lub sierpnia). Wiec dam na luz i co ma byc to bedzie. Jak sie przelamie to zrobie podstawowe badania,zeby sie nie stresowac,ze cos jest nie tak. Zycze wszystkim milego dnia i do zobaczenia w sieci :)

Ha!! Moj ukochany duzy ma na imie Valentijn i wszyscy wzdychaja (szczegolnie kobitki do tego imienia niby;) ) Mnie sie podoba ale nie niesamowicie..Valentijn.. Mnie podobaja sie tez Wilhelm,konrad,adam(proste i bardzo ladne, a adas do malego super)...polecam pojscie do biblioteki i wypozyczenie miliona ksiazek o imionach dzieciecych..ja tak mialam...frajda ..Jonathan nie byl moim wyborem..umowilismy sie ze jak chlopiec to Gwiazda wybiera a jak dziewczynka to ja,miala byc dziewczynka;) wiec nie przygotowalam sie z chlopiecymi i Jonathan zostal..mnie sie podoba zdrobnienie Jonathana ..Johna..albo jona:) Z badan mialam raz tylko krwi i tej calej podstawowej reszty..a echa mialam.. raz na poczatku ..potem jak krwwilam i kiedy zrobilam 3d..dziewczny warto kosztuje to z 100 ale dostajecie dvd i zdjecia..i naprawde widzicie wasze dziecko..Licho na tych zdjeciach wyglada prawie ze jak po urodzeniu!!! a jakie emocje ogladac w troj wymiarz swoje male nienarodzone dziecko..od tamtej pory myslalam o nim nie jako o dziecku a jako o moim synku...boskie..plus zawsze mozesz mu dac jak dorosnie dvd w prezencie:)).. koniec badan..masowaly mi brzuch tylko na comiesiecznych i potem co kilku tygodniowych spotkaniach..badaly puls...i kropka..nawet nie wazono mnie..nie mowiac o badaniach piersi itp..a po porodzie teraz ide na wlasna reke do ginekologa bo nikt mnie nie zbadal po ciazy!!!..bo to sie tylko robi jak sa komplikacje..nie wiem czy ja trafiam tylko na takich dziwnych lekarzy czy kazdy tak ma..uchh..ale w polsce sobie odbije i zrobie cytologie i mamografie;) musze sie wam przyznac ze ja z holenderskim na bakier..a to dlatego ze moja praca nie wymagala tego i angielski podstawowy..uch ale powinnam zaczac sie uczyc tyle ze ja beztalencie jezykowe i mam blokady jak osiol:((( nie chce wracac do pracy pomimo ze kocham to co robie..ale zostawienie Licha jest straszna wizja..na szczescie mam wolna reke i moge wrocic kiedy chce..tylko zdaje sobie prawe z tego ze w moim zawodzie im szybciej tym lepiej:(( 31 jade do Polski na caly miesiac..bede pokazywac moim facetom..gory i mazury i baltyk..i bede siedziec na pupie w moim letnim domku och juz odliczam dni..Licha pierwszy lot..ma juz paszport;)..trzy tak naprawde;) dziewczyny cwiczcie ..malutko delikatnie ale ruszajcie sie to moja rada..potem wraca sie do cialka szybko..ale tez innaczej czlowiek sie czuje..yoga..chodzenie ..plywanie co kto lubi.. polecam tez pojscie do sklepu i kupienie pilki do cwiczen ..fajnie sie na niej siedzi podczas ciazy..jak lezalam to kladlam ja pod nogi..super cwiczenia do porodu..moge przeslac wam strony internetowe:) i kochane spijcie spijcie spijcie..bo potem to koniec..i bedziecie tak jak ja cieszyly ie z 3 godzin;)::) buziaki:))

Hej Illeli! Milutko, ze sie odezwalas:) No to rozumiem, ze Twoj maz to holender?Znasz jakies zdrobnienie do Jego imienia? Badania-nie pozostaje mi nic jak uzupelnianie ich w Polsce.Dzieki za informacje. Z holenderskim ja takze na bakier, wiec sie kochana nie przejmuj.Jak tylko wroce do Holandii zaczynam intensywna nauke-poki co porozumiewam sie po angielsku. Jesli mozna wiedziec-z jakiego miast jestes?Skoro na polnocy to moze gdzies niedaleko mnie:)? Co do cwieczenia-leniwa sie ostatnio zrobilam i nic mi sie nie chce,ale musze sie wkoncu przemoc, bo sie zapase-poki co waze tylko 45,5 kg, ale jak tak dalej na dupie bede siedziec to szybko sie to zmieni. Jak mozesz przeslac te strony internetowe , o ktorych pisalas to czekam. A co do spania to przez ostatnie 2 miesiace mialam problem ze spaniem, dopiero od 2 dni spie jak dziecko:) Trzymaj sie cieplo:)

Hejj:)) boze to ty ociupinka jestes..ja przy tobie to wielka kolubryna:))) Valentijn..zdrobnienia to Tijn..Vali... ja go nazywam Valentynka;)..albo Valem..albo jakims piperznymi zdrobnieniami intymnymi;) Gwiazda jest holendrem z dusza hiszpana i greka;) Mieszkam teraz w Leeuwarden:(( koniec swiata i nic wiecej..ale jak dobrze pojdzie przeniesiemy sie kolo pazdziernika. wiesz moze twoje polozne i twoj lekarz zrobia ci wiecej badan..fryzzjaaa i jej zasady sa inne niz reszta holandii czego ci zycze bo ja po prostu przechodzilam tortury;) Przyjechalam do Holandi z ex chlopakiem..mialam za soba skonczona psychologie i cale lata pracy w klubach..tutaj zaczelam pracowac w tej samej dziedzinie..po czym postanowilam ze yoge ktora uprawiam od 11 roku zycia chce miec codziennie w swoim zyciu i zapisalam sie do szkoly i teraz jestem na drugim roku..:)) jak skoncze chce otworzyc szkole i pomieszac yoge-psychologie zdrowe jedzenie itp..i uciec z holandii;) Ja i Gwiazda stanowimy dziwna pare..jestesmy jak flip i flap nierozlaczni ale tez skaczemy sobie do gardel..ale tak jak juz pisalam..temperament to kazde z nas ma ze ocho..oboje uwielbiamy lsnic i flirtowac ale tez uwielbiamy siebie;) a teraz nasze Licho przewrocilo nasze zycie i jestesmy teraz w calkiem nowej krainie:)) a cwiczenia jutro papapa

Rany, Illeli jak ja Ci zazdroszcze,ze bedziesz moze bedziesz mogla uciec z Hol. Moj ukochany raczej nie zmieni zdania co do przeprowadzki. A ja sie mecze w tym kraju :( Im dluzej tu jestem ,tym gorzej.Tyle rzeczy mnie irytuje. A najgorsze jest to,ze nie moge niczego zmienic. Pozdrawiam :)

ja tak szybciutko od kolezanki bo mi komputer siadl:)) dzis wieczorem bedzie naprawiony wiec i strony wkleje. ha kochane moj sie zgadza gwiazdus na wszystko ale jeszcze nie teraz bo za bardzo gwiazdowanie tutaj mu idzie..ale ja jestem cierpliwa..wszystko bym dala i wszystko zrobie zeby miec zycie jak kiedys w kraju gdzie przyjemnie jest isc ulica w bluzce a nie pomyka sie w czapkach i szalikach z wielkim nosem i katarem fuuuu dzis zakupy beda musze miec pae ciuchow na moja wieksza pupe;)..a nic prawie mi sie nie podoba..jaki styl ubierania preferujecie? buziakii

Hej dziewczyny! Ha-dobre pytanie Illeli:) Jaki styl? Teraz jak mi brzuszek rosnie to w domu najwygodniejszy styl porozciagany;) A tak naprawde to kocham jeansy!Jestem na nie chora!do tego uwielbiam bluzeczki roznego typu i rodzaju,\"male\"sweterki.Zima koniecznie kozaki na wysokm obcasie.W tym roku kupilam sobie tez fajne buciki na wiosne z Rylki na koturnie-slodkie sa.Latem sandalki,japonki(mam chyba w kazdym kolorze:) )W mojej szafie na pewno nie moze tez zabraknac sportowych bucikow.Generalnie kocham ciuchy,perfumy,kosmetyki i fryzjera(fryzjer to moj nalog).Teraz musze sie ciut chamowac, bo dzidzia w drodze:) W Holandii faktycznie ciezko cos znalezc w mniejszych miastach.Ja zakupy robie w Amersfoorcie lub Amsterdamie.Sklepy, ktore moge ci polecic to Wonder Woman,ONLY,Lipstick,Miss Sixty.Duzo koszulek,bielizny i pidzamek kupuje w H&M. Lubie rzeczy nie tuzinkowe i dobre gatunkowo, wiec w tych sklepach moge to znalezc(im wieksze miasto, tym wiekszy wybor w tych sklepach).Zycze udanych zakupow:) Zaczynam coraz bardziej odczuwac moja dzidzie w brzuszku:)Juz nie moge sie doczekac zeby poznac plec! Dzisiaj musialam sobie zrobic paznokcie u nog-tragedia-tak sie nagimnastykowalam,ze kregoslup mni teraz boli.Zastanawima sie jak to bedzie jak mi brzuch bardziej urosnie.Chyba zaczne szkolic mojego ukochanego w tym fachu:) A ja\" dobrowolnie\" wracam do Holandii.Bylam juz 3 miesiace w Stanach.Pol roku w Anglii,troche w Szwecji i Francji i jakos w Holandii czuje sie najlepiej(pomimo pewnych minusow; zreszta ktory kraj ich nie ma?).Fakt-mam kompletnie inny temperament niz Holendrzy (przy mnie to oni go wcale nie maja:) ), ale potrafilam sie odnalezc.Nie mam zamiaru stac sie jak oni, bo to nie mozliwe-nawet bym nie chciala:) Najwidoczniej moje najblizsze otoczenie Holendrow akceptuje moja odmiennosc:nie zorganizowanie,brak planu,dzialanie pod wplywem impulsu,rostrzepanie gadatliwosc i cala reszte mojego choleryczneo charakteru:) Mojemu Miskowi to jakas nagrode powinni wreczyc za wytrzymywanie ze mna:) Chociaz Jemu raczej temperamentu nie brakuje-moze tylko jest bardziej zoorganizowany. Ale sie nagadalam:) Ma-Rita!Glowa do gory!Pokaz im co to spontanicznosc i temperament:)

hej kochane:) http://www.ahealthyme.com/topic/pregyoga#s16 http://www.musictogethernyc.com/html/articlesprenatalyoga.html http://www.socalbirth.org/shelly/yoga.htm http://www.healthandyoga.com/html/preg.html http://www.geocities.com/fitness_info/training/exerciseball_pregnancy.htm moze byc wiecej;) ja jakos nigdzie jeszcze nie odnalazlam siebie zupelnie,tez zylam w stanach i kilku innych krajach bo duzo podrozowalismy z rodzina..jakos wszedzie byl chwilowo moj dom a po paru chwilach juz chcialam byc gdzies indziej..ale ze mnie to taki dziwny stworek... ale rozumiem cie Maritko..wiec mozesz tutaj troche pomarudzic..bede cie wspierac;) dzis bardzo malo wolnego czasu bo Licha mecza kolki. liv wyslij zdjecia jak nam piekniejesz w ciazy..trzymac bede kciuki nawet w podrozy do Polski:) jutro napisze wiecej.. cmokam wszystkie goraco

Hej dziewczynki :) Wlasnie wrocilam z kursu jez. holenderskiego. Polowa naszej grupy to Polki, wiec jest z kim poplotkowac, posmiac sie i ponarzekac:). Dziewczyny sa rowne wiec mamy naprawde radoche. Co do stylu to na codzien preferuje luzny czytaj jeansy i T-shirt. Lubie GANT, Replay,Guess, Miss Sixty. Z bardziej eleganckich Stils, Sisley.Czasem uda mi sie upolowac cos w Zarze lub Mango, ale to rzadkosc. Kupe kasy potrafie wydac na kosmetyki pielegnacyjne: kremy, balsamy ujedrniajace,wyszczuplajace,powiekszajace to a pomniejszajace tamto ;D Illeli, fajne stronki :) Moze w przyszlosci skorzystam jak juz zaciaze he he :) Teraz musze przyznac, joga to nic dla mnie. Probowalam, ale za kazdym razem konczylo sie fiaskiem. Moja miloscia jest silownia (kiedys pakowalam 7 dni w tygodniu) teraz mniej, ale nadal regularnie. Moze to dziwne, ale dla mnie to najlepsza forma relaksu. Ale kto wie moze w przyszlosci gusta mi sie odmienia :) Trzymajcie sie. :)

Ma-rita-zycze zeby te stronki przydaly sie jak najszybciej:) Ach-mnie tez juz nie dlugo czeka pilna nauka holenderskiego:) Dzieki illeli za linki! Podaj swoj adres e-mail to przesle ci fotki, ale naprawde nie wiele jest do ogladania!Brzusio jeszcze malutki:)Ostatnie zdiecie mam z kwietnia,w weekend zrobie nowe! Pisze z dziewczynami na topiku \"termin pazdziernik 2006\"-wymienilysmy sie tam zdieciami.co o tym myslicie?Fajnie si epotem pisze jak sie wie z kim:) Wiesz Illeli -hyba cie rozumiem, bo ja dlugo w jendym miejscu sie dusze -nie zaleznie od miejsca w ktorym jestem.Poprostu lubie podrozowac i odwiedzac znajomych i rodzinke. Illeli-gdzie kupowalas fajne ciuszki ciazowe? Bo w sukienkach ala namiot nie usmiecha mi sie chodzic:) Kurcze dostalam dzis jakiej alergii na twarzy -od truskawek.Musze sie wapnem potraktowac.Mam nadzieje, ze dzidzi to nie zaszkodzilo. Milutkiej nocki!Pa:)

Gość Zaalamana
Kobitki pomozcie mi. Od ponad roku mieszkam w holandii i teraz przytrafila mi sie jakas infekcja no i chcialabym isc do ginekologa, ale powiedziano mi ze pierwsze badanie wykonuje lekarz domowy??? i on kieruje do specjalist??? Czy to prawda??? Dla mnie to zalamka...ja mam sie przed nim rozbierac???Przeciez on nawet fotela nie ma w tym gabinecie!!! Chcialam sie zbadac bo w niedlugim czasie planuje zaczac starania o dzidziusia...no i chce wiedzie czy wszystko ok...no i wiem ze mam nadzerke, ktora musze kontrolowac...no i ta infekcja...co ja mam robic??? Moze pojade do niemiec bo mam blisko...moze wiecie jak tam to wyglada...blagam pomozcie bo brakiem opieki medycznej tutaj jestem zalamana....:(

Slyszalalam,ze tak wlasnie jest-najpierw lekarz ogolny, ale nie jestem pewna czy on cie bedzie badal czy da tylko skierowanie.Jesli masz mozliwosc zrobienia badania w Niemczech to szczerze radze udac sie tam-od reki i fachowo.Pozdrawiam!

Gość Zaalamana
Dzieki za odpowiedz. A wiesz moze czy jak pojade do niemiec na to badanie to czy mi ubezpieczenie w holandii zwroci mi koszty wizyty??? Poprostu jestem zalamana ta sytuacja z lekarzami tutaj...a co dopiero jak bede w ciazy...:( A moj facet na dodatek mnie nie rozumie, bo dla niego ta sytuacja tutaj jest normalna...

Do Zalamanej- Niestety w Holandii dostanie sie do specjalisty graniczy z cudem. Musisz najpierw isc do ogolnego (niestety :( ). Moja rada:nie daj sie tam zbyc byle czym. Powiedz o nadzerce i innych obawach.Lekarz musi cie obejrzec i najlepiej wziac wymaz do laboratorium. Przy okazji zrob cytologie (w Holandii robi to lekarz domowy).Nie wiem ile masz lat, ale tu w Hol. cytologie robi sie kobietom po 30 roku zycia i to co 5 lat. Nie zwazaj na to,co mowi lekarz ale upieraj sie przy swoim. Powiedz wyraznie,ze chcesz byc zbadana i miec zrobiona cytologie.Jesli lekarz powie,ze np.jego zdaniem to zbyteczne powiedz bez ogrodek,ze to cie nie satysfakcjonuje i zazycz sobie skierowanie do gina.I jeszcze raz:nie daj sie zbyc, chocbys miala siedziec w tym gabinecie pol dnia. Powodzenia i daj znac jak Ci poszlo.Przylacz sie do naszego topiku :) Ja osobiscie tez planuje dzidziusia. Razem zawsze razniej. :) 🌼

Gość Zaalamana
A jednak...to lekarz domowy robi to badanie...i co ja mam przy nim majtki sciagac w tym jego malym gabinecie...na lezance nogi rozkladac...przeciez to totalna porazka:( Poza tym on sie na tym nie zna!!! No nie mowcie mi ze ci lekarze domowi to specjalisci od wszystkiego bo nie uwierze...ja chce byc zbadana przez ginekologa!!! Ludzie zyjemy w 21 wieku..po co mamy specjalistow do jasnej ciasnej...i po co ja bule 100€ za ubezpieczenie??? Jejku laski jestem tak wkuta...jak wy sobie tu radzicie???

Niestety to prawda, lekarze domowi to konowaly do potegi. Tez mnie to doprowarza do szalu i zreszta nie tylko mnie. Tez jestem zdania ,ze od tych spraw jest ginekolog, dlatego przy kazdej wizycie w Polsce badam sie gruntownie. No ale nie zawsze jest mozliwosc bycia w Polse gdy sie ma infekcje. Z tym wyjazdem do Niemiec to nie jest glupi pomysl. Co do zwrotu z ubezpieczenia to nie mam pojecia jak to jest. Musisz zadzwonic do swojej firmy ubezpieczeniowej i zapytac. Najlepiej wymysl historyjke,ze wlasnie jestes w Niemczech np.na wakacjach i dostalas infekcji i chcesz pojsc tam do lekarza, ale nie wiesz,czy Ci zwroca kase.Na zdrowy rozum w takim wypadku powinni oddac. Mnie tez to wk***** na maxa, ale co zrobic. Tu widocznie babki sie nie przejmuja i chodza z grzybicami i innymi infekcjami. Co do badania u lekarza domowego to nie mam wiekszych problemow z rozebraniem sie.W koncu to tez lekarz. Problem w tym,ze ja nie wierze w jego umiejetnosci, bo jak sama piszesz, co on sie wiedziec o tych sprawach. Liznal troche tego, troche tamtego i tyle.Jedyne co on umie to wypisywac recepte na Paracetamol. Pozdrawiam :)

Gość Zaalamana
No wlasnie, dlatego mam taki plan zeby isc i ZAZADAC skierowania do ginekologa bo kuzwa za cos to ubezpieczenie place i nie latam z byle powodu do lekarza tylko jak mi cos dolega. Wiec kuzwa nie wyjde stamtad dopuki mi nie da skierowaia. Poza tym z tego co wiem to na przyklad nadzerki nie moze mi zbadac. no nie??? A bylyscie juz na takim badaniu u normalnego lekarza??? Jak ono wyglada??? Lezysz na tej pozal sie boze lezance??? To jest dla mnie poprostu nie do pojecie dziewczyny wiec pojde z nastawieniem bojowym!!! Bedzie mnie musial sila stamtad wyprowadzic jesli nie da mi skierowania!!!

Ale dól ;( Tak sie cholernie boje komplikacji, bo wiem,z etam nie mam na co liczyc.Modle sie tylko o to, zeby wszystko bylo ok, zebym nie musiala uzerac sie z lekarzami.Wyc mi sie chce!!!

Gość Zaalamana
liv21holland- rozumiem Cie doskonale...nie wiem co bym zrobila jakbym byla w ciazy, chyba znalazlabym sobie lekarza w niemczech. Ale laski mi sie wydaje ze my jestesmy bardziej uswiadomione niz holenderki...a wiec wiemy jak wyglada badanie ginekologiczne itp...wiemy tez ze takiego badania nie przeprowadzi sie w gabinecie lekarza rodzinnego, wiec MUSIMY sie domagac tego co nam sie nalezy, a zwlaszcza w twoim stanie liv21holland!!! Nie daj sie zmyc, zarzadaj wizyty u ginekologa, przeciez tu to kurna polozna prowadzi ciaze!!! Ja mam znajomoego gina w niemczech jakies 300 km stad, wiec w razie czego do niego pojade...no ale przeciez nie bede jezdzic z kazda infekcja!!!

Ale wiecie co? Anglii wcale nie jest lepiej.Zrobilam test i poszlam do lekarza domowego i mowie mu: zrobilam test-jestem w ciazy, wiec przyszlam po skierownaie do ginekologa.Wiecie co powiedzial?Najpierw spojrzal na mnie jak na wyludka i rzekl: ...ale dziecko drogie!od kiedy sie chodzi do ginekologa jak jest sie w ciazy?ten lekarz nie jest od ciazy, ale spraw kobiecych. Nie dosc, ze zrobil ze mnie idiotke tlumaczac kto to jet ginekolog, to jeszcze wprowadzil mnie wstan totalnego zamurowania(i k....cy).Boze!co za swiat!Moja POLSKA ginekolog powiedziala,ze w Norwegii jest to samo.Smutne to co?:(

Ja mialam te watpliwa przyjemnosc bycia badana przez konowala dwa razy. Rozbierasz sie i kladziesz na koztece z rozsunietymi nogami. Lekarz wklada wziernik i pobiera szczoteczka wymaz, ewentualnie moze ci powiedziec jak wyglada twoja szyjka macicy. To mowil mi tez gin w Polsce, ze np. szyjka wyglada ok. Raz huisarts pobieral mi wymaz na cytologie a drugi raz mialam jakas infekcje i bral wymaz do laboratorium. Trzeci raz,gdy udalam sie z grzybica zostalam zdiagnozowana na podstawie opisu objawow (sic!) bez badania. Wiec nie jestem w 100% pewna czy to byla grzybica.Jak mam isc tu do lekarza to dostaje histerii. Ech, szkoda gadac.

Gość Zaalamana
Ma-Rita- no to mnie totalnie zalamalas!!! Poprostu nie wiem co mam powiedziec zatkalo mnie...przeciez to jezt zenujace dla mnie, w pl po pierwsze rozbierasz sie w osobnym pokoju...no i wiesz ze bada cie specjalista!!! Poza tym na fotelu to tez inaczej...a nie tak lezec przed obcym facetem na kozetce z rozsunietymi nogami:( A nie domogalyscie sie nigdy wizyty u gina???? live 5holland- no zalamka to co tu opisujesz...boze to oni wysylaja do gina jak juz raka masz czy co???Co to kurna za laska ze gin mnie zbada za moje pieniadze!!!

Pocieszam sie tym, ze otwieraja sie granice i juz lada moment przyjada polscy specjalisci do tych zacofanych krajow!Tylko czekam na polskich lekarzy w Holandii!Az przyjemnie bedzie popatrzec jak holenderscy taca pacjentow!!! zalamana-ja tam sie pieklic narazie bede-poki co jest ok-pozatym co 2 miesiace jestem w polsce na badaniach.najbardziej obawiam sie ewentualnych komplikacji po porodzie.wtedy to im nie popuszcze i bede walczyc o badania. Ma-rita jak tam samopoczucie?Kiedy nastepne dni plodne?:)

Gość Zaalamana
No jak chcesz Maria-Rita...ja jeszcze nie wiem co zrobie, moze znajde sobie lekarza w niemczech-mam 10 km do granicy...jesli tam mozna sie dostac do specjalisty to chyba tak bedzie najlepiej....no i przynajmniej bede miala jednego lekarza....nie wiem tylko jak ze zwrotem kosztow leczenia

Zalamka totalna to prawda. Ale Wam powiem, ze moja kolezanka udala sie do tzw. gina bo miala ciagle nawracajace infekcje grzybicze. Bylam z nia (tzn. czekalam w poczekalni) i jej pierwsze slowa po wyjsciu z gabinetu byly: Kolejny konowal. Ta pseudo pani ginekolog nie zbadala jej nawet dokladnie. Kolezanka chciala USG i cytologie. Pani doktor stwierdzila,ze USG jest zbedne a na cytologie moja kolezanka jest za mloda (ma 25 lat).Tu jak nie masz krwotoku oraz IV stopnia w cytologii chyba nie masz po co sie wlec do gina,bo Cie potraktuja jak Marsjanina. Az mi sie zrymowalo ;) Zastanawiam sie czy w wiekszych miastach nie zaczac szukac lekarza,ktory jest z pochodzenia Amerykaninem. Chyba tylko tam maja taki system jak u nas.I jakos cudem, klamiac ile wlezie dostac sie do niego.

Ma-rita to tak jak w Anglii: idziesz i mowisz:boili mnie gardlo, mam goraczke i katar...A lekarz nic patrzy-sie na Ciebie.Myslisz sobie:teraz powinien mnie zbadac, a on nic.No to przejmujesz inicjatywe: myle ze to moze byc grypa, moze angina.A on na to:ok-moze byc grypa.ZENADA!Stawiasz sobie sama diagnoze! Mialam jeszcze taki motyw: okres mi sie spoznial, ale test niw wykazal ciazy.Poszlam wiec do lekarza i mowie:spoznia mi sie okres,podejrzewam ciaze, ale test nic nie wykazal-chcialabym sie zbadac.a doktorka na to:to nie ciaza(a nawet mnie nie dotknela-nawet nie spojrzala na mnie!)Jak za 3 miesiace okres nie wroci to mam sie zglosic. tydz.pozniej powtorzylam test:CIAZA!Czlowiek sam sobie jest lekarzem! zalamana ma racje-polki naprawde sa uswiadomione-wiedza kiedy i jakie badania,pozatym wystarczy poczytac to forum-dziewczyny wiedza wiecej o swojej ciazy niz polozne jak cie badaja!!!

hej:) niestety trzeba sciagnac majtki przed lekarzem domowym.grrr ...grrrr grrrr..nawet nie chce mi sie zaglebiac w ten temat bo od razu czerwienieje..moj synek mial wczoraj cos w buzi i lekarz poradzil mi ..przez telfon!! ja rozumiem ze stara baba jestem ale zeby nie obejrzec malego ktory ma miesiac z kawalkiem..grrr ale propo majtek..zamyka sie oczy i juz..lekarz to lekarz...ja jak pierwszy raz sciagnelam majtki przed domowym to wyobrazalam soebie jak beznadziejnie mechanicznie musi on patrzec na ciala ludzkie i zrobilo mi sie jego zal. mnie jest wsty ale ledwo dukam po holendersku,niecierpie tego jezyka i mam blokade..a studia o ironio sa po holendersku tylko ze ja mam taka umowe ze moge mowic po angielsku..z czytaniem tez radze sobie ok ale jak slysze swoj glos po holendersku to padam..och zazdroszcze kursu z polkami jak ja tutja udalam sie na jedne to mialam samych tajw ktorzy nawet po angielsku nie rozumieli wiec caly kurs byl do chrzanu..oczywiscie powinnam sama siedziec na dupie albo starac sie cokolwiek robic..ale ze angielskim wladam doskonale wiec po prostu mi sie nie chce i terroryzuje wszystkich...tyle ze cholender wiele osob juz mimowi ach jestes tu jakis czas masz dziecko powinnas..wiem ze powinam..ale to bedzie juz moj kolejny jezyk..i chyba moje mozliwsci sie wykonczyly..bo nigdy wlasciwie nie uczylam sie jezykow one same przychodzily ..a tu klops..Gwiazda twierdzi ze nastawilam sie negatywnie na wszystko co holenderskie i prosze oto rezultat..pewnie ma racje .. takie topiki sa fajne ja naleze i nalezalam do marcowych:)) nadal do siebie piszemy i wysylamy sobie zdjecia :)) Ja na imprezy jestem demonem sexu i prowokacji..ale na codzien wygladam jak chlopiec..do mojej ciazy jezdzilam z zmailowaniem na deskorolce..surfingowalam..czy jak to sie po polsku odmienia:);)..snowboardowalam..szerokie spodnie,tramoki..obcisle gory..czapki wloczkowe..wielkie torby..bluzy warstwowo..bezrekawniki.szaliki..albo sportowe spodniczki i sukienki,krotkie ale zawsze do sportowego obuwia...i dlatego na imprezy lubie odkrywac przed soba i innymi ze jestem bardzo kobiecaaa;) ...w ciazy nosilam to samo tylko wieksze rozmiary bo zlalamana jestem moda ciazowa.. za to mam fijola na punkcie wlosow..i balsamow do ciala..teraz polecam dove..ten co reklamuja na pierwszej stronie kafeterii ..super sprawa!!! oczy maluje prawie zawsze ciemno..na imprezy czarne oczy kreski i tu i tu..a na codzien brazowe..o jesli oczywiscie wychodze domu dalej niz do sklepu;) zadnych podkladow!! pudrow bo dostalam w prezencie fajna cere;) zadnych szminek..tylko blyszczyki.. karolinaheythausen@op.pl moj adres:)) wlasciwie z normalnych ciazowych ciuchow polecam ogrodniczki..sa takie z kilkoma guzikami ..w zaleznosci od ciazy i zaawansowania zapinasz dana linie..ja je kupilam w polsce..super sprzawa..no i dresy fajne kolorowe wesole..na szczescie to nie polska i dresy nie sa od razu kojaone z prymitywny a ze sportowym..najfajsniejsze dresy z paskiem u spodni z materialu na brzuszek bo pozniej wszystko bedzie sie wpijalo i bedzie bolec..mnie przynajmniej bolalo..fajne tez sa takie kiecki z materialowym paskiemm w sklepach spotowych...a jezeli chcesz byc sexy i kobieca to po prostu kup fajne sukieniki o wysokim stanie..o wiekszym nr..albo obcisle spodnie i koszulki o wysokim stanie..nie radze butow na obcasie..nie chodzi o upadki nawet a o krazenie..i bole plecow pozniej w ostatnich miesiacach ale kazdy lubi cos innego..zreszta kompletnie plaskie obuwie tez nie jest ok.. moi dwaj faceci spia wiec ja ide do wanny i pomasuje sie troche;) caluje wszystkie :))

Gość Zaalamana
No wlasnie a ja mialamm raz infekcje gardla to nie lekarz wiedzial jaki mi antybiotyk wypisac...wiec zaproponowalam taki co mi poprzednio lekarz w pl wypisal...no i dostalam co chcialam...zalamka - 0 kompetencji

Masz racje Liv. Tu do lekarza nalezy isc z gotowa diagnoza inaczej lampka w glowie mu sie nie zapali :) Co do plodnych dni, to juz niedlugo. Ale w tym miesiacu jak juz pisalam ide na luz. Co bedzie to bedzie :)

Hej dziewczynki:) Zycze Wami milego wieczorku. P.S.Illeli wyslalam do Ciebie maile ale dostalam raport, ze nie zostaly dostarczone:(