Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Renata20

nie potępiajcie Radia Maryja,ja odnalazłam się w życiu dzięki Radiu Maryja !

Polecane posty

Gość ......l
:-)

nienawisc i zapieklosc wylacza mozg co widac po niektorych wypowiedziach np. w tej , ktora mowi o babci co emeryture przekazuje na RM . nie wstyd ci , ze utrzymuje cie babcia nie! bo nie masz honoru za grosz i nawet nie czujesz ze to wstyd. a pieniadze zarobione wypracowane przez babcie tio jej swieta wlasnosc i krytyka , ze nie wydaje ich zgodnie z wola pasozyta , ktory nieudacznik slizgalby sie na koszt babci i jeszcze pretensje mial do swiata . takich niestety coraz wiecej. bez honoru , bez ambicji tylko na cudzy koszt i na takich sie opiera propaganda bo tylko tacy odbuieraja na najnizszych ludzkich uczuciach.

Gość oj Renata Renata
dałaś się wciągnąć sekcie ojca Tadeusza.....wyjdź z tego póki nie będzie za późno....póki Cię nie ograbią z kasy,która--Twoim zdaniem--ważna nie jest:P Jeśli masz powołanie do zakonu--ok,ale nie ufaj ślepo Radiu Maryja,miej swoją wolę;)

Gość do pseudo jakas
Mi RM nie jest obojetne, bo pod plaszczykiem duszpasterstwa zajmuje sie polityka i co najgorsze szerzeniem nienawisci, a ojciec dyrektor stal sie jakims guru dla Polakow. Jesli taki czlowiek, hipokryta i pospolity naciagacz, jest dla naszych politykow autorytetem moralnym, to nie dziw sie, ze komus sie to nie podoba

Gość malolata 59
doktor zyga bo... naucz ty sie lepiej czytac ze zrozumieniem> Ja utrzymuje sie z powodzeniem sama. A z renciny znajomego utrzymywala sie rowniez babcia, bo z tego co jej zostawalo z emerytury nie dokladala sie nawet do oplat...Gamoniu!:(:(:(

Gość chłopak na opak
Ja popieram radio Maryja chociaż jestem niewierzący.

Gość i właśnie
dlatego popierasz :P:P

Gość chłopak na opak
Właśnie dlatego że niewierzący czy dlatego że RM ?

Gość chłopak na opak
Napiszę jeszcze raz żeby było jaśniej: popieram RM bo jestem niewierzący czy jestem niewierzący bo popieram RM ?

Gość i właśnie
dlatego że niewierzący :) prawdziwy wierzący nie da się omotać Tadkowi,nie patrzy w niego jak w obraz,bo ma od ego Boga :) Poza tym niewiesz jak dużo tracisz nie wierząc......współczuję Ci.

Gość chłopak na opak
No właśnie, dużo tracę nie wierząc. Pewnie moge to naprawić i dostąpić szczęścia ... ale tylko pod warunkiem że uwierzę w twoją religię. To mi chciałeś napisać ?

Gość i właśnie
nie.....nie namawiam Cię na siłe,nie wierzysz--trudno....ja po prostu współczuję,i tyle.....

Gość chłopak na opak
OK. To fajnie, ale zostaw swoje współczucie dla siebie... Jeśli to ci poprawi humor, to mogę się zadeklarować że wierzę w Wielkiego Kosmicznego Chomika, który wkrótce przyleci swoim kosmolotem na Ziemię i zabierze wszystkich swoich wybranych na Wielką Cudowną Podróż do Krainy Wiecznego Szczęścia :P .

Ja też jestem niewierząca, do tego zadeklarowany antyklerykał. Jeśli RM zajmie się szerzeniem dobrej wiary chrześcijańskiej, ratowaniem zbłąkanych duszyczek, zacznie tworzyć noclegownie dla bezdomnych, maltretowanych i skrzywdzonych, ugości biednego (w końcu to baaardzo bogata instytucja, skoro Ojciec Rydzyk jeździł Maybachem), a nie wyłudzaniem pieniędzy od polskich naiwnych biedaków, którym za ich ofiarę oferują miejsce w \"niebie\", szerzeniem nienawiści wobec spokojnych ludzi, którzy mają odmienne poglądy religijne, czy odmienną orientację seksualną - to wtedy dopiero będę za takim radiem. Tak samo nie uznaję Super Expresu i Faktu - bo są to brukowce, które żerują na naiwności czytelników i często kłamią wysysając z palca sensację, która nie istnieje. Dla mnie ludzie mogą sobie wyznawać co chcą - mahometanizm, hinduizm, katolicyzm, mormonizm, mamonizm czy inne. Jeśli tym nie robią krzywdy drugiej osobie, to czemu nie????? Poza tym zgadzam się z Doktorem Żyga Bo :-). Każdy ma prawo robić ze swoim portfelem co tylko chce, ale w jednym się nie zgodzę - wyciąganie forsy od biednych przez RM jest karygodne. Jęsli im ciągle mało- niech idą po prośbie do bogatych (tylko, ze oni już tacy naiwni nie są). Dlaczego, jeśli ktoś jest w głębokiej potrzebie, to zazwyczaj pieniądze przekazują firmy, instytucje, fundacje, a nigdy żadna Parafia, czy Kościół????? Bo to instytucja, która opiera swój byt na pieniądzach, a ludziom wmawia, ze chodzi o ich duszyczki. To pieniądz i władza jest dla Kościoła Katolickiego Bogiem, a nie \"Bóg\" biblijny - zbyt często to okazują publicznie :-(

Renata20 - Piszesz \"Przykro mi też,że młodzi odwrócili się od religi,wciąż tylko piją i szukają uciech cielesnych,nie rozumiejąc,że największą wartością jest spokój ducha .\" Czy nie uważasz, że to krzywdzące tak generalizować młodych? Ja sam nie wierzę, ale piję rzadko i nie szukam tylko uciech cielesnych. Więc nie pisz tutaj bzdur, że młodzi tylko to robią, bo nie jestem wcale żadnym wyjątkiem. A zresztą wg mnie nie ma niczego złego w tych \"uciechach cielesnych\", czyli jak mniemam seksie - a wręcz przeciwnie - jeśli jest dopełnieniem uczucia, daje satysfakcję obojgu partnerom to jest rzeczą piękną. A spokój ducha jest zupełnie niezależną sprawą - może być równie dobrze osiągnięty bez Boga. Gorzej jeśli jest osiągany w zaślepieniu i kosztem innych ludzi.

Żygabo ma jak zwykle ostrą fazę. Zazdroszczę mu że stać go na taki towar, po ufo albo amfie nie ma takiej jazdy. Co do radia z ryjem to w ogóle mi ono nie przeszkadza, o liberałach gadają to samo co pisze Urban i Trybuna :D :P

Gość Kiniaczek
Czy wy wiecie jak się żyje z osobą słuchającą RM? To istny koszmar!!! Moja mama zaczęła słucjać tego radia kilka lat temu i z miesiąca na miesiąc było coraz gorzej. Zaczęła wręcz pałać nienawiścią do wszystkich z SLD, nienawidzi Żydów - i niech mi nikt nie mówi, że to radio nie jest antysemickie! Nie wspominam już jak odnosi się do homoseksualistów (to zboczeńcy skazani na wieczne potępienie). Nie można z nią porozmaiwać na jakikolwiek temat, bo zaraz zaczyna się że Ojciec Rydzyk to powiedziała to i tamto, i tylko RM mówi prawdę. A skąd oni tą prawdę znają?! Ciągle tylko słyszę, ile Polsat i TVN wydają na reklamy, a RM za te pieniądze utrzymało by się 20 lat! Po co się wpieprzają w sprawy Polsatu i TVN? A potem gadają na antenie, że dziennikarze tych stacji pokazują paszkwile i oczerniają biedne Radio Maryja. Ciekawa jestem czemu nie powiedzieli na swojej antenie że na TVN będzie film "Karol ...." żeby babcie mogły sobie obejrzeć i nie płaciły za bilet w kinie - bo na TVN (gdyby to telewizja Trwam emitowała to słychać by było 2 miesiące wcześniej. Od czterech lat z nią nie mieszkam (wyszłam za mąż), co jeszcze pogorszyło sprawę. Słucha tego radia po nocach, wiecznie jest zdenerwowana, że zaraz zabiorą jej eneryturę, że antychryst już się narodził i niedługo będzie koniec świata. TO CHOROBA!!!! Renara 20 ty sie ocknij, bo to radio to jakaś sekta! Robią ludziom wodę z mózgów, a szczególnie tym podatnym na sugestię. Rydzyk to niezły cwaniaczek - wie jak omamić starowinki tym swoim "trzeba siać" żeby wysyłały mu kaskę. On już wie co z nią zrobić. Jak by nie miał nic do ukrycia to nie ukrywałby się przed dziennikarzami.

Gość nie wierzę
cytuję "ze mozna byc szczesliwym bez pieniedzy" nie wierzę ludziom, którzy udzielają rad do których sami sią nie stosują.... tu nasuwa się przykład ojca dyrektora, dla którego alternatywą mercedesa klasy s.... jest jedynie krowa.... a 10 latenią Astrą się wozić pasterzu ubogich to nie łaska?

Gość ups ups ups

Gość vickyyy
Iiii tam, prowokacja jak nic.

--> nie wierzę { nie wierzę ludziom, którzy udzielają rad do których sami sią nie stosują.... } Jako palacz mówiłem zawsze że palenie jest szkodliwe. Zdecydowana większość mi wierzyła. A radia nie słucham więc nie moge ocenić.

Gość uuuuuuuuuuup

Ja też dzięki Radyju odnalazłem cel w życiu - całkowite odklerykalizowanie naszego kochanego kraju, uwolnienie spod okupacji Watykanu i powrót do normalności, tak jak we Francji i ostatnio Hiszpanii Zapatero. Tak mi Boże dopomóż.

Gość rumiany Boluś
to w Was nie sluchajacych Radia Maryja jest pelno nienawiści do tego radia i powielania glupot nt. rzekomego bogactwa . koszt utrzymania satelitarny jest duzy a i budynki szkoly i wiele innych inicjatyw a nie ma zadnego wymyślonego przez slużaca zlodziejskim PO tv TVN majbacha. ja sluchajac tego radia nie dopatrzylem sie wogole zadnej nienawisci do kogokolwiek. [ no chyba , ze zycie zgodne z PRAWEM BOŻYM i z prawem naturalnym oraz Ewangelia to sa akty nienawisci. dla komuchow i zlodziejaszkow tak bo mowi prawde z wyprzedzeniem o tym na co po latach sie utyskuje. trzeba posluchac tego radia by sie przekonac a nie sluchac o nim plotek rozsiewanych przez jego wrogów. jakos po wizycie Ojca Świętego B16 w Polsce gdy sie okazalo , że to co tak ujada TVN , ze jest konflikt okazalo się , że nie ma i tvn " zamknela japę " na ten temat. jak kundel nadworny na lasce holenderskich liberalow ujadala az sie musiala zamknąc.

Gość no fiecccc
Ciekawe czy Rydzyk za to wam placi łahahaahahaha

Gość klonek
radio maryja i ojciec dyrektor to jest to

Gość i jeszcze jedna
po praniu mozgu...