Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olcia500

poród kleszczowy-zdjecia

Polecane posty

Gość olcia500

Czy gdzieś mozna znalezc filmy lub zdjecia z takiego porodu ?? Siostra tak rodziła nie chce opowiadac , mówi ze koszmar traumy dostala jak nic . To takie strasane?

Gość dafnelia
No właśnie wszyscy mówią że koszmar , gdzie to można zobaczyć?

mo0ja siostra miala vaccum lae nic nie mowila ze strasznie...

Gość macino244
BFGJKGIIGKL

Gość ewciat
Ja to przeżyłam osobiście - nie polecam - ale chętnie zobaczyła bym. Gdzie można to obejrzeć?

Gość no i po co
Naprawdę nie ma czym się nakręcać.Po co Wam to oglądać.

Gość ewciat
Ok Ok zgadzam się że to nic przyjemnego . Ja dopiero teraz mogę spokojnie o tym myśleć choć minęły 4 lata. Ale moja ciekawość jest większa niż strach, czemu mam znać taki poród tylko z jednej strony?

Gość ewciat
Dziękuję ślicznie Motylku :)

Gość ewciat
Dziękuję Ci ***Dee obejrzałam i tylko jedna refleksja - my kobiety rozczulamy się nad sobą - a co by powiedziały nasze dzieci ( gdyby umiały mówić ) ? Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki :)

Gość ja mialam vacuum
bo mlody byl pleckami do moich plecow (a niebuzia, jak powinien byc) i wcale nie bylo tak strasznie... w sumie nie mam porownania jak by bylo bez wyciagania, bo to pierwszy porod, ale spokojnie dalo sie to przezyc...

Gość asia z gdańska
Ja tez rodziłam kleszczowy w szpitali w Gdańsku Zaspie- super opieka lekarska i położnicza ale sam poród masakra. Niemoglam urodzić łożyska, łyżeczkowanie na żywca itd. Nie wiem czy to ze względu na poród ale mój synek jest płaczliwy i nerwowy. Byliśmy z nim u neurologa i jest okey. pozdrawiam

Hmmm moja Justyś też była własnie nie tak obrucona i na dodatek okręcona pępowiną. A urodziłam sama bez kleszczy, tzn położna mi naciskała brzuch... chyba cus ze to sie wszystko szczesliwie zakonczyło :o

Gość asicca
EE faktycznie słyszałam złe rzeczy o takich formach porodu ,choś vacum wydaje się bardziej ludzkie jakieś .. . A propos czy dacie link do zdjeć lub filmów z por. kleszczowego ??? Niemożliwe żeby nic nie było . Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić -i tu pytanie do mam czy dziecko które wyciąga się kleszczami ma glówkę już wychodzącą czy ciagną gdy schodzi dopiero do pochwy ?! Przyznam że czytałam w książkach med ,ale mnie spieło przy opisie obrotu jaki lekarz wykonuje wewątrz kobiety kleszczami brr. Ale myślę że lepiej wiedzieć przed porodem jak to wygląda -dlatego proszę o jakieś zdjęcia . Wtedy wiem ewentualnie co mnie czeka, czy domagać się cesarki itp .

Gość kenta
Ja mam do porodu jeszcze troszke czasu... Ale kiedys ostatnio z ciekawości obejrzalam filmik chyba wlasnie z takiego porodu... wiecie co... Wolalabym nie widziec, ani tego ani żadnego innego... :( Przyprawilo mnie to o jeszcze gorszy wizerunek tego wydarzenia... Teraz usilnie staram się zapomniec o tym co widzialam...

Gość elene
No cóż -są sytuację gdy trzeba tak rozwiązać poród -ale żona brata po takim porodzie juz 12 lat nie chce nawet słyszeć o nastepnym dziecku .... A jak macie jakieś materiały na ten temat -to podrzućcie !

heh, moja ciotka rodzila kleszczowo dziecko z waga 5.700 tylko wtedy byly takie prawdziwe kleszcze jak u kowala bo to bylo 40 lat temu ale jakos przykro nie wspomina

koleżanka rodziła przez kleszczowy, podczas porodu w klinice w Warszawie uszkodzili dziecku główkę, dostało krwiaka i zmarło. Polska ginekologia pod wzgledem umiejetnosci i traktowania pacjenta nie powinna być dopuszczana nawet do karmienia swiń.

koleżanka rodziła przez kleszczowy, podczas porodu w klinice w Warszawie uszkodzili dziecku główkę, dostało krwiaka i zmarło. Polska ginekologia pod wzgledem umiejetnosci i traktowania pacjenta nie powinna być dopuszczana nawet do karmienia swiń.

Gość alimak14
Witam gorąco mój synuś przyszedł na świat 29.08.2008 był to mój pierwszy poród.To właśnie w ten dzień 10 dni po terminie za pomocą Lekarki i położnych z Bocheńskiego szpitala urodził się mój synuś ważył 4520 i miał 61 cm, Poród vacuum dla jednych to męczący poród dla innych kobiet mniej,tak jak każdy inny poród ja wspominam miło tom chwile jestem zadowolona z decyzji lekarza vacuum.Był to pewnego rodzaju ból ale warto było go przeżyć po kilku chwilach gdy dostałam synka do rąk zapomniałam o bólu i nie pamiętam jak wyglądał.Mój synuś rozwija się dobrze i napewno jeżeli kiedyś zdecyduje się na drugie dziecko chciałabym aby mój poród przebiegł dokładnie tak samo.Pozdrawiam wszystkie mamusie i przyszłe mamusie,Nie bójcie się poród niestety każda z Was musi przeżyć ale to nie aż takie straszne jak wszyscy o tym mówią przynajmniej dla mnie.POWODZENIA.

Gość alimak14
Witam gorąco mój synuś przyszedł na świat 29.08.2008 był to mój pierwszy poród.To właśnie w ten dzień 10 dni po terminie za pomocą Lekarki i położnych z Bocheńskiego szpitala urodził się mój synuś ważył 4520 i miał 61 cm, Poród vacuum dla jednych to męczący poród dla innych kobiet mniej,tak jak każdy inny poród ja wspominam miło tom chwile jestem zadowolona z decyzji lekarza vacuum.Był to pewnego rodzaju ból ale warto było go przeżyć po kilku chwilach gdy dostałam synka do rąk zapomniałam o bólu i nie pamiętam jak wyglądał.Mój synuś rozwija się dobrze i napewno jeżeli kiedyś zdecyduje się na drugie dziecko chciałabym aby mój poród przebiegł dokładnie tak samo.Pozdrawiam wszystkie mamusie i przyszłe mamusie,Nie bójcie się poród niestety każda z Was musi przeżyć ale to nie aż takie straszne jak wszyscy o tym mówią przynajmniej dla mnie.POWODZENIA.

Gość alimak14
Witam gorąco mój synuś przyszedł na świat 29.04.2008 był to mój pierwszy poród.To właśnie w ten dzień 10 dni po terminie za pomocą Lekarki i położnych z Bocheńskiego szpitala urodził się mój synuś ważył 4520 i miał 61 cm, Poród vacuum dla jednych to męczący poród dla innych kobiet mniej,tak jak każdy inny poród ja wspominam miło tom chwile jestem zadowolona z decyzji lekarza vacuum.Był to pewnego rodzaju ból ale warto było go przeżyć po kilku chwilach gdy dostałam synka do rąk zapomniałam o bólu i nie pamiętam jak wyglądał.Mój synuś rozwija się dobrze i napewno jeżeli kiedyś zdecyduje się na drugie dziecko chciałabym aby mój poród przebiegł dokładnie tak samo.Pozdrawiam wszystkie mamusie i przyszłe mamusie,Nie bójcie się poród niestety każda z Was musi przeżyć ale to nie aż takie straszne jak wszyscy o tym mówią przynajmniej dla mnie.POWODZENIA.

Dokładnie,ja uważam jak moja przedmowczyni,że poród to sprawa bardzo indywidualna,to wszystko zależy od organizmu kobiety. Są kobiety które zanim osiągną rozwarcie na 6cm są już mało tomne,\'\'konające \'\' z bólu a ja np. trafiłam do szpitala,bo krwawiłam,nie wiedząc,że mam już właśnie rozwarcie na 6cm.Czułam się wyśmienicie/gdyby mi ktoś wtedy kazał tańczyć tańczyłabym bez problemu/.Nie wiem co to ból gdy się rozwiera szyjka.Owszem jak już rodziłam to bolało,ale dało się wytrzymać SPOKOJNIE!!!! Dodam,że z natury jestem okropną panikarą,jestem bardzo szczupła,a dziecko urodziłam 4kilogramowe.Nie bójcie się dziewczyny porodu,da się ten ból przeżyć ,który się zresztą bardzo szybko zapomina. Życze powodzenia

Ja tez mialam kleszczowy ale nic nie pamietm z porodu bo umieralam z bolu.O kleszczach przypominal mi synek bo przez kilka dni mial na czole slady od kleszczy jedna mala blizna zostala mu do dzis a ma 6 miesiecy.

Emilla22 bardzo możliwe, że synek madzi ma bliznę po kleszczach. Nie wszyscy lekarze potrafią właściwie użyć kleszczy i niestety zdarza się, że dzieci mają pamiątkę na całe życie.

Gość po jaką cholerę
Po jaką cholerę tak się nakręcacie????Nie lepiej wiedzieć że poród to najwspanialsza rzecz na świecie,cód jakiego pozazdrościć nam tylko mogą faceci i te kobiety,które płacą za cesarkę. Ja rodziłam naturalnies woje dwie córeczki,ale musiałam mieć także cesarkę przy porodzie bliżniaków...no i nie rozumiem do dziś co w niej tak świetnego,że trzeba aż za to płacić?????!!!!!! Wię nie stresujcie się przed porodem ,wszystko często zmienia się w ostatniej chwili;) Pozdrawiam ciepło i żyzę dużo optymizmu🌻