Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kachnawielgachna

orbitrek-zalety i wady

Polecane posty

napisalam sie dwa razy bo myslalam ze sie nie dodalo ... ahhh no coz trudno. Nie wszystko musi dzialas idealnie :)

laleczkack nic wczesniej nie ćwiczyłam.mam na mysli ostatnie lata.rok temu urodzilam dziecko.kilogramów po ciąży nie mam ale wcześniej mi już się nazbierało.mój brzuch jest wielki jakbym wcale nie miała mięśni.pomyślałam że te ćwiczenia trochę mnie wyrzeźbią.:)co do kondycji to nie mam za dobrej.mało teraz się ruszam z domku.teraz jeszcze przebiegłam 6km w wolnej chwili.oby zapał mnie nie opuścił.przyjemnego treningu:)

maribelka83 trzymam kciuki za Ciebie :) ja juz po treningu i prysznic tez juz zaliczony :D Upocilam sie dzisiaj ojjjj bardzo. Maribelka83 moze do tego orbitreka dolacz sobie cwiczenia na brzuch jezeli chcesz go zrzucic. Ja cwicze 8 min ABS wpisz sobie na youtube i znajdziesz :) 8 minutowy filmik, fajne cwiczonka mysle ze cwiczac systematycznie efekt bedzie murowany. Powodzenia nowa orbiterko :D Ide sobie zrobic herbatke czerwona i klade sie lulu :) Dobranoc gwiazdeczki :*

Dobry Wieczór Dziewczynki Jestem obecna, ale na tyle zapracowana, że brak czasu na sklecenie paru słów. Od poprzedniej soboty- mimo bólu nieszczęsnej stopy- ćwiczę!!! Smaruję, owijam i ćwiczę. Nie poddam się tak łatwo Muszę jednak stwierdzić , że codzienne wygospodarowanie godzinki na trening to spory wysiłek.. ale jak już wsiądę jest super. Sporo tematów poruszałyście, gdy ja byłam jedynie „czytającą, ale w jednym się wypowiem: L-karnityna. Zażywam 20-30 min przed jazdą l-karnitynkę płynną , poleconą przez instruktorai nie umiem powiedzieć czy to coś daje Mam jeszcze jedną butelkę i więcej nie kupię. Myślę, że wszystkie preparaty są guzik warte. Kupujemy nadzieję i marzeniaTYLKO dieta i ruch. Witam wszystkie wytrwałe i nowe koleżanki. Margo 15 dzięki za troskę-jako jedyna upomniałaś się o kontuzjowaną koleżankę.Dobranoc

ja tez od kilku dni posiadam to cudo:) mi sie nie nudzi jazda.. wystraczy dobra muzyka o dosc zywym rytmie a nogi same sie rwa do jazdy:) od wcozraj cwicze po godzince .. mam andzieje ze uda mi sie zrzucic..mam cos ok 10 kg;( mam w zamairze cwiczyc godzinke dziennie.. czy myslicie ze taka dieta dwie kanapki wasa i 3 owoce w ciagu dnia to przesada ? ze za malo? chce tak sprobowac za miesiac mam weslee siostry musze w jakk najszybszym tempie zrzucic te kilogramy czy myslicie ze jedzac tak uda mi sie schudnac no i oczywisice cwiczac godzine dziennie?

Gość komfortowa83
zalety - można ćwiczyć w domu wady - można ćwiczyć TYLKO w domu + ruch niezgodny z naturalnym, anatomicznych ruchem... Niestety zaleta tego urządzenia jest również jego wadą. Wiosna się zbliża i szkoda siedzieć w domu godzinami, ćwicząc w miejscu jak szczur na kołowrotku. Orbitrek został zainspirowany nordic walkingiem, więc jeżeli ktoś lubi to ćwiczenie, to polecam sprawić sobie dobre, trzysegmentowe kijaszki http://www.wasserman.pl/index.php?products=product&prod_id=1287 i wyjść na słońce. Myślę, że to tańsze i zdrowsze rozwiązanie

Witajcie:) Po raz pierwszy reaguję od razu po przeczytaniu:) Do zawios : menu wymienione przez Ciebie to dawka dzienna? Kto chcąc schudnąć je owoce? A białko? Odrobima tłuszczu by witaminy się wchłaniały? Szok.

Gość Ja cwicze na orbim
od 5 tyg po 3-4 razy w tygodniu po 70 min i waga pokazuje mi 2 kg wiecej :( Wiadomo,ze miesnie waza wiecej niz tluszcz ale jednak ta waga mnie nie pokoji.Mam nadzieje,ze zacznie spadac choc figurka jest wazniejsza w koncu niz glupia waga ;)

Gość milutka26
hej dziewczyny,cwiczcie cierpliwie będą efekty...+dieta 3-dniowa przez która 4kg.mniej i super efekty..Pozdrawiam wszystkie dzielne babeczki.

Gość milutka26
hej dziewczyny,cwiczcie cierpliwie będą efekty...+dieta 3-dniowa przez która 4kg.mniej i super efekty..Pozdrawiam wszystkie dzielne babeczki.

Gość milutka26
Hej dziewczyny!cwiczcie a będą efekty bądzcie cierpliwe +dieta 3-dniowa przez która tracis 3-4kg.i zobaczycie jakie będziecie zadowolone..Pozdrawiam wszystkie dzielne babeczki.

Hej dziewczynki..do cwiczenia dodajcie 3-dniowa diete przez którą spadnie wam od3do4kg.będą szybkie efekty..Pozdrawiam serdecznie wszystkie dzielne babki.

hey:) Zawios wiesz zrobisz jak zechcesz ale moje zdanie jest takie że nie powinnaś tak drastycznie ograniczać jedzenia.musisz mieć siłe na ćwiczenia.nawet jeśli tak szybko stracisz te kilogramy to bardzo prawdopodobne jest że szybko wrócą.ja postanowiłam ograniczyć słodycze do zera i codziennie ćwiczyć.też mam dyszkę do stracenia.trzymam kciuki za spadek wagi:)pozdrawiam serdecznie

hey:) Zawios wiesz zrobisz jak zechcesz ale moje zdanie jest takie że nie powinnaś tak drastycznie ograniczać jedzenia.musisz mieć siłe na ćwiczenia.nawet jeśli tak szybko stracisz te kilogramy to bardzo prawdopodobne jest że szybko wrócą.ja postanowiłam ograniczyć słodycze do zera i codziennie ćwiczyć.też mam dyszkę do stracenia.trzymam kciuki za spadek wagi:)pozdrawiam serdecznie

Gość margo 15
Witajcie dziewczyna i krolowamatko :)))) moje cwiczenia od kilku dni sa takie same czyli od czwartku jade na interwalach po 30 minutz tym ze wczoraj robilam 30s na 30s czyli trucht i tyle samo sprintu i tak przez 30 minut no i brzuszki a dzisiaj przyszla moja l-carnityna ale w tabletkach z zielona herbata i tez mam ja brac 30 minut przed treningiem na pusty zoladek i po tym czasie czulam fale ciepla jak przechodzily przez moje cialo zobaczymy jaki bedzie efekt :)))

Gość alawisnia
....ale sie naczytałam od marca codziennie orbitrek i bieznia.Ja za podpowiedzia interwały robie tak 7 min.sprint 3 min.szybki marsz uf .tetno powyżej 160

witam was !!!!! kolejny dzień za mną i znów efekt widoczny:-).posiadam to cudo od 8-miu dni i ćwiczę regularnie dwa razy dziennie (rano i wieczorem) i ile wytrzymam a z tym jest różnie staram się wytrzymywać 60 min.dziś kontrola i kilo ubyło i po centymetrze wszędzie mniej i zero diety tylko mniejsze porcje.Ps.wczoraj o 23"najadłam się bigosu i poszłam spać.huuuuuuurrrrrrraaaaaa!!!!!!!!!POZDRAWIAM

Gość a__a
Hej trochę się naczytałam waszych wypowiedzi :) mam do was pytanie: jak powinno się jeździć na orbitreku tz. całymi stopami czy odrywać pięty??? czy to jakaś różnica??? A co do wagi to właśnie w gazecie czytałam że przed lub w czasie okresu nasza waga może wzrosnąc nawet o 4 kg ;/

Gość kinia0903
Ja od dzisiaj po dłuższej przerwie znowu zaczęłam ćwiczyć na orbim i do tego dietę trzech królów.Kiedyś ją zaczęłam jak chodziłam na masaż rolletic i były efekty schudłam koło 20 kg ale później miałam wesele i ją przerwałam a żeby były efekty trzeba wytrzymać 14 tygodni.Pozdrawiam i życzę sukcesów.

Gość SZUKASIA
hej dziewczynki.Dieta trzech króli...hmmm nie słyszałam,a cóż to takiego? Słuchajcie ,mnie na L-karnitynie ćwiczy się super,dziś lekko za jednym zamachem pociągnęłam minutek,wcześniej było to max 30min.bede brała ja codziennie i zobaczymy co się wydarzy,liczę ze choc troche zjade z wagi.Buziaczki dla wszystkich...

Gość SZUKASIA
hej dziewczynki.Dieta trzech królow..hmmm nie słyszałam,a cóż to takiego? Słuchajcie ,mnie na L-karnitynie ćwiczy się super,dziś lekko za jednym zamachem pociągnęłam minutek,wcześniej było to max 30min.bede brała ja codziennie i zobaczymy co się wydarzy,liczę ze choc troche zjade z wagi.Buziaczki dla wszystkich...

Gość margo 15
Witam ja juz po treningo :) otyta pupo gdzie jestes jakos tak milczysz :P szukasiu jak tam twoja l-karnityna w plynie czy czujesz po zazyciu jej ze przez cialo przeplywa takie cieplo ? kinia a co to za dieta tych trzech kroli ?

witajcie. zagladam tu codziennie ale nie zawsze zabieram glos bo nie zawsze moge sie czyms pochwalic;) ogolnie wychodzi mi, ze cwicze 3-4 razy w tyg, wczoraj zaczelam 8min abs, nie jem kolacji, odstawilam slodycze i biore colon slim- swoja droga jak dla mnie rewelacja, jezeli chodzi o problemy kibelkowe i zapychanie zoladka i wiecie co, mam juz 1,5 kg mniej:) kinia a co to za dieta? pierwsze slysze. Margo! sciskam Cie mocno:) tak mnie glosno wolalas ze musialam sie odezwac;) ide robic brzuszki, dzis orbi ma luz! pa

witajcie. zagladam tu codziennie ale nie zawsze zabieram glos bo nie zawsze moge sie czyms pochwalic;) ogolnie wychodzi mi, ze cwicze 3-4 razy w tyg, wczoraj zaczelam 8min abs, nie jem kolacji, odstawilam slodycze i biore colon slim- swoja droga jak dla mnie rewelacja, jezeli chodzi o problemy kibelkowe i zapychanie zoladka i wiecie co, mam juz 1,5 kg mniej:) kinia a co to za dieta? pierwsze slysze. Margo! sciskam Cie mocno:) tak mnie glosno wolalas ze musialam sie odezwac;) ide robic brzuszki, dzis orbi ma luz! pa

hej dziewczynki :* Ja dzisiaj sie cos zle czuje ale troche pocwiczylam brzuszki i posladki. Orbuś poszedl dzisiaj w odstawke. kinia0903 napewno chodzilo ci o diete trzech kroli ? moze o diete trzech krokow bo o takiej slyszalam. Zastanawiam sie moje drogie nad jakimis tabletkami wspomagajacymi odchudzanie ale tak czytam i czytam i nie wiem sama jakie wybrac... moze pomozecie? Pozdrawiam i caluje was wszystkie, milej nocki.

Gość marzenula
Cześć wytrwałe i zawzięte, jeżdzę systematycznie po 40 min (sobota lub niedziela wolna). Wagowo nie mam żadnych ubytków i spadkóww, niestety. Ale zauważyłam zmianę w rękach. Ładnie kształtują mi się mięśnie. Zamówiłam l karnitynę i jeżeli zobaczę efekty to podzielę się z Wami spostrzeżeniami na jej temat. Pozdrawiam;)

Gość kinia0903
Na pewno to jest dieta królów.Dostałam ją jak chodziłam dwa temu na masaż rolletic.Niektórzy nazywają ja dietą rolletic.Ja jestem już trzeci dzień na niej i czuję się wspaniale.Wczoraj godzinkę na orbim pojeździłam.Jeśli którąś dziewczynę interesuje ta dieta to podajcie e-maila to wam ją prześlę.Ja niecałe dwa lata temu ją stosowałam ale nie skończyłam całej bo miałam wesele i później jakoś trudno mi było ją skończyć.Trwa ona 14 tygodni.A efekty były w 10 tygodni schudłam jakieś 15 kg.Teraz mam taką motywację że mam nadzieję że dotrwam do końca.

Witam Orbiterki Ćwiczę codziennie .od 30 minut do godzinki w zależności od czasu i możliwości.Laleczkack ja łykam Linea i powiem tak: mniej mnie ciągnie do słodyczy.innych efektów nie zauważyłam póki co.pozdrawiam.

Witajcie!! Dzisiejsza jazda zaliczona! Powiem Wam, ze czuje sie swietnie:) Orbi fajnie odstresowuje, zwlaszcza jak daje jakies efekty;) Mi sie wydaje, ze schudlam wiecej niz 1,5kg, jakos tak ciuchy lepiej leza! Chyba cialo zrobilo sie jedrniejsze i takie b zbite. Od przyszlego tyg planuje dorzucic jeszcze glam podczas cwiczen na cialko, powinien lepiej dzialac bo skora jest wtedy b razgrzana, mam nadzieje ze nie strace zapalu;) Margo, a Ty babo gdzie sie podziewasz? Inne kobietki tez cos cicho dzis siedza! dobra zmykam.

Gość Simona1811
Kurcze, z tym orbitrekiem to słyszałam, że wcale nie jest tak różowo jak się to przedstawia. Podobno wcale nie tak ergonomiczny jak przypuszczano. Orbitreka już niedługo zastąpi ATM. Jest podobny, ale działa nieco inaczej, jest w stu procentach zgodny z anatomicznym ruchem ciała. Tzn. lepiej symuluje bieg, nie wykonuje się nienaturalnych ruchów no i nie obciąża dodatkowo stawów. Problem polega na tym, że jest drogi i niewiele klubów fitness posiada ATM. W Warszawie chyba tylko fitnesspark na warszawiance