Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dotty

Badanie u proktologa

Polecane posty

Gość gość
LUBLIN!!! Znacie jakiegoś chirurga (najlepiej kobieta) do której mogę wybrać się na konsultacje i badanie w tej sprawie ? Z góry wielkie dzięki!

Gość gość
Byłam u proktologa i mam wielki uraz. Wiem że przesadzam ale czułam się zgwałcona takim badaniem per rectum. Moze byłoby ok gdyby to było na boku. Wiedziałam ostatecznie że takie badanie jest możliwe choć miałam nadzieję że nie. Najgorsze w tym wszystkim była pozycja. Na czworaka z wypiętą pupą jak do seksu przed obcym facetem gdzie widać mi cały interes. Czułam się okropnie. Uważam że takie badanie to tylko zboczeńcy robią a nie lekarze skoro można bez stresu robić na boku. A nie wypinać. Ciekawe że sami mężczyźni w tym zawodzie pracują. Ps. dla dupków co sądzą że kobieta ma hemoroidy od seksu analnego. Idioci skończeni mam od dziecka zaparcia i od dziecka hemoroidy. Nigdy nie uprawiam anala bo byłby to dla mnie niesamowity ból. Debile tępe!

Gość gość
Przesadzasz - tak się bada. Lekarz musi się dostać do o***tu - jak byś była badana na boku to i tak by wszystko zobaczył (jakby nie patrzeć to raczej pochwa daleko od o***tu to nie jest - niezależnie od pozycji zawsze by było widać). Mężczyznom tak badają prostatę i jakoś żyją mimo, że dla nich wkładanie czegoś do tyłka przez faceta to raczej się źle kojarzy. Lewatywę zresztą też się tak robi (albo kolanowo-łokciowa, albo na boku). Pozycja kolanowo-łokciowa jest chyba zawsze lepsza, ale faktycznie jest bardziej upokarzająca - są niestety badania dużo gorsze.

Gość gość
Jak szukacie dobrego proktologa w stolicy to udajcie się do przychodni Wilmed. Nie pamietam nazwisk lekarza, ale chyba jest tam tylko jeden proktolog. Mąż miał problemy z kłykcinami kończystymi i szybko dzięki tamtejszemu lekarzowi problem został rozwiązany. Krioterapia i po zmartwieniu.

Gość gość
Na szczęście nigdy nie miałem takiego badania, ale przeraża mnie myśl że może kiedyś takie badanie mnie dopadnie. https://cutt.ly/KwCbR

Gość gość
Przyczyn może być kilka, nie ma co sobie stawiać samemu diagnozę a i wszelkie inne problemy warto wyjaśnić u lekarza specjalisty, choćby tego od pierwszego kontaktu. Jeśli nie macie dobrej poradni w okolicy, to serdecznie polecam http://medorzel.pl/.

Gość gość
Nie ma co się bać, nic strasznego. Ja miałam hemoroidy i w końcu zdecydowałam się na zabieg. Zabieg był wykonywany w katowickim Mekmed http://mekmed.pl/ U mnie to była metoda Hemoron, mało inwazyjna a sąm zabieg trwał ok. 30 minut, tyle tylko, że trzeba to kilka razy powtórzyć.

Hej, a ile razy miałas powtorzony zabieg hemoron? I za kazdym razem musialas placic? Ile za kazdy kolejny placilas?

Gość gość
Dzień dobry, A może by tak... NOVA Centrum Edukacyjne? Zapisałeś się do szkoły, ale Twój kierunek nie wystartował? Szukasz ciekawego kierunku i potrzebujesz legitymacji? NOVA Centrum Edukacyjne da Ci to, czego potrzebujesz? Bezpłatne kierunki, własne pracownie specjalistyczne i nauczyciele z pasją? Tak, to u Nas Przyjdź z dowodem osobistym i zapisz się! Liczba miejsc ograniczona, dlatego zapraszamy, jak najszybciej! ul. Krakowska 17/14 Tarnów 143000350/796400893

Gość KALINKA

Bardzo proszę o pilny kontakt ZUZANKĘ SKAKANKĘ. Mam taki sam problem jak Ty . Też jestem z Krakowa.  Mam podejrzenie  choroby Hirschprunga. 

Gość KALINKA

Miałam wykonać badanie defekografii, ale w Krakowie można to zrobić tylko na ul.Konecznego , a tam niestety od listopada 2018 roku aparat jest zepsuty. Czy ktoś z Was wie gdzie robią to badanie ? Będę wdzięczna za info.

Gość gość

Po ciąży leczyłam hemoroidy w proctomed pl  , oddział we Wrocławiu. Niestety musiałam mieć zabieg ze znieczuleniem i tam są zaufani, polecani specjaliści. Wiem, że mają wszystkie spotykane metody leczenia żylaków odbytu, praktycznie od ręki da się zrobić. 

Gość KALINKA

Nie mam żylaków odbytu ani szczelin .Badanie kolonoskopii jest ok . Manometria nieciekawa. Taki niby Hirschprung ale nie do końca. Nie udało mi się zrobić badania defekografii. Od 5 miesięcy nie udało mi się pójść  do toalety. Tylko wlewki albo Fortrans. Jak radziłaś sobie z zaparciami.

Gość Gość

A Używałaś Colon C albo Ispagul S?Pomaga na zaparcia.

Gość KALINKA

Tak brałam Colon C , ale było jeszcze gorzej. Mocny ból brzucha. Wzdęcia. Jestem szczupłą osobą. Odżywiam się prawidłowo. Dużo ćwiczę. Spróbuję Ispagul. Tego jeszcze nie brałam. Dzięki za informację. Mam zleconą Defekografię ale nie mogę znaleźć miejsca gdzie ją wykonują. 

Gość Gość

Ja zalewałam Ispagul S dwa razy dziennie,a zalecają 3 razy.Schudłam i nabrałam energii,serio.Miałam odkrytą przetokę.Polecam proktologa w Legionowie na Sowińskiego.Już podczas rektoskopii wykrył przetokę i wysłał mnie do polecanej pani dr Sodół.Okazało się,że miał rację i zanim mnie wysłał do niej założył nitkę(metoda Hipokratesa)Dzięki temu nie musiałam iść na operację!!!!Wielki człowiek!Chirurg i proktolog.I takich lekarzy KOCHAMY.i to nie jest reklama za którą mi płacą:classic_biggrin:(Przyjmuje na Nfz i pewnie teraz coraz większe kolejki)

Jak się dowiedziałam  o przetoce zaczęłam brać Ispagul S.Nagle moje zaparcia minęły.

A głupia zaczęłam ostatnio oszczędzać.Kupiłam w necie jakąś babkę jajowatą łupiny w necie i...to nie jest to...Żadnych efektów.Tanio ale z wypróżnieniem kłopot.Więc Ispagul kupiłam i jest ok.Nawet na babce jajowatej oszukują:classic_sad:

A jakby co to 3 śliwki suszone dziennie też wystarczą.Tylko codziennie.

I jeszcze polecam kefir- sposób na płaski brzuch😎

Gość Gość

Aha i...U proktokologa leżałam na boku.Ufff,bo straszyli mnie że na klęczkach.I tak miałam w cywilizowany sposób badanie i...zakładanie nitki,co było utrudnione dla lekarza.

Gość KALINKA

dzięki za info kupię dzisiaj Ispagul S i spróbuję.

Powinno się wybrać w wielu przypadkach

– przewlekłe biegunki bądź zaparcia;
– problemy z gazami i ciągłe uczucie wzdęcia;
– bolesne wypróżnianie;
– nietrzymanie stolca;
– uczucie niepełnego wypróżniania;
– krwawienie z odbytu;
– obecność krwi czy też śluzu w stolcu;
– pieczenie, świąd w okolicach odbytu;
– wrzody odbytu;

I polecam się tak nie stresowac, jest to lekarz oraz z wieloma sytuacjami miał do czynienia. I na pewno podejdzie do sytuacji poważnie. Na tej stronie jest opisane jak wyglada wizyta oraz  z jakimi chorobami się udać http://medison.info.pl/jakie-choroby-leczy-lekarz-proktolog/

Gość Super proktolog Dołaszyńsk
Dnia 16.05.2006 o 18:02, Gość hihdkcnieolakjkaaaa napisał:

a znacie dobrego proktologa na śląsku?

Super proktolog dr Dołaszyńska. Polecam

Dnia 16.05.2006 o 18:02, Gość hihdkcnieolakjkaaaa napisał:

a znacie dobrego proktologa na śląsku?

Byłem i jestem zadowolony z dr Czerczuka z Proctomed

Gabinety we Wrocławiu, Jeleniej Górze i Lubinie. Wszystko można sprawdzić na ich stronie.

Też byłam w poradni Proctomed i mogę polecić, szybkie terminy, dokładne badania, szczegółowe objaśnienie wyniku badań