Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dotty

Badanie u proktologa

Polecane posty

Gość ollina
ten problem jest mi bliski

Gość anna-24
czy miał ktos dlugotrwale hemeroidy leczone zachowawczo ale bez skutecznie,czy po wizycie u proktologa dalo sie je wyleczyc czy konieczna byla operacja?

Gość Anka 25
Byłam u proktologa w ostatni poniedziałek u dr. Grzegorza Nawrockiego. Przyjmuje prywatnie w Warszawie na Nowolipiu 31. Mimo ogólnego strachu i wstydu ( chodzę do mężczyzny ginekologa, jednak mimo wszystko odczuwałam dyskomfort. Na szcząście dr Nawrocki okazał się bardzo miły i cierpliwy. Powiedział, że rektoskoię powinno wykonywać się raz na kilka lat, bo w ten sposób można wykluczyć nowotwór jelita grubego.

Gość esejka
proszę niech mi któraś pomoże, mam problem który ciągle odkładam, ale ostatnio objawy mi się nasiliły potrzebuje proktologa w Krakowie najlepiej kobietę, a jeśli już mężczyzna to przynajmniej nie jakiś bardzo młody bo umrę ze wstydu. Nie wiem czego mam się spodziewać, proszę o pomoc.. :(:(:(:(:( jestem mega przestraszona ..

Gość rowniez uwazam
Anka 25 jaka ladna samoreklama z podaniem nazwiska i adresu, zenujace poprostu, pozwole sobie na prawdzenie twojego ip i porownam z adresem tego praktologa.

Gość szablasty
Tak się tutaj wypytujecie jak byście o seksie analnym nie słyszały-toć to zwykła hipokryzja. JAk wam chłopak-mąż-kochanek czy jak tam chcecie wpycha penisa do pupy to nie narzekacie a nawet jesteście zadowolone a przed lekarzem się stracjacie-oj niełądnie kobietki, nieładnie :)

Gość m272
oj Szablasty uważaj, żeby Tobie ktoś czegoś nie wsadził do "pupy"....skoro jesteś taki przekonany o przyjemności z tego płynącej.

Gość no ja sie nie dziwię
ze w koncu lądujecie u proktologa jak połowa kateteriuszek dmucha sie w pupe,wszystkim uprawiajacym tego rodzaju sex życzę bółu i wiecej upokorzeń :P

Gość dobrze wam tak
trzeba nie łatać się w tyłek ,a potem latacie po proktologach z dupami hahahahaa

Gość owca15
Czy któraś z Was była u dr Michała Wszoły na Waryńskiego 9 w Warszawie? Potrzebuję jak najszybciej iść do proktologa a niestety polecana dr Kołodziejczak ma bardzo długą listę oczekujących. Czy może ktoś słyszał o innej kobiecie-proktolog do której warto iść? Z góry dziękuję za pomoc.

Gość taaaaka jedna
Walcie się sami wszyscy Ci co myślicie, że hemoroidy od walenia w zadek powstają - ŻYCZĘ WAM OOOOGROMNIE I Z CAŁEGO SERCA żeby Was też taka dolegliwość spotkała - widać, że jeszcze nic Was przykrego nie spotkało - ale kolesie..... do czasu....ZOBACZYCIE!!!! -Ja w każdym razie - to jest wiadomość dla współbraci i sióstr w niedoli - jutro po raz pierwszy się do proktologa wybieram i mam lekkiego pietra, ale jak Wasze posty poczytałam nico mi lżej :) Pozdrawiam wszystkich co z tym problemem się borykają a tym co się napier... życzę dołączenia do naszego grona!!!!

Gość asia-tg
ja tez ide za tydzien..ale jak to wszystko przeczytalam, to jeszcze bardziej sie boje. chyba moglam isc nieswiadoma tego, co mnie czeka... w sumie nie wiem, czy wogole jest sens zebym tam szla, jak jest to tylko jeden z wielu mozliwosci rozwiazania mojego bolu brzucha...

Gość g_r_z_e_s_i_e_k
Witam , Jestem w miarę młodym( 31l.) ,prowadzącym aktywny tryb życia facetem i też mam problemy z ..hem. ( wyszedł bardzo nieprzyjemny "guziczek" koło odbytu ) . A nikt nie uprawiał ze mną analu (ani ja z nikim :) ) .Dodam tylko ,że pierwszy "guzik" wyszedł mi w szkole średniej , po kilku tygodniach sam zniknoł i do teraz przez ponad 10 lat nie miałem problemów . Aż po kilku dniach zabawy w górach budzę się rano i... wrr... jest o zgrozo .. :/ Jeszcze dodam, że statystycznie na ów przykrą dolegliwość cierpi co trzecia osoba pa 30r. życia i co 2 po 50 r. Pozdrawiam wszystkich

Gość anonymuz
"po kilku dniach zabawy w górach budzę się rano" no to już wiadomo, po pijaku górale cię w dupę ładowali

czy ktoś mógłby mnie pocieszyć? bardzo się boje... mam 22 lata i szczelinę odbytu...pierwsze krwawienie było dawno, nawet nie pamiętam kiedy, potem długo nic, teraz niedawno przy twardym stolcu znów się pojawiło, a teraz mam dużo śluzu . Proktolog stwierdził szczelinę odbytu i być może początki hemoroidów, zlecił rektoskopię...Bardzo się boję,że wykryje coś więcej :( powiedzcie mi czy taka rektoskopia to standard przy takich dolegliwościach? czy może on coś podejrzewać ? martwię się strasznie :(

Gość do palunia
powiem ci, że ja też tak mam. myślę, że sporo osób ma z tym problem. nie bój się, mało prawdopodobne, że to coś groźnego. bardzo dobrze, że idziesz z tym do lekarza.

Gość kamcia1234
badanie u proktologa i to nic strasznego. Naprawdę! Lekarz jest po to aby leczyć i takie badanie jest dla niego codziennością. Lepiej pójść się zbadać, niż snuć po nocach czarne wizje, lub cierpieć w bólach. Wizyta wygląda tak: najpierw lekarz zapytał z czym przychodzę, porozmawialiśmy sobie o kupkach ;), potem zaprosił na badanie. Poprosił, abym położyła się na kozetce na lewym boku, nie musiałam rozbierać się od pasa w dół - odsłania się tylko pośladki i tyle. Badanie zupełnie nie boli. Badanie przeprowadzane było najpierw palcem, następnie wkładany jest wziernik i tu może ODROBINECZKĘ zaboleć, ale to nic strasznego! ja do badania jakoś specjalnie się nie przygotowywałam, rano kupka, przed wizytą higiena - wsio. Do rektoskopii należy przygotować się inaczej - jakieś 20h przed badaniem lewatywka i druga ok 10 h przed. Rektoskopii nie miałam, więc wrażeniami podzielić się nie mogę. W każdym razie chcę powiedzieć to, żeby nie bać się badania i iść do lekarza. To są naprawdę rutynowe badania, lekarz ma takich z 10 w ciągu dnia, 50 w tygodniu...itd. Nie udawajmy że objawów nie ma, jak coś niepokoi to trzeba iść i dowiedzieć się co to, a im szybciej tym lepiej. I nie ma co się wstydzić, lekarz też człowiek i wątpię aby się fiołkami załatwiał ;)

no i byłam...rzeczywiście rektoskopia była ok, nic nie bolało, jeszcze dodatkowo wszystko widziałam na plazmie która wisiała na ścianie, badanie było robione giętką rurką a nie jak to jest jeszcze w większości gabinetów- sztywnym przyrządem...więc naprawdę nic strasznego. Zdecydowanie gorsze były te lewatywy-masakra! ale do przeżycia...wynik badania prawidłowy, jednak niepokoją mnie moje zaparcia i duża ilość śluzu na stolcu :/ staram się jeść "lepiej" czyli więcej błonnika i wody, ale niestety nie wychodzi mi to najlepiej...czy ktoś może próbować xenea błonnik? czy coś pomaga?

Gość kamcia1234
Mi pomaga pieczywo Wasa i codziennie minimum 1 jabłko. Wase musisz jeść regularnie przez ok 2 tyg, zamiast pieczywa białego - wtedy będą widoczne rezultaty.

Gość vfrgtty
moze ktos wie czy w przychodni Falc wykonują hemoron i w jakiej cenie?Ich strona www jest uboga w informacje.

Gość Ewulcia
Dziś byłam pierwszy raz u Proktologa i jestem dumna z siebie że zdobyłam się na odwagę. Lekarz stwierdził, że mam żylaki i przepisał mi lek a to nadzieja, że przykre dolegliwości mnie opuszczą. Przy badaniu nie czułam, prawie żadnych fizycznych nieprzyjemności. Trochę się krępowałam ale trafiłam na bardzo miłych specjalistów, którzy pomogli mi się przełamać. Pozdrawiam wszystkich i życzę odwagi. Wszystko to zależy od nastawienia psychicznego, to są zwykłe badania które mają pomóc człowiekowi.

Gość frosta38
Ja też szukam proktologa kobiety, żeby zrobić kolonoskopię w Warszawie. Może ktoś z Was był u jakiejś Pani doktor na kolonoskopii, państwowo, prywatnie i było miło?

Gość bubabububu
a jakie mialyscie dolegliwosci? nie wiem gdzie pytac o to, do lekarze sie wstydze poki co :( ja ma problem od kad mam chronicze zapalenie pecherza od jakiegos czasu doszedl do tego rybi zapach (badania dobre!) myslalam ze to przez pecherz ze to z moczu.. a ostatnio jak leżałam na wznak (czytalam) nagle cos sie ze mnie wylało :( wstalam szybko - przeciekly majtki, spodenki i przescieradlo, plama wody o rybim zapachu :( teraz wiem ze ten zapach z odbytu byl.. i ta woda - skad to sie wzielo? :( to takie upokarzajace, ten zapach :( O higienie nie wspominajcie bo dbam o nią, myje zie 2 razy dziennie i zawsze po kupie (wiem ze nie kazdy to robi ale ja zawsze mylam sie po kupie, czasami po siku albo w jakis upalny dzien dla odswiezenia.. wiec z higiena nie mam problemow)

Gość Chandramukhi
a czy ktoś z was przed wizytą u proktologa próbował się leczyć lekami bez recepty? bo ja podejrzewam u siebie hemoroidy, "bąbel" mi wyskoczył dwa dni temu i znalazłam w internecie lek aflavic bez recepty do leczenia objawów - kuracja przez jakieś 15 a jeśli by nie pomagało to wtedy iść do lekarza. wiem że nie powinno się odkładać ale ja mam straszne opory przed obnażaniem się, nawet jak idę na basen to wstydzę się wyjść w stroju kąpielowym bo mi się wydaje że jestem praktycznie naga a co dopiero się rozebrać całkowicie...

Gość ALOP
CZY KTOŚ Z WAS MOŻE MI POLECIĆ DOBREGO PROKTOLOGA W POZNANIU, OCZYWIŚCIE NAJLEPIEJ GDYBY BYŁA TO KOBIETA. z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA POMOC.

Gość Zlękniona
Witam:) Mam w najbliższych dniach pierwszą wizytę u proktologa. Lekarz rodzinny nie mówił abym się jakoś specjalnie przygtowała, chodź wspomniał, że proktolog na miejscu ma możliwość zrobienia jakiegoś badania jelita grubego (nie licząc palucha). I teraz nie wiem czy mam coś wziaść na oczyszczenie jelitek czy też nie... Jest jeszcze jedna kwestia: czy do proktologa można iść w czasie miesiączki? Wiem, wiem inna dziurka:P i można założyć tampona ale zastanawiam się czy nie ma jakiś przesiwskazań...

Gość zainteresowana/zmartiona..
Może moje pytanie wda się głupie, ale ........temat jest dla mnie bardzo krępujący i sama nie wiem.... czy żeby dostać skierowanie do proktologa mam tylko poprosić o to lekarza 1 kontaktu (na zasadzie "dzien dobry chciałam skierowanie do proktologa" dziękuje, do widzenia"), czy też mam mu opowiadać, że np "mam problemy z jelitami i czuje jakieś dziwne pieczenie i wydzielinę w odbycie" i żeby mi dał skierowanie dalej albo sam coś poradził...

Myślę, że będziesz musiała powiedzieć lekarzowi w kilku zdaniach co Ci jest, bo tak po prostu skierowania nie da... A jeśli chodzi o dobrego proktologa, to wiem, że w Warszawie w Falcku przyjmuje jakaś super-doktor Kołodziejczak, tylko trzeba do niej czekać, bo ludzie z całej Polski do niej ponoć przyjeżdzają.

mam krępujące pytanie i bardzo proszę o odpowiedź.. podejrzewam u siebie hemoroidy, pewności nie mam dlatego mam zamiar iść do proktologa szczególnie że męczę się z tym ,,czymś" już cztery lata i już nie wyrabiam po prostu. mam następujące pytanie jestem chora na hiperprolaktynemie co jest w objawach podobne do hirsutyzmu i mam włoski tam gdzie ma być przeprowadzane badanie.. Strasznie się martwię że lekarz mnie wyśmieje lub coś podobnego bo jestem młoda mam 16 lat i ani grosza na żadne zabiegi kosmetyczne lub coś podobnego. Proszę was o odpowiedź czy lekarza to może jakoś razić, obrzydzić czy myślicie że przywykł do czegoś takiego? proszę o odpowiedź i z góry dziękuję, bardzo proszę też o waszą wyrozumiałość i nie sugerowanie się moim wiekiem

Gość trudny temat
A co to za problem, żeby się wydepilowac przed? Lekarz na pewno jest przyzwyczajony do owłosionych odbytów bo przyjmuje tez facetów ale dla własnego komfortu lepiej kłaki usunąć, w końcu jestes kobietą. Ale wam współczuję, tak upokarzającego badania to ja sobie nie wyobrażam - wypinanie się dupą na lekarza :( Ja na szczęście sama sobie poradziłam z hemorodiami bez pomocy lekarza, nie potrafiłabym poddać się tak poniżajacym praktykom. Może jeszcze gdyby to się odbywało w cywilizowany sposób, okrycie jakimś prześcieradłę, co jest powszechne na zachodzie a nie u nas leżenie z gołym zadem..