Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona bardzo

Ciąża - wypłaty- wejdźcie bardzo proszę

Polecane posty

Gość jestem córką - Pana Kleksa
psyt iskiereczka ma rację. idz i walcz , masz prawo przy sobie i prawo jest za tobą. SZef czy mu się podoba czy nie, ma swietya azarazem zasrany obowiązek wypłenić kwit. inaczej zrobi to w sądzie. wygrasz.

Gość OrnitologAmator
Co radzę ? Skarga na piśmie w PIP - prawdopodobne naruszenie art. 92 k.p. pismo do ZUS. A na początek wizyta u pracodawcy i postraszenie sankcjami z zus oraz PIP. Na wszelkie składane u pracodawcy papiery bierz potwierdzenie na xerokopii. Zażądaj od działu kadr potwierdzonej przez zus kopii formularza Z-3. Wychodzę z założenia że juz tam nie wrócisz bo i tak cię zwolnią, skoro tak "przyjemnie" wygnał cię na zwolnienie to bym się nie łudził a jedynie walczył o swoje. Liberale - mam podobne zdanie co ty ale nie w tym przypadku. Prawo jest jakie jest i trzeba je respektować. Inna sprawa - to co szef jej wypłaca, o to pomniejsza sobie tzw. przelew 51 do zus. Więc nic do tego nie dokłada, a chorobowe czy zasiłek jej się należy.

Gość wkurzona bardzo
dziękuję Ci bardzo. Zaczynam działać.

Gość OrnitologAmator
a wrednym liberałem postanowiłem zostać dlatego bo nikt mnie nie lubi,tylko ptaki mi zostały :|

Gość Liberał
brawo,mnie wszyscy bili i pluli na mnie w szkole :)

Gość OrnitologAmator.
Cóż podszywaczy z kompleksem małego ptaka jest wielu. Już mi nicka podpędzili....

Gość wkurzona bardzo
bo niektórzy odczuwają ogromną przyjemność z podszywania, w tym sie wlaśnie realizują..

Gość mary bielsko
jak sie zakończyła sprawa?????

rzeczywiscie ciekawe, ale tak swoja drogą to ta kobita mogła ewentualnie dostawac zasiłek chorobowy w wysokosci 100% (z racji ciąży) z ZUSU a nie od pracodawcy, w tym układzie to ona chyba była zatrudniona na umowę o dzieło, bo nie wierzę ze pracodawca nie płaci ZUSU, szybko by go namierzyli

Gość promil
liberał ty durniu

proszę pomóżcie mi mam straszny ból sutków od jakichś 2 tyg w pochwie mama temp 37,4 i czuje sie jakoś nieswojo poza tym w ostatnim miesiącu miesiączkę miałam jeden dzień i to bardzo skąpo dziś zrobiłam test i wyszło mi ze nie jestem w ciąży nie wiem co o tym myśleć w niedziele za 2 dni mam dostać okres proszę czy ktoś mi odpowie co sie dzieje

Gość ona1982+05
ja pracowalam w tp gdzie firma ta zatrudnia mase pracwnikow i jak bylam w ciazy to w zyciu nikt mi nie kazal wypelniac zadnego pisma bo firma ma ilus tam praciwnikow po prostu zanosilam do firmy l4 a kase placil mi i tak zus a nie pracodawca ale fakt ze mialam je z kilku miesiecznymi opuznieniami tak jak np kase za sierpien dostalam dopiero w ...pazdzierniku i to jeszcze listonosz mi ja przynosil do domu mimo ze konto mialam zalozone i nawet w zusie podane