Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pidżamka

2 lata studium plus 1 rok studia = licencjat. Jak to wygląda w praktyce

Polecane posty

Gość fgfdyftuyuyi
masz racje, ja tez koncze studium - masaż- moge zrobic w rok licencjata z fizjoterpi;) ale nie w kazdej szkole tak jest

Gość likkkakoil
mam pytanie.. a moze akurat ktos z was slyszał?!... otoz koncze dwuletnie studium administracji w Mszanie Dolnej (jesli cokoliwke komukowielk to mowi;) ) i mam pytanie czy znacie szkole gdzie moglabym kontynuowac moja nauke i zrobic licencjata? wiem ze istnieje cos takiego ale nie wiem gdzie.. :(

Gość 3 lata i L
Prosze o wykaz wszystkich szkół w Polsce które prowadzą takie studia

Gość wynika z tego to że
tak jest to możliwe. Dwuletnie studium pracowników słóżb społecznych czyli prtacownik socjalny. A potem na rok na studia i licencjat jest w kieszeni. Tylko w trakcie trzeba zrobić gdzieś maturę bo dyplomu nie dadzą. Jest takie w Lublinie.

Gość pol222
witam wszystkim kilka lat temu skonczyłam studium medyczne i dopieo teraz zrozumiałam ze to za mało .... chciałabym zrobic licencjat ale on trfa az 3 lata wiem za jest cos takiego ze po studium mozna zrobic licencjat w rok ale niewiem gdzie i za ile prosze o jakies namiary jak ktos ma dzieki:):):)

Gość 111111111111111211111111111111
Wyższa szkoła teologiczno-humanistyczna w podkowie leśnej

Gość coś takiego istniało ale dziś
już nie - jeśli się nie mylę, to już jest nielegalne.

Gość Jmgwjmtdgwjdaw
Wiem, ze jesli chodzi o szkole policealna sluzb spolecznych, to kiedys jej ukonczenie dawalo tytul pracownika socjalnego, ale od jakiegos juz czasu osoby, ktore ja skonczyly musza jeszcze zrobic normalne 3-letnie studia licencjackie, bo tytul po takim studium tak naprawde nic nie daje. I nie zadne uzupelniajace 1roczne ale normalne 3-letnie studia licencjakie, ewentualnie potem jeszcze 2-letnie magisterskie uzupelniajace.

Gość EmmaRabba
to bzdura co piszesz bo szkoła policealna pracowników socjalnych daje kwalifikacje do wykonywania zawodu pracownika socjalnego dożywotnio bo ostatnie roczniki tej szkoły wyszły zaledwie 4 lata temu nie pisz bzdur

Gość jeśli chodzi ci o tzw. ITI
to o ile się orientuję zlikwidowano to w zeszłym roku, czytałam o tym w jakiejś gazecie, ale dobrze nie wiem, zorientuj się.

Gość Peterq
w Krakowie I.Turystyki prowadzi teraz ten sam dyr co w Łodzi - biuro jest na Pl. Szczepanskim, dodatkowo wprowadzono w Krakowie dziennikarstwo dla absolwentów studium reklamy, fotografii etc. Również studia podyplomowe w Krakowie przez internet z tego co sprawdzalem, zreszta lepiej podam gdzi szukac informacji: www.wsth.eu

Gość SlawojKRK
Madzianka to Ty jesteś tępakiem ograniczonym i cała ta hałastra, która szuka nędznej szkółki, aby po szkole politealnej w rok zrobić studia. Boże mój drogi może w ogóle wydrukujmy każdemu w Polsce po dyplomie licencjackim i magisterskim. Szukać adresów nie umiecie ale czytać też. Szkoła ta czyli Wyższa Szkoła Teologiczno-Humanistyczna w Podkowie Leśnej jest szkołą prowadzoną przez Adwentystów Dnia Siódmego. Może nadawać tylko tytuł licencjata i tylko w jednym kierunku!!!! I tu debilki na szczęście nie moje powiem jaki tytuł :TEOLOGII ADWENTYSTYCZNEJ !!!!. Gratuluję studiów w jeden rok!!! ROK nawet nie 9 miesięcy. Wszyscy będziecie kosmetyczkami, fryzjerkami, dziennikarzami z tytułem teologii adwentystycznej. A co jeśli jesteście katolikami buhahaha. Takie z was cwaniaki a czytać nie umiecie. Zapraszam na stronę Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego dział szkolnictwo wyższe tam znajdziecie wykaz szkol wyższych pod linku szkoły prowadzone przez kościoły i związki wyznaniowe, WSTH uprawnienia do nadawania tytułu teologii adwentystycznej a że mamią was to nigdzie szkoła nie oferuje w nazwie kierunek tylko specjalność. Super syf dla chcących dyplom studiów wyższych.

Gość asiulek122000
A ja mam takie pytanie bo do studium można iść bez matury a potem jak to wygląda przy licencjacie musze mieć mature????

Gość gość
Nie zgadzam się z różnymi pomówieniami na temat studiów w rok. Dlatego, że po administracji można studiować w WSTH tylko Dziennikarstwo i Komunikacja Medialna, inne kierunki dla absolwentów z tytułem technika (musi być dyplom, czyli zdany egzamin państwowy praktyczny i teoretyczny) na kierunku Instytut Promocji Zdrowia lub Turystyka Krajów Biblijnych. Wprawdzie są co 2-gi tydzień, nauki jest dużo. Jeżeli chodzi o biblistykę, jest to temat rzeka, może nawet trudniejszy od matematyki, czyli konkretów. Tematyka rozległa,tak jak filozofia, która również ujęta jest w programie. Ale są i tacy, którzy objeżdżają na cudzych plecach (jak w każdej szkole). Wykładowcami są profesorowie, mgr, dr., doc hab., większość nie związana z Adwentystami Dnia Siódmego. Jedni nawet nie orientują się na jakich zasadach działa uczelnia, pomimo swojej rozległej wiedzy (składają dokumenty o umożliwienie wykładów i tyle). Uczelnie teologiczne rządzą się innymi prawami respektowanymi przez państwo. Ta jest na zasadach amerykańskich (proszę sobie poczytać w internecie). Zalicza się przygotowanie techniczne, które jest rozszerzane poprzez wymogi programowe. Tak jak po szkole zawodowej można podjąć naukę w szkołach uzupełniających wykształcenie np. liceum uzupełniające, technikum itd. Kontynuując temat - pisze się normalną pracę licencjacką po okiem promotora i broni się przed komisją. Jeżeli nie obroni się pracy, nie otrzyma się też dokumentów ukończenia uczelni, potrzebnych do dalszego kształcenia na studiach podyplomowych lub do zrobienia magisterium. Jeszcze jedno, praca przechodzi przez ANTYPLAGIAT, wynik z antyplagiatu jest dołączany do napisanej pracy. Do tego dołączony jest dokument, że napisana praca nie jest plagiatem - podpisujemy własnym imieniem i nazwiskiem, czyli jest to akt prawny poświadczający naszą odpowiedzialność karną. To jest tylko częściowy opis, każdy niech myśli co chce, ma do tego prawo, tylko dlaczego w ludziach jest tyle jadu i agresji. Jeżeli jest taka możliwość, to dlaczego z niej nie korzystać. Każdy rodzaj nauki poszerza horyzonty wiedzy, poprzez rozwój osobisty, Polacy są doceniani w świecie. Uważni są za naród mądry, inteligentny i pracowity, więc dlaczego nie dostrzegać w tym dobrej strony, tylko stale narzekać i krytykować. Człowiek ma wolna wolę i sam decyduje o sobie, więc jeżeli ktoś chce się uczyć, niech podąża drogą do wiedzy, a gdzie, to już indywidualna sprawa.

Gość gość
I jeszcze jedno, bez świadectwa maturalnego i oczywiście dyplomu państwowego technika, nie będzie możliwości kształcenia się WSTH, samo studium lub szkoła policealna nie wystarczy. Reszta jest opisana powyżej.

Gość gość
jest ktos ktos studiuje w wsth?

Gość gość
Ja jestem na stidum psychologicznym tutaj www.psychologia.org i jestem bardzo zadowolona z wyboru, wiecej czasu niż na studiach