Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniuka

jak powiedziec facetowi zeby uzywal antyperspirantu?

Polecane posty

Gość Aniuka

Kurcze naprawde nie wiem jak mu to powiedziec , zeby nie poczuł się urazony. On uzywa tylko perfum, a one nie zabezpieczaja przed poceniem się i niestety czasem musze wdychac jego przykre zapaszki;//

Może po prostu kup mu i naściemniaj że taki śliczny miał zapach ze nie mogłaś się powstrzymać :P

Gość Aniuka
Ostatnio chcialam mu kupic, mowiac ze jest promocja w hipermarkecie, ale on stwierdził ze po co mu to:/

Gość Nie moge sie nadziwic
ze niektorzy ludzie tak capią. My sie z nimi cackamy, zeby smierdzieli czasem nie urazic. Trzeba zaczac otwarcie mowic: smierdzisz-umyj sie! I tyle.

Mam nadzieję że ani wprost ani poprzez promocje nikt nie będzie mnie namawiał do zakupu czegoś takiego. :o

Gość pępek świata
a ja ci doradzę koleśżzankol Posiedz z nim sobie i nagle powiedz, kurcze ale się spociła, taki ukrop muszę sobie kulka posmarować tzn tym antyprespirantem kulkowym :D. I potem zejdziecie na ten temat......a Ty nie spociłes się? on powie tak to ty powiedz to czemu nie uzyjesz antyprespirantu? bedziesz czuł się swieżo i pachnąco. a jak powie ze nie uzywa antyprespirantu to powiedz............a powinienes , kazdy uzywa by czuc sie swieżo. I kup mu na prezent kiedys albo przy najblizszej okazji.

Na temat zdrowotności antyperspirantów lekarze wypowiadają sie raczej dość sceptycznie. Przecież wystarczy zwykły dezo, no i mycie oczywiście, a nie \"zamiast\"

Gość facecikkkkkkk
powiedz prosto w oczy, że nie chcesz żeby ktoś inny czuł się przy nim źle i że ma tego używać i tyle. bez żadnych zbędnych ceregieli

nie wiem czy wystarczy sam dezodorant. ludzie sa rózni i roznie sie pocą. ja osobiscie uzywam antyperspirantu i wiem ze dzieki temu nikt nic nie poczuje ;)

Gość pępek świata
ludzie , Ewo ale przeciez człowiek sie rano myje i w pracy się denerwuje, emocjonuje i poci, woda pod pachami więc nieco przybiera inny zapach ze stykaniem się ze skóra, materiałem, powstaje odór. Jezeli po umyciu się rano zarzyjesz antyprespirantu to ta woda spod pach nawet jak wyleci to nie bedzie tak bardzo śmierdząca. Są takie antyprespiranty które zamykają kanaliki potowe i woda choćby niewiem jak człowiek się pocił nie wyleci z pachy. Moze i niezdrowe ale jak sie idzie w upał do pracy czy na imprezę warto tak zrobić. ja robie cały czas to i mam zamkniete kanaliki i nie pocę się. No chybaz ze uzyje słabego dezedorantu i poczuje smród potem to zaraz na to dam znów kulkę i juz nie śmierdzi. Tak, tak na tą spoconą paszkę ponownie dam antyprespirant i od razu smrodu niema. oczywiście mozena iśc do wc obmyc paszkę i potem obmyc ale czasami nie ma mozliwości i lepiej dac kulke na sposoną pachę niz nie dac i narazać się na wytykanie palcami ze od nas capi.

\"Wyciągnął portfel na światło dzienne i przywołał kelnera, który podszedł mimo widocznego wstrętu. -Pan mnie wołał? -Tak - rzekł Ouen - ile jestem winien? -Tyle - odparł kelner -Proszę - powiedział Ouen dając więcej -Nie mówię panu dziękuję - stwierdził kelner - obsługa jest wliczona -Doskonale - rzekł Ouen - Wynocha, śmierdzisz pan. Kelner obrażony - dobrze to było rozegrane - wyniósł się." (Boris Vian, \"Pociąg do opowiastek\")

Gość Krasulawroze
"... O wiele latwiej mozemy oddzialywac na zachowanie partnera niz na to, co postrzegamy jako jego cechy, postawy, charakter lub motywy, czyli to co jest wewnetrzne, osobisten i dosc trudno dostepne. Istota rzeczy poleca na tym by uswiadomicsobie, ze jesli probujemy zmienic charakter lub postawy partnera, nasze wysilki sa raczej skazane na niepowodzenie, w dodatku bywaja irytujace. Gdy natomiast probujemy zmienic zwiazane z tym zachowanie, to moze sie nam udac! Na przyklad jesli zona chcialaby dostac czerwone roze z okacji urodzin, o wiele prosciej bedzie o nie poprosci, niz probowac zmienic meza w "bardziej przewidujacego i wrazliwego mezczyzne", ktory sam o tym pomysli. Podstawiwa nauka brzmi: stosunki malzenskie ukladaja sie o wiele lepiej, gdy maz i zona nie snuja domyslow na temat tego co dzieje sie w glowie partnera, bo przewaznie wyciagaja bledne wnioski a zamiast tego zajmuja sie tym, co widza, slysza, odczywaja fizycznie. Zachowanie - oto klucz do tajemnicy..." Patty Howell, Ralph Jones "Malzenstwo na medal - jak stworzyc wymarzony zwiazek"

--> pępek świata Wiesz, na czym polega działanie antyperspirantu? Zamyka UJŚCIE gruczołów potowych, pot sie tworzy i zostaje w gruczołach i ew. potem wchłania, ale to nie jest takie proste. Pot (nie woda!) sam w sobie nie ma przykrego zapachu, tylko po dłuższym reagowaniu z powietrzem i cała resztą otoczenia pachy roziwjają się na nim, jak na pożywce, bakterie i stąd smrodek. Zwykły dezo niweluje ten smrodek, przynajmniej u mnie tak sie dzieje. Nie wiem, czy się tym interesowałaś/eś, ale są badania, które potwierdzają zależność między używaniem antyperspirantu a rakiem piersi i węzłów chłonnych. Najczęściej rak atakuje ćwiartkę piersi tą obok pachy np. Nie wspominam o uczuleniach róznego rodzaju i problemach ze skórą wlaśnie po antyperspirantach. Lepiej dmuchać więc na zimne, myć się i używać zwykłego dezo wg mnie.

Gość no własnie
Wole deo w kulce, bo po długim uzywaniu antyperspirantu zaczeły mnie pobolewać wezły chłonne pod pachami.

Gość pępek świata
no to ja w takim razie juz ni wiem czym sie rózni antyprezpirant w kulce , w sztyfcie i w areozolu czy te wszystkie zamykają te ujście? ale jak dam zwykły dezedorant w areozolu(nie antyprezpirant) to potem i tam mi sie jak spoci to smierddzi. Zle się czuje mając pot. od "zawsze" uzywam antyprepirantu. Nie musze narazac się na to ze jak przejdę koło kogos to powiedza - ale smierdzi. raz tak w szkole kiedys na wfie powiedzieli. Ze jak przeszłam to smierdziało mi z, teraz wiem ze trzeba uzywac antypresp.

forma: kulki, sztyftu czy aerozolu może być dla obu dezodorantów - zwykłych i antyperspirantów. Innymi słowy - i zwykły dezodorant i antyperspirant może być w kulce albo w aerozolu, to nie ma większego znaczenia. Ważne jest, czy to antyperspirant, czy zwykły. Zrobisz, jak zechcesz, ale ja też miałam kłopoty po antyperspirancie (akurat z aerozolu, secret). Teraz ratuję się w ciągu dnia chusteczkami odświeżającymi plus zwykły dezo i to spokojnie wystarcza (nawet w największe upały).

Gość dupa_blada.
nie słuchajcie Ewy33, to zaprzysięgła zwolenniczka Radia Maryja!

o, a to ciekawe, zwłaszcza dla ateistki... tylko zastanawiam się, co ma rodzaj dezodorantu do Radyja .....

Gość pępek świata
kazdy dba o higiene jak lubi.jednak z nia jest na bakier prawie każdy robotnik fizyczny zauwazyłam, kazdy facet jadący autobusem, prócz tych co uzywają a jest ich nie duzo . Coraz więcej menelstwa jedzie autobusem z wystającym z tyłu kieszeni tłustym grzebieniem, reklamówka z której widac kanapkę, a włosy nie wiem czy to mokre od deszczu czy od łoju a moze to olej dla podtrzymania włosów. Nieznoszę takich facetów to typowe menelstwa i pracują pewnie nie w biurze a jako fizyczni, powinni więc bardziej się myc. No ale poco skoro nie mają zony i nikt do nich nie przychodzi? a jak juz gdzieś idzie to na piwko i spotyka się z tak samo smierdzącymi kumplami.

Gość no własnie
Wiecie, co. Przeciez każdy się poci inaczej- w różnych ilościach i w rożnej intensywności. Więc jezeli komuś nie wystarcza zwykły dezodorant, to lepiej jeśli użyje antyperspirantu! Niektórzy używają tylko dezodorantu i to wystarcza by nie miec przykrych zapachów. Faceci podobno maja bardziej intensywny zapach potu, więc chyba rzeczywiście w większości przypadków sam dezodorant sie nie sprawdzi. Wracając do tematu, to można mu zasugerować, że antyperspirant byłby dla niego lepszym rozwiązaniem niż perfumy których używa. Warto mu wybrac taki o zapachu zbliżonym do tego jaki lubi.

Gość pytanie mam nie
pepek> jakiej kulki uzywasz? ja tez potrzebuje czegos takiego jak ty na oficjalnie wyjscia..

Gość pępek świata
ja uzywam kulek jakich kolwiek ze sklepu najtańczych cenowo. Poprostu kukla do uzycia by nie capiło. codziennie uzywam.

Gość powiedz
"facecie uzywaj antyperspirantu"

ja też czytałam o złym wpływie antyperspirantów na organizm i nawet chciałam sobie kupić dezodorat bez anti... w nazwie - to wcale nie jest proste, większośc produktów znany firm np. ja używam Addidasa jest anti... Co do śmierdzenia, to ja niestety jestem bezpośrednia i swojemu facetowi powiedziałabym wprost że śmierdzi. Mam zresztą podobny problem teraz, nie ja dokładnie tylko córka, bo jedzie na zieloną szkolę i ma mieszkać w pokoju z dzieczynką, która sięnie myje i smierdzi. Kazałam jej wymóc na kolezance mycie .. .wprost.

ale proble normalnie powiedz mu ze smierdzi i ma cos z tym zrobic jak bedziesz delikatna to sie tego smrodu nie pozbedziesz, nie ma nic gorszego ( no prawie nic) niz zapach potu:o

---> BeanSidhe a ja właśnie teraz mam zwykły dezo w aerozolu adidasa, nie pamiętam nazwy linii, ale takie bladozielone opakowanie pachnie bardzo przyjemnie :)

Gość pępek świata
Ewa a ty tak przy wszystkich w pracy psikasz sie pod pachami co godzine? pomyslą ze się ciagle pocisz, moze lepiej raz rano i juz?

moze poprostu Ewa sie az tak nie poci. w sumie to nie chodzi o to kto co ma uzywac tylko o to zeby bylo czysto i pachnaco. a co do złych skutków antyperspirantu to na takiej zasadzie odradzam Wam uzywac komórek bo sa niezdrowe.

uzywam delikatnych antyperspirantow, moze choc w ten sposob mniej sobie zaszkodze. ;) wszak nie wyobrazam sobie abym miala go nie uzyc co do problemu:wychodze z jednego zalozenia facetowi trzeba powiedziec, pewne rzeczy wprost, bo oni nie snuja domyslow tak jak my-kobiety.Kup mu antyperspirant i powiedz,ze od dzisiaj ma go uzywac bez wnikania dlaczego i po co. ., chyba,ze chce myc sie 5 razy dziennie , .

Gość mermaid
ale przeciez antyperspiranty w ogole nie dzialaja. chodzi mi o to ze owszem nie smierdze ale poce sie i tak!!! bez sensu :( chyba zainwestuje w antidral. sporadyczne uzywanie raczej nie spowoduje raka:/