Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co się dzieje.

jestem w ciąży. Boże co ja teraz poczne!!

Polecane posty

Boże wszystko, ale nie to, nie teraz.. prosze.. brałam tabletki, zawiodły, a tak im uałam, brałam regularnie. Boże nie... :( załamałam się...

ile masz lat że tak się obawiasz? jaka jest Twoja sytuacja?

mam 20. dzicka nie usune, nie wybaczylabym sobie. Nie ejstem gotowa, chce miec dziecko, ale za 2 lata. jeju jak to sie stalo. studiuje, pracuje, ale malo zarabiam, nie... jak powiedziec to rodzicom :( Jemu..

przede wszystkim Ci gratuluję. :-) Zobaczysz wszystko się ułoży, a 20 lat to nie 15 :-) Wszystko będzie dobrze.

Gość Ania75
Bardzo popieram to, że nie chcesz usunąć dzieciątka. Ono nie jest niczemu winne. A przez 9 m-cy dojrzejesz do roli mamy i napewno świetnie sobie poradzisz. A Twoje dziecko kiedy przyjdzie na świat, każdym uśmiechem, spojrzeniem, miłością, potwierdzi słuszność Twojej decyzji. Trzymam za Ciebie kciuki i nie martw się, będzie dobrze. Bliscy napewną wesprą Cię w tym pięknym okresie jakim jest ciąża.

ale.. ale ja.. nie ejstem gotowa.. ja chialam sie przeprowazic do krakowa we wrzesniu. wynajac z nim mieszkanie, znalezc dobra prace. zyc. czemu. czlowiek sie zabezpiecza, wydaje 36zl miesiecznie na te jebane tabletki, a i tak wpadnie.. nie moge.. zawsze chcialmmiec dziecko.. tylko ze ja.. Boze no za co ja je utrzymam!!!! :( jak powiedziec, mam to jemu? .... on tez nie jest gotowy.. chcielismy sie za 2 lata pobrac... nasze plany, marzenia prysly:(

Gość przepraszam że pytam ale...
jakie tabletki brałaś?? I naprawdę regularnie...?? Bo teraz to i ja się zaczynam bać :(

Gość ritka.
Powiedz to ojcu dziecka, musi byc przy tobie ktoś,kto pokaże poztywne strony tego , że będziesz mamą.Jestes na razie w szoku i nie patrzysz na to obiektywnie.musi minąć co najmniej miesiąc, lub nawet caly 1szy trymestr ciązy, żebyś zaakcpetowala swoj stan. zobaczysz, mieć dziecko, to mieć najwazniejszy sens zycia!!Naprawde spotkalao Cie szczescie, uwierz w to.Tak mialo być i nie zalamuj się, tylko uspokoj po pierwsze.Rodzice moze na poczatku tez moga byc w szoku,ale na pewno Cie wesprzą.W tych czasach to normalna sytuacja, glowa do gory!!!

Gość przepraszam że pytam ale...
ssddfrr a Ty nie pier.... za przeproszeniem :O:O:O

Gość ale dałam ciała
gratuluje ,dziecko to wspaniała sprawa,zobaczysz jak zacznie kopać,pierwsze zdjecie usg,zobaczysz ze niedlugo zapomnisz o tym co cie dreczy za zaczniesz kupowac ubrana przedewszystkim nie denerwój sie i zaakceptoj swoj stan jeszcze raz gratuluje

ale ja nie moge usunac. nie jstem potworem :( bralam logest. i nie wiem jak to sie stalo, zawsze bralam regularnie..... a moze... moze nie jestem, moze ten test byl zludny.. moze.. jezu, zaraz koncze prace, ide po lepszy test do apteki...

HS POL. co ty gadasz. :O ze swoim facetem jestem juz bardzo dlugo :O

Gość ritka.
do HS Pola Ogarnia mnie wstyd, że ktoś o tak małym poczuciu empatii, niskim IQ a przede wszystkim zerową kulturą bierze udział w dyskusji na tym forum.Najlepiej skopac leżącego,prawda??

Gość bardzo ci współczuje
Szkoda życia ale...masz co chciałaś. Wyrazy współczucia z powodu zmarnowanego życia.

czuje sie jak gowniara, jak jakas.. nie moge.. ja nie wiem.. mam wspanialego faceta.. chce byc jego zona, urodzic mu dzici, ale nie teraz.. pokrzyzuje jego wszystkie plany:( boze.. moze ten test byl wadliwy, moze powinnam zrobic jeszcze raz..

Gość 11111111
ale dziecko nie spowoduje,ze twoje plany legną w gruzach najwyżej przesuną się o 2-3 lata ,jest wiele osób którym dziecko nie przeszkodziło w nauce,pracy,karieze przeciez dziecko to nie zaraza ,która wszystko rujnuje,Twoje życie będzie wyglądało inaczej ale to nie znaczy,ze gorzej :)

Najważniejsze jest to żebyś się uspokoiła teraz, gratuluję CI i popieram całym sercem ze niechcesz usunąć. Skoro jesteś długo ze swoim chłopakiem to pewnie bardzo się kochacie i wszystko sie ułoży a myśle ze i rodzicę Wam pomogą i będzie wszystko dobrze. Za dwa lata będziesz mieć małego berbecia i będziesz mogła dlaej się realizować zawodowo zobaczysz.

Gość ritka.
Jasne, że każdy ma prawo do własnego zdania, jednak obrażanie kogoś ,nawet przed chwilą mnie, jest naprawdę poniżej krytyki.Takimi tekstami sama sobie wystawiasz wizytówkę ,a nie mnie.Wątpię, żebyś była właściwą osobą na tym forum dlatego oszczędz sobie pisania tego typu opinii w tym miejscu, bo po prostu wzbudzaja litośc a przede wszystkim zażenowanie u osób czytających twoje wypociny. P.S. Do autorki topicu-nie przejmuj się takimi opiniami, trzeba umieć olać sobie wstrętnych ,sfrustrowanych ludzi,którzy dowartusciowują się dołując innych w potrzebie

Nie wyobrażam sobie aby mnie coś takiego spotkało. Załamałabym się kompletnie. Mam 23 lata i nie planuję dziecka przez najbliższe 10 lat. Cóz...trzymaj się jakoś. Jak nie chcesz usunąc to musisz podjąć to cholerne wyzwanie. Wózek, pieluchy, uziemienie na kilka lat. Trzymaj się!

Gość magda_________
naprawde ci współczuje. Musisz mu powiedizec szybko o dziecku. ile on ma lat? czego sie obawiacie? il ejestesice ze soba? rok?

Gość ale dałam ciała
nie piszcie ze zmarnowala sobie zycie bo to nieprawda,ja mam dziecko i nie mam zmarnowanego zycia,jak z mezem decydowalismy sie na dziecko mialam 21 lat i wszystko stalo przed nami otworem,ale my chcielismy dziecka i nie zalujemy tego synek jest naszym zyciem i jest super

Gość ritka.
Do pożal się Boże "sdrrrr" coś tam nikt sobie nie życzy obecności kogos takiego-wulgarnego i sfrustrowanego -jak ty na tym forum.Idz gdzie indziej wyżywac się na innych i nie wyładowuj tu swoich złości i agresji, to forum dla kobiet w ciązy, a nie miejsce do bijatyki slownej i wyzywania innych!!!

Gość nie chcę cię martwic
ale podobno testy się nie mylą. W "drugą " stronę tak - ale nie w tą. Serdecznie ci współczuję. Bo masz poważny problem zwłaszcza gdy nie myślisz o aborcji - a chyba tak jest. Nie będę ci radziła tego co wszystkie nawiedzone mamuśki na tym forum. Bo nawet 9 miesięcy ciąży które powinno przyugotowac kobietę do macierzyństwa nie zawsze wystarcza. Ja nadal uczę się bycia matką i kochania swojego dziecka - tak jak na to zasługuje - ale nie zawsze mi się to udaje. Cociaż moja sytuacja była trochę inna. Trzymaj się - pewnie " jakoś" to będzie. Tyle tylko że jak długo trwa to jakoś???? A może będzie całkiem dobrze. Nie masz zresztą specjalnego wyjścia.

Gość Ania75
Powinnaś iść do ginekologa, jeżeli jesteś w ciąży to usg powinno to potwierdzić. A co Cię skłoniło do zrobienia testu, ożźniała Ci się miesiączka, czy były jakiś inne objawy? Ja też brałam logest przez 5 lat, zdarzało mi się zapomnieć i wziąć tabletkę z kilku godzinnym opóźnieniem. Teraz przerwałam tabletki, bo chcę mieć dzidzię.

ale dałam ciała Ale z tego co piszesz to Ty chciałaś dziecka. Twoja sprawa, Twój wybór. Gorzej jak ktoś nie chce i zalicza wpadke. I to jeszcze stosując środki antykoncepcyjne. Autorce współczuje bo nie chciała dziecka w tym momencie. A dziecko zbyt wiele zmienia i komplikuje w życiu.

Gość nie chcę cię martwic
do ritki - to nie jest forum dla kobiet w ciąży

Gość 11111111
Ty jesteś biedna ale Twoje dziecko też:( niechciane od samego początku...ja bym je chętnie od Ciebie zabrała

Gość bloom
...ja tez sie urodzilam w "nieodpowiednim" dla mojej momencie i wierzcie lub nie, ale zawsze moglam ten jej stosunek do mnie wyczuc :( szczegolnie, że mam młodszego "planowanego" brata... Szkoda, że kobiety tak na ciąże reagują, ja mam 22 lata, studiuje i ie pracuję, ale gdyby się okazało, że jestem w ciąży to wiem, że kochałabym maleństwo od samego początku :)

Gość spoonmaster
Wszystko się ułoży!!! przeprowadźcie się do tego Krakowa, skończysz studia, wynajmiecie opiekunkę do dziecka. Wszystko będzie dobrze...!!! A gadanie że masz zego chciałaś jest durne: Przecież się zabezpieczałaś jak odpowiedzialna osoba, i nie kochałaś sie z byle kim tylko z kimś z kim chciałaś przeżyć resztę życia:)