Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PROLAKTYNKA25

Bromergon, wysoka prolaktyna a ciąża !?!?!?!?

Polecane posty

polinka ja msm takie dlugie cykle wlansie ok 40 dni, a jajeczkowanie miaalm na pewno 18-19 dc wiec dwa tyg po owulacji powinna przyjsc @.

Gość justyssa
Dziewczyny co o tym sadzicie: 10dc mialam robione usg i pecherzyk dominujacy mial 18mm. Dzisiaj 15dc nadal jest i ma ok 20mm! To chyba za malo nie? Moze zaczal sie wchlaniac? Niby gin powiedzial, ze sprawdzimy jeszcze w czwartek, ale ja nie wierze, ze peknie... Do tego dzisiaj mi temperatura skoczyla! Juz nic z tego nie rozumiem...

dziewczyny ja tak z innej beczki ...parę lat temu leczyłam się 3 lata bromergonem, efekty marne ale wtedy miałam lat 22 i nie zwracałam uwagi, znowu 3 lata temu endokrynolog, podwyższona prolaktyna i leczenie bromergonem trwało to znowu trzy lata, ale zależało mi na ciąży i mimo łagodnych spadków chciałam w końcu , żeby był efekt pani doktor przepisała mi norplolac ( jakoś tak ) i po drugiej paczce okazało się , że jestem w 6tc...polecam ten lek jest stosunkowo drogi 100zł paczka starcza na miesiąc, ale przez trzy lata bromergon w moim przypadku nie pomógł!! lecz tylko skromnie obniżał prolaktynę!!!

justyssa, ja powiem tak mysle ze jest szansa zebyy ten pecherzyk pekl, ja mialam 20 lub nawet ponad 20mm jak pekl, mialam monitoring cyklu stad wiem:-) bardzonowa wiem co masz na myśli, i wiem nie powinnysmy sie nakręcac bo mnie to juz nie raz cos kłulo i bylo mi niedobrze i spac mi sie chcialo itp, a ciązy nie bylo przechdoziłam tkaie rzeczy w pierwszysch 4 miesiacach starań:-) A_d_a ja też biorę norprolac pierwszy mieciac dopiero a prl juz mi spadla z 30 do 5. moze i mi sie w tym cyklu udalo czekam cierpliwie do soboty bo to bedzie 14 dni od jajeczkowania. Boże tak bym chciała żeby się udało.

ja wierzę, że norprolac mi pomógł no i jeszcze rzucenie palenie spowalnia plemniki i!!! a przedtem tyle lat na bromergonie;/

Gość justyssa
madziula03 Nie wiem jak jest z tym lekiem na tarczyce, ale bromka zapisal mi ginek wlasnie dlatego, ze chce zajsc w ciaze a mam za wysoka prl. Dopiero zaczeliscie sie starac?

Gość kasiaczek0301
Dzi s wszystko jest do bani:( mam juz dość tego wszystkiego, a zaraz sie okaże że nie mam z kim tego dziecka mieć.....:( i jeszce te jajniki przeklęte.....

dziewczyny mam jeszcze takie pytanie czy każdy cykl jest owulacyjny czy są cykle bezowulacyjne jak to rozpoznać

z tego co ja się orientuję to nie każdy cykl musi być owulacyjny. i czesto ciezko stwierdzic czy byla owu, to zalezy od organizmu, ja np nie czuję owulacji. mozna to stwierdzic na pewno poprzez monitorowanie cyklu , mniej wiecej w polwoeie udac sie do gina jesli zobacyz pecherzyk udac sie z akilka dni i zobaczyc czy rosnie itp mysle ze 3 wizyty to minimum rzy monitoringu cyklu.

hej dziewczyny czy to jest prawda że jak była owulacja to będzie okres a jak jest cykl bezowulacyjny to okres się nie pojawi

Gość justyssa
nieeee

Gość bardzonowa
madziula nie wiem cykl 25-26 dni nazwałabym nieregularnym :) ja miałam co miesiąc inny cykl 33, 39, 36, 42, 56! od 20.01 biorę bromergon na wyregulowanie cyklu. Po bro dostałam @ 34dc i nastepny cykl 31dc dzisiaj mam 33dc i czekam na @ Oczywiście ucieszę się jak nie przyjdzie ;) Mój lekarz powiedział, że byłby zadowolony gdybym @ miala miedzy 28dc-32dc jak nie dostanę jeszcze 2dni to idę do lekarza zobaczyć co jest grane :) A cykle u zdrowej kobiety jak najbardziej mogą być bezowulacyjne czytałam, że nawet 3 w roku i jest to norma. Natomiast co do Twojego pytania o owulację to właśnie owulacja mogłaby spowodować brak okresu (ciąża) a nie odwrotnie :):) Powiem Ci, że zaskoczyłaś mnie takim pytaniem :)

bardzo nowa mam pytanko, bo wiesz ja tez od 18 listopada jakos lecze sie najpierw bromkiem teraz norprolakiem moje cykle byly tez jak utwoje teraz mam 33dc i @ nie ma a przy braniu tych lekow powinna prawda bo one wlasnie reguluja miesiaczki ja mam naprawde nadziejej ze nie przyjdzie w sobote 35dc robie test mam nadzieje ze sie nie zawiode. mi w sumie lekarz nie mowil co ile dni moze wystapic @ przy braniu tych lekow

hej dziewczyny jak sobie obliczyć dni płodne jak ostatni cykl miałam 28 to kiedy będę miała dni płodne w tym cyklu dziś mam 3 dzień nowego cyklu

jesli mialas ostanit cykl 28 a inne? bo to tez wazne. wylicza sie srednią. ale sadze ze od mozna probowac przez tydzien od 13 dnia cyklu.

atina83 sierpień 32 wrzesień 27 pażdziernik 27 listpoad 25 grudzień 25 i teraz po 28 niewiem czy dobrze licze te cykle licze je tak że jak pojawi się okres to to jest pierwszy dzień cyklu a ostatni dzień to dzień poprzedzający okres i gdy okres się pojawi następnego dnia to jest to już dzień nowego cyklu tak. czy dobrze wogulę to licze te cykle

tak, pierwszy dzien cyklu to pierwszy dzien miesiaczki, wiec tak jak mowilam wczesniej proponuje sie starac mocniej od 12 nawet przez nastepnych 7 dni, bo jak wiesz kobieta jest w stanie zajsc w ciaze nawet dwa dni przed owulalacja i dzien po;-)

Gość bardzonowa
Czesc :) Atina oczywiście przekręciła mi się kolejność cyferek i bro biore od 20.10;) tak sądze, że bro jest właśnie na wyregulowanie cyklu i nie pwoinnam juz mieć tak długich cykli, ja też mam dzisiaj 33dc ale boje się zrobić test i czekam. Mnie lekarz też nie powiedział co ile może przyjść @ on wogóle malo mówi:) powiedział tylko, że jak nie przyjdzie do 35dc to mam sie zgłosić i nie wiem czy to oznacza, że dzieję się cos nie dobrego czy co... Chyba dzisiaj przestałam się już nastawiać, że jestem w ciąży a tak baaaardzo bym chciala :):):):) wiem, wiem, jak każda z nas :)

BARDZONOWA, wiem co czujesz my juz staramy się miesiey czyli 6 cykli, i nadla nic, ja juz powoli przestaje miec na to wszystko silę, mowie wam moj mazsie pyta co mi jest i dlaczego jestem smutna a ja tylko chodze i udaje ze jest dobrze a tak naprawde nie jest, wieczorem przed snem czasami sobie poplakuje w poduszke, nie umiem sobie z tym poradzic, niby teraz licze na to ze moge byc w ciazy ale boje sie rozczarowawia w sobote 35 dc i bede testowac. Wszyscy moi mowia ze nie powinnam tak intensywnie o tym myslec ale sie nie da po prostu, i nikt kto tego nie przezyl mnie nie zrozumie wiec nikomu o tym nie mowie, mam dosyc. pozdrawiam

Gość justyssa
Kazdemu jest ciezko i przychodza chwile krytyczne... Ale jestesmy przeciez silne i DAMY RADE Czy ktoras badala sobie poziom prl po miesiecznej kuracji bromkiem? Jaki byl wynik? Poprawil sie?

Gość bardzonowa
ja jescze nie badałam ,może pod koniec miesiaca zbadam :)

Gość Polcia z Polcia
Witam, założyłam osobny temat, ale nikt się nie odezwał, więc przeklejam może mi doradzicie: Polcia z Polcia norma 496, a ja mam 1025 !!! lekarka powiedziała że się nie zna, iść do ginekologa- ednokrynologa? czy do zwykłego ginekologa i liczyć ze ten się za? co robić? jestem w 5 tygodniu

Gość Polcia z Polcia
chodzi oczywiście o wysoką prolaktynę

Gość justyssa
jeli masz mozliwosc pojscia do gin-endo to idz. Ale zykly gin tez powinien wiedziec co robic, bo prl to w sumie jego broszka

justyssa ja na początku miałam 149,1 po trzech miesiącach brania bromka spadła 5,1 kolejne badanie po miesiącu miałam i wyszła 26,04

Gość justyssa
5,1? Czy literowka?

Gość Agnet26
Cześć. Jestem tu nowa, ale opowiem jak to było ze mną. Prawie rok staraliśmy się z mężem o dzidzię i nic. Po szeregu badań wyszło, że mam PCO, hiperprolaktynemię i bardzo silne tyłozgięcie macicy. Miałam mieć robioną laparoskopię, wcześniej jednak brałam Bromergon, wystarczyło 1,5 miesiąca brania tego leku i okazało się, że jestem w ciąży. Lekarze są w szoku. Teraz kończę 10 tyd. ciąży i narazie jest wszystko ok. Oczywiście do 12 tyg. muszę brać bromergon i luteinę aż do 20 tyg. Głowa do góry, wiara czyni cuda!