Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Some Bizarre

Marzenia,marzeniami ale jak je zrealizowac

Polecane posty

Myrevin - no ba - to w końcu jest życie a nie kiepsko napisany scenariusz tandetnego filmu na którym umiera się z nudów, bo wiadomo jak się kończy. Lepiej jednak stwierdzić jako zwycięzca, że to nie ten cel - niż na kanapie zarzucać sobie, że się nic nie robiło. Na modzie, ani na branży się nie znam - ale to co napisała literatka brzmi sensownie. A przykładem, że nigdy nie jest za późno (chociaż nie z branży mody) jest np. Robert Ludlum - zaczął pisać swoje książki dopiero przed czterdziestką - a napisał wiele bestsellerów i sprzedał niewyobrażalną liczbę ponad PÓŁ MILIARDA swoich książek.

hmm sukien nie zrobilam szyc niestety na razie nie umiem:P a projektow to mam huhuhu pelno...na amterialach sie w miare znam itd.itp...ale to nie jest mym problemem... ktos mowi,ze mozna podjać prace..owszem mozna..tylko jest pewne ale w mym przypadku....niezbyt mila sprawa ale cooz...generalnie to jestem utrzymywana przez matke..zarabia jakies 1200zlotych..stary daje kase 800zlotych..nie jest zbyt lekko...niestety,stary przestanie dawac kase gdy pojde na studia platne lub podejme sie pracy po 18roku zycia(by miec na studia) cooz,wtedy moze byc niestety bardzoo ciezko..co zarobie to moze sie z tudem ale utrzymam..no ale 1200co stara zarabia to teraz ledwo starcza na rachunki,tak więc w tym tkwi ten caly dylemat itd...chyba,ze oklamię starego,ze nie pracuję i jakos bedzie..zresztą nie wiem..wiem tylko.ze musze walczyc,nie patrzec na reszte id opiąć swego a nie by potem zalowac,ze zje...lam se zycie itd itp...

--> dreamer2006 Chodzi o to że te zwycięstwa tak naprawde są \"wirtualne\". Ale dośc o tym. Leposzym przykladem na to ze nie jest nigdy za pózno jest Ferdinand von Zeppelin, który marzenie swego życia zrealizował w wieku 60 lat.

Myrevin - oczywiście, że zwycięstwa są \"wirtualne\" - tzn. w naszej głowie - uważamy coś za zwycięstwo albo nie. Bywają ludzie, którzy nie posiadając zupełnie nic, żyją z dnia na dzień, z pieniędzy, które to albo wyproszą albo dorobią jakimś zbieraniem puszek - nie mają zamiaru tego zmianiać - i mimo to są zadowoleni ze swojego życia, czują się szczęśliwi i o żadnej porażce nie może być w tej sytuacji mowa. Zazdroszczę takim ludziom takich umiejętności podejścia do sprawy - ale jednak ja, a jak sądzę, większość ludzi nie potrafi w ten sposób myśleć - dąży do osiągania czegokolwiek - no i chyba to jest naturalne. Z jednej strony powoduje, że człowiek ma jakiś cel w życiu - a z drugiej jest przyczyną nieustannego rozwoju technicznego jak i edukacyjnego czy kulturalnego ludzkośći. Ale to fakt - to, że uważamy coś za sukces lub nie - wynika z nas samych.

Gość A JA BYM CHCIAŁA.....
zostac dziennikarzem telewizyjnym-moderatorem ale trudn mi uwierzyc ze sie przebije przez te klike , wszyscy maja tam plecy i wszystkie miejsca sa pewnie z gory obstawione. Chce isc na dziennikarstwo ale czy się wybiję? To mnie tak bardzo meczy...czy uda sie cos osiagnac czy tylko strace czas.;-(

Gość szukam Nieba na Ziemi
jak realizować marzenia? każdy ma inna receptę napewno na realizowanie swoich marzeń. Czasami realizacja marzeń jest długa i pracochłonna jesli mamy marzenia nie można ich pozostawić samym sobą, trzeba wszystko robić aby je zrealizować i być szczęśliwym. czasem marzenia spełniają się w sposób nieoczekiwany. ja staram się żyć tak aby w kazdym moim działaniu było zawarte marzenie i aby krok po kroczku do niego docierać. http://www.niebonaziemi.pl/kartka/index.php

masz super podejscie, chcialabym zeby wiecej osob tak myslalo to wazne co piszesz, ze marzenia powinny byc w nas codziennie, ze kazdy dzien moze przyniesc nam nieoczekiwane zakonczenie, przelom....trzeba miec wiare i sile i nadzieje...

O widzę,że mój dawny topic się odnalazł :D W sumie coś się zmieniło. I wiek,i spektrum zainteresowań z naciskiem na muzykę :P Wybieram się studiować kulturoznawstwo, za rok myślę o medycynie. Generalnie cieszę się,że wdrażam w życie coś zwane pozytywnym myśleniem,wszakże myśli/nastawienie , wiara w sukces mają duży wpływ na powodzenie jakiegoś zamierzenia... :]

hmm fajne to forum, to chyba pierwsze takie, gdzie można pogadac o marzeniach i nikt cie nie zdoluje super:)

fajnie ze ci sie spodobalo mnie tez urzeklo tym ze mozna sie wygadac pomarzyc i nie bac sie swoich planow tylko odwaznie stawiac kroki ku ich spelnieniu polecam wszystkim

tu tez mozemy pogadac o marzeniach pamietaj :) zachecam wszystkich do pisania :):)

Gość daria18
moim marzeniem jest miec znowu marzenia i wiedziec co robic w przyszlosci

dario pamietaj ze zawsze mozesz pisac z nami czasem taka rozmowa pomaga uwierzyc znow w to, ze bedzie dobrze, i znow odzyskasz sile do marzen :) zapraszam cie na forum: www.forum.niebonaziemi.pl

Gość daria18
dziekuje za to ze powiedzialas mi o tym forum mozna sie na prawde wygadac :)

Trzeba działań,tworzyć,poszukiwać, realizowac kazdy dzien na maxa,a wtedy marzenia sie spełniają. Nie spełniaja sie od siedzenia przed komputerem.

lavera_ pierdolisz. Niektore marzenia moga sie spelnic tylko przed komputerem np najwyzszy lvl w jakims mmorpg albo napisanie wlasnej gry.

Ludzie lubią sobie pomamrolic,pomarzyc ze to ze tamto ,ale jak przyjdzie do działania i włozenia w to troche pracy i wysiłku to vjuz gorzej im to wychodzi ,wtedy najlepiej zazdrościc innym ludzim ,ze mają lepiej.

no wlasnie, dlaczego nie umiemy marzyc tylko zazdroscimy innym zamiast samemu wziac sie do pracy????

Gość kryska z pinponczy
Bo praca boli i to cięzkka. Moi rodzice cięzkoi pracuja w duzym zakłądzie ,w cięzkich warunkach na 3 zmiany, zarabiaja po 3 tysiące a inni im wszystkiego zazdroszcza bo mysla ze im to z nieba spada. Nie. Oni zapierdalają na to i wszystko co maja dostali poprzez swoja prace. Wujek alkoholik tego nie rozumiem bo ma w dupie prace i chleje a potem ma pretensje ze on nie ma a inny ma.Boze co za ciemnota.

masz racje a twoja historia neistety nie jest odosobniona :( nie rozumiem tylko dlaczego ludzie sa tacy zawistni dlaczego zamiast wziac zycie w swoje rece narzekaja przeciez cuda sa dla wszystkich !!

moze poddali sie jesli hcodzi o walke o swoje marzenia i zamiast przyznac sie do swojej kleski wola kamuflowac swoje nieszczescie wyszydzajac innych...ja takie wlasnie odnosze wrazenie kiedy slucham zawistnych wypowiedzi kolezanek z pracy

Gość Tenshi
podobne spelnione marzenia nie sa juz marzeniami... moze marzenia nie da sie zrealizowac? Moze marzenie do zrealizowania to cel? :)

zgadzam sie ze marzenia do zrealizowania to cel ale mysle za to ze je zrealizujemy ni zniza jego wartosci....

a ja kieruje sie zasada ze to co trudno przychodzi cenie bardziej....moje wysnione marzenia ktore spelniaja sie dzieki temu ze dąze do celu i trwam w postanowieniach daja mi satysfakcje na koniec i wewnetrzna sile ze udalo mi sie spelnic marzenie :) mam pytanie czy lubicie spelniac marzenia innych pomagac??

czy lubie?? nie umiem tego tak wprost nazwac po prostu nie wyobrazam sobie ze jesli ktos potrzebuje pomocy ja bym tej osobie nie pomogla ...nie zastanawiam sie tylko po prostu pomagam.... to tez daje mi szczescie :)

jednym slowem impuls...rozumiem o co ci chodzi...i mysle ze wlasnie dlatego ze robisz to bezinteresownie daje ci to szczescie :) szkoda ze takich ludzi jest tak niewiele....

to prawda daje mi duzo szczescia i nowej sily do dzialania :) ale czy ja wiem ze nikt nie pomaga...ja znam wielu ludzi ktorzy oddaliby siebie zeby tylko pomoc...mysle ze wystarczy czasem otworzyc oczy i serca dla innych ludzi, a dzieki temu dostrzezemy NIEBO na Ziemi

hmm piszesz ze to takie proste, a jednak wielu z nas nie umie otworzyc oczu i dojzec piekna tego swiata, piekna innych ludzi... sama nie wiem z czego to sie bierze ....