Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Naczelnamiasteczka

Po czym rozpoznac OWULACJE???

Polecane posty

widzsz! Nie wiedziałam tego.... No ale nie ma co o tym już myśleć bo to pewnie jeszcze bardziej smutno jest Tobie. Będzie dobrze na pewno:) wpisz sie do naszej tabelki i się starajcie a na pewno już niedługo będziesz w gronie brzuchatek:) To jest szczęśliwe forum i każdej z nas tutaj się póżniej lub wcześniej udaje, chociaż większość brzuchatek i mamusiek to się tutaj musiała sporo naczekać:)

Gość nadzieja(smutna:()
Dzięki Wam dziewczyny za wsparcie.Staram się myśleć pozytywnie.;)pozdrawiam.Korina pseudonim zmieniłam,masz rację

Jak tam Monikka? Musisz teraz się zgłaszać tutaj często bo inaczej już będziemy wiedziały, jak się nie będziesz odzywać, że rodzisz:)

Amerka- narazie cisza :) nic sie nie dzieje czasami pobolewa brzuch i to wszystko narazie sluzu nie było ... A co tam u naszych mam :) Aniu- jak julka :) pewnie duza:) Julita- a co u ciebie i Adasia ??? Tesciara- jak igunia rosnie ???? Falbana- a u ciebie jak Majusia :) ???? Ja tez juz bym chciała miec małego przy sobie ale sie strasznie boje porodu !!! A do tego ten sluz nie wiem co on oznacza dokładnie ??? moze ktoras tak miała ????

Gość Falban

Dziekuje, u mnie ok, mala jest kochana, placze tylko o jedzenie. Monika, u mnie taki brazowy czop odszedl 12 godzin przed porodem. To jest wlasnie ten slawny czop, niektore go maja bezbarwnego inne lekko krwistego a inne brunatnego jak my. Mi akurat szybko poszlo po jego odejsciu ale moze tez odejsc 2 tyg przed porodem. Jednak mysle ze skoro taki podbarwiony krwia to szyjka ladnie sie rozwiera i moze to nie trwac za dlugo. Torba spakowana? Trzymam kciuki i sie nie boj, jako ze jeszcze nie rodzilas to nie wiesz jak boli co jest duza zaleta ;) Ale poboli poboli a jak dzieciaczek wyjdzie to momentalnie po bolu, serio, bylam w szoku, jak reka odjal ;) Powodzenia ;) Smutna, bardzo mi przykro, nie wiem co czujesz, czas leczy rano, mam nadzieje ze szybko nabierzesz dystansu i poczujesz sie lepiej.

Gość nadzieja(smutna:()
Dzięki falbanaaa,mam nadzieję,że będzieok!Pozdrawiam

NICK...........WIEK.....CYKL.....I-II@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECI xxxasiaxxx....24.........28.......06.03.......Łódzkie. . ................0 ANULKA........23.........15........10.11.......Śląskie .. . .................0 Anica..........35..........3.........15.09........Dolno l ąskie............0 Dzastina222..25.........9.........02.12..........Dolnoś l ąskie............ BRZUCHATKI NICK........WIEK....TYDZ...ilosc star...TERM .POR....dzieci..brzuszek MONIKKK......23..........38........18........25 marzec.....0....Ksawery Olga55.........27..........35........10.. ....14kwiecień.............. Korin...........26..........35.........2........15 kwietnia.....0.....syn Amerrka.......27..........36.........2........19 kwietnia............Piotruś becia86........23..........28.........3.... ...17 maj.........0.....coreczka edi573.........31...........15.........6.........5 wrzesien . ..1.....? Pola ...........28..........13.........5.........20 wrzesnia.... ... 1wute1.......26............5............................ .........1.............. DZIECIACZKI.....data ur...........waga..........wzrost.......imie TIKO.................................................... ..................... ANIA............2 STYCZEN.........3640g..........53cm........Julcia Jolita84.........6 luty...............2570............50...........Adaś Tesciara.......17 luty..............2650.............50..........Igunia Falbanaa......2 marzec............3250.............57 ..........Maja

NICK...........WIEK.....CYKL.....I-II@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECI xxxasiaxxx....24.........28.......06.03.......Łódzkie. . ................0 ANULKA........23.........15........10.11.......Śląskie .. . .................0 Anica..........35..........3.........15.09........Dolno l ąskie............0 Dzastina222..25.........9.........02.12..........Dolnoś l ąskie............ BRZUCHATKI NICK........WIEK....TYDZ...ilosc star...TERM .POR....dzieci..brzuszek MONIKKK......23..........39........18........25 marzec.....0....Ksawery Olga55.........27..........35........10.. ....14kwiecień.............. Korin...........26..........35.........2........15 kwietnia.....0.....syn Amerrka.......27..........36.........2........19 kwietnia............Piotruś becia86........23..........28.........3.... ...17 maj.........0.....coreczka edi573.........31...........15.........6.........5 wrzesien . ..1.....? Pola ...........28..........13.........5.........20 wrzesnia.... ... 1wute1.......26............5............................ .........1.............. DZIECIACZKI.....data ur...........waga..........wzrost.......imie TIKO.................................................... ..................... ANIA............2 STYCZEN.........3640g..........53cm........Julcia Jolita84.........6 luty...............2570............50...........Adaś Tesciara.......17 luty..............2650.............50..........Igunia Falbanaa......2 marzec............3250.............57 ..........Maja

Aktualizuje tabelkę, poprawiam też na bieżąco Olgę, bo ma ten sam tydzień co ja. pzdr NICK...........WIEK.....CYKL.....I-II@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECI xxxasiaxxx....24.........28.......06.03.......Łódzkie. . ................0 ANULKA........23.........15........10.11.......Śląskie .. . .................0 Anica..........35..........3.........15.09........Dolno l ąskie............0 Dzastina222..25.........9.........02.12..........Dolnoś l ąskie............ BRZUCHATKI NICK........WIEK....TYDZ...ilosc star...TERM .POR....dzieci..brzuszek MONIKKK......23..........39........18........25 marzec.....0....Ksawery Olga55.........27..........36........10.. ....14kwiecień.............. Korin...........26..........36.........2........15 kwietnia.....0.....syn Amerrka.......27..........36.........2........19 kwietnia............Piotruś becia86........23..........28.........3.... ...17 maj.........0.....coreczka edi573.........31...........15.........6.........5 wrzesien . ..1.....? Pola ...........28..........13.........5.........20 wrzesnia.... ... 1wute1.......26............5............................ .........1.............. DZIECIACZKI.....data ur...........waga..........wzrost.......imie TIKO.................................................... ..................... ANIA............2 STYCZEN.........3640g..........53cm........Julcia Jolita84.........6 luty...............2570............50...........Adaś Tesciara.......17 luty..............2650.............50..........Igunia Falbanaa......2 marzec............3250.............57 ..........Maja http://s1.suwaczek.com/20070804310120.png http://www.naobcasach.pl/m.linijka.i.5258.jp g "

Gość ania1502
Moja Julcia rośnie jak na drożdżach- właśnie dzisiaj będę drukowala zaproszenia na chrzciny Julci, które sami z mężem zrobiliśmy;)Gada juz całkiem sporo no i uśmiecha sie i reaguje już na moją twarz i to co do niej mowie;) w ogole nie placze- zreszta ja staram sie odpowiadac na wszystkie jej grymasy- jak zapłacze to albo jest glodna, albo jest kupka, albo jest zmeczona, albo sie nudzi- ona dobrze wie czego chce tylko trzeba to rozpoznac, a na szczescie z tym nie mam juz problemu, chociaż czase jestem zmeczona i sama nie bardzo mogę sie skoncentrowac, ale po chwili patrze w oczy mojego dziecka i juz wiem co mu dolega;) nie nosze jej bez sensu jako lekarstwo na wszystko, bo od noszenia mała sie nie naje;) noszenie jest dobre za to na zasypianie;) Monikk trzymam za ciebie kciuki- wprost nie moge uwierzyc, że to już;)nic sie nie boj- bedzie dobrze- nic zlego nie moze ci sie stac- a przezyjesz to jak każda z nas mam;) pamietaj, że wszystkie to przeszłyśmy;)i żyjemy;) bez wzgledu na to jak się potoczy twoj porod za jakies 10 dni a może nawet wczesniej- może i pozniej- bedziesz juz miala w ramionach swoje malenstwo (i mimo pierwszej mysli po porodzie- "nigdy wiecej") i zapomnisz w mig o bolu;) caluje cie i pozdrawiam

Gość 1wute1
kurczę, byłam niedawno u lekarza i myślałam, że zawału przez nią dostanę... podczas badania usg dopochwowego pierwsze co usłyszałam to to, że ciąży już nie ma, że ostatnio musiał to być ten pseudopęcherzyk i teraz zaniknął, ciąża przestała się rozwijać... aż mi łzy w oczach stanęły.. dopiero za chwilę usłyszałam 'przepraszam, ale gadam Pani głupoty, ciąża jest, nawet widzę bicie serduszka, płód się rozwija...' myślałam, że przez nią oszaleję... mimo, że mnie uspokoiła, że wszystko jest w porządku to jednak mam jakieś dziwne przeczucia, że coś może pójść nie tak.. nawet nikomu z mężem nie mówiliśmy o dzieciaczku, bo boję się, że zapeszę i okaże się, że jednak coś się stanie i nie będziemy mieli tego dzidziusia... :(( cóż, następna wizyta po świętach, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze... monika - ale masz już bliziutko do końca :)) lada dzień i będzie po wszystkim :))) NICK...........WIEK.....CYKL.....I-II@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECI xxxasiaxxx....24.........28.......06.03.......Łódzkie. . ................0 ANULKA........23.........15........10.11.......Śląskie .. . .................0 Anica..........35..........3.........15.09........Dolno l ąskie............0 Dzastina222..25.........9.........02.12..........Dolnoś l ąskie............ BRZUCHATKI NICK........WIEK....TYDZ...ilosc star...TERM .POR....dzieci..brzuszek MONIKKK......23..........39........18........25 marzec.....0....Ksawery Olga55.........27..........36........10.. ....14kwiecień.............. Korin...........26..........36.........2........15 kwietnia.....0.....syn Amerrka.......27..........36.........2........19 kwietnia............Piotruś becia86........23..........28.........3.... ...17 maj.........0.....coreczka edi573.........31...........15.........6.........5 wrzesien . ..1.....? Pola ...........28..........13.........5.........20 wrzesnia.... ... 1wute1.......26............8...................październik......1.......... DZIECIACZKI.....data ur...........waga..........wzrost.......imie TIKO.................................................... ..................... ANIA............2 STYCZEN.........3640g..........53cm........Julcia Jolita84.........6 luty...............2570............50...........Adaś Tesciara.......17 luty..............2650.............50..........Igunia Falbanaa......2 marzec............3250.............57 ..........Maja

Aniu jednym słowem masz bardzo dobrze wychowaną córeczkę:D A jest dobrze wychowana bo ma mądrą mamusię, która wie co i jak z takim dzieciaczkiem:) Super:) Wute! Współczuję!!!! Co za beznadziejny lekarz, jak mogła Cię tak nastarszyć?!!! Nie martw się na pewno jest wszystko w porządku. Ja Ci powiem, że my na początku też nic nie mówiliśmy, dopiero jak był 12 tydzień to już bez obaw się chwaliliśmy. Dużo par tak robi. Mam pytanie do Was dziewczyny>? Czy Wasze nienarodzone dzieciaczki mają czkawkę? I jak często? Bo mój synek to ma tak z 2, 3 razy dziennie! No i jeszcze chciałam się zapytać czy w tych ostatnich tygodniach rośnie jeszcze brzuch? Bo ja już mam dość mojego i już mam nadzieję, że mi nei urośnie ale nie wiem czego się spodziewać....

Gość ania1502
amerka - brzuch już chyba nie powinien ci roznąć, ale to jest zbyt indywidualne- ja juz miałam taki sam, ale szczerze to go nie mierzyłam, wiec niewiem czy nie rósł;) a co do czkawki, to moja JUlcia miała kilka razy dziennie, wiec to calkowicie normalne;) po porodzie na poczatku miala bardzo rzadko, ale teraz to tez 4-5 razy w ciągu dnia;) nic sie nie martw podobno naszym maluchom czkawka wcale nie przeszkadza- cwicza miesnie przepony przez porodem i oddychaniem na zewnatrz, a po narodzinach tez nie robi to na nich wrazenia, bo przeciez cala ciążę czkały;) a po porodzie na czkawkę najlepszy cycuś- polecam- po 2 przełknięciach czkawki nie ma;)pozdr

Aniu- julcia jest super :) pozazdroscic :) 1wute1- szok !! co ten lekarz sobie mysli. Trzymam kciuki :) Amerrka- moj synus ma czkawke :) wczoraj byłam na urodzinkach sisier i moj brat nie wierzył ze moze miec czkawke dziecko w srodku w brzuchu !!! i na jego zawołanie mały zacza czkac :) zdziwił sie strasznie !! A wczoraj jak siedzielismy u sisier to mnie tak strasznie brzuch zacza bolec na dole sciskał sie i puszczał juz myslałam ze moze tej nocy urodze ale troszke pochodziłam i przestało :( oj.... te czekanie jest najgorsze .... A co do brzuszke mi strasznie urusł przez ren ostatni miesiac ale kazdy mowi ze jest fajny okraglutki :)

Wute! ja tez jestem w szoku, ja na Twoim miejscu bym zmieniła lekarza, zero kompetencji jak dla mnie!az strach pomyslec co Ci może powiedzieć na następnej wizycie...serio ja bym zmieniła! Amerrka, ja też mam duzy brzuch i też mam nadzieję,że juz wiekszy nie będzie! Mój mały tez ma czkawkę hehe, takze to chyba jest normalne.... ale wiecie co ostatnio moja mama u mnie była i mnie tak z 1-mc nie widział to powiedziała,ze źle wygladam na twarzy, dostałam jakis plam na czole, nie sa one tak bardzo widoczne ale są, powiedziała,ze ona takie miała ze mna jak była w ciąży...czyzby lekarz się pomylił i jednak bedzie u mnie dziewczynka?hmmm. dziwne bo mi powiedział,że na 100% chłopak, myslicie,ze mógł się az tak pomylic...ja to bym nawet chciała :))

Korina ja bym nie wierzyła w to, że skoro masz plamy to jednak będzie córeczka tylko w to co lekarz mówi, to chyba bardziej wiarygodne:) Czasami się lekarze mylą i ja co jakiś czas tak sobei myślę, jakby było śmiesznie jakby się okazało, że jednak dziewczynka się urodzila ale jak lekarzowi powiedzialam o tym powiedział, że na 100% chłopiec i pokazał nam co i jak więc ja faktycznie nie widzę jakby mógł się pomylić. Chyba jakby miał jakiś słaby sprzęt ale ten mój ma taki wielki monitor na którym wsyztko doskonale widać i widać, że to chłopczyk:) Poza tym nie wiem jak Ty ale ja zawsze o tej porze roku nie mam za ładnej cery bo to już takim się jest bladym po całej zimie i każde przebarwienia widać, tak, że ja bez pudru raczej nie pokazuję ludzion twarzy:) I tym sposobem wszysycy mi mówią, że to na pewno chłopczyk, bo mam taką ładną cerę. A cerę mam taką średnią szczerze mówiąc tylko make-up mam dobry:P No a normalnie to już bym sobei poszła na jedną czy dwie sesje do solarium, zeby troszkę poprawić sobie kolor a tak to wiadomo:) Nie będę dzidziusia opalać:) No to dobrze, że Wasz dzieciaczki też mają czkawkę, to się uspokoiłam:) Monikka Ty w sumie masz jeszcze kilka dni no nie? To jeszcze chwilke sobie pewnie poczekasz a na dodatek podobno chłopcy często wychodzą trochę po terminie i to zwłaszcza u pierworódek. A jaki masz termin z pierwszego usg? Bo to podobno najlepiej się sprawdza. Właśnie dziewczyny, które już urodziły: powiedzcie czy Wam się z termine z tego pierwszego usg sprawdzil? Monikka chciałam się Ciebie zapytać: ile płacisz za poród w prywatnym szpitalu? Ciekawa jestem jak to się kształtuje. Słyszałam, że u nas to 6 tys kosztuje....strasznie drogo mi się to wydaje. Ja przez to, że mi ten lekarz pwoiedział, że mam za dużo tych wód to sobei zaczęłam mierzyć obwód brzucha i mam teraz 97cm (a pierwotnie było tak 66-67) w najgrubszym miejscu. I ostatnio urósł mi o 1 cm brzuch. Korina a jaki Ty masz obwód wiesz? Mierzyłaś? Bo Ty ten sam tydzien co ja:)

Amerrka- ja termin mam na 24-25 marzec i cały czas mi tak wychodzi a z wielkosci mojego szkraba to jestem ju zpo terminie :) bo miałam na 11 marzec :) Ja płace 800 zł za naturalny a jak by były jakies komplikacje to 1400 cesarka a co w tej cenie jest z tego co sie orietuje to znieczulenie sala dwu osobowa wyprawka dle dziecka + wanienka nie musze nic brac dla małego nic dosłownie tylko nosidełko przy wypisie, jedzienie picie i tak samo jak ktos odwiedza to dostaje co chce do picia podkłady podpaski dla mnie tez nie musze zabierac. A jak sie urodzi dziecko to na porodówce otwieraja szampana :) z tej okazji :) jeden minus to ze jak by cos dla dziecka sie stało ( oby nie ) czyli jakies niedotlenienie czy wada by jakas wyszła to odrazu do szpitala wioza!! bo tak klinika bierze tylko idealne ciaze nawet nie biora do siebie kobiet w ciazy blizniaczej bo to jest ryzyko.

Dziewczyny ktore juz urodziły ile przytyłyscie w ciazy i jak wam idzie zrzucanie ???? a po porodzie ile odrazu wam ubyło ???

Naprawde... myslalam, ze forum jest po to zeby uzyskac interesujace Cie informacje, ale widocznie sie mylilam. Niby temat owulacji, ale zamknelyscie sie we wlasnym gronie :/ coz...pewnie myslicie, po co tu pytam w ktorym dniu moze wystapic owulka skoro jest tyle informacji na necie. Tyle tylko, ze tam napisza, ze nastepuje ona ok 14 dnia +/_ 4 dni. Ale wiem, ze natura plata figle i zyje swoim zyciem, wiec chcialam sie dowiedziec czegos od Was, ze moze Wy macie jakies doswiadczenia skoro tak bacznie obserwujecie swoje cylke. Zaryzykuje i zapytam raz jeszcze czy...owulacja przy cyklach 27-28 moze nastapic w 20-21 dniu cyklu? Bardzo prosze o odpowiedz.

Gość teściarka
ja się nie odzywam, ale ciągle z Wami jestem :) poczytuje regularnie, już nawet zaczęłam coś pisać z 2x ale zawsze coś wyskoczyła i nie mogłam skończyć... Iga rośnie - ma już 3100 a dla niektórych tylko :) póki co zdrówko dopisuje, apetyt też, a humorek raczej ma dobry - czasem ma grymasy płaczu na razie nie rozróżniam - tylko głód i kupę ;] zmęczona jestem i niedospana..mała smacznie spi, a ja nie..bo często jej się ulewa i pilnuję żeby sie nie zakrztusiła... Monikk - trzymam za Ciebie kciuki..musi być ok teraz tak myślę o sobie - że wzięło mnie tak z zaskoczenia, nie czekałam nie myślałam o tym.. Co do kilogramów - to masakra mnie zostało prawie 10kg- nie wiem ile od razu po porodzie bo ja wróciłam do domu po 10 dniach.. a teraz nawet ćwiczyć nie mogę bo po cesarce może się przepuklina zrobić ;( jak na razie nie mieszczę się w żadne swoje spodnie.. wute - współczuję takiej lekarki, ale tylko upewniam się w przekonaniu że lekarze traktują pacjenta jak worek ziemniaków na targu.. musze kończyć bo mały Głodek domaga sie jedzenia :)

Wiewiora,ja też tu jestem nowa i drażni mnie to,że odbiega się od tematu.O innych sprawach można porozmawiać np.na gg itp.!!!Niestety nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytanie,bo sama mam nieregularne cykle i ciężko mi wyznaczyć owulacje,ale możesz sobie w aptece kupić testy owulacyjne.One pokazują kiedy może nastąpić owulacja!Polecam one kosztują u mnie ok.25zł.

Gość 1wute1
dzięki dziewczyny za miłe słowa :) mam nadzieję, że to była jednorazowa wpadka tej lekarki i jak pójdę następnym razem to będzie już bez takich cyrków ;/ co do kg - ja już kiedyś o tym pisałam ;) przytyłam w ciąży 17kg, do tej pory tego nie zrzuciłam a jestem już w następnej ;) też nie mogłam ćwiczyć, jak teściarka - przez cesarkę właśnie, dodatkowo nie karmiłam piersią, więc mogłam jeść co chciałam i dodatkowo dzieciaczek nie wysysał ze mnei tego... więc ciężko mi było chudnąć... teraz się bardzo pilnuję, staram się dobrze odżywiać, aby nie przytyć tyle co za pierwszym razem, a po porodzie od razu ćwiczenia (o ile będzie to naturalny poród)... co do owulacji - 14 dni przed okresem to jest termin książkowy, jednak każda z nas jest inna i owulacja może wystąpić dużo wcześniej, i dużo później.. stąd niektóre przypadki, że kobiety, które miały okres i współżyły - zaszły w ciąże... dlatego wydaje mi się, że spokojnie przy cyklu 27-28 owulka może wystąpić w 21 dniu. i nie denerwujcie się tak ;)))

Wiewióra, nie powinnas miec do nas pretensji poniewaz jak widzisz prawie wszystkie, które aktualnie pisza na tym forum sa w ciązy, od dłuzszego czasu osoby oczekujące nie pisza z nami regularnie. My mamy swoje tematy wiec wydaje mi sie naturalne, to że piszemy o swoich problemach bycia w ciazy. Mogę Ci napisac co do mojej owulacji z przed zajscia w ciąze, miałam cykle co 29-30 dni i okazało się,że dni płodne zaczynały sie u mnie ok 19 dnia cyklu, co mnie bardzo zdziwiło, bo wczesniej myslałam,ze mam wczesniej. Polecam kupno testów owulacyjnych w aptece, które dokładnie Ci pokazą, kiedy masz dni płodne. Jezeli to Ci nie pomoze powinnas iśc do lekarza i zrobic badania. pzdr

Amerrka, ja mierzyłam mój obwój brzucha i mam 100cm..o matko! ale powiem Ci,ze ja mam cały brzuch do przodu, tzn nic mi nie poszło na boki, juz w zadną kurtkę się nie zapinam...tragedia, dobrze,ze wiosna idzie:)), takze się nie martw, kazda kobieta ma inny brzuch w ciązy, ja wygladam jakby mi ktoś doczepił jajo dinozaura do brzucha, bo ogólnie to wszedzie jestem szczupła, tylko brzuch gigant!!:))) Tesciara super,że mała się dobrze rozwija:))), oby tak dalej..teraz wiosna to bedziesz sobie wychodzić niedługo na spacerki:) Monikkdd ja tez trzymam za Ciebie kciuki, dobrze bedzie:) Dziewczyny jak Wam się spi z tym duzym brzuchem, bo ja ostatnio mam problemy, pół nocy sie krece bo nie moge sobie miejsca znajleźć i budze mojego meza przez to krecenie, a on o 6 wstaje do pracy...bidny:(...ale co mam zrobic jak nie mogę spać:((

Korina- ja tak samo juz od paru dni jest mi zle spac krece sie zanim zasne a po nocy wstaje jeszcze bardziej obolała ! nogi mnie bola w łydkach ramiona od spania na bokach bo inaczej sie nie da !! a ostatnio to i kolana mnie bola nie wiem od czego ??!! te ostatnie tyg, sa najgorsze ! A moj maz sie nawet nie budzi bo ma taki twardy sen ze i dziecka nie bedzie słyszał jak bedzie płakało w nocy nic go nie zbudzi :)

Gość ania1502
Tesciarka- nic sie nie martw tym ulewaniem i przede wszystkim spij spokojnie- z tego co wiem, to nie ma możliwości żeby ci sie dziecko zakrztusiło- nawet leżąc na wznak jak sie uleje, to podobno to prawie niemożliwe, żeby dziecko sie zakrztusiło jednak, a dla pewności powinnaś po każdym karmieniu odbijać dziecko- czyli pionizować na chwilę, albo nawet do 5 min, bo czasem trzeba poczekać długo aż sie odbeknie- lekarze mi tłumaczyli, że na pewno sie nie zakrztusi i żeby nie martwic sie tym na zapas, bo to podobno nieprawda;) ja przytyłam 10-11 kg i już dawno ich nie mam (a jestem 2,5 miesiąca po porodzie) a nawet ważę już 3 kg mniej niż przed ciążą- to zdecydowanie zasługa karmienia piersią wiec polecam- wiem ,że te dziewczyny, które nie karmią mają problemy ze zrzuceniem zbędnych kg po ciąży- trzeba pamiętać ,że cały ten zapas gromadzony jest przez ciążę właśnie na laktację, więc jeśli sie nie karmi, to on zostaje bezużyteczny i to w miejscach najtrudniejszych do zrzucenia- brzuch, uda czy pośladki... wiec polecam- jak tylko nie bedzie komplikacji poporodowych, a nawet gdyby były to przecież mleko tak szybko nie zanika- karmcie maluchy piersią to o nadwadze szybko zapomnicie;) i chyba o bólu poporodowym też;) pozdr

Wiewióra! Ja Ci coś powiem, ja zawsze odpowiadam na pytania dziewczyn z forum ale ile razy można w kółko to samo powtarzać? Wystarczyłoby, żebyś trochę poczytała nasze forum od początku znalazłabyś odpowiedź na dręczące Cię pytanie! I tak szczerze mówiąc to forum nie jest poradnią spoacjalistyczną, każdy może tu napisać ale nie może wymagać, żeby inni zaraz lecieli i mu odpowiadali. To nie jest niczyim obowiązkiem. Jak Ci ktoś odpowie to fajnei a jak nie no to nie i nie można mieć o to do nikgo pretensji! A pytanie czy owulacja może wystąpić na 7 dni przed okresem jest bez sensu. Właściwie sama sobie na nie odpowiedziałaś: skoro 14 dni +/- 4 to to na pewno nie wycodzi 7 dni przed @ ! Wystarczy logicznie pomyśleć. Owulacje jest od 16 do 9 dni przed pierwszym dniem okresu, u każdej dziewczyny inaczej ale jak masz np 10 dni przed @ to już masz tak zawsze. I jak sobei zaobserwujesz kiedy masz owulkę i policzysz ile to jest dni przed @ to już będziesz wiedziała. I akurat w tym temacie natura nie płaa figli. Może być tak, że dostaniesz owulację w 40 dni cyklu ale zawsze będzie to określona ilośc dni przed @ dlatego nie da się tego przewidzieć. I może być tak, że dziewczyna zajdzie w ciążę w trakcie @ dlatego, że to miał byc taki krótki cykl-np 14-dniowy. Ja mam wrażenie, że na tym forum na ten temat już było pisane tysiąc razy ale nie wiem, nie chce mi się wracać i czytać wszystkiego. Acha i jeszcze jedno: nikt Ci na żadnym forum nie powie nic konkretnego na temat Twojego cyklu bo nikt Cię nie zna. Na każdym forum możesz znaleźć teorię i to dosyć okrojoną i doświadczenia dzeiwczyn z ich własnych cykli, które dalej nie odpowiedza Ci jaki jest Twój konkretny cykl. A Ty smutna/nadzieja chyba nie możesz narzekać, że nikt się do Ciebie nie odezwał bo z tego co widzę to prawie cała strona jest na Twój temat. Trudno, żeby teraz wszyscy rozmawiali tylko o jedenj osobie przez kolejne 3 dni. Każda z nas coś tu napisze na co ma ochotę a czytać tego nikt nie karze. Korina ja też mam brzuch taki tylko do przodu w ogole nic na boki i cała jestem szczupła poza tym i też wlasnie już w żadnej kurtce się nie zapinam!:) mam taki płaszczyk rozkloszowany ale już nawet w nim mogę zapiąć tylko dwa guziki od góry! Dobrze, że już ciepło! I denerwuje mnie jak ktoś kto mnie jakiś czas nie widział mówi, że mam ogromny brzuch:) Jeśli chodzi o spanie to ja już się tak jakby trochę przyzwyczaiłam do spania takiego neiwygodnego. Ogólnie ja lubię spać na plecach a teraz nie ma szans na to bo mam wrażenie, że się duszę na plecach i tylko boki mi zostają. I bolą mnie właśnie nogi od takiego spania ciągle w jednej pozycji bo wydaje mi się, że jakoś tak krew do nich nie dopływa dobrze. No ale śpię jakoś i to calkiem duzo. Tyle, że właśnie po nocy budzę się dosyć obolała i muszę wstac i się trochę rozruszać. Teściarka gratuluje dużej córeczki:) Nie martw się wagą bo to jeszcze za krótko, żeby juz zrzucić wszystko ale na pewno jak zaczniecie spacerować to raz dwa zrzucisz bez jakichś specjalnych ćwiczeń:) woczrja oglądalismy film z wakazji i moj móż mówi, że jakoś tak dziwnie bez brzucha wyglądam! No ja już też nie pamiętam jak to jest niemieć brzucha i nie być w ciąży. Mam wrażenie, że całe życie jestem w ciąży:) Mój mały tak się dzisiaj rano wiercił, że normalnie widziałam tylko przesuwające się pod skórą kształty! Ale strasznie się wiercił!!! Aż mnie bolało: raz żebra, raz pęcherz, zależy gdzie mnie tam kopnął. Chyba bardzo energiczny ten nasz synek:)

Acha i jeszcze do nadziei: Specjalnie wróciłam poczytać na poprzednią stronę żeby zoabczyć o co Ty się na forum zapytałaś: zapytalaś się o zasiłek z powodu pogrzebu. Co to ma wspólnego z owulacją bo nie kumam. Jak już Ci tak przeszkadza odbieganie od tematu to nie rozumiem. Zadnego pytania po czym rozpoznać owulację nie zauważyłam w Twoim wpisie. Pisałaś bo chciałaś pocieszenia bo spotkało Cie nieszczęście- i wydaje mi się, że na tyle na ile można wymagać pocieszenia od forum to je dostałaś. Nie rozumiem w takim razie co Ci się nie podoba. A odbiegamy od tematu bo trudno, żebyśmy, skoro większość znas jest już ciąży albo urodziła, dalej rozmawiały po czym rozpoznać owulację. No normalnie się zeźliłam na takei pretensje.....

Korina,a nie lepiej przejść na jakieś forum dla kobiet w ciąży? Amerka,ja nie mam pretensji,że nikt mi nie odpowiedział na moje pytanie,bo tak nie było!Proponuję uważniej czytać,co napisałam!Chodziło mi o to,że tematy np.przebiegu ciąży itp.powinny być poruszane na innym forum!pozdrawiam