Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

Gość Daja
Hej dziewczyny! mam pytanko i dylemat. ja mam krotki precik.dzis mi kumpela pokazywala swoj kolczyk i ona ma dlugi wystajacy precik wedlug mnie to wyglada nie ladnie. a jak wy sadzicie?jakiej dlugosci jest najlepszy?

Gość fdhgnyfk
NIE RADZE. PRZeZ KOLCZYK QMPELA DOSTAŁA ZAKAŹENIA I OKAZAŁO SIĘ ŻE NIE MOŻE MIEĆ KOLCZYKA(nie każdy może) I JEJ MUSIELI OPERACYJNIE ZSZYWAĆ RANE> BLEEEEE>........

Daja taka, która nie będzie podrażniału dziurki, i w której będziesz czuła się dobrze i nie będzie Cię nic uciskało. MOże poprostu ma wzięte mało skóry i dlatego to tak wygląda jak wygląda. Moja koleżanka też tak ma i to nie dlatego, że pręt ma za długi tylko ma mało skóry, naprawdę bardzo mało... I według mnie też to nie ładnie wygląda. fdhg czy jak ci tam, wszystko możliwe. Tylko weź jeszcze pod uwagę gdzie twoja kumpela przekłuwała sobie pępek. Bo wątpię, żeby zrobiła to w salonie. Pewnie przez koleżankę albo u kosmtyczki :]

A ja Wam powiem, że to już dokładnie rok, jak kolczyk mam :D 365 dni temu, przyszłam do domu i sie patrzyłam na moje cudo :D Jak ten czas szybko leci lol2 :D Martusia (chyba:P) dzięki za pozdro :D :P Ogólnie przyszły mi juz te kolczyki co z allegro zamówiłam, są boskie :P A co do całowania po brzuszku to sie zgadzam :D A jeszcze mi sie smiac chce, jak mój wodzi jezykiem wokół tego kolczyka, bo łaskocze strasznie lol2 Buziaki dziewczynki :*

Gość majeczka878
hej laseczki XD tak sobie czytam wasze komenty i nabrałam ochoty na kolczyka w pępkuu:) Tylko jest maly problem BOJE SIE OKROPNIE!!!! moze mi ktos powiedzies ale szczerze czy to boli?? :0 odp

Gość amy09
martusiaa17: dzieki za pozdro:P staramy sie pomagac jak tylko mozemy... ;) no i witaj w gronie przebitych pepków :D i od razu zaopatrz sie w sól fizjologiczna, jest najlepsza, a jak bedziesz miala czerwone czy cos to przemywaj sobie chlodnym rumiankiem- jest bardzo dobry na zaczerwieniona dziurke :P majeczka: to wcale nie boli, przy samym przekluciu czujesz lekkie uklucie, pozniej przez kilka dni maly dyskomfort ale pozniej jest wszystko ok i nic nie boli. :) ahh z tym calowaniem po brzuszku to tez sie zgadzam z wami:P kolczyk dodaje takiej pikanterii calej sprawie ;) mmm....... :P

Gość Daja
majeczka878 :mi zmrazala wiec nawed nie zczailam kiedy skonczyla:) fajny widok:)heheh Fruti:no chyba masz racje bo ta kumpela ma wziete bardzo malo skory:jak to zobaczylam to az sie przestraszylam:)bo to wyglada bllllleeeee!

Gość madzia 14
Ja mam kolczyka w pepku od 6 miesięcy,w chwili przebicia troszke bolało..ale teraz przyzam ze jescze mi sie nie zagoił,ale i tak ciesze sie że go zrobiłam...

Gość martusiaa17
hej! fruti: dzięki za podpowiedz jeśli chodzi o pielęgnacje ;) dopiero jutro kupię tą sól bo dziś nie mam jak ;/ a z wf to luzik,bo od jutra przez 4 tyg mam wolne od szkoły ;) a właśnie,bo teraz przez 2 tyg mam praktyki zawodowe w kuchni(kształce się na technika żywienia :) ) i mam sobie czymś zaklejac czy coś,bo w tej kuchni jest bardzo ciepło???? a moje gg to:4646271 (jakby coś) ;) chyba coś mi się w glowie poprzekręcało bo co przechodze koło lustra to podnosze bluzkę do góry i oglądam to świecidełko :) heh ahh po prostu cudo ;D na razie przemywam rumiankiem,a wczoraj wieczorem troszkę mnie piekło i posmarowałam tribioticem...ale już nie będe :) będe się stosowac do "instrukcji fruti" :P majeczka878-rozumiem Cię jeśli chodzi o tą "ochotę na kolczyka" :) mnie bolało tylko troszeczkę,ale jak wcześniej pisałam to facet bardziej przeżywał ode mnie :) jak na razie z moim pępuszkiem nic się nie dzieje takiego strasznego (puk,puk),leciutko zaczerwieniona dziurka no i minimalnie boli jak się schylam... heh to dopiero 2gi dzień ;)

Gość madzia575
ja też miałam zamrażaczem robione i masakre potem miałam bo mi skora zeszła od tego pieruństwa :(grrr Kamcia ja też ostatnio chcialam zamowic na allegro zajebiste kolczyki wiszące ale potem jest zrezygnowałam bo tam sa same 12 mm a mmi sie jeszcze nie wygoiło wiec nie chce jeszcze ryzykowac:) madzia14 no ja mam 2 miesiace i tez nie jest całkowicie zagojony a niektore mowia ze 3 dni i zagojone hahahahahhaha Fruti nasza ekspertka od przemywania pępka, instrukcja wyjebcza:) dobrze ze jest opcja kopiuj/wklej bo bys musiala to wszystko pisac :)

Gość madzia575
Boshhe co ja napisałam, Kamcia na allegro sa same 10 mm a to mi jeszcze za wczesnie zmieniac bo mam 12.

Ja tez mam 12 mm, ale te co zamówiłam, to mierzyłam i mają 11 mm ,a to nie jest taka straszna róznica ;] :P Tylko trochę mi nie pasuje, że ze stali są, ale trudno :P

Gość Katje
Hej. Ja dziś wpadłam na szalony pomysł. Chciałabym zrobić sobie kolczyk w brzuchu. Mam 21 lat i do tej pory byłam ułożoną dziewczynką. Jestem teraz na ostrej diecie bo mam dobre kilka kg nadwagi. Mam zaokraglony brzuszek. Nigdy nie miałam płaskiego wiec pomyslałam sobie, że w nagrodę za "mękę" odchudzania strzelę sobie kolczyk. Jak siedze to robią mi sie fałdki :/. Żeby zdazyc przed latem musiałabym to zrobić teraz bo podobno sie długo goi... Co mi radzicie - zrobić teraz czy poczekać aż bedę chuda? Nie mam zwyczaju chodzić z brzuchem na wierzchu, więc byłby to dla mnie intymny kolczyk. Napiszcie co o tym sadzicie. Bedę wdzięczna. Pozdrawiam :)

Gość Daria 17
Ja kolczyka robiłam sobie 10 dni temu.. bolał mnie tylko sam moment chwytania szczypcami i miałam przez dwa dni małego siniaka..samo przebicie nie bolało. Przez okres tygodnia nie moczyłam pępka i nosiłam plaster. Jak narazie jest ok tylko troche czerwony,ale to jak z każda rano. Mi kolczyki szybko sie goja:) w nosie miałam zagojony juz do 2 tygodni (robiłam w sierpniu).

Gość amy09
Katje: hmm... ciezko mi powiedziec. jesli sie odchudzasz to musisz wiedziec ze twój brzuch prawdopodobnie zmniejszy 'objetosc'... wiec nie wiem jak to by bylo z kolczykiem tzn z dziurka czy sie cos nie zmieni w prawo lub w lewo. bo jesli nic nie robisz tzn twoje cialo zostaje takie jakie jest to powinno byc ok, ale nie jestem pewna co do tego jak jest w trakcie odchudzania, czy dziurka sie nie powiekszy, czy nie bedzie 'wisiec' itd... nie mam pojecia. Poczekajmy na opinie innych... ;)

Gość Marilyn666
Katje,lepiej nie czekać z przekłuciem do lata,możesz zrobić teraz to będziesz miała większą motywację żeby się odchudzić(żeby twój brzuch wyglądał super z kolczykiem) to wtedy będziesz się mogła na plaży pokazać w wakacje i nie wstydzić się brzucha

Gość martynka2111
dziewczyny mam pytanie. zamiezam zrobic sobie kolczya(oczywiscie nie sama;p) i jezeli przekluje o dl. preta 10mm to czy potem bede mogla wkladac normalnie kolcyki o dl. 12mm? czy to bedzie normalnuie wygladac czy cos? prosze odpiszcie:)

Gość madzia575
Katje, zgadzam się z Marilyn666. Ja bym zrobiła kolczyka, to bedzie świetna motywacja hehe a jeśli schudniesz to uwazam ze dziurka tez schudnie wiec powinna dopasowac..

Gość SYRENKA.........

Gość SYRENKA.........
CZESC dziewczynki!Niedawno pisałam do was i znów mam problemik:] A co do tamtego to nie wyminiłam jeszcze kolcyka strasznie sie boje nie wiem czemu, jak próbuje wyjać to mam takie dziwne uczucie jakby bolało;/;/kurcze miesiąć minoł wczoraj:( co jest graneee?/A teraz mój dzisiejszy problem! hehe dziopki kiedy bede mogła na basnik iść???Miesiąc wystarczy czy musze jeszcze czekać????Błagam napiszcie ze moge iść:P:P:P hehhe;););)

Gość Katje
Hej. To jeszcze raz ja. Chodziło mi bardziej czy uwazacie, że te fałdki (są dość spore) nie bedą szkodzić ranie i kolczykowi? Czy nie zrobię sobie krzywdy? Pozdrawiam, Monika

Gość madzia575
kurcze ci ciezko powiedziec jak sie nie widzi. hmmm dziurka musi oddychac i nie moze byc zakryta całkiem przynajmniej w poczatkowej fazie gojenie ale trudno powiedziec jak bedzie u ciebie

Gość xxladydreamxx
wlasnie wrucilam od zakładu :D i przbilam sobie pepek;) Mam teraz opatrunek, musze go nosic przez 10 dni.. ale efekt jest zadziwiajacy:) Naprawde polecam... przbicie bolało. przyznaje... najabrdziej jak chwytala skure sczypcami takimi specjalnymi, ale teraz jest ok.. tylko szczypie troszke;) Dostalam calą instrukcje jak mam pielęgnowac jesli ktos jest zainteresowany to pisac tu albo na maila :) adusiek@interia.eu pozdrawima;)

Gość martynka2111
dziewczyny mam pytanie. zamiezam zrobic sobie kolczya(oczywiscie nie sama;p) i jezeli przekluje o dl. preta 10mm to czy potem bede mogla wkladac normalnie kolcyki o dl. 12mm? czy to bedzie normalnuie wygladac czy cos? prosze odpiszcie

Gość madzia575
to jak zrobisz 10mm to po co ci 12mm? hehe bedzie za długi. z 12mm mozna zejsc na 10mm ale odwrotnie nie .

Gość Marilyn666
Katje fałdki nie stanowią problemu,jak chcesz zrobić kolczyk to da się tylko najlepiej idz do dobrego piercera żeby ci założył długą sztangę z bioplastu tak żeby cię tam nic nie uwierało i żeby kolczyk się nie ,,chował;; w pępku,jak będziesz mieć długą i giętką sztangę z bioplastu to będzie ok.Syrenka możesz iść na basen po miesiącu,ale pamiętaj o higienie przekłucia po basenie

Gość Basiullka
Ja chyba jestem jakaś dziwna :) Byłam przekłuwac w salonie tatuazu (nie radze u kosmetyczki - tam robią pistoletem), zapłaciłam 100 zł za kolczyk przebicie i znieczulenie. Wszystko się goiło ok tygodnia, najważniejsza jest pierwsza noc - nie wolno odklejać optrunku ruszać ani nawet zaglądać i przez ok 2 dni nie dopuścić żeby do dziurki dostało się mydło. Przemywałam codziennie 2 - 3x wodą utlenioną patyczkiem do uszu i jest cudownie :)

Gość NadiaxD
czesc;) Przebilam sobie kolczyk w pepku wczoraj u kosmetyczki, wcale nie robila ona pistoletem, tylko profesjonalnie igłą(weflonem) i wszytko sterylnie..... wiec nie wiem czemu nie ktorzy odrazdzaja kosmetyczki:P ale prosilabym was dziewczyny o rade jak pielęgmowac ?:> taką dokladniejsza?:P

to skoro tak profesjonalnie, to czemu ci nie powiedziała, jak przemywac lub nawet czym ? Profesjonalizm nie oznacza tylko fachowego wykonania piercingu .. Ja jak byłam w salonie to najpierw przez 15 minut słuchałam piercera, który wszystko mi dokładnie powiedział i wyjaśnił jak dbac, a dopiero potem przyszedł czas na przekłucie.. A co do pielegnacji to fruti pisała na którejś z przedostatnich stron;]