Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majaa

Clostilbegyt-dziewczyny brałyście te LEKI?

Polecane posty

Gość magdzik_d
mimi00 ja HSG miałam wykonywane w szpitalu w innym mieście niż mieszkam ponieważ u mnie w szpitalu powiedziano mi, że w HSG się nie bawią i od razu robią laparoskopię. Może coś w tym jest, bo jak coś nie tak to mogą od razu naprawić:) Co do pęcherzyku to mi lekarka dawała pregnyl przy pęcherzyku 18 mm . Jak był większy to już nie chciała dawać. A w tym cyklu trafiłam do innego lekarza (pecherzyk 26 mm i wg. niego piękny) i sprawdza się stwierdzenie, powtarzane na forach wielokrotnie, że co lekarz to inna szkoła

Gość Scent86
Talala hej :) nieprawda.... duphaston ma dzialanie podwojne- z jednej strony ma podtrzymac ewentualna wczesna ciaze a z drugiej zapobiec powstawania torbieli poowulacyjnych. Ja w kazdym cyklu biore duphaston poczawszy od fazy poowulacyjnej :) takze zaufaj lekarzowi:)

Gość Blanka2014
Ja duphaston brałam i biorę na podtrzymanie ciazy a na wywołanie miesiączki to dostawalam luteine więc nie mogę się wypowiedzieć ale jakoś mi nie po drodze ze na wywołanie @ jest chyba że się mylę :-(

Talala, ja tego nigdy bie bralam ale wydaje mi sie ze dziewczyny zawsze to biora w drugiej czesci cyklu. Po owulacji.

Gość gość
Ten temat wisi?

Gość gośćAla
Talala, rzeczywiście bardzo dziwne! A lekarka mówiła co chce tym osiągnąć? Skoro miałas mały pęcherzyk to powinna zapisac Ci Clo od drugiego dnia cyklu. Może zanim zaczniesz brac ten duphaston to jeszcze skonsultuj to z innym lekarzem..

Gość Talala123
No wlasnie dziewczyny, ona mi to dala bo niby pecherzyk byl za maly. Nic nie rozumiem. Mam brac 5 dni od drugiego dnia okresu. A potem mam byc u niej 11dc zeby sprawdzic pecherzyk i wywolac owulacje. Wlasnie czytam wasz temat i piszecie o clo jest na wzrost pecherzykow a nie duphaston. Zaniepokoilo mnie to ze wszystkie informacje w necie to duphaston jest od drugiej czesci cyklu. Nie wiem co mam robic.

Gość Kajducha
Talala a CLO Ci wgl przepisala czy nie ?

Gość Talala123
Nie

Gość gośćAla
Talala, aż wyjęłam swoją ulotkę duphastonu (bo ja biore od 15 do25dc) i tam nie ma NIC na temat brania tego leku na pęcherzyki - to po pierwsze. A po drugie w akapicie "jak stosować" wszędzie jest napisane, że w drugiej polowie cyklu za wyjątkiem: leczenia endometriozy i w przypadku bardzo bolesnego miesiączkowania - wtedy nalezy brac od 5 dc do 25dc. Ja bym na twoim miejscu nie brała tak jak Ci powiedziała lekarka. natomiast nie jestem lekarzem.. Może ona miała jakis zamysł w tym.. Ja bym poszła do innego lekarza. moim zdaniem babka się pomyliła :)

Gość Scent86
Ewidentnie sie pomylila.... kurde zmien lekarza.... jak ona sie w ogole nie orientuje....

Gość magdzik_d
skonsultuj z innym lekarzem koniecznie. ja bardzo długo biorę duphaston i zawsze w drugiej połowie cyklu

Gość Talala123
Dziewczyny bylam u gin, ale nie tej ktora kazala mi brac duphaston. Stwierdzila, ze nie rozumie dlaczego tamta mi dala ten lek i kazala odstawic. Jestem tak wnerwiona ze szkoda gadac! Zlozylam skarge i zobaczymy jak sie bedzie tlumaczyc. Gdyby nie wy to bym pewnie dalej go brala. Ten cykl mam wiec z glowy. Normalnie wyc mi sie chce!

Gość Scent86
Talala spokojnie:) wyluzuj sie, wypij kieliszek winka i poprzytulaj sie z 2ga polowka:) mi zawsze pomaga:))

Gość gość
Scent kochana, masz racje. Niestety ostatnio jakos wszystko mi sie wali, a te starania kosztuja mnie sporo nerwow. Klinika jest prywatna, wiec tym bardziej oczekiwalam wiekszego zaangazowania. Jakos nie moge zrozumiec jak on a mogla dac mi niewlasciwy lek. Normalnie miesiac jest tylko miesiacem, ale jak sie starasz o dziecko, zwlaszcza w moim wieku ( zaraz 39), to masz wrazenie ze to wiecznosc. Zreszta wiekszosc z was wie o czym mowie. Dziekuje kochane, za wasze wypowiedzi. :)

Gość Talala123
Zapomnialam sie podpisac

Talala rzeczywiście denerwująca sytuacja. człowiek idzie do lekarza wierzy że mu pomoże a tu Ci zaszkodzą. dla nich to nic tylko kolejny przypadek a my co miesiąc przeżywamy swoją małą tragedie. co do duphastonu to nigdy nie brałam kojarzy mi się że bierze się go jak się ma za mało progesteronu. a progesteron najbardziej jest potrzebny w w drugiej połowie cyklu gdy tworzy się ciałko żółte więc na logikę wtedy powinno się brać duphoston. ale mogę się mylić :)

Gość gośćAla
Talala mam nadzieję że zostaniesz tu z nami :)

Gość Scent86
Talalala super ze zlozylas skarge! Moze nastepnym razem pani doktor zamiast myslec o niebieskich migdalach sie skupi i pomysli... zmien lekarza... z doswiadvzenia wiem, ze zaufanie to PODSTAWA ! :)

Gość beatricze17
Hej, Talala dobrze zrobiłaś ,bo niektórzy doktorzy po prostu olewają nas, nie dość ,że płaci im się prywatnie to jeszcze podejście pozostawia wiele do życzenia. Ja wczoraj byłam u doktora i w 16dc. endometrium 7mm, na jednym jajniku 2 pęcherzyki - jeden 20 mm a drugi 22mm, a drugi jajnik w tym cyklu śpi:) Podano mi pregnyl 2 amp po 5000j. po 35 godzinach od godziny 20.30 działać ;] Kupiłam też przez polecenie doktora żel Concecive plus- drogie pietroństwo.. no ale cóż spróbujemy bo swojego śluzu dosłownie była kropelka jak to docent powiedział. :)

Gość gośćAla
beatricze, czyli dwa dojrzałe pęcherzyki! Szanse się podwoiły :) Powodzenia :)

Gość Kajducha
Beayricze17 ja tez kupilam ten zel ! Znalazlam w necie i chcialam sprobowac... ciekawe co moj gin na to ale zel świetny ! Zobaczymy jakie efekty beda

Gość gośćAla
a ja znowu się nie mogę doczekac testowania :D a jeszcze tyle czasu!

Gość Beatricze17
Kajducha mi ginekolog sam go zaproponował widząc mój śluz a raczej jego brak- powiedział ,że się sprawdza :) gośćAla no lepiej poczekać z testowaniem a może nuż widelec się udało :)3mam kciuki:) a szanse podwojone byłoby całkiem fajnie jakby pykło;) zobaczymy jak będzie z nowym specyfikiem i czy Mężowi się taki poślizg spodoba xD ;)

Gość Scent86
Owocnych staran dziewczyny przez weekend ! ;) milego :*

Gość Kajducha
Beatricze17 u mnie tez sluz zerowy ale gin mowil ze CLO go uposledza... daj znac jak wam z tym zelem

Gość Scent86
dziewczyny podobno ovarin wydziela ogromny sluz.... lykalyscie?

Gość beatricze17
Scent lykalam i na mnie ovarin nie działał :/ nie zauważyłam wtedy żadnej poprawy :)

Scent ja łykałam Ovarin przez 5 miesięcy i też nie zauważyłam jakiejś poprawy ze śluzem. już chyba przy inofemie miałam lepszy. a w ostatnim cyklu z clo byłam w szoku bo miałam piękny śluz owulacyjny a też słyszałam że go upośledza.

Scent ja brałam Ovarin 5 miesięcy i nie zauważyłam jakiejś poprawy w śluzie. już chyba lepszy miałam przy inofemie.