Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majaa

Clostilbegyt-dziewczyny brałyście te LEKI?

Polecane posty

Gość gośćnana
Spokojnie takie torbiele sie pi dwóch lub trzech cyklach wchłaniają. Także glowa do góry.

Gość Scent86
Hej Dziewczyny. Wrocilam od gina. Niestety mimo zastrzyku, duphastonu zrobila mi sie torbiel 2.5 cm na jajniku... stad znow dostalam zastrzyk z 2 ampulek pregnylu i czekam na miesiaczke... mam nadzieje ze torbiel peknie bo wlasnie teraz mielismy sie starac o dzidzie a tu takie przykre zaskoczenie...

Gość Blanka2014
Scent ja zawsze dostawalam 1000 czyli 2x po 500 moze za słaba dawkę ci dał. Ja dziś byłam u gina i jest moje małe wielkie szczęście ma 7,7mm i piękne serduszko :)

Gość gośćBeatricze
Blanka fajnie się czyta to wszystko :)! a jak Twoje samopoczucie?? Scent ja też miałam 2 ampułki podane na pęknięcie ,ale nie sprawdzałam czy coś pękło bo u lekarza jeszcze nie byłam ;P

Gość Scent86
Blanka gratulacje!!!! Serce rosnie! :))) ja mialam jeden zastrzyk i pekly pecherzyki po lewej niestety po prawej nie :(

Gość Kmom
Blanka no i widzisz jakie szczescie:) mozesz sie juz cieszyc :) ile sie staralas o dzidziusia? Kurcze to torbiel moze byc przez kilka miesiecy? Przeciez przez ten czas nie mozna dzialac:( wczoraj bylam zobaczyc czy u mnie zastrzyki pomogly ale niestety. Dzis zaczelam leczenie foustnw hormomami. Za 10 dni sprawdze czy juz nie ma. A tymczasem odreaguje troszke.

Gość Kmom
Blanka i widzisz wszystko idzie w fobrym kierunku:) super i gratuluje oficjalnie:) a ile Ty sie staralas? Kurczeeee....torbiel moze sie utrzymac kilka miesiecy? Wczoraj bylam na kontroli czy peklo po zastrzykach fodatkowych ale nic nie ruszylo. Dostalam leki doustne

Gość nikita03285
Blanka super wieści. Dużo zdrowia dla Ciebie i maleństwa. Dostałam dziś okres dzwonie do gin żeby ustalić dawki leków ale podczas weekendu majowego jej nie ma i jestem zmuszona zrobić kolejny miesiąc przerwy bo nie będzie miał kto zrobić monitoringu. No trudno...

Gość Beatricze17
Hej, zrobiłam wczoraj 2 test i niestety jedna kreska. Powiedzcie mi ile czekacie na okres po odstawieniu duphastonu ?;)

Gość gośćnana
Dor jak samopoczucie? Jak maleństwo? Ja się czuje fatalnie po krzywej cukrowej i takie bez czynne lezenie na psychikę siada.Za dużo się dzieje.

Gość gość
Znów nie można dodać żadnego postu

Gość Scent86
Kmom mam nadzieje ze nie-dlateho dostalam 2 zastrzyk w ciagu tygodnia by peklo wlasnie. Potem biore tablety antykoncepcyne przez 14 dni-podobno to ma mnie szybko wyleczyc. Ale niestety ten cykl juz wypada...

Gość Kajducha
Ja za godzine mam wizyte u lekarza i wtedy sie dowiem czy moja torbiel zniknela po jednym miesiacu z antykoncepcyjnymi.. ale sie boje... ;(((

Gość Scent86
Kajducha daj znac! Trzymam kciuki!

Gość Dor
Blanka ale super ze serduszko bije!!! No to 8 miesiecy przed Tobą niecałe. Pisz jak się czujesz fizycznie i psychicznie ;) Goscnana a czytanie? Jakieś ebooki? Polecam darmowy PDF "język niemowląt" Ja czuje się wspaniale. Mam energię. Na jodze już się rozkręcilam i czuje ze moje ciało jest mniej bulkowate po tym miesiącu codziennych ćwiczeń. Od tamtej pory już nie tyje nawet. Dzidziuś zaczął kopać pare dni temu. Cieszę się tak bardzo ze czuje ze on żyje ;) A dopiero teraz w 22 tygodniu poczulam bo mam łożysko z przodu i ono amortyzuje. Poza tym miałam chwilowy kryzys przez matki polki, które mi tu mówią ze mam za małe mieszkanie, ze zła wanienkę chce kupić, ze z guziczkami to nie, taki termos to nie, ze ogólnie "tak to nie dasz rady". Chcą dobrze, ale odebrały mi chwilowo spokój i pewność siebie. Także trochę muszę się wyizolować albo zakumplowac z kimś nowym. Jutro mam wizytę. Nie wiem czy ten test na cukrzyce będzie. A w przyszłym tygodniu jedziemy na wakacje. Ostatnie sami na jakiś czas pewnie heh

Gość gośćnana
Wszystkiego już się czepiam aby niezbzikowac całe szczęście pielęgniarki są super i tylko lektory mi przynoszą to przynajmniej jakąś zmiana.

Gość Kajducha
Torbiel sie wchlonela wiec jakis krok do przodu !

Gość Kajducha
Ten cykl mam bez tabletek... lekarz chce zobaczyc czy po odstawoeniu organizm sam nie zaskoczy...

Gość Scent86
Kajducha bardzo sie ciesze:))

Gość Blanka2014
Kajducha J tak miałam odstawiłam clo i zaskoczyła tylko pregnyl dostalam na pęknięcie dla pewności i się udało z clo miałam 3 cykle i ten bez w którym się udało :)piłam też ten inofem dwa razy dziennie Dor ale super że maluszek już daje znać ze jest i ze wszystko w pozadku ja sie czuję ok nie mam boleści żadnych ani nic tylko trochę senna chodze a po za tym wszystko ok a matkami półkami sie nie przejmuj rób tak jak Ci serducho podpowiada to twoje dziecko i może nawet w nocniku chodzić nic im do tego :)

Gość Kajducha
Ja jeszcze nigdy nie mialam nic na pekniecie wiec nie wiem jak to u mnie jest... jakos specyficznie jestem na to nastawiona.. przy moich nieregularnych cyklach skad bede wiedziec kiedy mam plodne i kiedy qykonac test ciazowy ?

Gość Blanka2014
Lekarz na monitoringu ci powie dokładnie czy masz owulacje i kiedy masz wziasc zastrzyk :)

Gość Kajducha
Blanka2014 ale nie mam monitoringu w tym cyklu ano noc brac na pekniecie czy tez niee... mam sie odsteroswac i ten cykl ma byc w pelni naturalny... bez monitoringu i bez tabletek... wiec stad moje watpliwosci...

Gość Scent86
Dziewczyny mam pytanie-jak sie czulyscie po zastrzyku? Bo ja fatalnie... mega bola piersci, jestem spiaca i humorzasta. Wiecie jak dlugo utrzymuje sie beta z zastrzykow w organizmie?

Gość Blanka2014
Do 16 dni może fałszować wynik.Ja nie mialam zadnych problemow po zastrzykach:)

Gość Meegann
Dziewczyny, nie ogarniam mojej lekarki. Dzisiaj bylam na wizycie. 12 dzien cyklu. Na lewym mam duzy pecherzyk, ktory moze niedlugo pękać. A na prawym pecherzyk chyba 14 mm. Powiedziala ze jednak bardziej jej sie podoba ten prawy jajnik. Jak zapytalam o pregnyl to po chwili stwierdzila: aaaa mozemy spróbować. (Wczesniej nie mialam jeszcze zastrzyków). I mam poczekac az podrosnie pecherzyk i w niedziele wziąć zastrzyk i po 36 godz. pracowac. Nic z tekgo nie rozumiem ogolnie, a Wy? Zastrzyk musze zrobic sobie sama a nie mam pojecia jak to zrobic.

Gość gośćnana
Scent ja po zastrzyku tylko 5000jednostek wylądowała po trzech dniach w szpitalu bo się czulam fatalnie.Slanialam się na nogach zawroty głowy mdłości ból brzucha okropny i na SOR już wymioty i problemy z oddychaniem .Tzw.Prze stymulowanie (Zespół hiperstymulacji Ciężki,)

Gość Dor
Meegann dziwna sprawa, bo pęcherzyki nie pękają jakoś po kolei wg rozmiarów... Pęknięcie jest jedno, wyrzut LH - owulacja. Co do zastrzyków na pęknięcie to wydaje mi się, że przestymulowanie raczej powodują leki na stymulację jak Clo.

Gość Scent86
Dzieki Dziewczyny za info! Megann zmien lekarje! Ale ja tez sama robilam zastrzyk :) ovitrlle jest banalne w obsludze-masz juz gotowa strzykawke ktora podajesz w falde brzuszka -nic nie boli -maz mi robil ;) wydaje mi sie ze wlasnie dlatego ze niedziela to masz sama robic :) mam tylko nadzieje ze nie dostalas pregnylu - bo tu bez pielegniarki sie nie obejdzie

Gość beatricze17
Dziewczyny zaczynam kolejny cykl z Clo , 26 przyszła @ , więc tak jak przeczuwałam nic z tego nie wyszło. Trochę się zawiodłam bo jednak był pregnyl ,no ale jednak śluzu praktycznie wcale. 11 maja idę do lekarza, zobaczymy co mi powie-jak pęcherzyki bo to będzie 16d.c., jestem ciekawa jak bardzo będzie się różnić ten cykl.Przeczytałam o takim żelu Concencive plus - stosowałyście może albo coś słyszeliście?