Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Renata20

nie potępiajcie Radia Maryja,ja odnalazłam się w życiu dzięki Radiu Maryja !

Polecane posty

Gość Renata20

Nie znosiłam programu PISU,gardzilam bracmi Kaczynskimi, smialam sie z ich prob naprawy Polski,bo bylam grzeszna hedonistka i nie chodzilam do Kosciola ani sie nie modlilam, ale pewnego(jakies po roku temu dnia odczulam taką pustkę,,babcia radzila mi posluchac radia maryja, bo tak mowia mądre rzeczy.. i wiecie?przemowilo do mnie to radio!uslyszalam,ze mozna byc szczesliwym bez pieniedzy,bez przystojnego faceta a nawet bez ladnych ciuchow,zadzwonilam do radia i tam dano mi wiele dobrych rad i naprawde teraz jestem innym czlowiekiem,zaczelam chodzic do Kosciola,nie chodze na dyskoteki bo zrozumialam,ze to mnie niszczylo duchowo. I poznalammiłych ludzi w Oazie parafialnej!Mozna z nimi rozmawiac normalnie,byc naturalnym.Nie potepili mnie za moja przeszłośc,pelną proznosci i seksu! Postanowilam zlozyc sluby zakonne,mysle,że Bog jest najwazniejszą wartością.Budzę się kazdego dnia jakaś taka czysta i radosna,gotowa zmierzyc się zżyciem bez obaw. I wiecie co?Zrozumialam,ze PIS i bracia Kaczyńscy to szansa na odbudowę moralną Polski.Oni są uczciwi i wiedzą czego nam potrzeba .Bije z nich taki spokój i pewność. Odnalzalam sie w swiecie na nowo. Moi dordzy ,nie potępiajcie więc PISu ,bo zapewne nie rozumiecie ich intencji.Przykro mi,ze młodzi tak nie lubią Kaczynskich,szydzą z nich.To nie fair.Kaczyńscy to patrioci,wierni tradycji i religii,wszystkiemu co rdzennie chrześcijańskie.Przykro mi też,że młodzi odwrócili się od religi,wciąż tylko piją i szukają uciech cielesnych,nie rozumiejąc,że największą wartością jest spokój ducha . Troche mi też zal pań, które piszą naKafeterii,że mają "ogromny" problem, ktory przyprawia je o depresję np. rozstępy,trądzik, cellulit.Jeśli takie blahostki sprawiaja,ze czujecie sie gorsze i nie widzicie szansy na szczescie,bo nie wygladacie jak Miss Polonia ,to jest to smutne. Nie wygląd swiadczy o czlowieku Rozumiem was,sama o siebie dbam-ale nie traktuje skazy na urodzie jako nieszczescia-coz,uroda mija, światopogląd zawsze prowadzi nas w jednym,stałym kierunku, Ważne,żeby był to dobry światpogląd. Z Bogiem Renia

Gość Lo matko

Gość Roman to Ty

Gość Romuś

dobra ok, ciesze sie ze ty znalazlas droge i radio \"powiedzialo\" ci jak byc szczesliwym bez pieniedzy , drogich ubran i rzeczy.. Tylko ciekawe czemu sam Ojciec Rydzyk tego nie potrafii, skoro jego radio udziela takich rad... hehehehehe

Gość no dobra
wszystko pieknie ładnie tylko skąd u wielu słuchaczy Radia Maryja taka nienawiść i agresja w stronę niewierzących, rozwodników, samotnych matek, kto im każe potępiac innych ludzi. Może i sam zamysł Radia Maryja był ok ( dla katolików), ale to co teraz to radio prezentuje sobą zakrawa na sekte i wypaczenie prawdziwej wiary katolickiej.

Gość Renata20wrocław
muszkieterka-akurat nie oceniam Rydzyka,ale jego radio ma dobre cele

Gość malolata 59
Nawet tego do konca czytac nie zamierzam:P Bez pieniedzy! Kuzwa! To po jaka ciezka cholere, ksiadz R. okrada biedne, omotane przez siebie emerytki i rencistki. Znajomi stracili prace i zyli z synem z jednej renciny. Przygarneli swoja babcie, bo jej tez bylo ciezko. Klepali biede, az strach. Nagle okazalo sie, ze babunia 500 zlotych ze swojej 900- zlotowej emerytury wysylala ksiedzu- redaktorowi:(:(:(:(

Gość no dobra
Renata odpowiedz, jakie to sa te dobre cele? Bo ja widzę dużo złych, mimo że jestem osoba wierzącą- Radio Maryja nie jest mi potrzebne (ani nawet pomocne zeby wierzyć).

Gość tak żerowanie
na biednych babciach ,jest zaiste dobrym celem!!!!!!!!!!

Gość no dobra
pomysłów brak? ja tylko kulturalnie pytam...

Ja jestem osobą wierzącą ale RM potępiam. To co sądzę o Rydzyku i jego wypowiedziach w RM nie nadaje się nawet do napisania (nie chcę obrażać uczuć religijnych innych osób). A jezeli chodzi o Kaczyńskich i tym całym burdelu na kółkach który robią...nic dodać nic ująć.Pomijam fakt Stoczni Gdańskiej.

Gość no dobra
Kajol - popieram.

Gość seduisante
bracia kaczyńcy i moralna odbudowa Polski?? to chyba jakiś kiepski żart! Obsadzanie większości stanowisk swoimi ludzmi doprowadzi nas do totalitaryzmu, ludzie jesteśmy krajem demokratycznym! a co do Radia Maryja, najgorsze w tym jest to, że coraz więcej młodych ludzi "odnajduje sens życia" słuchając radia, zapisując sie do tej szkoły, której poziom nauczana jest zatrważający, kto im wogóle dal prawo nauczania?? Ideologia Rydzyka nie umrze, ona dopiero rozkwita. Dlaczego w Polsce zapanowala istna zmowa milczenia, po reakcji watykanu na dzialalnośc Radia? ktos powinien zareagować! Wszyscy odwlekali decyzję, zarówno prokuratura, ze wszczęciem postępowania przeciwko Rydzykowi za defraudacje pieniedzy ze stoczni Gdańskiej. Z decyzją zwlekali równiez biskupi, przeciez to wszystko jest śmieszne! :/ nic dziwnego, że ludzie uciekaja z Polski

Gość seduisante
jestem wierząca, chodze do kościoła...

Bo każdy Rydzyka się boji. Ostatni doszłam do wniosku, że ma on większą władzę niż sam prezydent. Wstyd mi, że w takim kraju mieszkam i wpieprza mnie, że tak naprawdę nikt nie ma na to wpływu. A jezeli będzi coraz wiecej takich ludzi jak Renata 20 (bez urazy) to ja pakuję rzeczy i spadam z tego kraju bo zle bedzie się tu działo.

Gość no tak...cel uswieca srodki
i to juz inny syn kosciola wymyslil, a ojciec dyrektor wciela w zycie perfekcyjnie, dzieki niemyslacym sluchaczom. Fajnie ze sie "odnalazlas"....za jakis czas zrozumiesz jaka teraz dopiero jestes zagubiona. RM ma dzialania regularnej i to dosc ostrej sekty....pozdrawiam i wspolczuje

Wszystko sie zgadza. Wyciąganie kasy od ludzi, robienie im wody z mózgu...Tylko ktoś pomylił pojęcia, bo RM ma tyle współnego z chrześcijaństwem co...z....chyba, że to jakiś nowy odłam.

A mnie Prezydent Lech Kaczyński kilka lat temu uczył prawa pracy.Nie dość, że spóźniał się na wykłady (za które płaciłam mu z mojej kieszeni jak i inni studenci), często nie przychodził na wykłady, same zajęcia robił na \"odwal\", a z egzaminu końcowego zgubił ludziom ponad połowę prac (mojej na szczęście nie). I tym ludziom, których prace zgubił - postawił pałę, twierdząc, ze pewnie ich nie było na egzaminie (choć była sporządzona lista obecności). Więc jeśli ktoś m.ówi, że Prezydent to taki uczciwy, prawy i sprawiedliwy (sic!) człowiek, to niech lepiej sprawdzi, czy to prawda. Ja braciom Kaczyńskim nie wierzę i dla mnie to są hipokryci, podli, malutcy (nie mam na myśli ich lilipuciego wzrostu) ludzie, którzy obywateli tego Państwa mają głęboko gdzieś, bo liczy się dla nich tylko własny interes.

Gość pseudo jakas
Ludzie jesli komuś nie odpowiada RM to niech do jasnej cholery nie słucha tego radia. Mi to radio jest zupełnie obojetne. Ja wierze w Boga, ale do Kościoła nie chodze. Zaliczam sie do tych "leniwych" katolików. Księzy nie lubie jak i całej instytucji Kościoła. Jesli jednak są ludzie ktorzy lubią słuchać RM to niech sobie słuchają....dlaczego tak skaczecie na nich? Co was tak boli, ze jacys naiwni wpłacają na Rydzyka? Mi to zupełnie jest obojętne Ktoś tu pisał o bałaganie jaki narobił PiS... ło matko rece opadają jak to czytam. Jaki bałagan? Przez PiS? Ten całay bałagan od samego początku robi PO. Ludzie oglądajcie i wyciągajcie własne wnioski. Pomyślcie troche samodzielnie. Nie wyrabiajcie sobie zdania poprzez pryzmat tego co przekazują media które wszyskie chórem są za PO.

Gość no dobra
pseudo jakiś -> można obok tego przechodzić obojętnie, nie słuchac, olewać, potocznie mówiąc miec to gdzieś, dopóki ta zaraza nie dotknie kogos z Twojej rodziny i reszta będzie na tym cierpieć... Radio Maryja między wierszami modlitwy sieje zamęt w ludzkich umysłach.

Gość marcie
Matko to ty faktycznie jesteś głupia ze radio musiało ci takie oczywiste rzeczy wytłumaczyć ze wygląd i przystojny facet nie sa najważniejsze w życiu :D Ręce opadaja .To i tak pewnie prowokacja

gdzie jest wiecej nienawisci i braku poszanowania dla innych pogladow i postaw? na kafe tu . jak mozna napisac , ze ktos jest glupi bo uwaza tak czy tak. raczej glupie sa jego poglady badz klamliwe i nie obiektywne nawet wtedy nie mozna pisac per persona - glupi. RM nie sieje nienawisci ani nie oglupia to oglupiaja przez tyle lat media i okradaja instytucje panstwowe [ Zus ] a media robia klimat normalnosci by sie lud nie polapal , jak jest oszukiwany. a jedynie RM to ujawnia i stad atak na nie komuchow , oszustow i tych , ktorzy im wiecej gowna tym im lepiej sie w tym ukryc i korzystac z dobrodziejstw braku praworzadnosci i prawdy. i jeszcze jedno wciaz krytykanci to swoiste homosowieticus , ktorzy wprawdzie pieprza o tolerancji i prawach kazdego ale jednoczesnie wpieprzaja sie w to kto i na co wydaje swoje pieniadze. Bron BOZE by tacy kiedys rzadzili bo nas wszystkich okradna i zawladna naszymi portfelami i sumieniami. Warstwa lewicowcow - Warstwa piasku. warstwowo trza lewice odsuwac od wplywow zgubnych i przestepczych w Polsce.

Gość malolata 59
Rzeczywiscie! Nietolerancja, brak szacunku dla pogladow innych niz nasze wlasne- to jest dewiza dobrego katolickiego radia. Ktos tu cos bzyczal o kafe...tylko kafe, to nie jest miejsce, na ktorym ktos ( kto notabene nie posiada cech milosiernego, dobrego katolika) , chce na sile przekonywac innych do swojego jedynie slusznego zdania:(

Nie złoście się na nią to kolejna prowokacja ZOCHY

Gość do Renaty 20
a właściwie 50- paroletniej kobiety o tym imieniu: założyłaś temat ale tak naprawdę chciałaś żeby to była prowokacja. niestety jest ona słaba. a skoro się odnalazłaś to co z sexem? - krzych