Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasieńka 1982

Uciec w trakcie wesela na podroz poslubna...

Polecane posty

Gość kasieńka 1982

Czy ktos tak zrobil? Tzn. nie uciec tylko zaplanowac to i powiadomic wszystkich ze np po oczepinach beda fajerwerki, podczas ktorych wsiadziemy do samochodu i pojedziemy na lotnisko (po szybkim przebraniu sie i zabraniu bagazy). Goscie oczywiscie bawiliby sie do rana, a nawet bylyby poprawiny. Przeciez tak naprawde wesele jest dla gosci... Zrobil tak ktos? Co o tym myslicie?

Gość szczotka szczotka
w ameryce tak się robi , u nas musisz liczyć się z tym , że ciotki powiedzą , że ci rypnęło na głowę; ja bym się tam nie obraziła , bo zwykle to i tak para młoda podejdzie , zagada , ale musi zagadać z każdym , więc jest tego parę minut jakiejś powierzchownej rozmowy , nie ma czasu na więcej - to wiekliej straty nie ma - chyba że masz gości , którzy nikogo nie znają oprócz ciebie

Gość Ambasadorowa
podróż p0oślubna na gtym polega!!!

Gość jak to jest
ja bym chciala tak zrobic , pobawic sie do polnocy a potem w podroz poslubna

Gość szczotka szczotka
w polsce podróż poślubna polega raczej na tym , że na weselu się siedzi z gośćmi ,a wyjeżdża dzień później albo później

Gość nigdy nie planuje tak ich
a ja robie wesele by sie bawić a nie uciekać.;)

Na pewno nie wcześniej niż po oczepinach. Ja w podróż poślubną jadę tydzień po weselu, więc problem załatwiony, ale na pewno bym się nie obraziła gdyby będąc na weselu państwo młodzi ruszyliby w długą. Sama bym tego nie zrobiła, bo to strasznie męczące późno w nocy udawać się w podróż, ale zrobisz jak zechcesz. A gdzie lecicie, jeśli można wiedzieć??

Gość kasieńka 1982
jeszcze nie zaplanowalismy dokladnie gdzie chcemy poleciec, ale napewno beda to jakies cieple kraje :) Tak sobie tez myslalam, ze te wszystkie ciotki starsze moglyby siedziwnie patrzec , ze tak uciekamy. Wiec moze pojedziemy dopiero po poprawinach, jakos po poludniu. Jestem taka osoba, ktora lubi jak sie cos dzieje i nawet jak jestem zmeczona a mam propozycje ciekawego, wyjadu, imprezy itp. to wchodze w to :) Piszcie nadal co sadzicie o takiej "ucieczce".

Gość miszela
romantycznie..tez myślałam o tym i wcale to nie jest ameryk.zwyczaj bo mój wujo wyszczelil z takim numerem 15 lat temu;)wzioł ciocie na ręce i wyszli..rodzina wspomina wesele jako b.udane;}

Gość tuja
i po to wydajesz kupe kasy na wesele by się z niego przed czasem ulotnić? może twoi goście powinni wziąć z ciebie przykład i również pójść sobie w cholerę. dobre mi tam by sie nie chciało po calym tym stresie ślubnym i wysiłku ładować się w byćmoże męczącą podróż. ale jak chcesz sobie utrudnić życie to twój wybór

Gość in-na
a mnie się ten pomysł podoba.... ja tam chętnie "ulotniłabym" się już po kolacji.... nie cierpię rodzinnych rautów... w mojej rodzinie ... na tym głównie zależy babciom, ciotkom i rodzicom- mnie jwięcej w takiej kolejności ;) więc one mogłyby się spokojnie bawić... do kolacji też raczej już porozmawiać zdąży się z każdym.... czyli i wilk syty i owca cała...

Gość brak szacunku
zwykła ignorancja - taka ucieczka

Gość beniusia
a mnie sie ten pomysl podoba - tylko raczej bez zapowiedzenia tego gosciom; slub bym zrobila kolo 11 , zeby impreza sie zaczela kolo 13 , do 17 juz wszyscy by byli mocno wybawieni i nieco wcieci , wiec tez chyba jakas ucieczka by sie nie przejeli , nawet by moze uznali , ze to romantyczne 🌼

Gość in-na
dlaczego brak szacunku? brak szacunku to raczej... olać zapatrywania rodziny w tym temacie i pojechać w podróż zamiast organizować wesele.... rozumiem, że trzeba liczyć się z rodziną.... przecież to dzięki niej tu jesteśmy.... ale chyba z drugiej strony, można chyba w tak wyjątkowym dniu, chcieć również czegoś dla siebie- szczególnie jeśli nie przepada się za tego typu imprezami? nie uważasz? czy pary które rezygnują z weseliska do biełego rana, na rzecz obiadu w restauracji... również oskarżysz o brak szacunku wobec gości?

Gość clarissa
my chcieliśmy tak zrobić, ale zwyczajnie zabrakło nam... pieniążków na zorganizowanie podróży przed ślubem :) ale na lotnisku (gdzie pracowałam) często widziałam pary które prosto z wesela (w kostiumach ślubnych) wskakiwały do samolotu na swoją podróż poślubną :) zazwyczaj chartery do ciepłych krajów mają swoje odloty od ok. 3 nad ranem :) powodzenia :) aha - a wesele jest dla gości a nie dla pary młodej ;) takie jest moje skromne zdanie :)

Gość dziwne macie
podejście bo ja wesele robie z okazj mojego slubu dla mnie i dla gości, gdybym nie chciała się z nimi zobaczyć to bym wesela nie robiła;) nietaktowne jest opuszczanie imprezy przed końcem. ale to moje skromne zdnie. pozatym ja zamierzam wypić nie jeden toast, bawić się bawić się i jeszcze raz bawić się - gdybym nie chiała to bym nie robiła wesela tylko ślub.

Gość jussaa
ja jade 2 dni po slubie.Przeciez trzeba odpoczac,wyspac sie.Zreszta nie to to planuje slub z rocznym wyprzedzeniem,zapraszam bliskich z drugiego konca Pl a nawet z zagranicy i wydaje na to mnóstwo kasy zeby uciec od wszystkich po 6godz.Ale kazdy robi jak uwaza..

Gość panienki sie filmow naogladaly
hamerykańskich :O i pewnie tata też was do oltarza poprowadzi jak nakazuje 'tradycja' ? :O zal

akurat odprowadzenie panny mlodej do oltarza przez jej ojca, nie jest tradycja hamerykanska. zanim hamerykance to wprowadzily, w polsce bylo to zwyczajem.

Gość maŁa_Mi***
moja kolezanka ok.1 pojechala z mezem do domciu sie przebrac,wrocili na wesele pozegnali sie z goscmi,oni odprowadzili ich do auta i machajac im zyczyli udanej podrozy poslubnej:) super to bylo i jak najbardziej wporzadku,bo przeciez nikogo nie wyprosili i goscie dalej bawili sie do bialego rana :) a co jesli mloda jest w ciazy i zaraz po oczepinach idzie do domu,pokoju hotelowego itp,bo sie zle czuje? to tez oznacza brak szacunku? nie,na to jest wytlumaczenie,wiec dlaczego nie moze byc na to,ze mlodzi chca pojechac w podroz poslubna po slubie? dla mnie pomysl bomba,jesli mialabym kaske tez bym tak zrobila :)

hmm szalenie by bylo,ale ja chyba az na takie szalenstwo nie jestem przygotowana :) jak juz slub i wesele to jak trzeba,a podroz pozniej,a nie na szybko.

Gość walinn
Faktycznie szaleństwo :) Ciekawa jestem jakby to było. Z jednej strony czy nie lepiej nie robić już przyjęcia weselnego i przeznaczyć tą kasę na podróż i nie bawić się w uciekanie?

Gość bardzo fajny pomysł
a jak chcecie to zrobić w poprawiny to nie widzę problemu super sprawa :D nie słuchaj zaściankowych moherów

Gość revitaly
Moja siostra miała poprawiny bawiliśmy się rewelacyjnie :) W ten drugi dzień i państwo młodzi mogą na luzie sobie poszaleć i poświętować. Nie był to super mega koszt. Z drugiej strony zawsze można nie robić drugiego dnia i udać się na mini podróż poślubną, mnie się marzy teraz taka kąpiel w winie, którą mają w tym Głęboczku http://bit.ly/o0RqQG :)