Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Naczelnamiasteczka

Po czym rozpoznac OWULACJE???

Polecane posty

Amerka-masz rację!Wróciłam do swoich wcześniejszych wpisów i też odbiegłam od tematu,zgadzam się i PRZEPRASZAM,za te moje ostatnie wypowiedzi!!!

Dziewczyny to nie jest forum do kłutni ! ja jak cos wiem to opdowiadam a jak nie wiem badz nie pamietam to nie pisze! a na tym forum zawsze panowała miła atmosfera wiec piszemy :) Prosze sie nie kłucic :) :) Była u mnie własnie kolezanka ma 7 miesiecznego jaska :) słodki jest :) mowiła ze poród miała ciezki 17 godzin !!! nie miała rozwarcia wiec małego chcieli tymi kleszczami czy jak tam sie to nazywa wyjac i przy ciagnieciu sie zepsuły te kleszcze !!! masakra wiec połozna skoczyła jej na brzuch i jasiek wyszedł!! ale mowiła ze zamartwice miał ale jest juz wszystko oki :)

Hehe. Wlasciwie zgadzam sie z nadzieja86, tematy na ktore teraz piszecie powinny znalezc sie na osobnym forum/temacie. Piszecie co ma wspolnego pytanie nadziei z owulacja...nic...tak samo jak obwod waszego brzucha i placz dziecka. Wiec chyba nie potrzebne jest to oburzenie. Ja nie czuje sie "winna" bo zadalam pytanie na temat :D Tak czy inaczej dzieki wszystkim za odpwiedzi. Pozdrawiam :)

Gość ania1502
Monikk nie opowiadaj na tym forum takich historii- to miala być według ciebie miła atmosfera??? :P to oczywiście żart- wobec kłotni na tej stronie zawczasu sie usprawiedliwiam;) a na serio to nie słuchaj takich historii, bo się bedziesz bardzo bała, a zanik akcji skurczowej nie zdarza się często;)unikaj opowiesci o strasznych porodach bo stres ci teraz najmniej potrzebny;) bedziesz miala super porod i bedziesz najszczesliwsza mamą na swiecie;) a do wszystkich "nowych"- formu jest po to, żeby sobie pogadac- jak chcecie rozmawiac na inny temat to sobie same załóżcie nowy wątek;) na te przeszło 160 stron tego tematu rozkminiłyśmy już chyba wszystkie możliwe przypadki i widocznie ten temat już nam się wyczerpał;) a jak potrzebujecie informacji to poczytajcie sobie forum od poczatku- kopalnia wiedzy i czytania na 2 tygodnie;)pozdrawiam

Gość Korina 2983
Popieram Amerrke we wszystkim co napisała, chyba mamy podobne charaktery: uważam,że dziewczyny nam po prostu zazdroszcza, tego ,ze jesteśmy w ciązy i wypraszam sobie,zebys Ty "Nadzieja" wypraszała mnie z tego forum na inne! JASNE!! Nie dość, że dziewczyny macie problemy różne, my Was próbujemy zrozumieć to jeszcze pretensja. Po co wchodzicie na forum i psujecie humor kobietom, które są szcześliwie i co chcecie przez to osiagnąc! To juz są moje ostatnie słowa do Was! pozdr

Korina PRZEPROSIŁAM za to,co napisałam,ale widzę,że to nic nie dają!Boże drogi,tak się oburzyć taką drobnostką???!!!

Gość 1wute1
a ja powiem krótko :)) proszę 'stare' dziewczyny o nie przenoszenie tematu na inne forum - wiem, że trochę się rozminęłyśmy z wątkiem, ale mi się tu dobrze z Wami gada;))) staramy się też na bieżąco odpowiadać na pytania, ale czasem staje się to nudne, zwłaszcza, że na początku forum są chyba wszystkie możliwe odpowiedzi na wszystkie możliwe pytania ;)))) tak więc powróćmy do tematu porodu monikki i następnych dziewczyn w kolejce, do dzieci tesciarki, ani i innych i do strasznych lekarzy, co straszą swoje pacjentki ;p

Korina 2983 nie mozesz mylic sie bardziej :p ja tez jestem w ciazy w 34 tygoniu dla Twojej wiadomosci i uwierz mi, nie zazdroscilabym Ci nawet gdybym nie byla, gdyz zazdrosc to przejaw nieporadnosci, niemocy i glupoty :) Tak wiec ja na temat swojego szczescia dziele sie na forum specjalnie do tego stworzonym. W gruncie rzeczy nie przeszkadza mi to, ze rozmawiacie o tym na forum pt. OWULACJA, chodzi tylko o to, ze ignorujecie pozostale osoby, ktore najzwyczajniej chcialy sie czegos dowiedziec. Nie ma potrzeby od razu skakac do siebie i rzucac teksty typu " przewertuj sobie cale forum i na pewno sie dowiesz czego chcesz". Rzecz ludzka pytac...czyz nie? Nie potrzebnie czepiacie sie tez nadziei, dziewczyna przeprosila. czy to za malo? Przyszle matki a totalny bark zrozumienia dla innych...coz... W dalszym ciagu nie moge uwierzyc, ze "kolezanka" wyzej odwazyla sie w ogole napisac " zazdroscicie nam, ze jestesmy w ciazy"...naprawde, rece opadaja. Przeczytaj sobie raz jeszcze co napisalas i postaw sie w sytuacji tych, kobiet ktore staraja sie o dzidzie...co czujesz?

Monikka! Mi się dłuży czas a nie wyobrażam już sobie jak to musi się już Tobie dłużyć! Ja chyba będę wkurzona chodziła jak juz będzie mój termin a ciągle bedę z brzuchem chodziła:) Już tak sobei obeicuję wszystko co zrobię jak juz nie będę miała brzucha!:) W końcu bedę mogła normalnie się schylać! I napiję się winka! I jak będę chciała to sobie gdzies podbiegnę albo potańczę bo teraz to jest tak, że np spieszę się gdzieś i przez chwilę zapominam, że jestem w ciąży i próbuję podbiec i oczywiście zaraz sobei wtedy przypominam bo niestety biegać to sie nie da chocbym chciała. No i jeszcze położę się wkońcu na brzuchu! I trochę pózniej pokocham się z mężem na luzie:) (hi hi hi ciekawe czy się da mając synka w pokoju:P ) No i nie wiem co jeszcze porobię ale w końcu będe miała swobodne ciało a na razie czuję się jak taki żuk. Gruby brzuch, cienkie nogi i się gramolę nieporadnie. Ania ja mam postawnowienie, że bardzo się postaram karmić piersią, mam nadzieję, że mi się uda! Nie tylko z powodu wagi ale głównie ze względu na zdrowie dziecka:)

Wiewióra-zgadzam się z Tobą we wszystkim!!!I DZIĘKI!!!Też nie zazdroszczę ciężarnym,to by było głupie z mojej strony!

Gość ania1502
ha ha ha amerka- napijesz sie winka? poczekaj jeśli bedziesz karmiła piersią to najprawdopodobniej bedziesz na diecie i to może nawet rygorystycznej;P dopiero teraz trzeba uważać co się je- ciąża to przy tym pikuś;) pan pikuś;P a ja wam powiem, że tęskniłam po porodzie do bycia w ciąży, a i teraz czasem jadąc samochodem śpiewam do brzuszka- a tu nic nie ma;) to był jednak taki błogostan (pomijając niewygodę);) tyle się nachodziłam z tą moją dziewczynusią w brzuszku, że jak po porodzie przyszło mi ją zostawiać w domu, to wcale nie było takie miłe...więc pamietajcie, że teraz nosicie swoje maleństwa wszedzie ze sobą i to jest piękne;))) pozdr

No wiem, że jak się karmi piersią to trzeba dietę trzymać:) Ale prędzej czy później w końcu się napiję tego winka:D Poza tym mam nadzieję, że mój synus nie będzie bardzo wrażliwy i w miarę normalnie będę mogła jeść. Moja koelzank karmi i w sumie je zupelnie normalnie tylko jak jest coś takiego bardziej ciezko strawnego to je tego malutko. I mam nadzieję, że też tak będe miała:) wiem, ze podobno właśnie się tęskni do bycia w ciąży ale jak na razie to tęsknie do bycia nie w ciąży już:)

Aniu ja wogole nie tesknie za brzuchem, dla mnie to ulga miec dziecko obok a nie w sobie ;) W koncu moge sie wyspac, mieszcze sie w ciuchy i w buty, bo pod koniec ciazy olaboga tylko w jedne sie miesciam. Z dieta nic sie nie ograniczam, no praiwe, nie jem warzyw wzdymajacych, ale jem orzeszki, cytrusy, czekolade, nawet pepsi, w malych ilosciach ale jednak. Na zachodzie inaczej sie podchodzi do diety laktacyjnej, moim zdaniem w polsce ze wszystkim przesadzaja. Mozna obserwowac swoj organizm i dziecko i wiedziec co szkodzi, ja wiem ze corcia nie lubi jak jem duzo cebuli i kukurydzy, wiec sie mocno z tym ograniczam. Polozna kazala mi mala budzic co 3 h do jedzenia, a na zachodzie po 6 karza. Corcia lubi spac 4 godzinki przewaznie i jest kochanycm pulstaskiem. Madrosc matki nie zna granic, wg mnie ;) Alez jestem niegrzeczna, pisze nie na temat hehe. Nie klocta sie babki :)

Amerka, mozna pic alkohol trzeba tylko pic wg zasad, czyli malo i zaraz po karmieniu np lamke wina czy piwko i odczekac iles tam godzin przed nastepnym karmieniem, czytalam o tym ostatnio, jak znajde stronke o tym ja wkleje.

I dzieki za info o tym ze dziecko nie powinno sie zakrztusic, ja sie o to wlasnie boje i ciagle mala klade na boczku, raz jednym raz drugim, ale tez sa inne korzysci tego, ladne przylegle uszka i nie splaszczona glowka z tylu ;) Nie wiem czy to prawda, tak gdzies slyszalam. Mala czesto ulewa, nawet po 4 godzinach od zjedzenia wiec jakos tak psychicznie lepiej dziala jak dziecko spi na boczku...

Oj dziewczyny a ja dalej łaze :) własnie umyłam okno w kuchni moze cos sie ruszy :) choc watpie :(

Link o alkoholu (trzeba zlikwidowac spacje przed slowem forum, nie chcialo mi wkleic inaczej) http:// forum.gazeta.pl/forum/w,570,60988055,,karmienie_piersia_a_lampka_dwie_wina_62_czy_moz.html?v=2

Monikaaa, ja mylam okna i podlogi codziennie i nic, najlepszy jest seks, tak mi na izbie przyjec powiedzieli ale mi sie wydaje ze dziecko samo wybierze czas.

ale moj maz taki zapracowany :( jedzie o 7 rano i wraca o 17 a potem do nastepnej pracki i tak go nie ma do 23 :( smutno mi ze nie mamy czasu dla siebie a jak bedzie dziecko >???? to pewnie tez nie bedzie czasu :(

Monikkaa współczuję Ci, mój mąż tez wraca ok 17-18 ale nie jedzie do innej pracy potem, a i tak za nim tęsknie strasznie...i codziennie się go pytam czy on tez tęsknił haha...dobra jestem co:), ale jego to nie denerwuje, ze ja się tak ciagle pytam, ale jak juz bedzie mały to bede chyba mniej tesknic, bo bedę się zajmowac naszym maleństwem :))) dziewczynki jaki piękny dzień dzisiaj, słońce świeci i jest tak ciepło:)

No właśnie Falbana ja też uważam, że można w miarę normalnie jeść. Nam to nawet połozna mówiła na Szkole rodzenia, że to nie jest tak, że trzeba sie jakos specjlanie z tym ograniczac. I o alkoholu tez slyszalam, ze mozna tylko no wiadomo, upijać się nie będę....ale lampkę winka na pewno sobei wypiję jak juz się wszystko ustabilizuje:) A skoro u Monikki w szpitalu szampana dają po porodzie to co:) znaczy że troszkę nei zaszkodzi:) Jeśli chodzi o seks to jest ciężko z takim brzucholem bo mało pozycji pozostaje-na plecach sie ni epoloze bo sie duszę, mąż się nie ma za bardzo jak przytulić bo brzuch odtsaje:) No ale jakoś dajemy radę ale wiecei co potem mi tak twardnieje brzuch i to czasami w takim dziwnym kształcie- robi się taki kostropaty i tak np z jednego boku pupka wystaje a z drugiego nie wiem co, chyba kolanka i tak twardnieje, jakby się ta macica wokół dziecka zaciskała, juz od dawna tak jest, zawsze po przytulaniu ale jakos od tego nie rodzę póki co. W kazdym razie na pewno u mnie ma to wplyw na skurcze macicy więc jak sie termin ebdzie zblizal to mysle bede ciagneła do łózka męża:P, żeby przyspieszyć:) zwlaszcza, że potem połóg to będzie abstynencja- to trzeba sie nacieszyć poki co.... Tak więc Monikka powiedz mężowi, że zmęczony czy nie niech jeszce ciutkę cił z siebie wykrzesa:) No mój mąż tak wraca o 19 i też zanim tęsknie cały dzień. Tak to jest jak się siedzi w domu, nie? |Jak do pracy hcodziłam to aż tak mi go nie brakowało.

Gość ania1502
Ja akurat alkoholu nie piję- nawet teraz jak już mała poza mną, ale to wybór każdej z nas;) dieta też się nie ograniczam, ale jednak nie chce małej robić problemów, wiec staram się niejeść np czekolady- nic od tego dziecku nie wyjdzie, ale wiem, że jest ciężkostrawna, więc nie chce, żeby mała się męczyła- moja Julka nie wykazuję żadnych tendencji uczuleniowych, ani też nie jest zbytnio wrazliwa na zjedzone przez mnie rzeczy, no ale jakieś tam wyrzeczenia zawsze są, więc tylko o tym napomknęłąm;) a co do brzuszka to po prostu chodziło mi o to, że teraz muszę się z małą rozstawać, a przed porodem nosiłam ją wszędzie ze sobą pod serduszkiem i nie było takich kłopotów- może dlatego, że ja bardzo dobrze zniosłam ciążę, aż do samego końca byłam hiperaktywna, więc jakoś tak nie było mi źle;) ja na poród poszłam w swoich normalnych spodniach i kozakach, więc żadnych opuchlizn nie miałam;) a co do układania dziecka i jedzenia- co 3 godz to tylko przez pierwszych kilka dni trzeba dziecko pilnowac, potem karmi się na życzenie (moja mała np miała życzenie przez jakiś czas co 2 i musiałam to uszanować;)) wiec budzic dziecko koniecznie ze snu na jedzenie to chyba tylko jakby spało właśnie5-6 godz co się przecież żadko zdarza na początku;) w szpitalu położne kazały maluchy układac na boczku bo sie ich jeszcze nie odbekiwało, ale potem należy układać dziecko na wznak- nie bojąc się absolutnie o ulewanie- mojej nieraz się ulało leżąc na wznak i w ogóle sie tym nie krztusiła tylko to sobie normalnie wypłynęło z buzi- no i pilnować odbijania bo to bardzo ważne;) co do zasady dzieci mają spać na wznak tylko, bo teraz odradza sie spania na brzuszku, ale ja moją w ciągu dnia bardzo czesto odkladam na brzuszku do spania (praktycznie spi na plecach tylko w nocy), bo na plecach to się wybudzała po 30 min odruchem moro albo po prostu i nie chciała w ogóle spać, a na brzuszku śpi rewelacyjnie- wiem teraz się straszy śmiercią łóżeczkową, ale moja cała rodzina chowana była na brzuszku i nic nikomu sie nie stalo- zrestą znam wiele mam tez kladących swe brzdące na brzuszku i wszystkie jakoś żyją;) na brzuszku głowa jest na bok, wiec tez ulewanie nie jest problemem a i głowka się nie "płaszczy" od tyłu. Co do uszek to raczej kwestia urody- uszy odstają tak po prostu, na pewno sie tego nie nabywa ani nie da sie tego zredukowac;) wiem, tylko falbana, że na boczku się maluchow nie kładzie juz po tym pierwszym okresie (ja tez na początku w domu kładłam małą na boczku, jak spała jeszcze w rożku, ale teraz nie ma już takiej możliwości, bo po pierwsze z rożka już dawno wyrosła, a po drugie już się sama umie przewrócić z boku na plecy- wiec to rozwiązanie jest krótkotrwałe, więc lepiej od razu uczyć dziecko spać na wznak, bo tak jest podobno najzdrowiej. A ja sie bardzo boisz o ulewanie, to moja dr na początku doradziła mi zrobić pochyły materac i to sporo, bo az 30 stopni (tylko bez załamania- musi być równy) i dziecko może tak spać- wtedy też unikniesz tzw sapki w nosku. ale się rozpisałam...i wszystko nie na temat;)

Do Nadzieja86 :) Dobrze wiedziec, ze sa jeszcze ludzie na tym swiecie posiadajacy naturalne, podstawowe uczucia. Tak trzymaj :) Chyba "wygralysmy" w tej bezsensownej dyskusji...dziewczyny zignorowaly to co napisalam. A to dobry znak..milczenie ponoc oznacza przyznanie sie do winy ;P Pozdrawiam i mam nadzieje, ze wkoncu uzyskasz odpowiedz na swoje pytanie. Powodzonka :) ...i kto wie moze do zobaczenia na innym forum, tym razem miejmy nadzieje przyjaznym ;)

Aniu dzieki za uwagi, pewnie w nich duzo racji, na razie moja niunia ma 2.5 tygodnia i ten boczek mi sie dobry wydaje, ona to lubi, na brzuszku nie ma szans,wierci sie i marudzi, plecki lubi wiec powoli zaczne jej to wprowadzac bo faktycznie ile mozna na boczku...

Gość ania1502
Falbana ja brzuszek wprowadziłam dopiero po skończeniu 1 miesiąca albo nawet później, więc u Ciebie to napewno jeszcze za wcześnie;) ale sama zobaczysz co Twoje maleństwo będzie lubiło, bo może wcale nie bedzie tak chciało spac- moja Julka lubi zasypiac na raczkach jak sie ją odbija i wtedy łatwo jest ją odłożyć na brzuszek i bardzo dobrze tak śpi, ale może nie każde dziecko tak lubi, chociaż gdzieś czytałam, że dzieci właśnie najbardziej lubią na brzuszku, bo to jest dla nich jakaś super wygodna pozycja- tylko pewnie nie za wcześnie;)pozdrawiam Ciebie i twoje maleństwo

Do Wiewióry-dzięki heh i ja również mam nadzieję,że się spotkamy na jakimś forum,dobrze,że są jeszcze ludzie o podobnych poglądach;)pozdrawiam

Gość teściarka
Monika jak tam się trzymasz?? wielkie odliczanie trwa :)) trzymam kciuki za Was!!!!