Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Naczelnamiasteczka

Po czym rozpoznac OWULACJE???

Polecane posty

Witam - jeszcze człapie :) w dwupaku :) wczoraj nawet sie skusiłam na seksik z mezem i nic.....a juz myslałam ze cos sie ruszy !! :(

oj! Biedna Monikka!!!!:) Pamiętaj jak się zaczną skurcze to szybko wchodz do nas i pisz, ze juz!:D To będziemy trzymać kciuki:)

NICK...........WIEK.....CYKL.....I-II@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECI xxxasiaxxx....24.........28.......06.03.......Łódzkie. . ................0 ANULKA........23.........15........10.11.......Śląskie .. . .................0 Anica..........35..........3.........15.09........Dolno l ąskie............0 Dzastina222..25.........9.........02.12..........Dolnoś l ąskie............ BRZUCHATKI NICK........WIEK....TYDZ...ilosc star...TERM .POR....dzieci..brzuszek MONIKKK......23..........40........18........25 marzec.....0....Ksawery Olga55.........27..........36........10.. ....14kwiecień.............. Korin...........26..........36.........2........15 kwietnia.....0.....syn Amerrka.......27..........36.........2........19 kwietnia............Piotruś becia86........23..........28.........3.... ...17 maj.........0.....coreczka edi573.........31...........15.........6.........5 wrzesien . ..1.....? Pola ...........28..........13.........5.........20 wrzesnia.... ... 1wute1.......26............8...................październ ik......1.......... DZIECIACZKI.....data ur...........waga..........wzrost.......imie TIKO.................................................... ..................... ANIA............2 STYCZEN.........3640g..........53cm........Julcia Jolita84.........6 luty...............2570............50...........Adaś Tesciara.......17 luty..............2650.............50..........Igunia Falbanaa......2 marzec............3250.............57 ..........Maja

dziewczyny nadal jestem w domu:( juz mnie to denerwuje!!! kolejny wieczór miałam jakies lekkie skurcze juz myslałam ze moze cos sie rozpocznie a tu zonk(

NICK...........WIEK.....CYKL.....I-II@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECI xxxasiaxxx....24.........28.......06.03.......Łódzkie. . ................0 ANULKA........23.........15........10.11.......Śląskie .. . .................0 Anica..........35..........3.........15.09........Dolno l ąskie............0 Dzastina222..25.........9.........02.12..........Dolnoś l ąskie............ BRZUCHATKI NICK........WIEK....TYDZ...ilosc star...TERM .POR....dzieci..brzuszek MONIKKK......23..........40........18........25 marzec.....0....Ksawery Olga55.........27..........37........10.. ....14kwiecień.............. Korin...........26..........37.........2........15 kwietnia.....0.....syn Amerrka.......27..........36.........2........19 kwietnia............Piotruś becia86........23..........28.........3.... ...17 maj.........0.....coreczka edi573.........31...........15.........6.........5 wrzesien . ..1.....? Pola ...........28..........13.........5.........20 wrzesnia.... ... 1wute1.......26............8...................październ ik......1.......... DZIECIACZKI.....data ur...........waga..........wzrost.......imie TIKO.................................................... ..................... ANIA............2 STYCZEN.........3640g..........53cm........Julcia Jolita84.........6 luty...............2570............50...........Adaś Tesciara.......17 luty..............2650.............50..........Igunia Falbanaa......2 marzec............3250.............57 ..........Maja http://s1.suwaczek.com/20070804310120.png http://www.naobcasach.pl/m.linijka.i.5258.jp g "

Monikkaa patrz jak Twojemu małemu dobrze u Ciebie, nie chce wyjść hihi :))...ja też trzymam kciuki, pewnie lada dzień wyjdzie, czeka na właściwy moment:)) pozdrawiam

NICK...........WIEK.....CYKL.....I-II@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECI xxxasiaxxx....24.........28.......06.03.......Łódzkie. . ................0 ANULKA........23.........15........10.11.......Śląskie .. . .................0 Anica..........35..........3.........15.09........Dolno l ąskie............0 Dzastina222..25.........9.........02.12..........Dolnoś l ąskie............ BRZUCHATKI NICK........WIEK....TYDZ...ilosc star...TERM .POR....dzieci..brzuszek MONIKKK......23..........40........18........25 marzec.....0....Ksawery Olga55.........27..........37........10.. ....14kwiecień.............. Korin...........26..........37.........2........15 kwietnia.....0.....syn Amerrka.......27..........37.........2........19 kwietnia............Piotruś becia86........23..........28.........3.... ...17 maj.........0.....coreczka edi573.........31...........15.........6.........5 wrzesien . ..1.....? Pola ...........28..........13.........5.........20 wrzesnia.... ... 1wute1.......26............8...................październ ik......1.......... DZIECIACZKI.....data ur...........waga..........wzrost.......imie TIKO.................................................... ..................... ANIA............2 STYCZEN.........3640g..........53cm........Julcia Jolita84.........6 luty...............2570............50...........Adaś Tesciara.......17 luty..............2650.............50..........Igunia Falbanaa......2 marzec............3250.............57 ..........Maja Monikka! Ale co Ty już się tak niecierpliwisz:) Ostatecznie do terminu masz jeszcze dwa dni:) A ja teraz właściwie to sobei myślę niech ten mój dzidziuś jeszcze siedzi bo jeszcze mam trochę do zrobeinia przed porodem a też i święta z chęcią spędzę jeszcze w domu:)

amerrka - u mnie jest troszke zły czas bo mały moze sie urodzic przed swietami albo po chociaz tego nie chcem !! juz bym chciała na swieta byc z małym :) ale z drugiej strony nie zdąze do domu przyjechac to rodzinka bedzie walic drzwiami i oknami w odwietki i to pewnie w swieta !! az mi sie nie chce ale juz sie zapowiedziałam ze jak bede w damu na swieta z małym to nie robie zadnej imprezy swiatecznej bo nie bede dała pewnie rady. A moj maz najlepiej odpalił do swojej ciotki ze jak monika z małym bedzie na swieta juz w domu to niech ciocia z rodzinka przyjezdza do nas na SWIETA wiec dobrze ze ja byłam przy tym i odrazu pow. ze nie !!! Faceci sa bez wyobrazni :) wiec juz z góry go uprzedziłam ze ma nikogo nie zapraszac na swieta bo dziecko mozliwe ze bedzie miało zaledwie kilka dni i sobie nie zycze.

Monikaa dobrze powiedziałaś, ja też bym nie chciała,zeby parę dni po porodzie ludzie się zwalili aja jeszcze bym musiała gotowac...wrrr...ja się nie szykuję na swięta nic w tym roku nie robię, jedynie to moze barszcz biały bo to mój konik:) -mój maz mi nie podaruje hehe, ale tez juz zyje porodem bo w sumie w kazdym momencie moze się zaczac...

Po porodzie mamy prawo do "nic nie robienia" i nikt sie nie skrzywi ze jak przyjdzie na odwiedziny to nie zastanie domowego wypieku, no tak mysle ze ludzie maja troche rozumu ;) I tu wlasnie jak nadgorliwa mama, tesciowa czy ciocia pyta sie o pomoc to powiedziec ze chetnie bo: nie masz obiadu, podloga brudna, pranie do wstawienia, ciasto do upiecenia dla gosci .... ;) Mame udalo mi sie super wykorzystac :) Ja po 1.5 tyg mialam tesciow w odwiedziny i jedyne co to szybka salatke zrobilam, wogole to zdziwilam sie ze nie przywiezli czegos do jedzenia :D Ale ja to sie nie szczypie ;) A po drugie po porodzie to trzeba wypoczywac dla wlasnego zdrowia, polog to duzo krwi, bol jak na okres, bol krocza ze usiasc nie mozna (jak bylo nacinanie), poruszanie sie w zwolnionym tempie... Monikk, wlasnie, ty jeszcze przed terminem. Hehe moj taki sam tekst walnal do swojej mamy, ze maja wpasc na wikend czyli 4 dni po porodzie, ja wzielam telefon do reki i grzecznie powiedzialam ze nie bo uroki pologu, zrozumiala babka, nie bylo problemu. Monikk pierworodki to przewaznie po terminie rodza, tak wiec cierpliwosci. Powodzenia!

Gość teściarka
A ja wg planu dziś bym rodziła.. tym czasem Iga ma juz 5 tygodni :) teraz z perspektywy czasu myślę że chociaż ten stres oczekiwania mnie minął..ale stres szpitalny był chyba gorszy :/ Mała raczej grzeczna chociaż ma chwile grymasów...i stękania w nocy... ok 22 ja karmię i o dziwo śpi do ok 1.30, a potem "mały głód" się w niej odzywa o 3.30 i później 5.30..7.30 więc zanim sie naje mija jakieś 40 min.. potem odkładam ją i zaczyna stękać i sapać :D więc ja - czujna mama obserwuję co sie dzieje...i nawet sie nie obejrzę a juz następna pora karmienia... więc wstaje "troszkę" niedospana ... a co do gości to prawda - pielgrzymki wciąz trwają ale mój mąz to chyba jakis wyjątek bo on najchętniej zamknął by dom na 4 zamki i nie wpuszczał nikogo- nawet swoich rodziców..mówi że meczą dziecko - ja juz jestem na II planie :) nie wiem młode mamy- czy też tak macie ale jak patrze na Igę to zastanawiam się jak taką istotkę można "wyhodować" w brzuszku, we własnym brzuszku :) pozdrawiam Monikk wciąż trzymam kciuki :)

witam dziewczyny :)byłam dzis na ktg i nic mały nie chce wychodzic :) moj m mowi ze to chyba bedzie mami synek :) hihiih jak mnie dzis nie wezmie to mam jutro sie znowu stawic na ktg. pozdrawiam

hej dziewczyny, ja dziś miałam wizytę u lekarza juz ostatnią- teraz jak coś sie bedzie działo to mam do szpitala jechac, mój mały tez na razie siedzi i na razie się nie zanosi. Amerrka lekarz mi powiedział,że mam duzo wód płodowych i dlatego mam taki duzy brzuch, ale poza tym ok. Mały wazy 3200...to grubas jeden hihi...:) i ma się dobrze u mamuski w brzuchu:). Monikaa matko ile Ty się musisz biedna wyczekac na to swoje dzieciatko, trzymam kciuki:)

hej dziewczyny, ja dziś miałam wizytę u lekarza juz ostatnią- teraz jak coś sie bedzie działo to mam do szpitala jechac, mój mały tez na razie siedzi i na razie się nie zanosi. Amerrka lekarz mi powiedział,że mam duzo wód płodowych i dlatego mam taki duzy brzuch, ale poza tym ok. Mały wazy 3200...to grubas jeden hihi...:) i ma się dobrze u mamuski w brzuchu:). Monikaa matko ile Ty się musisz biedna wyczekac na to swoje dzieciatko, trzymam kciuki:)

Przepraszam ,ze 3 razy to samo, ale mi się strona zawiesiła i mi wkleiło 3 razy to samo

a ja byłam dzis na ktg i dalej nic mały nie chce wyjsc :) mam czekac do soboty jak nic sie nie bedzie działo to jade w sobote do lekarza i bedziemy decydowac co dalej :) pozdrawiam

Hej:) Korina ja właśnie też mam trochę za dużo wód płodowych dlatego mam taki duży brzuch. Idę dzisiaj do lekarza i zobaczymy co tam słychać w brzuszku. Już teoretycznie ciąża jest donoszona ale ja mam jeszcze troszkę rzeczy do zrobienia, tak naprawdę jeszcze się nie spakowałam do szpitala więc niech jeszcze młody siedzi lepiej wbrzuszku czekam na swój czas:) Wiecie, że była dzisiaj u mnie położna?!-taka co się wybiera w ramach ubezpieczenia. Zadzwoniłam do niej i powiedziała, że chce do mnie jeszcze przyjść przed porodem. Bardzo sympatyczna, wymacała brzuszek, zmeirzyła tętno i powiedziała, zebym kupiła sobie żelazo bo mam słabe wyniki i poporodzie nie będę miała siły. Monikka ale Ty wiesz, że można do dwóch tygodni po terminie urodzić:) A podobno u pierworódek i na dodatek z chłopcami to często tak jest, że po terminie dzieci wychodzą:) Tak więc musisz być cierpliwa:) Bo tak jak liczę to mogłabys nawet po świętach urodzić nie?:) Ale rozuemiem Twoje zniecierpliwienie, ja tez bym się bała, że akurat na święta w szpitalu wyląduję....

Mój synek ma 2800 i widzialam go na 3d i jest śliczny!!!! Taka pyzata buźka!:) Ja mam przyjść za dwa tygodnie teraz o ile nie urodzę. Ja mysle, ze nie urodze a moj gin tak ze mna rozmawia jakbym juz na dniach miala rodzic. Ni ewiem czemu bo pytalam sie go czy sa jakies oznaki zblizajacego sie porodu, jakas szyjka mzieniona czy cos ale mowi, ze nie.... Ciekawa jestem ile masz tych wod Korina? Pewnie Ci nie powiedzial lekkarz tego wskaznika? Bo bym sobie porownala....no ja ciagle mam ich troche za duzo wg mojego gina i dal mi skierowanie do porodu, ze wskazaniem wlasnie ze mam za duzo tych wod, zeby pediatrzy sie lepiej przyjrzeli mojemu synkowi. Ja postanowilam, ze jest wszystko w porzadku i już! I w ogole nie przyjmuje do wiadomosci, ze mogloby byc inaczej! Jak tam Monikkka? Jestes jeszcze z nami?

jESTEM JESTEM :) noc miałam jak nigyd spokojna :) nic mnie nie bolało :) i sie wyspałam :) moj synek mies. temu wazył 3300 ciekawe ile bedzie wazył przy narodzinach :)

jESTEM JESTEM :) noc miałam jak nigyd spokojna :) nic mnie nie bolało :) i sie wyspałam :) moj synek mies. temu wazył 3300 ciekawe ile bedzie wazył przy narodzinach :)

Oooooo! No to będzie pod 4 kg Twój synuś:) Duży chłopiec. Wiesz moze on Ci tak właśnie specjalnie dał przespac ostatnią całą noc;)

Oooooo! No to będzie pod 4 kg Twój synuś:) Duży chłopiec. Wiesz moze on Ci tak właśnie specjalnie dał przespac ostatnią całą noc;)

Amerrka, wiesz co mam na usg napisane tylko , ze najwieksza kieszen płynu owodniowego 12 cm...hmmm i nie wiem co to oznacza, bo to jest podkreslone( lekarz powiedział,że specjalnie mi to podkresla na karcie ciązy,zeby w szpitalu wiedzieli...ale tego wskaźnika to nie mam co Ty miałaś.

Amerrka, ja nie wiedziałam,ze sie samemu wybiera położną, u nas to tak jest ,ze ona sama przychodzi jak sie juz urodzi- tak jest ze 3 razy po porodzie w domu, ale nie wiedziałam,że mozna sobie wybrac...a skad Ty sie o tym dowiedziałaś?

Jeśli chodzi o wody płodowe to ten wskaznik o ktorym ja mowie to sa dodane wlasnie wszystkie te kieszenie: ja mam w sumie 17 teraz, nie wiem Monikka co to znaczy te 188 mm ale możliwe że to też jest wymiar tych 4 kieszeni właśnie czyli Ty masz 18,8 cm czyli ja mam w sumie mniej....to co ten mój lekarz tak mnie straszy...... No ale ja juz dawno zauważyłam, że on taki jest, że jak jest najmneijsze chociażby wątpliwośc, że coś może być ne tak to on zawsze juz mowi jakei zle scenariusze mogą się wydarzyc.....tak samo jak mi mowil, ze mam PCOS a wcale jak widac nei miałam. Dmucha na zimne troche chyba, żeby w razie czego nie było, że nie zauważył czegoś.... A jeśli chodiz o połozną to to jest tak, że przy wyborze lekarza rodzinnego wybierało się pielęgniarkę środowiskową i połozną środowiskową i pewnie Korina jak ciągle jesteś w tej samej przychodni od lat to nawet nie pamiętasz, że kiedyś ją wybrałaś. Myślę, że jakbyś chciała to mogłabyś ją sobei zmienić ale po co:) Ja po prostu bardzo dużo się przeprowadzałam i już miałam dużo lekarzy pierwszego kontaktu a teraz jestem u takiej doktor co ma prywatny gabinet i ma podpisaną umowę z NFZ i z tego względu, że to jest gabinet a nie cała przychodnia to tam nie ma położnej i ja dlatego nie miałam wybranej. No a na szkole rodzenie mówili, że taka wybrana połozna przychodzi ale trzeba jej dać znać, że się urdzodziło, że jak się dostanie wypis ze szpitala to trzeba go zawieźć do swojej przychodni i że najlepiej przed porodem się dowiedzieć jaki jest do numer telefon do tej połoznej itd. No i ja zadzwoniłam do tej mojej doktorki i ona mi dała numer do tej pani połoznej i powiedziała, że ona z nią wspołpracuje. I ta Pani położńa powiedziała, że jeszcze przysługują dwie wizyty przed porodem też i przyszła do mnie tak sobie w sumie, zabadała mi ciśnenie, brzuch, obejrzała wyniki i podpisała te druczki w książeczce. Z tego co ona mowila, to dla niej to kazda taka wizyta to jest zarobek bo jej fundusz płaci więc jej zależy żeby wykorzystać wszystkie wizyty za jakie fundusz jej zapłaci. A mi to ne przeszkadza, żźe przyszła, nawet dobrze bo już wiem w razie czego z kim będę miała do czynienia:) POdobno kiedyś było tak, że ze szpitala wysyłali informację do lekarza pierwszego kontaktu, ze ich pacjentka urodzila i wtedy tez polozna przychodzila automatycznie i może Korina u Was tak jest ciągle. Zadzwon do przychodni i się zapytaj na pewno będzie Ci prościej z taką połozną się umówić osobiście, zwłaszcza, że dobrze, żeby ona zdjęła szwy a to się robi 7 dni po porodzie więc musi wiedziec kiedy to bedzie, żeby zdążyła.

Gość ania1502
Trzeba zadzwonic chocby do przychodni i poprosic o nr poloznej srodowiskowej, która akurat w tej przychodni jest zatrudniona, bądź ja obsługuje. A w szpitalu dzis też podaje się namiary pediatry i przychodni, w której dzidziuś bedzie sie leczył, żeby tam wysłać stosowne dokumenty, wiec i tak trzeba się zorientowac co i jak;) pozdrawiam ps Monikk trzymam za Ciebie kciuki mocno;)