Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dotty

Badanie u proktologa

Polecane posty

Siema, jeśli szukacie dobrego proktologa, to polecam specjalistów z Ober Clinic w centrum Warszawy. Byłam u nich dwukrotnie, raz u dra Bieleckeigo, a później u dr Kołodziejczak i powiem, że jestem bardzo miło zaskoczona, bo po pierwsze problem został rozwiązany bardzo szybko a poza tym spotkałam się z bardzo miłym i fachowym przyjęciem.

Gość diabol
Witam, czy to na pewno była klinika OberClinic, dzwoniłem dzisiaj i powiedzieli, że u nich doc. Kołodziejczak nie pracuje...

Gość gość
Mam termin do proktologa do 5 WSK w Krakowie. Czy ktoś był i wie jak tam jest. Mam dość nieufny stosunek do lekarzy bo spotkało mnie wiele złego.

Miałam to samo! Byłam u 3-4 lekarzy i nie byłam zadowolona. Aż do momentu, kiedy znajoma poleciła mi placówkę Medicall. Rewelacja. Polecam wszystkim zainteresowanym. Nie ma się czego bać :)

Gość Kasieńka1986
Bardzo bałam się tej wizyty. Muszę przyznać, że poczytałam Wasze wpisy i dodałyście mi otuchy. Wiedziałam, czego mam się spodziewać, jak takie badanie wygląda. Ja byłam w Medicallu w Piotrkowie i jestem bardzo zadowolona z badania. Nie ma się czego bać! :)

Mam pytanie dotyczące dolegliwości, które mi dokuczają. Jeśli cierpię na bolesne wzdęcia, zaparcia (ale nie dłuższe niż 2 dni) i czasem biegunki. A do tego ostatnimi czasy przy robieniu kupki pojawia się biały gęsty śluz mam iść do gastrologa czy do proktologa? Wybaczcie realistyczny opis;)

Gość Basia_999
Nie ma się czego bać. Nie jest tak"strasznie" jak to wszyscy mówią, badanie jak badanie. Nie jest to komfortowa sytuacja dla pacjenta, ale przecież w grę wchodzi nasze zdrowie! Ja byłam w Medicallu i byłam zadowolona zarówno z przebiegu jak i z lekarza, który wykonywał badanie. Głowa do góry, powodzenia!

Gość Dusia60
Wybieram się do proktologa bo sytuacja się zaostrzyła (od trzech dni biorę czopki ale na razie poprawa jest niewielka) ale na razie jestem na etapie szukania dobrego lekarza na śląsku. Raczej prywatnie. Czy ktoś zna dobrego specjalistę i czy ktoś się orientuje jak wygląda badanie gdy objawy są nasilone? Od tygodnia mam krwawienia przy wypróżnianiu i bolesność nawet przy siedzeniu. Nie ma szans na "dogłębne" badanie.

Gość izabella_85
Miałam robione badanie proktologiczne w Medicall. Profesjonalni i pomocni lekarze. Polecam.

Gość kamila_vid
Dziewczyny! Naprawdę nie ma się czego obawiać. Moja przyjaciółka miała robione takie badanie w Medicallu. Zero stresu, a lekarz okazał się profesjonalistą. To tylko zwykłe badanie.

Gość dora 307
Witam, Mam ten sam problem od dawna. Tylko teraz pojawiła się krew przy wypróżnianiu. Czy ktoś z was może polecić dobrego specjalistę w okolicy Olsztyna, który przyjmuje na NFZ ?

Gość milena_85
Długo zastanawiałam się czy pójść na wizytę do proktologa, jednak w końcu zebrałam się na odwagę i poszłam. Wiele słyszałam o tym badaniu, ale w Medicallu trafiłam na bardzo miłego i profesjonalnego lekarza, i cała wizyta przebiegła bez zbędnego stresu.

Gość gość
Ja powiem tak: ja miałam to badanie robione kilka lat temu ( teraz mam 30 lat) bo miałam krwawienia- miałam rektoskopie. W przychodni dali mi takie majtki jednorazowe z dziurką wiadomo gdzie, wiec nagoscia się nie swieci ,. tylko sam o***t wystawia. badanie nie bolało, okazało sie ze jestem zdrowa. W ubiegłym roku zmarła moja ciocia na raka jelita grubego od momentu diagnozy do smierci minął miesiąc! Nie miała żadnych, żadnych objawów!!! Pewnego dnia rozbolał ja brzuch, usg i odrazu na stół....Potem lekarz powiedział rodzinie, troche nawet okrzyczał ze po to wlasnie są te wszystkie badania profilaktyczne by je wykowywać... bo taki rak rośnie 10- 20 lat a gdy juz daje objawy... Reasumując mój tyłek na tym badaniu nie stracił, lekarz takich tyłków widzi tysiace- zaden to dla niego rarytas ani żaden problem zobaczyc brzydszy czy owłosiony itp... Zdrowie mamy tylko jedno a zasłanianie sie wstydem jest objawem braku dojrzałości.

Gość gość
Tam gdzie ja się leczyłam nie było majtek z dziurką. Było mi bardzo wstyd, bo od tyłu był widok i na mój tyłek i na moją c*pkę. Jak byłam wypięta to poczułam jedną rękę na tyłku, a później dopiero palec drugiej ręki do środka. Byłam przygotowana psychicznie na coś innego, że tylko palec do środka i bardzo się zdziwiłam, że pierwszy dotyk gdzie indziej. Nie wiedziałam co o tym myśleć, czy to niechcący i bezwiednie ta ręka, czy specjalnie z jakimś podtekstem. Tyle tyłków widzi proktolog to może czuje się tak swobodnie, że nawet nie zwraca uwagi gdzie kładzie rękę, którą nie bada. Nie wiem. Niby nie przeszkadzała mi ta ręka aż tak, ale od razu zastanawiałam się i później też myślałam o tym. Pierwsze trzy badania robią mocne wrażenie, później wstyd jest już mniejszy, chociaż dalej jest.

Gość takion24
Witam....niestety czeka mnie to krepujace badanie :( mam pytanie czy ktos był u doktora Małysa w Gdyni ? jak wyglada takie badanie i czy doktor jest sam czy z pielegniarką? czytąłem także na forum , że mozna miec specjalne majtki ubrane, czy to tylko mit? jezeli tak to u jakiego doktorka tak komfortowo było? pozdrawiam i czekam na jakies wiadomości

Gość gość
te gatki z dziurką to już praktycznie standard chyba... jak dla mnie badanie nie odbiega jakoś bardzo od ginekologicznego, tylko uczucie jest bardziej nie miłe. ale natężenie wstydu podobne ;) wydaje mi się, że dużo zalezy od lekarza. jeśli jest kulturalny i dyskretny to człowiek się mniej stresuje. nie mam za dużego doświadczenia, bo raz byłam na badaniu u proktologa (http://www.chirurgiakrakow.com.pl), ale wydaje mi się, że nie taki diabeł straszny. przecież on codziennie tych tyłków ogląda całe mnóstwo.

Gość przestraszona19
Witajcie Podłączę się do tego wątku, bo wspomnieliście o kłykcinach i proktologu. Ostatnio podczas badania w labie - wymaz z pochwy, laborantka powiedziała mi, że mam kłykciny. Byłam przerażona, bo: 1. Nie współżyję i nie współżyłam nigdy (dowiedziałam się, że przez basen/jakuzzi też można się zarazić wirusem); 2. Mimo regularnych badań żaden gin mi tego nie powiedział. Zaczęłam się oglądać i zrobiłam sobie też zdjęcia, żeby oblukać, o co chodzi. Widziałam zmianę zakończoną ostro (w środku) i grudkę na wardze sromowej. Cytologię mam idealną (świeży wynik), wyszły jakieś 3 bakterie w pochwie, ale to nie jest związane z kłykcinami, bo wywołuje je wirus. Dodam, że łapię wszelkie infekcje różnego rodzaju, m. in. Clostridium Diff. mimo młodego wieku, zapalenia górnych dróg oddechowych, itp. Laborantka podpowiedziała, żeby znaleźć dobrego gina, który tym się zajmie. Ja niedawno wzięłam skierowanie do proktologa, bo podejrzewam hemoroidy. Z ostatniego wpisu wynika, że proktolog mógłby też zająć się tematem kłykcin. Może zostać przy nim? Wrzucam fotki, bo nie widziałam w necie podobnych zmian. Może któraś z was tak miała. Dodam, że naprawdę jestem przestraszona i chciałabym uporać się z tym jak najszybciej. Wiem, że przy porodzie może być kłopot dla dzieciaczka. http://pokazywarka.pl/3mtsza/ Nie mam kasy na prywatny zabieg. Mój gin pewnie nie da mi skierowania na usunięcie skoro ich nie widzi :(.

Ja z moim wstydliwym problemem wybrałam się do proktologia Krzysztofa Bieleckiego. Okazało się, że mam hemoroidy. Lekarz pomógł mi i zalecił odpowiednią dietę.

Gość etiene
Gdy sie panicznie boję,bo im nie ufam. Dzieki nim jestem na rencie. Miałam cytologie II robiona w Poliklinice Ul.Wrocławska w Krakowie. Po trzech miesiacach okazało się,że mam raka szyjki macicy IIB. Nikt nie wyczuł guza 77x34x44mm uciskajacego na pęcherz i o***t. Przeszłam radioterapie.Biegunki dorprowadziły do hemoroidów. Miałam tez problemy z watrobą.Jedyna diagnoza to alkoholizm.Tyle,że ja nie lubie alkoholu.Miałam wzmozona ehogennie,podniesione emzymy. Okazało,się,za jestem zarażona wirusem HCV. Co ja mam robić.Na prywatne wizyty mnie nie stac.

Gość Darek_Warszawa
Wizyta u proktologa słabo mi się kojarzy, ale niestety jeżeli mamy żylaki czy hemoroidy, to jest to nieuniknione. Sam bardzo bałem się iść do lekarza mając hemoroidy - wstydliwy kłopot. Ale w końcu musiałem. Polecam artykuł Flebonetu w tym temacie http://flebonet.pl/lekarz-proktolog/

Gość Hejna33
Poszukaj w internecie na stronach "medycznych" na których opisują coś takiego np. www.badania-medyczne.pl Jest tam dział "jak przygotować się do badania" ciekawych rzeczy się dowiedziałam przed swoją wizytą.

Gość gość
Nigdy w zyciu kolonoskopii gastroskopii,Jakoś dawniej ludzi diagnozowano,nie było szkodliwych metod diagnozowania. Kolonoskopia i gastroskopia jest badaniem inwazyjnym. Zalezy tez kto robi i jakie ma doswiadczenie.\moja babcia dozyła 99 lat nawet nie wiedziała,że istnieje takie badanie.

Gość gość
Zna ktoś proktologa we Wrocławiu, ale kobietę??? Bardzo proszę o odpowiedz.

Gość sdw
Dobry proktolog we Wrocławiu przyjmuje we Flebonet, mam na myśli doktora Czerczuka. Uprzejmy, kulturalny człowiek, który widać, że jest pasjonatem i lekarzem z powołania. Zawsze stara się pomóc, nawet w najbardziej beznadziejnych przypadkach.

Gość gość
Ja akurat szukam proktologa w Warszawie, ale widzę że Flebonet też ma gabinet w Wawie. Jedno pytanie, czy hemoroidy usuwa się na jednej wizycie, czy potrzebne jest więcej zabiegów ?

Gość dsdw
Bardzo uprzejmy, a przy tym kompetentny jest dr Czerczuk z Flebonet. Leczyłam się u niego na żylaki. Wcześniej to mnie różni lekarze tylko odsyłali jeden od drugiego, dopiero na Pułaskiego u dr Czerczuka uzyskałam faktyczną pomoc.

Gość gojek
Witam, czy ktoś może polecić dobrego proktologa, najlepiej kobietę z Opola lub okolic?