Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kachnawielgachna

orbitrek-zalety i wady

Polecane posty

Asiula moja dokładnie w październiku 2 latka, a starsza córcia ma 9 lat i jest moim najwierniejszym kibicem w ćwiczeniu, także faktycznie mamy dzieci w podobnym wieku, ale ja mam dodatkowo jeszcze syna 15 lat:) Więc dziekuje bogu za orbitreka bo z takim "bagażem" to nic tylko praca dom, praca dom a d...a rośnie:) Pozdrawiam wszystkich.

No to piękna trójeczka :) heh Z tym, że dup... rośnie wiem doskonale ;) Mi do tego zaszwankowała gospodarka hormonalna po urodzeniu córeczki, mam niedoczynność tarczycy więc dodatkowo kg przybywają. Ale nie dam się im !!! Dodatkowo mam męża kucharza, który nie uznaje diet, dla niego ktoś kto sobie odmawia jedzenia grzeszy. I zawsze jak jest w domu (normalnie pracuje w Norwegii) to ja tyję. Więc musze mieć dobry sprzęt żeby szybciutko pozbywać się kalorii. Jeszcze do tego mój mąż uwielbia krągłe, kobiece kształty i nie kibicuje mi jak się odchudzam ;) Więc tłumaczę mu że te ćwiczenia to tylko na ujędrnienie ciałka i dla zdrowia ;)

No kolejne 45 minut za mną:) Asiula skąd ja to znam, mój mąż w Holandii i jak przyjeżdża to wyżerka na maksa, najgorzej, że on jest chudy szczypior a ja wg niego powinnam być kuleczka, zanim zaczęłam ćwiczyć to wyglądaliśmy jak Flip i Flap. Ale był na weekend obejrzał i podsumował efekty i nawet mi śrubki w orbim podokręcał:) tylko mu sie moje siniaki po hula hop nie podobały.

Dziewczyny,ale sie dobralyscie jeden maz w Norwegii,drugi w Holandii,a zonki niedlugo beda miec modelki i beda sie bali wyjezdzac he he Mnie dopadl katar,zarazila mnie starsza cora i nie wchodze na obriego nadal...musi poczekac az dojde do siebie ;-P

Gość KochamFige
Witam wszystkich orbittrokowcow (czy jakoś tak). ;) mam pytanie do stałych użytkowników orbitrekow: jakie partie ciała zauwazyliscie ujedrnione? Mi nie zależy na schudnieciu ( mam 1,65 wzrostu i waże 50kg) , ale na ujedrnieniu posladkow i podniesieniu ich do góry - patrzec na nie nie moge... Po jakim czasie stosowania (30 minut dziennie) mogę doczekać się pięknej pupy? Czy macie jakies wskazowki na lepsze efekty? Z góry dzięki za odpowiedz! ;)

Naolala, ja ostatnio właśnie z katarem weszłam na orbiego, wypociłam sie jak szczur i katar przeszedł:) teraz taka pogoda, ja tylko czekam kiedy moje skarby zaczną do domu znosić infekcje. Co do jędrności pośladków to sie nie wypowiadam ale orbitrek czyni cuda wiec pewnie szybko sie ujędrnią. Miłego dnia wszystkim

Witam koleżanki KochamFige podobno bieg tyłem na orbim ujędrnia pośladki,tak jest napisane w mojej instrukcji :) Ja już mam za sobą 30 min :D Jestem z siebie dumna hehee:D Zauważyłam ,że lepiej mi się biega wieczorem .

Heh ale się uśmiałam dziewczynki :) Asterka mój mąż też chudy jak szczypior a przy tym mierzy 192cm hihi więc sytuacja identyczna ;) Naolala moje dzieciaki miały wirusówkę i zapalenie gardła, mnie też brało ale mimo to wchodziłam na orbitreka i kochana dwa dni i bez lekrastw jak ręką odjął (pewnie to przez wypocenie). Kocham Fige ogólnie to orbitrek bardzo ujędrnia ciałko ale bieg do tyłu na najwyższym obciążeniu ( oczywiście najwyższym dla twoich możliwości) podobno daje super efekty. Podnosi pupę i ujędrnia :) Któraś z dziewczyn tak biega po 15 minutek czyżby xena.21 ??? Jutro mam dostać nowego orbitreka, a starego właśnie mężuś upycha do kartona ;) Ma się po niego zjawić kurier z serwisu - więc brzmi profesjonalnie (mam nadzieję, że nie będę czekać pół roku na naprawę).

Gość xena.21
Cześć Dziewczyny, nie odzywałam się bo wylądowałam w sobotę z dzieckiem w szpitalu bo podejrzewałam że mała zjadła mi kawałeczek grzyba, nerwy były, ale na szczęście okazało się że to był fałszywy alarm. Do tego w niedziele dostałam okres, a w poniedziałek wysprzątałam cały dom bo musiałam ten cały stres z siebie wyrzucić. Odnośnie ćwiczenia do tyłu to racja ja tak robię i efekt jest super, nie pamiętam po jakim czasie widziałam różnicę ale wiadomo nie ma nic od razu. Bardzo bym chciała dzisiaj ćwiczyć, ale czuję że jeszcze muszę odpocząć i będzie ok. Tak więc jutro biorę się do roboty. Brokatowy Anioł mi też czasami lepiej się biega wieczorem, u mnie wszystko zależy od pogody, jak jest złe ciśnienie to z łóżka mogę wstać dopiero popołudniu. Asiula82 pewnie już nie możesz się doczekać tego nowego orbiego :) Pamiętam jak ja cieszyłam się na mój sprzęt jak mała dziewczynka z lalki :) Pozdrawiam srdecznie

Asiula to ja dołoże bardziej - mój mąż 2,01 i 70 kilo wagi:), a ja 1,64 i do niedawna 72 kilo więc jak już pisałam Flip i Flap:) Ale dzisiaj na wadze jest już 66,6 wzrostu to sobie raczej nie dodam:) Zaraz ide z młodą na spacer bo u nas słoneczko cieplutko - piękna złota jesień. Pozdrawiam wszystkich

Gość aniabemo
Cześć Dziewczyny, wczoraj stałam się szczęśliwym posiadaczem orbitreku http://www.xtreme-style.pl/product-pol-4591-Orbitrek-magnetyczny-SPOKEY-Alaska-16-st-regulacji.html powiedzcie mi czy jest to coś na czym 55 letni tata :) będzie mógł się poruszać bez obciążania stawów a jednocześnie kilka kilo zrzucić? ja do tej pory chodziłam na areobik żeby zgubić troszkę tłuszczyku ale skoro tato zakupił coś takiego to go wypróbuję :) zastanawia mnie tylko jakość zakupionego sprzętu, bo się troszkę wystraszyłam jak przeczytałam wpisy o pęknięciu konstrukcji. Kurczaki, na fajne forum trafiłam i to całkiem przypadkiem.. Pozdrawiam Was wszystkie :)

@ aniabemo, w kwestii orbitreka i stawów mogę ci powiedzieć na pewno, że o ile się nie forsuje ich za bardzo na początek tempem i dużym obciążeniem, to można bez bólu ćwiczyć i przyzwyczajać się do wysiłku. Ja mam chore w zasadzie wszystkie stawy i zaczynałam od najniższego obciążenia, a teraz śmigam coraz dłużej i na większym obciążeniu. Jak się przetrwa pierwsze parę razy, które są trudne jeśli się wcześniej nic nie ćwiczyło, to naprawdę robi się całkiem przyjemnie. A ja chyba będę musiała sprawdzić, czy za parę dni nie będę zaczynać przystosowywania od nowa, bo remont w domu mi uniemożliwił dostęp do mojej cudownej maszyny :(

aniabemo orbitrek wygląda super profesjonalnie więc nic tylko śmigać na nim regularnie a efekty przyjdą zanim się obejrzysz. Zresztą firma Spokey jest bardzo dobra więc myślę, że posłuży wam na długie lata :) Ja faktycznie nie mogę się doczekać aż mój przyjdzie, 5 dni to zdecydowanie za długo!!! To naprawdę uzależnia ;) asterka no to faktycznie dorodnego masz tego swojego szczypiorka ;)

Gość punukkkia
witajcie, mam pytanie czy to możliwe, żeby w ciągu 35- 40 minut spalić aż 350 -400 kcal na orbitreku? chodzę na siłownię, gdzie sprzęt jest raczej dobrej jakości, ale dziwi mnie, że teoretycznie podczas treningu spalanych jest aż tyle kcal, to sporo więcej niż na bieżni, a jednak wysiłek jest mniejszy niż podczas biegania, więc dziwi mnie to, proszę o odpowiedź ;)

punukkkia wszystko zależy od tego na jakim obciążeniu biegniesz. Ja np. spalam około 300 - 350 kcal przez 60 -70 minut na obciążeniu 2 w maxie 3. Wiem też, że ewelina bloguje potrafiła spalić ponad 700 kcal ale biegała na najwyższych obciążeniach. Ponadto zauważyłam, że wszędzie gdzie są reklamy orbitreków napisane jest, że spala się na nich dwa razy więcej kcal niż na innych sprzętach więc może coś w tym jest??? Grynka ja też miałam Sapphire ale model eagle - rozwalił się po 4 tygodniach użytkowania więc napewno bym drugi raz nie kupiła. Teraz mam tylko z nim problem. Natomiast mogłam mieć poprostu pecha i trafić na wadę produktu.

Ja cwicze zawsze przy otwartym oknie,dotleniam organizm i ostatnio jak moja mala byla przeziebiona,a ja cwiczylam to w ogole na mnie nie przeszlo.Teraz jednak mnie dopadlo,choc tez juz mija czuje.Moze faktycznie jak sie wypoce na orbim to szybciej katar zniknie :-) witam nowe kolezanki na forum,trzymajcie sie Asterka77 widze,ze super wyniki osiagasz i to chyba w dosc krotkim czasie , gratulacje!

Mammamia29 Twoja waga spada rowniez w oszalamiajacym tempie , supeeer :-) tak trzymac! Az sie chce cwiczyc jak sie widzi takie efekty u Was dziewczyny :-)

Kochane właśnie dostałam swoje cudo. Ochhh jaka jestem szczęśliwa jeszcze tylko go złożyć i śmigam z Wami :) Macie takie efekty, że mobilizuje mnie to podwójnie. Super dziewczyny oby tak dalej!!!

Kochane właśnie dostałam swoje cudo. Ochhh jaka jestem szczęśliwa jeszcze tylko go złożyć i śmigam z Wami :) Macie takie efekty, że mobilizuje mnie to podwójnie. Super dziewczyny oby tak dalej!!!

Naolala ja dodatkowo ten hula hop i kombinezon neopronowy więc może to sie przyczynia do szybkiego spadku, poza tym zrezygnowałam z ukochanej pepsi i czekolady, a że wcześniej sie nie za bardzo ruszałam to może i dlatego efekty. Wczoraj to ja miałam jazde:( najpierw na orbitreku, a potem 70 km do najbliższego szpitala bo moja 9 latka o 22.30 przyznala sie że sie na rolkach wywróciła i bardzo ją nadgarstek boli, na szczęście tylko skręcony i mocno stłuczony ale koło 4 rano w domu a dzisiaj usypiam w pracy. Asiula gratuluje nabytku, czekamy na relacje jak się kręci, a co do spadku kalorii to w moim nie działa regulator obciążenia i wychodzi mi że jade na największym bo w ciągu 45 min 750 kalorii mi pokazuje,

Witam :-) jestem juz po 50 minutowym treningu :-))) wieczorem tez mam zamiar dopasc orbiego :-) Asterka77 ja mam spodenki neproenowe,tez super sprawa,ale moze kiedys faktycznie zdecyduje sie na dres sauna czy cos.Moze tluszcz z plecow mi sie szybciej wytopi hi hi Asiulek82 a kto Ci zlozy orbiego mezus czy sama??? Ciesze sie,ze juz masz swoj extra sprzecik :-)

Gość xena.21
Asiula82 no to super że będziesz mogła już ćwiczyć Asterka wiem co czujesz, ja trafiłam w sobotę do szpitala z dzieckiem i wyszłam w niedziele, ale zmęczona byłam jeszcze wczoraj przez te nerwy. Naoala widzę że dzisiaj zmieniamy wartę na orbim, bo ja zaraz wskakuję poćwiczyć :) Pozdrawiam i życzę efektywnych ćwiczeń

Gość osz przegapilam ciag dalszy
Hej Dziewczyny!! Asiula82 - super, ze masz juz nowy sprzet!! Daj znac jak sie na nim kreci :) A co ze starym Odebral kurier od Ciebie?? Naolala - widze, ze wrocilas na orbiego :) Ja nie bylam pare dni, bo jakas taka zdechla jestem i wole sie wyspac. Poza tym ide na oddawanie krwi we wtorek i musze byc zdrowa haha. Do tego okres mi sie ma zaczac w piatek, wiec juz w ogole ''rewelacja'', ale moze dzisiaj uda mi sie cos pokrecic, bo moj partner ma do pracy wyjatkowo na popoludnie, wiec bede miala wolna chate i jak wskocze od razu po pracy na orbiego to jest jedyna szansa, zebym dzisiaj cos pocwiczyla :D

Witam wszystkich! Słuchajcie! mam jedno bardzo ważne pytanie, czy ćwicząc regularnie na orbim wyszczuplę fałdy nad kolanami?

Osz przegapilam ...- tak,wrocilam :-) ale np.dzis wieczorkiem nie cwicze,jednak staram sie znow wkrecic w rytm ,choc raz dziennie ... Heavenn20 - ja Ci nie odpowiem,bo nie zauwazylam u siebie fald nad kolanami ;-P

Gość KochamFige
A ja cwicze dopiero 3 dzień, wytrzymalam dziś Aż 20 minut hihi;) ale nie dam się i powolutku dojde do godziny. Niestety nie mam zbyt wiele czasu na dla mojego orbiego:( jak myślicie ile czasu minie aż mój tyłek przestanie być platfusem?:D nie mogę się doczekać!!:)

Do Heaven - j- ja miałam takie fałdki po bokach kolan i zeszły, ćwicze dokładnie 2 i pół tygodnie. Wczoraj sobie odpuściłam, moje gwiazdy marudne i markotne, bo jedna łapka w gipsie, druga coś niewyraźna, tak mi dały popalić że nie miałam siły wsiąść na orbiego. Ale trudno dzisiaj im sie już nie dam. Asiula jak tam nowy orbi?