Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majaa

Clostilbegyt-dziewczyny brałyście te LEKI?

Polecane posty

Gość Scent86
Beateicze tez dostalam :) tyle ze mam torbiel i najpierw cykl z tabletkami anty.... aby zniknela :) ja mam ten zel ale jeszcze nie stosowalam :) czeka na nast cykl :)

Gość Beatricze17
Scent ja nie wiem czy w ogóle ostatnio pękły te pęcherzyki po pregnylu bo nie miałam jak sprawdzić, więc biorę wszystko w ewentualnej niewiedzy :) zaczęłam jak ostatnio Clo 1 tabl. i potem estrofem od 10 d.c. :) a ten żel zastanawiam się czy go kopić czy nie, bo z drugiej strony nie wiem czy nas na inseminacje nie wyśle doktor bo cos ostatnio mówil,echh :P

Gość Scent86
Beatricze powiem tak. Najlepiej bez niczego. Ale my z mezem od lat uzywamy lubrykantow stad kupilismy bo lepsze to miz nic dla nas;) jak bez libicie to nie ma co. Lekarz mi powiedzial ze to nie jest tak ze to super pomaga po prostu nie szkodzi tak jak zwykle lubrykanty.

Gość gośćnana
Tak clo też jest czasem odpowiedzialne za Prze stymulowanie ale Prsgnyl j Ovitrelle to jest dokladka i KOP z zewnątrz na Przysadkę mózgową. Jedno z drugim idzie w parze.Rzadko się zdarza prze stymulowanie ale akurat mnie odpadło ale niema tego złego co by na dobre nie wyszło:-)Co za pogoda i jak ten czas się wlecze .Udanego długiego Wikendu życzę.

Gość Blanka2014
Meegann ja bym zadziałała dziś i jutro w niedzielę jak weźmiesz zastrzyk zrób sobie przerwę i w pon i wtorek podzialajcie z mężem proponuje zastrzyk rano sobie wziasc. zastrzyk spokojnie zrobisz sobie w domu rozrobisz i mąż Ci zrobi w posladek tylko nie masuj podlaska po zastrzyku jak masz np dwa po 500 to w jedną strzykawke bo po co się nic dwa razy nie boli troszkę poszczypie :) Powodzonka

Gość Blanka2014
Forum znowu zawieszone

Gość gośćKati26
Cześć dziewczyny. Zaczęłam pierwszy cykl z clostilbegyt lekarz mi zalecił brać od 5 dn.cyklu 1×1, nie odczuwałam żadnych skutków ubocznych. Gorzej było po odstawieniu tak mi jajniki spuchły że siedzieć nie dałam rady, byłam u lekarza z tą dolegliwoscią po zrobieniu usg było wszystko wporządku jeszcze odziwo zniknęły torbielki z prawego jajnika bo było podejrzenie zespołu polistycznych jajników. Jedno już dziecko mam z byłym mężem, z obecnym narzeczonym doszliśmy do takiego punktu że chcemy mieć drugie dziecko. Problem jest taki że jest kierowcą zawodowym i więcej go nie ma niż jest a dwa od zawsze miałam nieregularne miesiączki.

Blanka, wlasnie tak zrobilam jak napisalas. Wczoraj przerwa. Z rana o 8 zastrzyk. Maz mi zrobil. Nie bylo zle. Zrobil wszystko. Wymieszal i podal w brzuch jak insuline. Wczoraj wieczorem bolal mnie prawy jajnik. Tak dosyc mocno. Teraz nic juz nie czuje. Teraz dzialalismy i jeszcze wieczorem. Lekarka mowila ze 36 godzin po zastrzyku trzeba ale jak bedzie wiecej to nie zaszkodzi. A czwartek mam kontrole. Jednak i tak nie rozumiem tej lekark i zadecydowalismy ze ide do niej raz jeszcze. A w czerwcu jestesmy zapisani do kliniki. To raczej nastepny cykl przerwa. GoscKati powodzenia :)

Gość Kajducha
Wczoraj dostalam miesiaczke.. poprzedni cykl to od 2 dc tabletki antykoncepcyjne.. caly cykl trwal 25 dni... czy to nie za krotko ? Za dlugo zle za krotko zle.. cholera.. ;/ dzis mam 2 dc.. nie wiem jak dlugo potrwa miesiaczka ale zaraz po chce intensywnie sie starac o dzidziusia.. chce kupoc zel intymny conceive plus.. bo u mnie ze sluzem szyjkowym cienko... ten cykl bez clo bo dopiero co pozbylam sie torbieli.. taka kest decyzja lekarza alw obawiam sie tego cyklu...

Kajducha bedzie dobrze! Po tablektkach większe szanse. W czasie brania tabletek nie ma cyklu. 21 dni brania tabletek, po 3-4 dniach krwawienie

Gość Kajducha
Door tylko teraz nie wiem jak dlugo potrwa ten cykl po tabletkach i nie wiem kiedy sie starac...

A próbowałaś mierzyć temperaturę? Przed wstaniem z łóżka w buzi codziennie. Przed owulacja następuje mały spadek po czym wyraźny wzrost. Możesz kupić testy owu i zrobić w dn w którym wzrośnie temperatura żeby się upewnić

Gość Kajducha
Dor duzo czytalam o mierzeniu temperatury ale u mnie sie nie sprawdzi bo musi byc to stala pora a ja pracuje na zmiany... jednego dbia ide na 6 do pracy a drugiego o tej godzinie wracam po 12 godzinnej nocce... jednego cyklu robilam testy owulacyjne... niby wychodzily pozytywne ale ciazy jak nie bylo tak nie ma..

A pisałaś już kiedyś o zmianach, rzeczywiście! Gdzieś słyszałam ze ważne żeby były 4 godzinny niewstawania a pora nie jest ważna. Możesz sprawdzić czy ci wychodzi. Mierzenie ma jeszcze ten plus ze faza wyższych temp świadczy o prawidłowym progesteronie, także masz kolejna informacje. Ale rozwnie dobrze możesz na spontan postawić i skupić się na relaksie heh a nie jakieś mierzenie temp

Znalazłam jeszcze wypowiedz jakiejś babki co przy zmianach mierzy. Może da tak radę? "hunavita ja też pracuję na trzy zmiany i w takim wypadku stosowałam zgodnie z radą ekspertów regułę pomiaru po 6 godzinach snu. Pracowałam 7-16 mierzyłam o 6 15-1 mierzyłam różnie 9-11 (zależy kiedy spać poszłam) 23-8 mierzyłam różnie 16-19 W wypadku pomiarów po jedynakach i dwójkach nie było kosmosów. Nawet jak mierzyłam np. o 11 to tempka była normalnie, nie zaobserwowałam podwyższenie np. po godzinie 7:30 jak podają niektóre źródła. Po nockach było różnie, jeśli wychodziła mi dziwna temp. zaznaczałam zakłóconą Rotzer dopuszcza również pomiar spoczynkowy czyli mierzysz zawsze wieczorem. Wcześniej musisz tylko odpocząć, ale bez snu w pozycji siedzącej lub leżącej. Tu też temperatury wychodzą ładne. Oczywiście najładniejsze pomiary są przy pracy na jedynkach"

Gość Scent86
Hej Dziewczyny :) ojojoj ale Wy duzo wiecie o obserwacji owulacji :) ja poki co biore tabletkiby sie torbiel wchlonela i juz nie moge sie doczekac jak wreszcie ten czas nastapi i bedziemy dzialac z mezem ;)

Scent, zycze Ci zebys nie musiala sie tego wszystkiego uczyc. Pamietaj ze wazne jest nastawienie. :)

Gość Kajducha
A ja wtedy odpuscilam mierzenie tej temperatury bo jak wracam z nocki to czasami spie 2-3 godziny .. kurcze nie wiem musze pomyslec.. ale ten cykl chyb odpuszcze odnosnie jakiejs kontroli.. pelen spontan ;)

Gość Scent86
i bardzo dobrze Kajducha! ja czekam co lekarz powie, ale tez mam ochote nastepny cykl odpuscic te clo .... bo znow jak mi sie zrobi torbiel to sie zdenerwuje...

Gość Kajducha
Scent86 ja tez sie boje torbieli.. teraz mialam po clo ale dawka dwie dziennie... w nastepnym cyklu z Clo bede brala jedna tabletke i wtedy zobaczymy co jajniki na to

Gość Kmom
Sluchajcie a z torbiela nie mozna zajsc w ciaze? Bo ja tez odpuscilam sobie ten cykl. Na torbiel dostalam primolut nor. Czekam na miesiaczke i ide na kontrole. Lekarz u ktorej bylam mowi ze trzeba sie cieszyc ze zapalenie pochwy i torbiel bylo w jednej chwili. Tak trace jeden miesiac a nie wiecej. Choc zobaczymy czy nie wiecej. Dor fajnie ze mimo iz ciezarna to jeszcse nas wspierasz w drodze po nasze szczescie:)

Dziewczyny, ale mam dzisiaj stresa. Ide do lekarza dzisiaj zobaczyć czy cos sie zadzialo w tym cyklu.

Gość gość ewela
Hej kobietki. Mam pytanie do Was, czy ginekolog robiac usg mógł nie zauważyć, że za 3 dni wystąpi owulacja ? Byłam na wizycie i nic nie mówił na ten temat. A za 3 dni zaczęłam odczuwać objawy owulacji , zrobiłam z ciekawości test owulacyjny i mocna kreska. Obecnie nie przyjmuje clo. W listopadze udało mi się zajść dzięki clo ale niestety w 11 tc kruszynka odeszła ode mnie. Teraz jeszcze musze się wstrzymac ze staraniami... Bede wdzieczna za pomoc :)

Gość Kajducha
Meegan czekam na wiesci jak po wizycie... i mnie w poprzednim cyklu miesiaczka 3 dni teraz jak na zlosc 5 dni i dalej trwa... zamowilam dzis inofem oraz zel conceive plus.. u mnie ze sluzem szyjkowym ciezko wiec moze to pomoze... uzywal ktos ?

Gosc Ewela, a głównie w jakiej sprawie byłaś u lekarza. Jak ja chodze na monitoring to mi zawsze mowi jakie sa duze pecherzyki, ale wlasnie po to chodze. Lekarz powinien widziec na tamten moment juz pecherzyki . U mnie zdarzalo sie ze nawet lekarka mowila ze juz pecherzyk jest pekajacy. Wiem co czujesz. Ja tez poronilam ale w 10 tygodniu. Ciaza przestala sie rozwijac i mialam zabieg w listopadzie. Tez zaszlam dzieki clo. W 4 cyklu brania leku. Czemu jeszcze sie nie starasz? Lekarz mowi ze za wczesnie czy inne podowy? Kajaducha, dam znac. Mam nadzieje ze popekaly te pecherzyki. Ja mam taki zel ale nie pamietam czy dokladnie ta nazwa. Tylko w jednym cyklu go uzywalam. A teraz zapomnialam.

Gość gośćAla
Meegann, koniecznie daj znać jak wrócisz od lekarza :) A ja w tym cyklu odpuszczam clo bo miałam miec z zastrzykiem na pekniecie, ale moj lekarz wyjeżdża na 2 tygodnie i nie ma jak. Oczywiście mamy sie starac i mam brac duphaston :) Teraz czekam na owulację. Nawet nie wiecie jak się ciesze, ze w tym cyklu nie będę musiała jezdzić na te monitoringi! Przyda się taka przerwa :)

Gość gość ewela
Meegann byłam na kontroli czy zagoilo się wszystko ładnie po zabiegu. Stwierdził, że jest wszystko ok z macica ale właśnie nic na temat jajników ani owulacji nie powiedział. Stąd moje zdziwienie. A co do starań to musze się wstrzymac przez paciorkowca. W 7 tc wysłał mnie na badania mikrobiologiczne I wyszlo ze posiadam to cholerstwo. Gdy przestało bić serduszko stwierdził lekarz ze mógł być on przyczyną straty. Brałam antybiotyk ale niestety nie zadziałał gdyż robiłam około 3 tyg temu znów wymaz z pochwy i nadal go mam. Boje się żeby znów się nie powtórzyło to co najgorsze. Ale jak czytałam o tej bakterii to kobiety pisały, ze nie raz rok czy dwa starają się tego pozbyć i nic nie działa. Zresztą sam lekarz powiedział ze "postaramy się tego pozbyć". Bardzo bym chciała juz się starać ale nie wiem co myśleć o tym wszystkim.

Dziewczyny, u mnie owulacja była. Pękł pecherzyk na prawym jajniku. Bylo widać ciałko żółte. Endo 1,4 cm. Wiec chyba ładne. Bylam zla na ta lekarke ale jak widac dobrze wyszlo. Gosc Ewela, widać lekarz nie chciał Ci o tym mowic jak teraz nie mozesz sie starac. GoscAla, ja nastepny cykl odpuszczam. I w czerwcu jedziemy do kliniki.

Gość gośćAla
Meegann, cieszę się z dobrych wiadomości - może nie będziesz musiala jechać do tej kliniki ;) Mi lekarz zasugerował, że na moim miejscu (biorąc pod uwagę moj wiek) zalecałby już nie czekać tylko podjąć odpowiednie kroki.. Ja chcę próbować jeszcze przez parę miesięcy.. jeśli do jesieni nic nie wyjdzie to zobaczymy.

Gość gośćKati26
Cześć dziewczyny. Nie byłam specjalnie nastawiona że się uda po pierwszym cyklu z clostilbegyt ale zdziwiło mnie że nie dam rady pić suplementu dla kobiet symfolic zaleconego od lekarza. Wczoraj zrobiłam testy obroznych porach i na każdym wychodziły dwie krechy tylko ta druga była bardzo blada. Dziewczyny nie poddawajcie się warto walczyć o upragnione dzidzie.