Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

Gość Olusiiaaa**
Woda utleniona wyczyszcza;) Polewam 3razy dziennie woda utlenioną pępka i smaruję Tribiotickiem^^ I Goi się;) chociaż jest to czerwone i trochę swędzi ^^

Gość Ewelinuka
Siemka. Mam zamiar zrobic sobie kolczyka w pepku. Ale sie obawiam poniewaz kiedy zrobilam sobie w uszach to jedno mi ropialo. Dlatego mysle ze w pepku moze byc tak samo... A moze lepiej w nosie tylko ze kolezanki mi mowily ze w nosie najbardziej boli... Czy to prawda?

U mnie tez tak jest, moj chlopak doradza mi co wybrac:P no i odwrotnie... ostatnio poszlam z nim kupic kolczyka dla niego :D i jest bardzo zadowolony z mojego wyboru;) heh.. Olusiiaaa* : Nie radze wode utleniona... Kup sobie sól fizjologiczna, a zobaczysz ze bedzie sie goilo jeszcze lepiej... soker: dziurka w pepku moze sie zrosnac kiedy nie masz zagojonego kanalu przebicia... Bo jesli kanal jest zagojony, to raczej sie nie zrosnie. I tak jest z kazdym piercingiem.. Glupi przyklad: Moja kolezanka ma monroe, nie nosila tam kolczyka przez ok 2 lata (z powodu pracy, po prostu nie mogla) i po 2-óch latach wlozyla bez problemu. Ewelinuka w nosie troszke boli przez kilka pierwszych dni (tak przynajmniej bylo u mnie) , w pepku tez, ale ból jest maly, praktycznie go nie ma... przez kilka dni bedziesz odczuwac lekki dyskomfort. Nie bedzie ci ropialo jesli bedziesz o to dbac ;) na prawde nie ma sie czego bac....

Gość kukartka
moich zdaniem to obciach dobry dla dziecka z gim!!w innym wieku niewypada.zenada.

Gość Soker
Ja zrobiłam sobie kolczyk w pępku ponad 2 lata temu..i nie nosiłam przez pewien czas..bo mialam operacje..i rozcinany brzuch...i dziurka mi sie zarosła... tak samo moja koleżanka..z klasy..tez sie jej zarosła...

Gość Olusiiaaa**
amy09:Moja koleżanka kolczyka polewała tylko wodą utlenioną i jej sie szybko zagoiło;) Wiec i ja polewam go woda plus żel tribiotic ^^ wiec ja juz kolczyka nie czuję xD jest tylko czerwony pępek xD I troche swędzi ale to dlatego ze się goi

Tusinka ty też lepiej zamknij dziub, bo to, ze ilonie raz sie noga podwinęła to nie znaczy, ze musisz ją uciszać. Ciekawa jestem czy ty jak jestes wkurwiona to piszesz wesoło, troche zrozumienia. Kurde jeszcze nic nie zaczęłam robić, a pępek znów wygląda idealnie :P SZOK :D:D Pozdro :*

Gość Agatka*
Dziewczyny !! Nie bójcie Sie naprawde !! ja przebiłam sobie pepek miesiąc temu i już mi sie zagoiło:):) Wszystko było cacy !! :D Powiem wa tylko nie Przebijajcie u kosmetyczki !! idzcie do salonu tatuażu i piercingu :) Tam przebiją wam profesjonaliści. upewnijcie sie także czy koleś czy tam kolesiówa daje wam czysta igłe :) i ma rękawiczki na dłoniach :). A tak poza tym . Przebiłam bolało pierwsze 4 dni potem już przemywałam (najlpeiej solą morską i spirytusem) nie przemywajcie wodą utleniona bo zacznie sie pienić a to może zatkać dziurke !! Kolczyk można wymienić po 7 tygodniach nie wcześniej !! bo może zacząć sie paprać. Co do wyciekającej ropy. Jezeli zachaczy sie kolczykiem o bluzke oczywiście ze będzie lecieć. Najlepiej przebijać pepek w Zime kiedy ciało sie nie poci i jest pod ubraniami. radze przez pierwsze 2 tygodnie bez ustannie nosić opatrunek :) Przemywać codziennie oczyszczoną solą morską do 4 razy dziennie a potem spirytusem poparawić :) zagoi sie ładnie Będzie świetny efekt :) i Cacy :). I uwaga !! Kolczyk nie może być z metalu zwykłego. Najlepiej kupić kolczyk z tytanu bo tytan nie uczula nie podrażnia skóry ani nic:) jeżeli weźniecie złoty kolczyk będzie sie wam dłużej goiło. Więc najlepsze kolczyki to z tytanu lub stali chirurgicznej :). No i dziewczyny !! Moda na kolczyk w pepku nie mija i nie mije kolczyki w pępku nawet jakbyście nie chciały i tak zawsze będą modne:) I pamiętajcie żeby jak najrzadziej dotykac przekłutego już pepka. !! i nie WYCIĄGAC KOLCZYKA !! pod żandym pozorem pamietajacie..:) Pozdraiwam PApapa..:*

Gość Angie165
Ja bardzo chciałabym mieć tylko moja mama mówi że jak sobie zrobię to jak bd w ciąży że bd mi się robić jakieś zakażenia itp. A ja z kumpela już postanowiłyśmy ze chcemy mieć kolczyki i przebić przed wakacjami. Osobiście mam problemy z kolczykami w uchu bo 1 goił mi się 1 rok, wiec nie wiem jak to bd w przypadku pępka. A tata jak to usłyszał to powiedział ze mnie z domu wyrzuci. A ja chce mieć. pomóżcie mi.

Olusiiaaa ja jednak mimo wszystko odradzam wode utleniona... Spróbuj sola fizjologiczna, woda utleniona na prawde nie jest dobra... Agatka* ma duzo racji, ale oczywiscie nie wszystko jest prawda... :/ Nie mam czasu teraz pisac, wiec dziewczynki zajmijcie sie tym:P Dzisiaj jade do Polski:) ... postaram sie odezwac jak juz bede:P Buziaki dziewczynki :* :*

Laski albo mi sie wydaje albo nie wiem.. ale wiem tylko tyle ze kazdy jest inny i kazdemu bedzie sie goilo szybciej.. innym troche gorzej.. jednemu pomoze sol fizjologiczna drugieemu moze woda utleniona... heh.. niektore sa madrzejsze... a skoro pytacie sie o cos a mowicie pozniej ze ta osoba ma cos z glowa to soryyyy... ;/ przestancie sie klocic... a madrzejsze wiedza co robic... ja sluchalam i wyszlam na tym dobrze kiss Amy xD:* Juz jest wszystko dobrze.. I wczoraj wymienilam kolczyk:))

Agatka* mysle, ze tu nie chodzi o to kto jest modny a kto nie ... i mysle ze ludzie myslacy o modnym piercingu powinni przemyslec swoje postepowanie co do przebijania ciała. Ja uwazam, ze przebic sobie no pepek mozna wtedy gdy sie jest tego w 100% pewnym i sie go na prawde chcce! Bo jesli miala bym sobie zrobic cos bo to modne to pff... Nie zrobila bym bo naaleze do takich osob ze nie lubie miec czegos takiego samego jak inne dziewczyny... ;/ To tak jak w sklepie ... Sprzedawczyni mi mowi "duzo dziewczyn to kupuje w ostatnim sezonie.. dobrze sie sprzedaja te spodnie" to zeby nie wiem jak bardzo mi sie podobaly za chuja nie wezme ich bo pozniej pol Łodzi (tu mieszkam) chodzi w tym samym;/ pzdr... nie dajcie sie manipulowac;p

Gość Olusiiaaa**
amy09: No dobra kupię sobie ta sól;) I zobaczę xD

Gość idka3103
hej dziewczyby. mam kolczyka juz miesiac, wydaje mi sie ze wszystko jest ok.:) mam jedno pytanko. czy po miesiacu moge zmienic na jakiegos innego kolczyka? Ile po przekluciu wy zmienilyscie? Pozdrawiam:*

ja zmienilam po 5-6 ttygodniach... ale tego nowego tez musze sola przemywac dla bezpieczenstwa:P

Gość idka3103
a sama zmienilas?;p bo ja sie boje ze nie trafie;pp ty bez problemu wsadzilas kolczyka? a przez ile dziurka moze zarosnac?

Gość dajcie rade
mam kolczyka od 1 miesiaca... ale moim zdaniem mam zle przebite;/ bylam w salonie tatoo kolezanka mi polecila i ona rzeczywiscie miala fajnie zrobione;) ale ja mam chyba za malo skory wziete i ten kolczyk chyba za bardzo do srodka wchodzi ze jak stane bokiem to widac tylko ta kulke z gory. wyciagnac i przebic jeszcze raz?? pomocy!

Gość idka3103
u mnie tez jak stane bokiem to widac tylko ta gorna kulke. ta dolna wchodzi mi do pepka, ale mi sie wydaje ze mam dobrze przeklute.

Gość idka3103
hehe zmienilam kolczyka. uff... na poczatku nie moglam trafic w dziurke tak mi sie rece trzesly:> a potem jak w dolna trafilam to juz przes gurna szybko poszlo:) teraz mam takie dziwne uczucie bo mam kolczyka z motylki i tem motylek tak mi sie rusza;pp ale jestem zadowolona;) Pozdrawiam was:*

Gość Olusiiaaa**
Ja Narazię o zmianie kolczyka mogę pomarzyć xD

Madzia okej okej będę pamiętała, że zawsze moge pogadać :] Ty ze mną też :D kukartka dziecko niedorobione zamknij paszczękę i się nie wypowiadaj bo smrodem zajeżdża, akurat nikogo to nie rusza co ty tam sobie piszesz. Chcesz się wyżalić idź do kościoła. Pozdrówka:*:*

Gość Van
Kukartka : popieram Fruti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Koncert życzeń to w radiu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pozdrowka dla normalnych ;*

Gość idka3103
olusiaaa dlaczego o zmianie kolczyka naraziemozesz pomarzyc?;)

Gość Olusiiaaa**
No bo przebiłam go dopiero 5 dni temu;) I musze czekac trochę aż mi się to zagoi i bd wszystko dobrze xD Ale Zaczęłam używac sól Fizjologiczną i jest lepiej x] Goi się szybciej;) amy09: Dzięki za poradę;*

Gość dajcie rade
a Wy dziewcyne jak macie przebite?? doradzcie co mam zrobic?? pisalam wczesniej o swoim problenie... pomocy!! ;*

Ja juz w polsce od wczoraj:d Ale jazda byla meczoca myslalam ze nie dojedziemy :/ :P dajcie rade: jesli robilas w salonie tatoo to raczej powinno byc ok. Jesli masz jakies watpliwosci co do zlego przebicia to idz do tego salonu i zapytaj czy faktycznie cos jest nie tak. Ale mysle ze masz wszystko w porzadku bo ja tez jak stane bokiem to bardziej widac górna koleczke niz ta na dole, twojej kolezance widac bo ma inny pepek i widocznie tak jej sie tam uklada kolczyk... Ale jesli masz watpliwosci to idz do tego salonu... :P

Popieram tylko jezeli uwazam, ze ktos ma racje :P Poza tym nie powinno sie kogoś wyklinać za za niewiedze czy cuś :P Kurde mam takie stresa, ze chyba mi sie na pępku odbija :(:(:(

Gość Adzzzzzzia
Cyz po 2 tygodniach mozna kompac sie z kolczykiem w pepku w basenie? potrzebuje szybka odpowiedz!!! Pomocy!!!!