Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Renata20

nie potępiajcie Radia Maryja,ja odnalazłam się w życiu dzięki Radiu Maryja !

Polecane posty

Gość Janusz Korczak
to był lekarz, pisarz, a do tego Żyd, a nei zaden zakonnik, weż idż cos przeczytaj, bo zal dyskutować z czlowiekiem, który nie wie nawet kim był Korczak...

Gość
Nie podawaj mi linkow pomaranczko-,chcesz- pelna nienawisci,to zyw sie swa nienawiscia sam/a,az zezre ci trzewia.Oby sie tak nie stalo...A czas biegnie naprzod...

Gość Antyteza wieloznaczna
Aha, skończyły sie argumenty, zaczeły się grozby sądem ostatecznym ... nie bój nic, twój ulubiony ojciec dyrektor tez tam stanie - pytanie tylko , kto narobił więcej szwindli - ja czy on/?

Gość
Przepraszam-pomylilem Janusza Korczaka ,z o.Maksymilianem Kolbe,ale to nie zmienia niczego co napisalem.

Oprócz tego, ze "Rycerz niepokalnej" serwowal tak antysemickie teksty, że aż przykro mówić. A pomylić Korczaka z Kolbem to nie lada sztuka...

Gość
Koniec \"dyskusji\" z toba pomaranczko.Doradzam na koniec czytac,pytac.Jednym slowem zglebiac wiedze.Wszystko,co chcialem komus przekazac-jest wyzej.Czy ktos z tego skorzysta,czy tez nie?Wolny wybor.To nie moje slowa,a Generala zakonu Redemptorystow.Cytowane fragmenty sa scisle zwiazane z tematem topicku,a wiec jak najbardziej na miejscu.Ja probowalem tylko wytlumaczyc pewne sprawy.Spotkalem sie zreszta juz nie pierwszy raz z dzika nienawiscia ateistow lub \"katolikow ale\".Wszystko z powodu gloszenia mojego przywiazania do Jezusa i Jego Kosciola.Tyle z mojej strony na temat.

Gdybyś ty coś próbował, to by było dobrze. Ale to juz kolejny temat z Toba w rolach głównych, gdzie słyszę, że jak ktoś nie zgadza sie z Rydzykiem, to jest komunistą, ubekiem i liberałem, a potem zaczyan sie twoja nagonka pt ------> jak to wszyscy obrażaja katolików . No to uświadamiam - ty pierwszy obrażasz ludzi , a potem zarzucasz innym, że cię obrażają , dokładnie to samo robi twój idol z Torunia - najpierw wypowiada sądy jak z rynsztoka, a potem domaga się przeprosin od ludzi, których obraża. Zalosne.

Gość
Bardzo cie przepraszam pomaranczko,ze jestem tylko omylnym czlowiekiem i w zwiazku z tym popelniam bledy.Wytykanie mi tego minimalnego bledu, swiadczy jednak o twojej tepocie i \"tolerancji\"oczywiscie socjalistycznej. Posadzanie Kolbego( SW.MAKSYMILIAN MARIA KOLBE )o ...antysemityzm... Jestem pewien ze nie wiesz iz sw. o.Kolbe tez byl ...Zydem.A do tego swietym.I co ja mam tobie na taka tempote odpisac?...

Może najpierw przeczytaj sobie jakieś wydanie "Rycerza Niepokalanej" -------> bez problemu , sa przedruki, a potem pisz na temat "rzekomego czy prawdziwego" antysemityzmu, bo możesz sie bardzo zdziwić. Nie neguję tego, co Kolbe zrobił w Oświęcimiu, ale w przeciwieństwie do Ciebie, wiem, co wypisywała jego gazeta przed wojną.

I jeszcze cos - ja opeiram sie na wiedzy, od ciebie natomaist ponownie słyszę jakobym była tępa vel tempa. I ponownie pytam - kto tu kogo obraża?

Gość
Zawsze bede bronil wiary,Jezusa i Jego Kosciola.ZAWSZE.Ja nikogo nie obrazam,w przeciwienstwie do moich adwersarzy.Nie kaz mi szukac.Nie bede.Nie stosuj UBeckich metod oskarzajac mnie o wszystkie kataklizmy swiata.Jeszcze raz powtarzam-ja opisuje pewne fakty historyczne.Jednym z takich faktow jest to,iz nasze media sa opanowane przez komunistow.Nie widzisz roznicy miedzy tym co mi zarzucasz ty i tobie podobni a tym co ja robie faktycznie?Wyzej opisalem przyklad Wprost.Zaprzeczasz?To jest konkretny fakt,w nad ktorym mozemy podyskutowac,ale ty i podobni tobie,unikacie dyskusji o faktach,bo dyskutujac o nich bardzo szybko udowodnilbym,ze mam racje.Jakim cudem mogloby byc inaczej?Takie sa wasze metody..Wygodniej jest oskarzac kogos o"wyznawanie spiskowej teorii dziejow,o to ze wszedzie widzi UBekow,Zydowi masonow,pedalow itd.A gdzie fakty?Ja sie domyslam ponadto kim jestes.

Nie rozmawiamy teraz o żadnym " Wprost", ale od kilku postów o Kolbem i "Rycerzu Niepokalanej" . Powiedziałeś, ż e cechuje mnie tempota vel tepota czy nie powiedziałeś? Słucham? Wyzywam cię od tępego, bo mam inne poglądy? Nie. No to kto tu kogo obraża? A te wtręty o ubekach to jakiś nonsens, zataczający coraz szersze kręgi w tym kraju. Niedługo okaże się, ż e dzisiejsi 18 latkowie byli w UB. Paranoja.

I jeszcze coś - kto to jest "ty i tobie podobni"? Słucham? Chcesz powiedziec , ze jestem 20 letnim ubekiem?

Zreszta przeczytałam Twoje ostatnie zdanie, a to wyklucza jakąkolwiek możliwość sensownej dyskusji. Tak, jestem Michnikiem nasłanym tutaj przez Żydów . Narazie.

Gość
Poczytaj sobie dziecko swoje wypowiedzi.Wiara w klamstwa prasowe itd...Tam od tepoty az bije.Tobie trzeba tlumaczyc takie podstawowe rzeczy i kazda po kolei,jak np.to,ze jak sie pisze szybko na klawiaturze-o bledy nie trudno.Nie mowiac juz o tym,ze wytykasz mi blad!!! Sama/m nie robisz bledow?To tez przejaw tepoty.Szkoda mowic ...

Po pierwsze: Nie zycze sobie, żeby ktoś zwracał sie do mnie protekcjonalnie per dziecko , bo dzieckiem nie jestem już co najmniej od 10 lat. Po drugie: Nadal mnie obrażasz nieustająco wyzywając od tępej, zatem sam wystawiasz sobie świadectwo jako katolikowi. Obrażasz ludzi, mówiac , ze to oni obrażają ciebie Po trzecie: Dyskusja nie dotyczy kłamstw prasowych, ale "Rycerza Niepokalanej" i antysemityzmu, który sączył sie z tej gazety,

Gość Antytezo to nie ma sensu
Żadna dyskusja ze zwolennikiem tego radia nie ma sensu, bo to jak dyskusja z przedstawicielem sekty. Za inteligentnymi, składnymi wypowiedziami yagona kryje się kompletnie wyprany mózg. Choćbyś nie wiem, jak rzeczowo mówiła, jak spokojnie się zachowywała, on zawsze - klucząc zawile - dojedzie do stacji pod nazwą "ubecy", "komuniści", oraz bliżej nie sprecyzowani "Wy". Wy wrogowie, Wy ziejący nienawiścią, Wy siejący kłamsta i My - ci dobrzy. Ot, retoryka teorii spiskowej. Konsolidacja wybrańców przeciw enigmatycznym wrogom. Nie wiem, czy Rydzyk ma maibacha, nie wiem ile ma milionów na koncie. Ale wiem sporo o tym radiu, bo po prostu go słucham. Zawsze zadaję sobie trud, by sama sprawdzić czyjąś opinię. Nie daję bezkrytycznie wiary "Wprost", "Neeswekowi", czy innej gazecie. Więc co jest w tym radiu? Głównie treści religijne, modlitwy, pogadanki itp. Ale jest też niestety bardzo zgrabnie wmontowane "sianie" ojca Rydzyka. A w tym "sianiu" jest niestety to wszystko, o czym mówią "złe" media. JEST. I jest ogromne przyzwolenie na wypowiadanie na antenie treści nagannych ze wszechmiar przez słuchaczy - fanatyków. To, czego nie powie ksiądz na antenie, powie słuchacz. A ksiądz mu ładnie podziękuje za wypowiedź. To radio jest też mistrzem manipulacji swoimi słuchaczami. Jest championem po prostu. Żadne medium laickie nie może się z tym równać, odpadnie w przedbiegach. Kto chce bardziej zgłębić problem - zachęcam do posłuchania, szczególnie po takiej właśnie burzy medialnej, jaka miała miejsce ostatnio. To jest cudeńko na pracę psychologiczną, może ktoś ją napisze? Fenomen Rydzyka. Też nie wiem na czym polega. Ale na czym polega fenomen innych przywódców sekt? Też są to często ludzie pozbawieni tak naprawdę wszelkich przymiotów. A znajdą się tysiące baranków co za nimi w ogień. Dlaczego? Tajemnica ludziej słabości chyba. Ludzkiego zniewolenia i potrzeby kultu jednostki. Pieniądze. Są ogromne, to na pewno. Ile ich jest? Pewnie nikt się nigdy nie dowie. Szczególnie lubię "sianie" Rydzyka obecne w powtarzanych co jakiś czas radiowych komunikatach. Zaczynają się od przedstawiania wspaniałego dzieła i piania o odpowiedzialności za wielkie dzieło, a kończą na numerach kont. Szkoda tylko tej przysłowiowej babci, co połowę nędznej emeryturki oddaje ojcu dyrektorowi. Szkoda, bo babcia jest realna, nie przysłowiowa. Co na koniec? To jest imperium po prostu. Finansowe, medialne, polityczne. Mają pieniądze, mają wyznawców, mają potężne media, mają szkołę kształcącą kolejnych prawomyślnych, którzy pójdą w świat "siać". Czy ktoś sobie z tym poradzi? Oj, nie sądzę. Nasz polski Kościół od dawna jest na to za słaby. To już nie jest Kościół chociażby kardynała Wyszyńskiego. P.S. Ja również przypominam, że Korczak to nie Kolbe. A antysemickie poglądy w wypowiedziach "Rycerza..." to fakt. Nie umniejszając w niczym bohaterskiej śmierci Kolbego.

Obraziłeś mnie juz w tym waku co najmniej 5 razy, moje gratuklacje Katoliku broniący Jezusa. A sąd coraz bliżej, prawda?

No zawsze to miłe przeczytać kogoś , kto umie zdobyć się na obiektywizm :D

Gość
No i co antyteza-nie mowilem zes tepa?Te twoje elaboraty pelne jadu i nienawisci przebijaja po stokroc moje nazwanie ciebie tepakiem,a juz chyba po tysiackroc nazwanie cie dzieckiem.Wytrzyj sobie piane z ust,a pozniej juz na zimno rozeznaj sytuacje i porownaj sobie moje i twoje wypowiedzi.To powinno wystarczyc.To,ze jestes ateista,nie uprawnia ciebie do wyzywania mnie od najgorszych przypisujac to mnie Thats it.

yagon- nie rozśmieszaj mnie :) przeczytałam cały wątek i jedyną osobą, która pluje tu jadem i stara się wpoić swoją prawdę jesteś Ty. Antyteza oprócz tego, że ma cierpliwość to jeszcze piszę bardzo mądrze, więc po prostu bierz z niej przykład jeżeli chcesz brać udział w jakichkolwiek dyskusjach.

Gość
Wielka stopa-ty jestes wierzacy/a?

Jeżeli chodzi o RM, to prócz potężnej machiny politycznej i sporawych sum na koncie ludzi, którzy uznają siebie jako \"przewodników\" jednej z najpotężniejszych religii widzę jeszcze umiejętność manipulacji i wpajanie kłamstwa. Nie mam nic do ludzi słuchających tej stacji, jeżeli rzecz jasna nie potraci rozumów, więc słuchajcie sobie, ale starajcie się w miarę respektować zdanie i opinię innych :)

Gość Antytezo to nie ma sensu
No i właśnie Yagon stracił cierpliwość i pokazał nam odrobinę swoją prawdziwą twarz. To bardziej kulturalna wersja rzucania się moherów na dziennikarzy na Jasnej Górze, z wyzywaniem i rękoczynami włącznie. To tylko różnica poziomu, baza jest ta sama - zapiekły fanatyzm. Yagonie, nie jestem antytezą, jeśli to sugerujesz. Przykro mi, że więcej niż jedna osoba jest w stanie sklecić sensowną ripostę, ale tak jest - pogódź się z faktami. W naszych wypowiedziach nie ma nienawiści. Nie schlebiaj sobie - ani Ty, ani Twój guru nie stanowicie dla mnie żadnego obiektu uczuć. Jesteście bardzo ciekawym zjawiskiem społecznym. Nie groźnym, jeśli nie dojdziecie do naprawdę realnej władzy. Bo wtedy czeka nas państwo wyznaniowe. Pozdrawiam i więcej spokoju życzę.

Gość
te wypowiedzi ponizej,to tylko chyba cztery tylko sposrod wielu jadowitych.Czy to ja pisalem?Czyz to nie nienawisc? \"Antyteza wieloznaczna Jasne - jak ktoś nie słucha Radia Maryja to jest ubekiem, komunistą, feministką, gejem i zielonym w jednym - życzę powodzenia w czarno-białym obrazie świata Bo przecież nikt nam nie wmówi, że czarne jest czarne, a białe jest białe Antyteza wieloznaczna Ja nei potrzebuję, żeby mnie wysyłano do jakiegoś klechy w celu \"wyprostowania sumienia\" , bo nie ejstem oslem, żeby mi mówić, to dobre, a to złe. Jak człoweik tego nei wiem, to zaden klecha mu nei pomoże, bo nic prostszego jak latać w kółko do konfesionału, trochę trudniej żyć uczciwie i być dobrym dla ludzi bez konfesjonału nad głową. Antyteza wieloznaczna I jeszcze coś - jak słyszę Wolniewicza to myslę, że temu staremu człowiekowi przydałoby się pójść na pielgrzymkę do Częstochowy pieszo i zastanowić sie nad sobą . Antyteza wieloznaczna Mnie też sie trudno odnosic do wypowiedzi Rydzyka - pełnych kłamstw , pomówień i złej woli, a do tego odległych od jakiejkolwiek religii, zwłaszcza chrzescijaństwa. Pytam - czy Rydzyk otworzył jakiś dom dziecka ? Czy otworzył jakis dom opieki dla ludzi chorych? Czy otworzył jakieś hospicjum dla umierających? Nie, otworzył prywatną, płatną szkołę i bezprawnie mając tytuł mgr. obwołał sie jej rektorem ------> i dla mnie to tyle , jeśli chodzi o cnoty chrzescijanskie i zakonne.\"

Gość
Wielka stopa-jako ateistka zamierzasz mnie oceniac i druga ateistke :obiektywnie?

yagon - nie to nienawiść. Wszystko obrazujesz do nienawiści wobec Ciebie, Twojego radia i jeszcze Twoich współwyznawców. To nie jest nienawiść tylko trzeźwe patrzenie na świat, to jest opinia osoby inteligentne.

yagon - słońce nie oceniam nikogo jak na razie, staram się naświetlić Twoje emocje względem rozmówców a nie są one bynajmniej zionące miłością \"do bliźniego\" :)