Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

Fruti piękna wiązanka, ja tez dzisiaj na jedną dziewczyne naskoczyłam, ale to tak w sumie bez powodu, bo mnie wkurwia samym istnieniem :D A co do Solarium, to ja byłam chyba 9 miesięcy po przebiciu, i mnie bolało następnego dnia i czerwone miałam :( Ale teraz jak chodze, to juz jest ok :P:P

Gość sylka.
Ja miałam kolczyk w pępku ale po pół roku mi się wyrwał mimo ,że już się zagoiło.... od 5 miesięcy czekam aż mi się rana zagoi ... niestety cały czas jest paskudna czerwona blizna. Trzeba z tym uważać ..

Gość Amelllka
Cześć wam dziewczynki!! Znowu wchodze na forum. Bo ono jest naj lepsze. A cio tam u was!! I co do zrobienia sobie kolczyka "tam" to ja sama nie wiem bo to chyba tak na ogół by przeszkadzało ten kolczyk itp. Ja bym se nie zrobiła :):):)

Gość amy09
Amellka: no jasne ze to forum jest najlepsze :D forum tworza ludzie, a tutaj sa sami najlepsi... hehe :P sylka: jak to wyrwal? ajć... to musialo bolec :( a tak wogole to ja jeszcze nie bylam na solarium od przebicia i pojde dopiero tak na wiosne zeby zaszpanowac opalonym brzuszkiem :D hehe oczywiscie zartuje, nie ma czym szpanowac :P wiecie co jest najgorsze? zawsze jak sie ladnie opale to po 2, 3 tygodniach opalenizna zchodzi... to nie jest fair! :P powinno sie dluzej trzymac...

Gość Marilyn666
Co do wyrwania kolczyka to tak się zdarza jak się przebija samemu albo u beznadziejnej kosmetyczki która za mało skóry wezmie i nieszczęście gotowe.Zdziwiłabym się jakby ktoś wyrwał dobrze zrobiony kolczyk bo to się bardzo rzadko zdarza.A co do intymnego piercingu to jestem za,tylko się zastanawiam czy np christina piercing by był widoczny przez bieliznę tzn czy te kulki by odstawały na wzgórku łonowym

Gość laska516
laska pomożcie mi!mam kola a goi sie fatalnie!isc do lekarza?

Gość laska516
laski mam kola goi sie fatalnie!odpiszcie 721404480

Gość laska516
pomozcie mam kola goi sie fatalnie 721404480

Gość laska516
niedługo przyjdzie lato tak samo jak wy tak jak i ja chce miec sexi brzuszek.i kurde nawet nuie wiem czy moge pojsc na solarium!

Gość laska516
laski kolczyk jest swietny!liczcie sie z tym ze moze wam skoczyc zakarzenie i w ogole....bleee...ropa zaczerwienienie...pomocy!isc do lekarza?

Gość madzia575
laska.. Cóż za tępe wypowiedzi aż sie oczy musztardą zalewają. Jak przebijasz pępek byle gdzie to TY sie licz z zakazeniem i ropą. Bo jaksie przebija w studia to są minimalne skótki uboczne gojenia . Zaczerwienienie jest prawie zawsze jakiś czas, a u kazdego inaczej, a limfa (nie ropa) tez jest normalnym objawem przez jakiś czaass. No cóż sama wiesz najlepiej coś zbabrała. Więc jesli nic ci nie pomaga to idz do lekarza bo stracisz kolczyk i poł brzucha a oblesna blizna to raczej nie to czegos oczekujesz na lato.

Gość madzia575
Amy ja nie chodze w ogole na solarke szkoda mi kasy, poza tym jestem alergikiem i mam wrqazliwa skore wiec boje sie ze cos mi wyskoczy. WOle poczekac na słoneczko, na początku bedzie blado ale nadrobie:):)

Gość amy09
no ja tez rzadko, 2, 3 razy na rok:P tak tylko zeby podkreslic opalenizne. a wczesniej co pisalam o tym opalaniu to chodzilo mi o normalne opalanie na sloncu. Kurcze czasami pol dnia spedzalam na sloncu codziennie, fajnie sie opalilam a po 2 tygodniach opalenizna zaczynala blednac... Ja tez osobiscie wole slonce nic solarium, tam chodze b. rzadko i jak juz to tak w maju, czerwcu:P bo pozniej to juz jeste piekne sloneczko;) laska: nie pisz glupot tylko zacznij dbac o ranke. a moze to nie ropa tylko po prostu limfa? bo limfa a ropa to duza roznica, jesli to limfa to nie masz czym sie martwic, po prostu przemywaj sola fizjologiczna, tak samo zaczerwienienie jest normalna rzecza.

Gość xxladydReaMxx
siema;D ejjj weźcie mi pomóżcie:D chce sobie zrobic kolczyka w pepku. Tylko nie wiem wogule co i jak...;/ napiszcie najwiecej ile wieciee pliska:D dzieki z gory xD pozdro:*

Madzia, granat? Nie świeci się, naprawdę :) mam niebieski ciemno niebieski właściwie, i kurcze nie ma połysku, takiego jak różowy, czy biało lśniący. Biało lścniące są bardzo świecące, ładnie to wygląda (tzn. mi się podoba) ja mam kolczyki z oczkami bialymi, turkusowy, różowy, niebieski. Kupuję różne bo ni lubię tych samych mieć. Ta z boyem się pogodziłam :D ale z tamtą nie...;/ i nie zamierzam. Kamcia nerwusie Ty bez powodu na dziewczynę się drzeć :P ale fakt są czasem tacy ludzie co nie muszą nic robić a wkurzają mnie tym, że poprostu są no i nie trawię takich osób. :) Przeprosisz ją?;D laska ty tępulcy jeden ;/! Jak zaczynasz się za coś brać to najpierw przeczytaj co i jak, i nie pisz 50 wiadomości;/ I wreszcie piątek... :P wieczorkiem kumpele do mnie przychodza :P znaczy no za godzinkę :P a potem nie wiem co może gdzieś wybijemy :) a jutro znowu rano wstać na kursy... wrrr. Cieszę się, że już z moim głupkiem się pogodziłam. :]

Gość Pieczara
ja przebiłam sobie pepek dzis wasze forum mi naprawde pomogło bo miałam wiele obaw dt. kolczyka i rozwiałam je po przeczytaniu tego co napisałyście. przebijałamw studiu tatuażu bolało tylko napoczatku troszeczke nie mam czerwonego pepka ani miejsca wokół boli mnie troche jak kolczyk sie zastoi :] super wyglada :D mam do was jescze pytanie czy pozniej powinnam zmienic kolczyk na taki z krotszym pretem?

Fruti tej małpy nigdy nie przeprosze , rocznik 1994 i sie kurwa po szkole wozi ;] :D:P Nie odpuszcze jej :P Kurde, ja chce lato, plaze itd :D

Gość Palczuś
hey! :) Ja sobie zrobiłam kolczyk w pępku jak miałam 13 lat (w wakacje). Nie ma takiej możliwości, żeby się długo paprał. jesli ktoś dba o higiene to jest ok! Najlepiej polecam maść ''Tribiotic'' jest super! Wszelkie rany sie szybko goją. Mój kolczyk po przebiciu goił się ok. 3 dni :) Jestem z niego cholernie zadowolona! Tym bardziej mój chłopak, który uwielbia się nim bawić podczas gdy jestesmy sami ;) mm... a jakie jest fajne uczucie gdy go całuje :D ale, nie każdemu chłopakowi może kolczyk u laski pasować ;) Po przebiciu troszkę przeszkadza w spaniu i nie mozna przez ok. 1 miesiaca kapac sie w jeziorach i basenach. Podczas kąpieli przez 5 dni nie mozna go zamaczac. No ale kazdy kolczyk ma za sobą jakies efekty uboczne ;P Koszt (razem z kolczykiem) to ok. 70 zł. i przekłocie troszkę boli, ale przeciesz sie nie umrze! :P Pozdrawiam no i polecam.

Gość madzia575
no własnie, mój chłopak też lubi całować mój kolczyk, zastanawiałam sie co w tym takiego jest ze ma ochote hehehe całować kolczyk?? no ale zgodze sie ze przyjemne uczucie, bo wtedy cie aakceptuje cała i w ogole ze mu sie podoba

Gość izunia228
cześć wam dziewczynki!!! chcem sobie przebić pępek u koleżanki!! tak samo jak nos chcem sobie przebić u koleżanki. i mam pytanie jakie są wrażenia po przebiciu pępka i ile kosztuje przebicie w studiu. serdecznie was pozdrawiam. (i prosze odpiszcie) :)

Palczuś ja nie mogę jaka ty głupia jesteś :D:D hahah goił sie 3 dni :D:D no rekord!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bo tu mamy nawet dewotki co pisza ze 2 tygodnie a ty przebiłaj juz wszystko! :D:D wez dziecko idź do piaskownicy ;) Kamcia, bo to rzeczywiście gówniara jedna ;/ i jeszcze się wozi.. trzeba było z bani jej :P Pieczara, no później to już mozna zmienić na krótszy pręt, ale taka jest prawda, że to jest na krótką metę. Bo kolczyk (zwłaszcza jak jeszcze jest wiszący) to jest cięzki i uciska dziurkę...a potm zaczyna się wszystko od nowa babrać. Np ja noszę tylko 12mm pręt, chociaż 10mm też mogę bi się mieszczę, ale naprawdę kolczyk jst nabity i po 3 dniach już go wyjmuję bo nie mogę...tak mnie boli :( Madzia....yy co jest przyjemnego w całowaniu kolczyka? :D

Gość martusiaa17
hello,dziewczynki ;P! około 6 godzin temu zrobiłam se kolczyka w pępuszku ;) wygląda superowo,minimalnie dziurka jest zaczerwieniona... Bolało też tylko troszeczkę,ale chyba ten facet gorzej przeżywał niż ja sama..;D heh powiedział,że mogę kupic sobie tribiotic i tak też zrobiłam ;) tylko się zastanawiam czy mam sobie już nim posmarowac czy tylko jak będzie się coś paskudziło(oby nie,ale jestem przygotowana na wszystko;P) ??? no i jestem tak czub,że z wrażenia zapomniałm kupic sól fizjologiczną..;/ to czym powinnam przemywac? zwykłą wodą wystarczy dopóki nie kupię soli? ;) Pozdrawiam was wszystkie ;P a w szczególności: *Fruti; *amy09 *madzię575 *xxKAMCIĘxx *Marilyn666 Bo wg mnie wy na tym forum pomagacie najlepiej ;)

Gość Marilyn666
Jak nie masz soli fizjologicznej to najwyżej możesz przemyć nawet wodą utlenioną,albo co tam masz w domu antybakteryjnego,najlepiej rumianek lub szałwia,ale zwykłą wodą lepiej nie,jak już musisz to przegotowaną albo wogóle nic nie lej i kup sól

Gość Marilyn666
A z tym wyjmowaniem kolczyka to po przekłuciu najlepiej się wstrzymać jak najdłużej bo po co drażnić kanał,jak wyjmiecie i wkładacie świeżo po przekłuciu zanim się zdąży zagoić to gojenie się zaczyna od nowa

Gość OLgu =*
Ja pępek przekułam sobie 2 miesiące temu..:) to jest prześliczne..!! przekłucie mnie nic nie bolało..to było lekkie uszypnięcie i to wszystko..;) ale naprawdę wszystkim polecam zrobienia sobie kolczyka w pępku..;):):* wie ktoś gdzie można sobie kupić jakieś ciekawe i ładne kolczyki?? :)

Gość madzia575
tak sobie teraz myśle, że jak pojade na basen latem, to chyba większosc dziewczyn bedzie miało kolczyki hehehehe jakoś stąło sie to pospolite zwłaszcza w środowisku szalonych 13 stek to "piszą głupoty" nie Fruti?? Komu si ekolczyk w 3 dni zagoił!! hahahaha i to na brzuchu gdzie dłuzej sie goi niz wszedzie hehehe ale beka czasami dziewczyny zastanówcie sie zanim napiszecie

Gość madzia575
Fruti ale wiesz, to nie jest tak ze on siedzi i np 10 minut całuje mojego kolczyka hehehe zeby nikt tak nie pomyslal, poprostu czasami jak całuje mnie po brzuszku to tez zachaczy o kolczyk przy okazji :):) ale grzana

Gość martusiaa17
dzięki Marilyn :P no to idę rumianek zaparzyc teraz i przestudze i przemyje :) jaka ja głupia jestem ze zapomniałam o tej soli,ale to wszystko z wrażenia :P heh a tribiotic'iem mam sobie posmarowac ?? ;)

martusia, cieszę się razem z Tobą :) Dzięęękuję za pozdrowienia :* Dobrze by było jakbyś teraz nie używała tribioticu bo nie można na świeżą ranę. Dopiero za 2 tyg go użyj. Możesz kupić sól możesz kupić spirytul salicylowy. Tylko amiętaj żadnej wody utlenionej jak tu niektóre piszą! I teraz masz krótkie info które już pisałam ;) przez 2 tyg od dziś -->przemywaj solą fizjologiczną/lub spirytusem salicylowym ok 4 razy dziennie ruszając przy tym kolczykiem, żeby środek też przemyło. Jak na pręcie będziesz miała jakiś strupek czy ropkę zdejmij go patyczkiem do uszu. 3tydź--> przemywaj pępek 2 razy dzinnie +zacznij używać Tribiotic cały tydzień. 4tydź-->samo przemywanie 2 razy dzinnie 5tydz-->przemywanie i Tribiotic 6tydz --->przemywanie 7tydz-->przemywanie i jeżeli nie będziesz miała zaczerwieniena ani nic podobnego możesz na jakiś czas zrezygnować z Tribiotica bo po co go nadużywać jeżeli nic się nie dzieje? Pamiętej przed każdym czyszczeniem umyj ręce. I uważaj jeszcze w czasie kąpieli. Uważaj szczególnie na to, żeby żaden plyn do mycia Ci się nie dosał do dziurki. Dlatego najlepiej brać szybkie prysznice. Przez przynajmniej 2 tyg. Na początku lepiej nie moczyć dzurki. I najlepiej orzez ten pierwszy tydz na wfie nie wykonuj żadnego schylania ani brzuszków, aby nie \"nadwyrężać\" brzucha. To wszystko :) jak masz jeszcze jakieś pytanka to podaj gg to napiszę do Ciebie.

Olgu na wildcat-ie ;) madzia rozumiem o co Ci chodzi z tym całowaniem już :) Ja lubię całowanie po brzuszku :) i w ogóle jak mnie się mizia po pleckach ooooo...a jak drapie to już w ogole :D odrazu spać mi się chce :P