Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justinka_

Nowotwór

Polecane posty

Gość mmamma
z tym nie ma zartow, właśnie dopiero co odetchnęlam, bo mój 14 letni syn tez miał powiekszony węzeł zuchwowy , zrobił badania i krwi i wyszło za duzo limfocytow, a to zle, więc dostał skierowanie do Kliniki Onkologii dzieciecej, tam miał badanie szpiku i mielogram , a rodzina drzała, , ale wszystko jest OK, prawdopodobnie przechodził toksoplazmoze, yeraz wyniki krwi ma dobre, ale co przezylismy to nasze. I zaczęło sie od węzłow

Gość Oti*
Nie czekaj tylko szoruj do doktora.Mój szwagier miał cos takiego na karku od lat ale od pewnego czasu zaczeło go to swedziec bardzo i powiekszało sie.Chirurg onkolog wyciał mu to ze sporym zapasem zdrowej tkanki,badania histopatologiczne wycinka potwierdziły czerniaka złosliwego 3 stopnia.Szok a potem nastepna operacja i teraz badania kontrolne co miesiac.Mineło juz 8 miesiecy i przezótów nie ma i mam nadzieje,ze tak zostanie:) Wiec nie szukaj odpowiedzi na forum,tylko lec do doktora!!!

ta kulka to może byc powiekszony węzeł chłonny.Przy przewlekłej infekcji i stałym jego pobudzeniu dochodzi do zmian , węzeł przerasta tkanka łączna i potem nie wraca juz do poprzednich rozmiarów , tak obrazowo opisując:) Stan ropny zeba mógł do tego doprowadzic , czy ta kulka jest po tej stronie , co ząb?

Gość do maleńka 21
mmamma ---> a miał jakies inne objawy oprócz tego węzła ?? p.s cieszę się że wszystko ok :) a tak na marginesie -- odkąd mam neta to normalnie się w hipochondryka zamieniam :P kiedyś pamiętam bolały mnie kości więc od razu na google i kurde jak to wpisałam to mi linki o białaczce znalazło :O ale kości przestały bolec i juz od ponad roku nie bolą więc chyba przyczyna była inna i kurde tak mam ze wszystkim że jak coś mi dolega to od razu na google wskakuje i potem sobie dorabiam ideologię :(

ja mam odwrotnie-etap hipochondrii przeszłam na studiach , teraz wszystkie objawy bagatelizuje , niestety...

Gość Oti*
Przepraszam za bład oczywiscie miało byc przerzutów:)

Gość mmamma
bolało go gardło a po antybiotyku wezeł nadal byl, i to skłoniło lekarza do skierowania go do kliniki, ale teraz juz wiem, ze za szybko, bo po infekcji hemoglobina jest inna ( wymaz).Tam w klinice gdzie przebywają same dzieci z białaczka i na chemii badają bardzo dokładnie aby wszystko wykluczyć, naprawde wiele przeszlismy

Gość do maleńka 21
Aravciu ----> zabij mnie ale nie pamiętam czy po tej samej stronie :) sprawdzę przy najbliższej okazji :) ale dziękuję ślicznie - troszkę mnie uspokoiłaś :) aha jeszcze jedno sobie przypomniałam że mój facet miał w styczniu badania krwi bo miał coś niegroźnego z wątróbką i OB oraz krew wyszły w porządku a już miał tą kulkę wtedy więc to chyba znaczy, że to nic groźnego ? to może mi coś poradzisz tak na szybko :D od jakiegos czasu jest mi ciągle zimno, mam lodowate stopy i dłonie i jak jestem na słonku to jest ok ale w domu siedzę w swetrze i się trzepię :D może to dlatego że mam niskie ciśnienie , albo że ostatnio dużo nerwów mam, albo że sie sezon grzewczy skończył a ściany w bloku jeszcze nie nagrzane ?? heh widzisz już zaczynam panikować :) wiem, że najlepiej od razu iść do lekarza i zrobić badania ale co mi zrobia za badania jak powiem że mi zimno ??

Gość mmamma
koniecznie zrób rozmaz krwi, wiem bo duzo sie w klinice napatrzalam, tam wszyscy mieli raka, potem porównaj sama wyniki limfocytow, to one decyduja o chorobie

Gość mmamma
moj syn miał na początku limfocytów 73, a to moze świadczyć o przebytej chorobie wirusowej, albo o ... raku. Teraz ma 24

nie jestem lekarzem , nie stawiam tez diagnoz przez internet , odsyłam zawsze do lekarza.Sorry

Gość do maleńka 21
mmamma ---> no ale sama przyznaj, że w waszym przypadku nic groźnego nie bylo a ile stresu się najedliście to wasze :( także wiesz ja wychodze z założenia że nie zawsze trzeba zakładać najgorsze a jako, że potwornie boję sie lekarzy to chyba się prędko nie wybiorę :P kiedyś np miałam OB 27 (podobno to dużo) ale się okazało, że to dlatego ze jak oddawałam krew to miałam zapalenie zatok a OB pokazuje właśnie stan zapalny

Gość do maleńka 21
Arava ---> ok rozumiem :) poza tym wiem że jestem panikara :) ale mam rozumieć, że jak się okaże że ta kulka jest po tej samej stronie co był ząb to można zakładac że to ma jakieś powiązanie ? wiem, wiem trzeba iść do lekarza ale już mnie troszke uspokoiłas więc nie odbieraj tej chwilowej przyjemności proszę :)

na chwilę sie uspokoic można :) ale lekarzowi pokazac

Gość mmamma
Ja tez nie chodzę szybko do lekarzy i Cie rozumiem, z synem tak jakos to dziwnie wyszło, ze chcialam nie jechac z nim do tej kliniki ( niby na 2-3 dni na badanie) a wyszło 21 dni, dziennie tylko bad. krwi , raz szpiku i raz mielogram, potem wyniki u nich i jeszcze te czekanie na potwierdzenie z W-wy, ale on miał zaje te wezły a to zle

Gość do maleńka 21
Arava ---> lekarka widziała i powiedziała że to nic takiego i że wiele osób ma powiększone węzły chłonne i to nie tylko wtedy jak są przeziębieni na przykład mmamma ---> wiesz ja mojego faceta nie zmusze do nizego bo on ma 24 lata a pozatym on dosyć dba o siebie i jak tylko mu coś dolega to zaraz to lekarza biegnie ale po tym stiwredzeniu lekarki, że to nic takiego on nawet o tym nie wspomina zwłaszcza, że na prawde nic mu się nie dzieje co więcej uprawia aktywnie sport (ok 12 godz tygodniowo) i ma strasznie duzo siły i wogóle okaz zdrowia z niego tylko za każdym razem jak się na tą kulkę popatrzę to się jakos tak denerwuję w środku :( ale to może moje przewrażliwienie jest :P

Gość karkolinka
Mam siostre ma 5 lat i zachorowała na ospe własnie wtedy zauważylam u niej tą kulkę za uchem natychmiast skonsultowalam sie z lekarką i ona powiedziała że to węzły chłonne i nie ma się czym martwić bardzo sie tym przejelam bo to moja jedyna siostra ale teraz wiem ze to nie grozne bo moja babcia ma 2 takie kulki na rękach już od bardzo długiego czasu jeżeli twojego chłopaka nie boli ta kulka to najważniejszeja teraz sama u siebie zauważyłam takie kulki po obydwuch stronach nie martw sie o niego wszystko będzie oki pozdrawiam karolina

Gość misiabella 09090909
Tak naprawde to jest hujowstwo bezobjawowe. Moja babcia miała raka piersi. Sama wyczuła sobie guzek. Natomiast jej znajoma miała bardzo dokczliwe bóle w brzuchu tak pod piersiami. Pojechała do lekarza. Okazało się, że to guz, ale tak wielki, że jego usunięcie tylko przedłużyło jej życie o kilka miesięcy. Najlepiej więc wykonywać badania, a nie czekać na to aż rak sam się ujawni, bo to już chyba za późno! :(:(

zgadza sie podstawowe badania powinny byc wykonywane raz na pol roku ja mialam robione w listopadzie byly oki a dzisiaj jest czerwiec i co ...tydzien temu lekarz zaczal podejrzewac ze mam komorki nowotworowe czekam na wyniki trzeba dbac o siebie zyjemy w czasach nie zbyt zdrowych wiec robcie te cholerne badania dla swojego dobra to nie kosztuje wiele

Witajcie:) czytam o tych kulkach bo parę dni temu tez taka zczailam u siebie za uchem:/ tylko ja nie przechodziłam żadnych infekcji związanych z gardłem, zębami czy coś:(ma średnicę około 8mm i w sumie lajtowa jest ale mnie troszkę niepokoi:( mam sie wypuszczać z tym do lekarza czy nie? nie wiem co robic:/

Gochaaa mój facet ma takie kulki za uszami tzn po jednej z każdej strony tylko, że on to ma od zawsze chyba był u lekarza i ten powiedział , że to kości łukowo - szwowe (czy jakoś tak bo nie pamiętam), ktore sa widoczne u 1/3 dorosłych ludzi a wyglądają własnie jak takie kulki

witam wszystkich chcialabym sie poradzic; od poltora roku mam powiekszony węzeł pod uchem z lewej strony; jest to twada kulka o srednicy okolo 1cm, przy przeziebieniu lekko boli, wydaje mi sie ze przez ten czas sie nie powiekszyla poltora roku temu czulam sie oslabiona mialam przez miesiac stan podgoraczkowy, pocilam sie w nocy; po jakim czasie przeslo i po trzech miesiacach zmow na dwa tygodnie wrocily poty i stan podgoraczkowy; od tego czasu minel juz ponad rok; bylam z tym dwukotnie u internisty ale stwierdzil ze nie ma powodu do niepokoju; duzo slysze o nowotworach i zastanawiam sie czy nie jest to poczatek wlasnie takiej choroby

Gość potrzebuję spokoju
Witam Wszystkich! Nowotwór raczej nie boli! Urodziłam zdrowe dziecko, 10 pkt (...) wszystko było ok!ale mi nie dawao spokoju - pociła się i miała światłowstręt - lekarz mówił,ze jestem przewrażliwioną matką...zaczęły się wymioty (poranne) - okazało się,że moja córeczka 2,5 latek ma guza mózgu (był wielki), który okazał się nowotworem złośliwym...! U dzieci jest inaczej jak u dorosłego! Choroba przebiega inaczej... A miała wcześniej dobre wyniki... Ja kiedyś chorowałam i powiększyły mi się węzły chłonne za uszami,szczególnie za jednym i chyba tym bym się nie przejmowała(...) Ale twrdy guzek,który mam na szyi od ok 2 lat....też się go boję!teraz bardziej... ale leczę dziecko i nie mam czasu zająć się sobą... Coraz więcej dzieci ma nowotwory,a lekarze 1 kontaktu tego nie zauważają,...to przykre!widzę dzieci,dla których jest za późno...to jest straszne!!

Gość delicja1986
Aby dowiedzieć się o objawach nowotworów zachęcam do obejrzenia strony http://tojefura.com/ nic nie masz do stracenia. Wczesne zdiagnozowanie nowotworu nie musi być wyrokiem na Twoje życie.

Gość delicja1986
Aby dowiedzieć się o objawach nowotworów zachęcam do obejrzenia strony http://tojefura.com/ nic nie masz do stracenia. Wczesne zdiagnozowanie nowotworu nie musi być wyrokiem na Twoje życie.

Gość Agnieszka20347
na walkę z rakiem dobrze jest się wspomagać ekstraktem z konopi który pomógł mojemu tacie przejść ciężką walkę z nowotworem ! Dzięki CBD 6% zmniejszyły się skutki uboczne takie jak wymioty, nudności osłabienie, wypadanie włosów przy chemioterapii , Tata mniej odczuwał ból niż bez CBD wiec polecam każdemu kto walczy z tą straszną chorobą . Sprawdzony produkt przesyłam link !! https://konopiafarmacja.pl/wyroby-z-konopii/17-konopny-ekstrakt-cbd-6.html