Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Naughty Girl

Depilacja pach

Polecane posty

Gość laserowo.//
dziewczyny, proeponuje Wam depilacje laserową to naprawde działa, a zabieg sam w sobie jest spoko ja miałam w sumie 4, w Estetyce na Domaniewskiej bez bólu i skutecznie) never again depilator

oj pachy to miejsce dość delikatne więc ja najczęściej usuwam włoski za pomocą maszynki. Niestety nie jest to zbyt skuteczna metoda ;/ bo mnie strasznie szybko włosy odrastają i musiałabym się golić prawie codziennie;/ Coraz częściej myślę, czy nie poddać się depilacji laserowej?? Kilka zabiegów i po kłopocie z niechcianymi włoskami ;) Tylko nie wiem do jakiego miejsca byłoby się najlepiej udać ?? może wy znacie takie miejsca godne polecenia ??

Gość wioletta5
Zgadza sie depilacja laserowa jest tutaj jak najbardziej odpowiednia. Jesli chodzi o tego typu zabiegi-to jednak stolica wypada najdrożej,sprawdz sobie tutaj http://www.estmedica.pl/

a może wydepilować pachy za pomocą pasty cukrowej?? Ja byłam jakiś czas tamu na depilacji bikini u pani Asi Bilskiej w Krakowie i jestem zachwycona tą metodą. Skóra jest gładka, potem włoski odrastają dużo słabsze ;) Może i macie rację co do depilacji woskiem, ale ja niestety nie mogę poddać się takiemu zabiegowi, bo jestem blondynką i w moim przypadku laser nie wchodzi w grę.

Gość xsys
wioletta - nie do konca sie z Toba zgodze. Ja robilam depilacje laserowa wlasnie w stolicy na kakowskiego 5. Dosc dlugo rozgladalam sie za odpowiednim salonem, patrzylam tez np dla porownania na krakow, i stolica wychodzila zdecydowanie najtaniej. Moze to dlatego, ze jest tam duza konkurencja? nie wiem, ale ja i z ceny i z zabiegu bylam zadowolona

xsys tam jest ten salon Studio Laser, prawda? Biała Czekolada - właśnie tam możesz sobie zrobić bo zarówno ceny jak i sam salon są bardzo dobre. Uważam że jest to najlepsza z możliwych metoda pozbycia się zbędnego owłosienia. Depilatorem bym nigdy nie tknęła pach.

O matko depilacja pach depilatorem? Szczerze Cie podziwiam dziewczyno, ja bym nigdy w życiu się na to nie zdecydowała. Depilowanie nóg za bardzo mnie boli, a co dopiero pachy!! Ja się poważnie zastanawiam nad depilacją laserową...

Gość rtfm
dziwne... nawet pierwsze golenie depilatorem mnie nie bolalo - ani pod pachami ani na nogach. moze ja jestem jakas dziwna, bo nawet jak kosmetyczka mi naklada jakies maski, kotre powinny piec to mnie nic nie piecze, nie boli...

też podziwiam odwagi. Dla mnie pachy są tak czułym miejscem, że chyba nigdy bym się nie odważyła wydepiolować pach depilatorem. Puerelene ja byłam w studiu laser na depilacji i powiem ci, że było warto. Trzy zabiegi i depilator i maszynki odeszły do lamusa ;) świetna sprawa ;)

Gość efezenka
Hej, ja od jakiegoś czasu również stosuję usuwanie włosków pod pachami depilatorem. na początku rzeczywiście bolało, ale bez przesady. za każdym użyciem depilatora boli coraz mniej. dla początkujących radzę przeprowadzić zabieg bezpośrednio po kąpieli na suchych pachach, poza tym odradzam stosowanie jakichkolwiek antyperspirantów zaraz po zabiegu (piecze, boli i swędzi). powodzenia

Gość emnauel321
A ja się zastanawiam czy nie skorzystać z urządzenia Selectif Pro, które widziałam w klinice La Perla, ponieważ chciałabym na stałe usunąć włoski. Słyszałam, że to urządzanie jest innowacyjne ponieważ oparte jest na technologii ultradźwiękowej, która pozwala usunąć włoski każdego koloru w przeciwieństwie do depilacji laserowej.

Gość nenenenene
ja depiluje pachy od ponad roku. za pierwszych 3 razach owszem bolało , ale coraz mniej. włoski też odrastają rzadsze i mniejsze i są owiele mniej widoczne nawet jak odrosną, bo są bardziej szarawe niż czarne. ja depiluje pachy mniej wiecej raz na miesiac w okresie zimowym, nie jestem osobą która musi mieć idealnie gładkie pachy, leciutka szara poswiata uważam że nie wymaga zaraz interwencji depilatora. czy włoski wrastają ? - tak zdarza się przywaznie wtedy powstaje mała chrostka , najlepiej odczekać aż pojawi się mały łepek włoska, potem chrostkę nacisnąć i włosek wyjdzie. by włoski nie wrastały za bardzo polecam raz na jakiś czas ogolić pachy. powiedzmy 2/3 razy depilator 1 ogolić. ta sama metoda dobra jest też do nóg.

Ja zaczynam się zastanawiać nad depilacją laserową. Chciałabym wydepilować pachy i bikini. To moje zmory (podrażnienia i wrosty). A tak po 3-4 zabiegach mam nadzieję mieć spokój. Wiem, że teraz w krakowskiej estetice jest promocja, więc może to dobry moment na zabieg.

Ja też sie chyba przychyle do depilacji laserowej - w końcu jest najskuteczniejsza, niestety jest droga i to się pewnie jeszcze długo nie zmieni. Pewnym rozwiazaniem może być np. wyszukanie odpowiadajacych nam cenowo ofert, w szczególności promocji. Ja ostatnio jestem zadowolona z ofert zamieszczanych na portalach zakupów grupowych, z reguły 50% taniej - tylko trzeba czekać na oferty w swoim mieście. Dla leniwych: http://www.fastdeal.pl/oferta/wroclaw/pochwal_sie_skora/1526/

Ja też coraz częściej myślę na temat depilacji laserowej. Zamierzam tez udać się na konsultacje w tej sprawie do IQ Medispa, ponieważ chciałabym się dowiedzieć czy ta metoda jest dla mnie najlepsza. Mam już dość włosków na ciele, szczególnie latem kiedy jest ono bardziej odsłonięte.

Gość stylonka
depilacja laserowa to jest pomysł, niestety jak na razie nie mogę sobie finansowo pozwolić na coś takiego. Jak na razie rozglądam się za jakimś dobrym depilatorem, bo używanie maszynki w lecie mija się z celem włoski zbyt szybko odrastają. Ostatnio na electro.pl widziałam w całkiem niezłej cenie ten model brauna który można stosować pod wodą niezła sprawa. Czy ktoś może go ma? Sprawdza się ta funkcja?

Gość marta102003
jaki sposób jeszcze polecacie na wlski pod pachami? ja juz nie moge sie poradzic tak szybko mi odrastaja. od jakiegos czasu uzywam depilotora ale to nic nie daje bo po jakims tygodniu jest to samo. moze jakies kremy albo kulki oslabiajace wloski? macie cos sprawdzonego?

Gość Catharine
Ostatnio próbowałam depilatora i po prostu... masakra. Udało mi się zrobić tylko prawą, a właściwie nie do końca (część włosków była za krótka). Ale w górnej części pachy miałam przez dwa dni strupki, bo wyrwało mi tak, że krew mi leciała. Pierwszego dnia w ogóle nie mogłam opuścić ręki (tzn mogłam, ale strasznie bolało :D). Właściwie w ogóle bym nie próbowała depilatora pod pachami, ale już nie mogłam wytrzymać, bo - mimo że jestem blondynką i wszędzie mam jasne włoski - pod pachami mam strasznie ciemne i grube, zawsze po goleniu zostają czarne kropeczki. I chciałam zapytać - z tą krwią to normalne czy raczej sobie odpuścić?

Gość rudaa79697
ja muszę powiedzieć ze depiluje pachy depilatorem od stycznia i jest bardzo dobrze. pierwsze dwa czy trzy raz rzeczywiście troche bolały bo tyło dużo włosków. Ale potem było już coraz lepiej. Już po mniej więcej 3 mies. włoski stały sie cienkie (wcześniej miałam grube i ciemne) i jasne. Nawet jak troche odrosną to są praktycznie nie widoczne. No i nie sprawia mi to bólu ;)

Gość bo skóra musi być bardzo
naprężona do depilacji depilatorem - a pod pachą trudno to osiągnąć - bo ma się tylko jedną wolną rękę - dlatego pęsety szczypią skórę.

Gość goła pacha
E tam, ja depiluję depilatorem już od bardzo dawna i bardzo sobie to chwalę. Włosy do depilacji nie mogą być zbyt długie najlepiej takie na dwa mm. Wtedy mniej boli. Osobiście u mnie ból w tej chwili jest naprawdę bardzo mały. Nie wyobrażam sobie depilacji pach jakimś woskiem np. Co ciekawe, po wydepilowaniu pachy po spoceniu nie śmierdzą, co ma duże znaczenie dla alergików. Co jeszcze jest w tym super? Ano ja mam w tej chwili 1/4 tych włosów których miałam przed rozpoczęciem przygody z depilacją.

a ja polecam wosk lycon, moje odkrycie tego roku, warszawiankom polecam salon gdzie ja robie - BB Clinic na Grzybowsiej, acz sporo salonow juz go ma

Gość bebech wielki
Wyrywanie depilatorem jest piekielnie bolesne za pierwszym razem. A potem (o ile robi się to regularnie, tak mniej więcej raz w tygodniu) jest już tylko lepiej i prawie bezboleśnie. Włoski stają się słabsze i jest ich mniej, a pot ma mniej intensywny zapach (w ogóle u siebie zauważyłam mniejsze pocenie się). Ja polecam! Warto trochę pocierpieć niż bawić się codziennie rano maszynką pod prysznicem!

Gość bebech wielki
PS. Nie mam czasu i pieniędzy na łażenie do kosmetyczek z powodu takich jak pozbywanie się owłosienia. Jeśli mogę to zrobić sama, to to robię!

bebech a ja wole isc raz na 4 tyg do kosmetyczki za 30zl niz katowac sie depilatorem elektrycznym i sorry nie wmowisz mi ze depilator nie boli z aktoryms tam razem... mnie boli jak cholera :-( kazdy ma inna wrazliwosc na bol... ja mam mala wiec wole 2min wosku niz kilkadziesiat minut katowania sie depilatorem

Gość agggneska
W Bona Dea robiła ten zabieg moja siostra. Ona zawodowo pływa wiec musiała sobie zrobic depilacje. Troszkę jej zazdroszczę bo przyzna, ze kazda kobieta powinna dla wygody i higieny własnie tak zrobić, a nie meczyc sie z depilatorem.

Gość loornetka222
No własnie, sama sie wybieram do salonu Bona Dea, bo najlepiej własnie tego typu zabiegi zrobić dokładnie o tej porze kiedy skóra nie jest wystawiona na promieniowanie słoneczne.