Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majaa

Clostilbegyt-dziewczyny brałyście te LEKI?

Polecane posty

Gość beatricze17
mi lekarz powiedział,że mam brac dupka non stop aż @ się nie pojawi ;p

Gość Kajducha
Beateicze17 ale jak bedziesz brala dupka caly czas to nie doataniesz okresu.. bo wlasnie ten moment kiedy przestajesz brac to jest spadek progesteronu i organizm wtedy wie ze teraz okres.. Dziewczyny czy sie myle ? Bo juz sama nie wiem. Jeden lekarz mi powiedzial ze nie ma prawa przyjsc miesiaczka w czasie brania tylko po.. ale sama doswiadczylam ze dstalam w czasie brania.. kazdy inaczej..

Gość gość
Beatricze17 działajcie w tej Grecji :) mam znajomych którzy też się długo starali, wyjechali na wakacje i wrócili już w trójkę :) u mnie już postanowione będzie laparoskopia. pewnie jakoś we wakacje bo trzeba swoje odczekać. Lekarz stwierdził że nie ma na co czekać i że mój dość wysoki testosteron nie jest przyczyną tego że nie wychodzi bo jednak miałam owulację a on może ją hamować. jednak wszystko wskazuje że moje jajniki są policystyczne bo stosunek LH do FSH jest wysoki. więc laparo nie zaszkodzi :)

Gość gość
Tam wyżej to ja mimi00 :)

Gość gośćAla
A mnie bolą cycki, są duże i nabrzmiałe :) ale to żaden objaw, bo raz na parę cykli tak mam ;) niemniej już dawno tak nie miałam i wiadomo - wyobraźnia robi swoje.. a potem będzie wielkie rozczarowanie..

Gość Scent86
GoscAla stad lepiej o tym nie myslec :)) psychika plata ogromnego figla :)) trzymam kciuki

Gość gośćAla
Dziewczyny, nie wytrzymałam i zrobiłam rano test ciążowy i wyszła bardzo blada kreska!!!! Od razu poleciałam na betę - wyniki po południu. Trzymajcie kciuki proszę.. To mój 24 dc 10 dpo - testowałam tym najbardziej czułym testem.

Gość Beatricze17
goscAla 3mam kciuki by chociaż Tobie się udało :)! Druga blada krecha to dobry znak :) :* Mnie tylko lekko pobolewają piersi ,ale to pewnie od pregnylu i duphastonu bo jakoś zawsze tak mam , no i jajniki też czasem kłują :) Niestety psychika czasem faktycznie nie działa na mnie racjonalnie :D

Gość Blanka2014
GoscAla to świetna blada kreska :) ja też miałam blada kreskę a teraz to już 11 tc :) Dor co u Ciebie

Gość gośćAla
Jeny dziewczyny, nie mogę wysiedzieć w pracy.. Tak bym chciała, zeby wszystko bylo dobrze.. U mnie to dopiero połowa sukcesu, bo juz raz poroniłam. Dlatego zrobiłam tez dzis progesteron od razu no i cały czas biorę duphaston. No własnie, jak tam nasze ciężarówki? Jak się czujecie?

Gość Beatricze17
goscAla na pewno będzie dobrze, obserwacja lekarza i luzik :) Nie denerwuj się Kochana bo Ci wkopie :) !!

Gość gośćAla
postaram się :)

Gość Dor
GoscAla w napięciu czekam na betę!!! Brzmi obiecująco ta kreska :) Ja wróciłam wczoraj z wakacji. Było naprawdę wspaniale. Pierwsze od dawna kiedy w domyśle nie liczyliśmy na to ze urlop zaowocuje ciąża. I pewnie na jakiś czas ostatnie we dwójkę :) Czuje się zupełnie jak bez ciąży. Dopiero przy długim chodzeniu ciągnął mnie brzuch ale kupiłam pas elastyczny i przeszło. A i nogi bolą i popękały mi naczynka i wyglądają jak nogi pijaków, takie z fioletowymi plamami. No cóż, może znikną kiedyś. Jem grapefruity na wzmocnienie naczynek. A i udało mi się na urlopie kupić laktator elektryczny, leżaczek babybjorn i kołyskę babybjorn za grosze. Nie wiem jak to przytargalismy. I czuje już taki spokój ze jest kołyska :) Jak tam GośćAla się czujesz? Są mdłości? Goscnana jak brzuch?

Myśle o was dziewczyny. Pamietam przecież jak okropne są starania. Ale potem jest tak cudownie. Taki spokój psychiczny jak już się uda. Szczególnie tak z sentymentem myśle o dziewczynach które od początku wątku się udzielają. Pamiętajcie ze nawet po bardzo długim czasie się udaje i ja wiem ze wam się uda. Je je je na każda przyjdzie czas :)

Gość gośćAla
Dor, jesli chodzi o pękające żyłki na nogach to polecam laser :) ale oczywiście jak juz urodzisz. Sama mam z tym problem i raz na parę lat idę na taki laser - bardzo boli i dużo kosztuje ale warto :) Mnie tak dziwnie bolą cycki od tygodnia a tak to za wcześnie na objawy chyba bo to dopiero 24 dzien cyklu :) Nie mogę wysiedzieć w pracy - tak jestem ciekawa wyników..

GoscAla, ale super. Daj znać. Ja w środę powtorzylam bete. Bo mnie maz namówił. Chociaz czulam ze bedzie okres. Okres dostalam w srode wieczorem. A wynik bety dostalam dzisiaj. W srode bylo jeszcze 2.6. Nie wiem o co chodzilo z ta beta w tym cyklu ale finał jest jeden. Ciazy nie ma i teraz miesiac odpoczynku i czerwiec klinika.

Gość gośćAla
Dziewczyny mam wyniki: beta hcg: 72,92 mlU/ml progesteron: 24,76 ng/ml Czy ta beta nie za niska?? Może dlatego, że to dopiero 10 dpo? Robiła któraś z Was betę tak szybko?

Gość Scent86
Gosc Ala beateycze trzymam kciuki! Ja bylam wczoraj u gina-torbiel sie wchlonela ale ten miesiac bez staran :) sprobujemy naturalnie tym bardziej ze jedziemy na tydz w gory odpoczac:) dziewczyny informujcie na biezaco co tam u Was:)))

Gość gośćAla
Meegann, moja beta to właśnie z cyklu "odpoczynkowego" jest :) Tylko duphaston nic więcej. Miałam mieć Clo i zastrzyk, ale gin wyjechał na narty i miałam przymusowy odpoczynek :)

Gość Scent86
GoscAka jestes w ciazy!!!! :)))) gratulacje ogromne:))

GośćAla piękna Beta! Ja miałam 80 w 12 dni po transferze 2 dniowych zarodków czyli jakby 14 dni po owulacji :) Leć po duphaston :) a jaka dawkę masz duphastonu? Jak tam emocje?

Gość gośćAla
Dziękuję dziewczyny :) Dor, zaopatrzyłam się w duphaston i mam brać póki co taką samą dawkę 2 x1tab dziennie. A emocje są takie, że od 6 rano nie śpię co mi się nie zdarzyło jeszcze nigdy w sobotę :D Trochę się boję jeszcze tak cieszyć, ale mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze.

GoscAla, bedzie wszystko dobrze. Nie mozesz nawet źle myśleć. Tylko sobie odpoczywaj

Gość gośćAla
Na papierze toaletowym zobaczyłam lekko zabarwiony śluz.. W ogóle czuję się jakbym miała dostać okres. No nic, zobaczę jutro czy jest prawidłowy przyrost.

Mi kiedys lekarka powiedziała że w czasie spodziewanej miesiączki może pojawić się nawet krew. Oczywiście w małej ilości. Ja tak mialam w poprzedniej ciąży. A jutro pewnie. Sprawdź wynik.

Gość Scent86
GoscAla bedzie odbrze! plamienie a nawet miesiczka z pierwszym trzymestrze ciazy jest czyms naturalnym. Najwazniejszy jest odpowiedni przyrost bety hcg - trzymam mocno kciuki by bylo wszytsko ok!

Gość gośćAla
dzięki dziewczyny, staram się zachować spokój ale to nie takie łatwe.. Dobrze, że wczoraj zrobiłam ten progesteron, bo inaczej bym padła z nerwów chyba ;)

Gość Blanka2014
GoscAla gratuluje :) beta dobra ja chyba w dzień spodziewanej @ miałam 83 wiec to na pewno ciąża a brzuch ma cie prawo boleć mnie też na początku bolał jak na @ ale za to teraz zero objawow :)

Gość gośćAla
Znowu na papierze zobaczyłam śluz, tym razem ciemnobrązowy.. No zobaczymy. Może to "okres" który miał przyjsc..