Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PROLAKTYNKA25

Bromergon, wysoka prolaktyna a ciąża !?!?!?!?

Polecane posty

Gość kasiaczek0301
karola masz racje-to jak u mnie... widze że faktycznie nowy rok zaczął się od dobrych wiadomosci:) atina- dostałam okres dziś:) pierwszy raz od roku miesiąć po miesiącu wiec może teraz będzie juz regularnie i łatwiej bedzie sie starac

a ja sie kompletnie zalamalam... w zeszlym cyklu czulam sie o wiele bardziej w ciazy, a nie bylam, wiec w tym cyklu tez mi sie nie udalo. jakas porazka w ogole, lipa, kupa i malaria. za tydzien dostane okres i w sumei nie wiem, co dalej - gienek twierdzi, ze mam sie stymulowac jeszcze trzy cykle, ale ja w ogole stracilam nadzieje. ech, a ten nowy rok mial byc pelen niespodzianek. a ja juz po dwoch tygodniach lapie dola...

hej dziewczyny czy po zbliżęniu z mężem też wam wszystko wypływa na zewnątrz czy coś jest nie tak

Polinka099 kochanie moja znajoma wogule nie ma dolegliwosci ciazowych a leci jej 3 miesiac a nie czuje sie zeby wciazy byla jedyny zauwazalny dowod to to ze ona jest strasznie chuda i zawsze brzuch miala wklesły a teraz sie zaokrąglił delikatnie. nie martw sie brakiem obiawow bo tak naprawde tak wczesnej ciazy nie da sie czuć spokojnie. masz jeszcze tydzien do @ wiec wszystko jest mozliwe. wiec mysl pozytywnie. i słuchaj lekarza osiagnełaś juz duzy sukces twoje ciało reaguje juz na leki.ciesz sie dziewczyno głowa do gory jeszcze nie dawno nawet owulki nie mialaś.nie poddawaj sie skoro tak daleko juz zaszłaś. a objawy moze blizej spodziewanej @ wystąpia:-) głowa do góry:-)

Czesc dziewczyny!Jestem tu nowa,od kilku dni śledze Wasze forum...i dzieki Wam nabrałam nadziei,ze w koncu i mi sie uda!Oto krótka moja historia,staramy sie juz 5 miesiecy(moze i nie długo ale dla mnie to za długo,bo jestesmy juz 5 lat po slubie)Miałam robiony monitoring owulacji,okazało sie ze niby mam!Nastepny krok badanie hormonów(gdzie lekarz twierdził ze beda oke bo miesiaczki mam regularne no i owulacje)ale okazało sie inaczej...podwyzszona prolaktyna!!!Dostałam bromergon,przez pierwsze 4 dni brałam po pół tabletki reraz po całej na noc!Znosze go jak na razie dobrze(biore go dopiero tydzien)Tylko zastanawiam sie czy tu na prawde jest przyczyna...jestem bardzo zrezygnowana)gdy przychodzi miesiaczka jest straszny dół i płacz,pozniej zas nadzieja zblizaja sie dni płodne,zas czekanie co bedzie pfffffffffno i przychodzi@i znowu żle!Wiem nie jestem sama ...duzo nas jest-napisałam do Was bo Wy to tak na prawde rozumiecie!

Julka26 doskonale cie rozumiem, przezywam to samoco miesiac, tez na prl biorę ale norprolac i z kazdym okresem przychodzi rozczarowanie i bol, z kazdymi dniami plodnymi nadzieja i znowu okres i tak ciagle. Ja na razie bede na etapie nadziei za tydzien mam dni plodne, mam nadzieje. Madziula u mnie tez wyplywa na zewnatrz, to jest normalne, dlatego najlepiej po stosunku leżeć ok 15 minut najlepiej z nogami do góry:-)

atina83 A ile czasu staracie sie?Mam nadzieje ze wkoncu nam sie takze uda,wiesz co najbardziej dołujace sa te pytania rodzinne...a wy kiedy bedziecie miecalbo do mojego meza "no co nie potrafisz zrobic dziecka"i to tez bardzo dołuje!!!!!!!

julka 26 my staramy się już od maja w sumie, czyli 9 mcy tj. 7 cykli bo miałam dość nieregularne. Mnie naszczęście rodzina nie pyta, sa jacyś dyskretni ale chyba wiedzą że coś musi być nie tak,tym bardziej ze ja bardzo kocham dzieci i na dlugo przed slubem wspominalam ze od razu po slubie zaczniemy dzialac:-) a tu odstawiłam tabletki anty w kwietniu i mocno sie zdziwiłam: jeden cykl drugi, trzeci i kolejne i nic. I w koncu zrobiłam badania i wyszła ta prolaktyna 30. Choc po miesiacu brania norprolacu spadła do 5 wiec w tamtmy cyklu mialam nadzieje. Zreszta w tym tez mam i bede ja miec chyba zawsze.

Gość justyssa
No wlasnie - ta nadzieja... Ja ja mam nawet w tym cyklu, chociaz monitoring pokazal, ze owulki nie bylo. Ale moze jednak lekarz sie pomylil ;o)

Gość Bunia 26
Dziewczyny, głowa do góry...ja też staram się dość długo...ale dopiero drugi miesiąc biorę bromocorn. Miejmy nadzieję, że ten rok przyniesie nam niespodziankę:) pozdrawiam, trzymajcie się

Ewcia - kochana jestes, wiesz? ja juz mam taka hustawke nastrojow, ze szok. czasami rycze, ze na pewno nam sie nie uda, czasami czekam z niecierpliwoscia, czy @ przyjdzie i jestem na 100% pewna, ze nie. troche taka masakra, bo to strasznie meczace. ale nie poddam sie - mam jeszcze 3 miesiace staran, jak nic z tego nie wyjdzie, to ide na laparoskopie. wlasnie sie dowiedzialam, ze jedna kolezanka urodzila trzecie dziecko, druga sie szykuje do porodu, a trzecia jest w 22 tygodniu... i jak tu sie nie zlamywac?

atina83 mam znajomych ,ktorzy starali sie ponad rok i udało im sie,na pewno nam tez!!!Tylko wiesz co,wydaje mi sie ze my za bardzo chcemy i te miesiace nam sie dłuza(ja juz nie moge doczekac sie do dni płodnych)Powiem Ci ,ze ja dopiero zaczełam sie leczyc a juz mam dosc!!!To jest niesprawiedliwe,tam gdzie jest bieda,pijanstwo(ogolnie patologia)tam jest pełno dzieci...wiesz co ,wydaje mi sie ze oni zyja bez stresowo i nie martwia sie niczym!A tu człowiek najpierw zabiega,szuka pracy,stara sie miec własny kat,umeblowac itd a gdy to sie osiagnie dopiero decyduje sie na dzidzie...i wtedy problem!!!Ja teraz sobiemysle,zebym wiedziała ze tak bedzie to szybciej bym zaczeła starania(no ale teraz mogę gdybac)Atina trzymam za nas kciuki,za wszystkie małzenstwa majace z tym problem!

Bunia 26 obys miała racje...zeby ten rok przyniósł Nam te niespodzianki:)pozdrawiam

Gość kasiaczek0301
atina- a w jakiej dawce bierzesz ten norprolac?

Gość kasiaczek0301
norprolac 75mikromiligramow, w dawce po poł tabletki na dobe, po calje spadła mi poniżej normy

julka26 masz 100% racji tam gdzie patologia tam duzo dzieci i jakie zycie maja te dzieciaczki, a normalne pary maja tyle problemow z zajsciem. Moje zycie wyglada podobnie szkola, praca, kupno mieszkania i starania o dzidzie juz ponad rok i nadal nic. miesiaczke mam tylko wtedy jak wezme Luteine a sam bromek nie daje rady a biore go od czerwca i miala tylko 1 raz @ ( i w zeszlym miesiacu ale po Lut. ) Tez mam juz wszystkiego dosyc. Dobrze ze jest chociaz to forum na ktorym inni rozumieja twoj problem. Pocieszajace jest to ze tylu dziewczyną z forum sie udalo wiec nam dziewczyny tez napewno sie uda :)

Ja biorę norprolac 75mg jedna tabletke na noc, ale powiem szczerze ze sie obawiam ze za duzo mi spadla ta prl. po miesiacu z 30 spadla do 5, czyli w sumie tez nie dobrze, juz nie wiem lekarka najpierw jak do niej poszlam z wynikami prl 5 to kazala mi zejsc do pol tabletki na noc, a jakl zbadala mnie i zobaczyla pecherzyk graaffa to powiedzaial ze mam brac jak bralam czyli po jednej. to bylo miesiac temu, a ja nadal biorę po 1 tabletce.

Gość justyssa
Zamotalam sie z recepta i przez dwa dni nie bralam bromka. Dzis po poludniu wzielam i czuje sie fatalnie... Tez tak mialyscie?

Gość kasiaczek0301
atina- no mi spadła po 3 tyg do 2! i lekarz kazał mi brac po poł. Nie kwestionuje decyzji lekarza ale poziom prolaktyny tez chyba nie może byc za niski wiec może zacznij po poł. Zobaczymy jak to u mnie bedzie. Rozumiem że jak okres dostałam we wtorek 12tego to owulacje powinnam mieć ok 23-24 stycznia??

kasiaczek widzisz to zalezy ja miałam robiony monitoring owulacji i byłam przekonana ze mam w połowie cyklu,a tu wyszło ze mam w 18 dniu!Nalepiej mierz sobie temperature to bedziesz wiedziała dokładnie!

Gość annette2303
Cześć dziewczyny, mam takie pytanko czy prolaktynę z obciążeniem mogę wykonać bez skierowania od lekarza ? Dziękuję i pozdrawiam.

A ja właśnie... zaczynam dostawać okres. No i dupa blada, trzeci cykl z clo stracony. boję się, że to nie tylko przez brak owulacji nie zachodziłam w ciążę i że są jeszcze inne przyczyny...... doła zaliczyłam kompletnego

Gość kasiaczek0301
nie poddawaj sie tak łatwo, ostatnio lekarz mi powiedział że ma pacjentke ktora w czwartym cyklu z clo zaszla jak to ujął w całkiem ładna ciążę. Wiem że kazdy miesiąć to kazda stracona nadzieja ale.... trzeba walczyc:)

Polinka nie poddawaj się...pomyśl sobie,że nie jesteś sama...jest nas dużo!!!!Pomyśl sobie,że po okresie przychodzą dni płodne i razem z nimi nadzieja(może akurat w przyszłym miesiącu nie przyjdzie)teraz przestań o tym myśleć...nabierz siły na dni płodne ...i mężusia do łóżeczka...i do pracy:)Będzie wszystko dobrze.Pozdrawiam

Gość - P 1988
POlinka bo pofatyguje się i szczele;-) Zniknęłam jakis czas temu, bo przerosło mnie to wszystko. A teraz jak patrze na te smutne wpisy to serce ściska. Polinka pamietasz jak mówilas, że mam dobre przeczucia? Niedawno pewna osoba mi powiedziała, ze mam wyostrzoną intuicję taką bardziej niż inni, że jest ona dla mnie nie omylna. Także Ty sie nie łam! Sama widzisz, ze wiele na lepiej sie zmieniło. Moze teraz lekarz da Ci zastrzyk na pekniecie ? i za miesiac bedziesz doawała tylko wesołe minki:)))

Gość kasiaczek0301
mam pytanko, czy mozliwe jest w ogóle żeby owulacja wystapila zaraz po zakonczeniu okresu???Raczej nie (tak mi sie wydaje) I jeszcze jedno, jak biore norprolac to ma znaczenie ktorego dnia robie oznaczenie poziomu prolaktyny, biorąc pod uwagę że chyba zaczynam mieć regularnie okres?

Ech dziewczyny, jak dobrze jest wiedziec, że można się komuś wyzalić... teraz troche zgłupiałam, bo niby dostałam plamienia takiego przed okresem, ale okres jakoś jeszcze nie przyszedł. poczekam kilka dni i zatestuje, ale zupełnie się nie nastawiam ... ech, tak sobie myślę, że rzeczywiście każdy nowy cykl to nowa nadzieja... fajnie, że jesteście :)

Polinka99 jak czytałam tu na forum to dużo dziewczyn miało plamienia,a okresu nie było...i jak zatestowały to były dwie kreseczki...także może akurat!Trzymam kciuki...no i oczywiście daj znać co i jak!!!

Polinka nie łam się w końcu musi być dobrze, ja modlę o nas codzinnie więc moze coś załatwię hehhe ;-) mi zbizają sie dni plodne a razem z nimi nadzieja. troszke juz mi lepiej bo zajmuję sie caly czas pracą praktycznie od switu do nocy:-) pozdrawiam i polinka glowa do gory jesli to co ci leci to nie krew tylko plamienia brazowe to nie martw się, podobno cos takiego sie zdarza wlansie w dniu normalnego okresu nawet jak jestes w ciazy. sprawdz testem:-) i daj znac