Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PROLAKTYNKA25

Bromergon, wysoka prolaktyna a ciąża !?!?!?!?

Polecane posty

Cześc Kobietki :) JUlka bardzo mi przykro :( ale nastęny cykl bedzie nasz !!! Ja za tydzień podziele Twój los czuje @ juz w kościach. MUsimy byc silne,najważniejsze że problem jest zdiagnozowany i jestesmy blisko celu tylko musimy sie podleczyc ..i tego bedziemy się trzymać!! Andzilula za fluidki buziole nigdy ich nie za wiele :) a co u pozostałych kobietek?

Gość angela244
hej kobitki ja jeszcze 8 dni do okresu i juz teraz wiem ze go dostane i kolejny miesiac rozczarowania. Ale nie możemy sie podać trzeba walczyć do samego końca.

hej dziewczyny ja dzisiaj mam 8 dzień cyklu mam nadzieję że w tym cyklu nam się uda z mężem :)

hej dziewczyny ja dzisiaj mam 8 dzień cyklu mam nadzieję że w tym cyklu nam się uda z mężem :)

Angela ja tez juz czuje @-szona buuu :( Madziula No to do dzieła kochana i samych przyjemnośći :) Wiecie co jestem ciekawa czy bromek jakoś podziała mi na długość cykli...,,,,,,,ze juz dziala to nie mam watpliwości poprzednią @ co dostałam miałam krótsza i mniej obfita, ciekawe jaka teraz bedzie..nic pozostało czekac do nastepnego poniedziałku,,

Gość angela244
Tak sie zastanawiam na co konkretnie dziala ten bromergon.Ja cykle odkąd pamiętam ma regularne nigdy chyba mi sie nie spóźnił moze raz. Strasznie dzis bola mnie piersi niewiem dlaczego szczególnie prawa pierś do okresu jest jeszcze troche czasu i czuje jeszcze leciutkie kłócie w lewym jajniku. Może to objawy po braniu bromergonu............sama już niewiem co otym wszystkim mam mysleć.

Gość angela244
trzymam kciuki madziula za ciebie oby sie udało.......

Gość angela244
trzymam kciuki madziula za ciebie oby sie udało.......

Gość marokanskie kosmetyki
zapraszamy do zapoznania sie z oferta naturalnych kosmetykow arabskich, czarne mydlo, glinka ghassoul, olejek arganowy ... sekret gladkiej skory i lsniacych wlosow marokanskich kobiet ... marokostyle.com

Gość Bunia 26
Cześć! Ja też niestety w 37 dniu cyklu dostałam @. Kurcze już brak mi sił..... Ale mam nadzieje, że po 3 miesiącach brania Bromocornu będą efekty. Ja dopiero drugi miesiąc zażywam ten lek. Życzę powodzenia wszystkim, głowa do góry Dziewczyny, musimy być silne! Buziaki

Gość kasiaczek0301
Dziś jeszcze nie dostałam okresu....Ale nie nakręcam sie bo po Norprolacu możliwe że cykl się wydłuża...;/

Bunia26 widzisz tak to jest,normalnie brak słów...powiec ile można czekać i być cierpliwym....gdyby człowiek potrafił wyluzować,nie myśleć o tym ale to nie takie proste!!!Wiem co przeżywasz czułam to samo kilka dni temu... kasieczek 0301 trzymam kciuki,niech w końcu ktoś zafasolkuje w tym roku i może wtedy posypia się fasolki:))

Gość kasiaczek0301
Dzięki Julka ale mysle chce że jednak dostanę ten okres bo tak czuję w pobrzuszu:( nie chcę się nastawiać bo potem (jak zwykle) będe miec doła przez tydzień...

Gość kasiaczek0301
ALE CO SIE ODWLECZE TO NIE UCIECZE!!!

Gość wioletta..
witam was ..ja tez walcze z prolaktyna i mam juz dosc niewiem co robic a mianowicie nie mam okresu przez prolaktyne bralam luteine to dostalam ale potem juz zanikla potem 3 miesiace bromergon i nadal nic okresu nie ma teraz juz 2 miesiac dostinex biore i nic sie nie zmienilo jak nie ma tak nie ma..prosze powiedzcie mi czy mam dalej chodzic do tego gina ktory tylko mi tabletki zmienia a poprawy nie ma..czy raczej powinnam sie wybrac do endokrynologa po porade i jakies konkretne badania..juz sama niewiem co robic dziekuje wam bardzo za jakies porady..

Gość kasiaczek0301
Uważma że powinaś wybrac sie do endokrynologa ponieważ wysoka prolaktyna może byc skutkiem innych chorób. Ja tez kiedys brałam lutein,orgametrill i co tam jeszcze, lekarz przepisywał mi te wszystkie świństwa bez żadnych bandań. Dopiero po wizycie na oddziale endokrynologii i zrobieniu wszystkich badań został mi lek przepisany. Więc radzę juz nie czekac bo nie ma co zwlekać z takimi problemami.

Gość Bunia 26
Wiola - jeśli brak jest efektów po zażywaniu tych leków, to najlepiej skonsultuj się z innym lekarzem - najlepiej ginekolog-endokrynolog. Tylko po odbyciu badań lekarz może przepisać leki. A skoro Twój zapisał Tobie leki tak na "czuja" to chyba coś nie tak... Pozdrawiam i głowa do góry.

Gość Dosia30
Witam. Mam pytanko od którego dnia cyklu nalezy brac bromergon na obnizenie prolaktyny? czy jesli pojde po recepte w 6 dniu cyklu to nie bedzie za póżno?

Gość wioletta..
dziekuje wam dziewczyny za odpowiedz...ja tez tak mysle ze lepiej zmienic lekarza albo najlepiej wybrac sie do endokrynologa moze zrobi mi jakies badania i cos sie dowiem konkretnego bo ten to tak jak juz pisalam tylko lekiami mnie faszeruje a poprawy zero..jak bede juz po to sie odezwe i wam powiem jak mi poszlo pozdrawiam..🌼

Dosia 30 to obojętnie którego dnia cyklu zaczniesz brać!Ja zaczęłam 3 dnia!pozdrawiam

no i zrobiła mi się torbiel... dupa blada. oczywiscie ne ma szans na jajeczkowanie, teraz bardziej musze sie skoncentrowac na tym, czy torbiel sie wchlonie. bo jak sie nie wchlonie po okresie, to bedzie porazka... no i w marcu ide na laparoskopie... oczywiscie juz rysuje czarne scenariusze, bo wyczytalam, ze jest jajowody sa niedrozne, to tylko in vitro... w ogole jakos tak mi sie mroczno zrobilo... :(

polinka99 wytłumacz mi czy dobrze to rozumuje!Chodzisz co miesiąc na monitoring,twoje pecherzyki rosna,rosną i nie pękają-czyli tworza sie z nich torbiele-tak?No a jesli one nie pękaja to dlaczego nie dostajesz pergnyl w zastrzyku? Atina83 co u Ciebie?wróciłaś już z gór?

Gość kasiaczek0301
Kupiłam test... zrobie go jutro rano. Mysli mi się kołaczą po glowie... Wiem że nic z tego nie będzie

julka26 - to nie do konca tak. Od czterech cykli jestem na stymulacji. mam monitoring od pierwszego cyklu i rezultaty sa nastepujace: 1 cykl - pecherzyk za maly, zeby peknac, drugi cykl - pecherzyk urosl i pekl (potwierdzone drugim usg), 3 cykl - nie wiadomo, czy cos uroslo i peklo, bo akurat ten czas wypadl miedzy swietami a nowym rokiem, kiedy nie bylo mojego gienka, a potem nic nie bylo widac, 4 cykl - torbiel na lewym jajniku (chyba sie przestymulowalam). teraz sie tylko zalamuje, bo jak nic nie bylo, to nie bylo, a teraz, jak sie cos ruszylo, to od razu sie robi torbiel... gienek powiedzial, ze w tym cyklu nie bedzie mnie stymulowal, zeby nie przesadzic... w sumie nei wiadomo, czy mi wroci naturalna owulacja, chociaz prolaktyna troche mi spadla i jest tuz nad gorma granica, a nie o 6 jednostek powyzej... na nastepny monitoring mam isc po okresie - zeby sie okazalo, czy torbiel zniknela... mam nadzieje, ze sama sie wchlonie...

Polinka99 nie załamuj sie od razu ,może akurat będzie wszystko dobrze...i za to będę trzymać kciuki OBY WSZYTKO BYŁO OKE!!!Polinka pisz nam wszystko na bieżąco! kasiaczek0301trzymam kciuki za twoje dwie kreseczki:))daj znać co i jak!

Polinka wcale laparoskopia nie oznacza INVItro podczas laparo jesli sa nie drozne to je udroznia kochana tak samo jak robia HSG czy jak sie nazywa to USG z kontrastem czesto jest tak ze kontrast przepchnie blogadki w jajowodocha i je przepłuka. ja to bym ci poradziła nie czytanie tych wszystkich stron bo czasem człowiek sie na czyta i zaczyna pesymistycznie myślec a najlepsze jest podejscie pozytywne. ja myśle ze my za duzo kombinujemy i czytamy i nie patrzymy na te dobre wiesci ale wyłapujemy wszystyko co najgorsze. ja ostatnio zadko gdzie kolwiek zagladam termometr tez poszedł do szuflady bo zgłupiec mozna. czasem najlepszym sposobem jest nie myslenie o tym wszystkim.bo czym bardziej chcemy tym bardziej mamy pod gorke:-(

Gość kasiaczek0301
wiecie co!! test nie wyszedl........ani dwoch ani jedenej kreski... ostatnio jakieś fatum nade mną krąży

Gość DareczkaŻonka
Witam. Moja prolaktyna po obciążeniu po 60 min i 120min wynosi powyżej 200ng/ml, a norma do 120ng/ml. Lekarz dał mi skierowanie na rezonans magnetyczny, aby potwierdzić/wykluczyć gruczolaka. Badanie mam dopiero w maju 2010!!!!Czy mam tak czekać bezczynnie tzn. czy mogę zacząć brać bromergon małe dawki, czy zanim go zacznę brać najpierw zrobić RM? Czy branie bromka może spowodować do czasu wykonania MR, że gruczolak zniknie?Czy może zakłócić obraz MR? Chcę znaleźć przyczynę czy jest to od gruczolaka czy np od stresu czy czegoś innego.Bo pójdę na MR, będę przez ten czas brała bromka,który na chwilę usunie mi gruczolaka no i na MR nie wykaże, i bede dalej szukać, a niepotrzebnie.........jestem załamana:((((((((((( lekarz sam nie wiedział co mi powiedzieć, bromka przepisał, i decyzję kazał podjąć samej!!!!

Witam Was kochane.... dzis w nocy wrocilam :-) zaglądam a tu się tyle dzieje.... choć powiem szczerze ze mialam nadzieje ze przeczytam cos w stylu "udało się" ale cóz trzeba jeszcze poczekac. julka26 ja @ jeszcze nie mam, testu nie robiłam bo boję się rozczarowania, a poza tym nie mam powodu zeby go robić, @ spóźnia mi się dopiero 2 dni ale myślę ze to przez ta zmianę klimatu. nie czuję kompletnie nic piersi mnie nie bolą, brzuch tez tak bardzo nie więc sądzę ze nie ma powodow zeby myśleć o ciąży. Szkoda ze obie się nie udalo przykro mi ale nowy cykl to nowa nadzieja bo chyba tak musimy do tego podchodzic zeby nmie zwariowac. polinka, angela - głowa do góry w końcu musi się udać, wiem ze to latwo tak mowic ale sama to sobie ciągle powtarzam. Musimy tak myslec i razem się wspierac i w koncu beda te fasolki. Andziulka - dziś nie było fluidow;-)) Dawaj je dawaj !!! ty jesteś w ciązy więc moze dojdzie i do nas :-)) Kasiaczek0301 ja tez biorę norprolac 3 miesiac dwa ostatnie cykle 34dni, teraz znowu coś się wydłuża ale juz mnie to denerwuje przeciez ten norprolac to na wyregulowanie cykli jest, hm juz sama nic nie rozumiem z tego... aha i zrób drugi raz ten test jesteśmy ciekawe tym bardziej ze masz objawy:-) aha wiecie co badalam sobie prolaktyne (z 30 spadla do 5,6 na jednej tabletce bylam 2 mce, badalalm 2 tyg temu i jest 5.2 a od 3 tyg jestem na 1/2 tabletki, czyzby się unormowalo? pozdrawiam Was kochane :-))

Atina83 super ze już wróciłaś:))ja cały czas o Tobie myślałam ...no i trzymałam kciuki :))oby się udało...koniecznie kochana pisz co i jak!Nie mogę się rozpisywać bo za godz wybieram się na zabawe karnawałową no i muszę zrobić się na bóstwo hehe:)) kasiaczek 0301 koniecznie zrób drugi test!!!! odwiedze Was dziewczynki jutro paaaaaaa!