Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Naughty Girl

Depilacja pach

Polecane posty

BonaDea to w Krakowie, ale w stolicy najlepszym jest Studio Laser -> mają jedne z nowocześniejszych laserów w użyciu, diodowe, które są zdrowsze i bezpieczniejsze. Nie ma zagrożenia poparzeniem :) Emitowana przez laser fala o długości 800nm przenika do 2mm wewnątrz skóry. Jego działanie jest więc powierzchniowe i nie ma wpływu na funkcjonowanie organizmu ;)

Słyszałyście o depilacji twardym woskiem ????? Depilator w miejscach takich jak bikini i pachy jest bolesny. Jeżeli chcecie pozbyć się owłosienia na dłużej to spróbujcie twardy wosk. O wiele mniej boli, jest bez paskowy i nie trzeba zapuszczać takich długich włosków :) Jeżeli jesteście z okolic sadyby, mokotowa lub wilanowa to polecam 15-115 SPA tam napewno jest :))) Pozdrawiam

Gość getaway
jak depilacja pach to jak najmniej bolesna metoda, dlatego ja goliłam maszynką, a potem poszłam na depilację laserową i już mam spokój, z włosami pod pachami.

Gość gość
Po laserze mogą pzostac przebarwienia, wybieram pastę cukrowa.

Gość DagmarkaM21
Takie zabiegi to powinno się w profesjonalnym salonie wykonywać. jak dla mnie samemu takie coś sobie robić to trzeba mieć wprawę... Dlatego też chodzę do http://www.gabinetlula.pl/ i nie martwię się, że coś pójdzie nie tak.

Gość LenaKa
Witam wszystkich zainteresowanych tematem. Jestem w trakcie zabiegów więc z pełną odpowiedzialnością mogę wyrazić swoją opinię. Długo wahałam się z podjęciem tego wyzwania, bo zawsze było coś, ale w końcu zdecydowałam się na pozbycie się zbędnego owłosienia i to była jedna z lepszych decyzji. Zanim wybrałam stosowny gabinet przeczytałam tysiące postów usmiech.gif dotyczących laserowej depilacji. Zachęcona pozytywnymi komentarzami wybrałam sieć Laser DeLux. I co tu dużo mówić: myślę, że opinie nie są bezpodstawne. W gabinecie przywitały mnie przemiłe panie kosmetolog, przeprowadziły ze mną wywiad medyczny, a potem przeszłyśmy do konkretów. Zabiegi wykonywane są laserem diodowym LightSheer przez wykwalifikowany personel, terminy dostosowuje się do moich możliwości czasowych (rano, południe, wieczór), a do tego wszystkiego można miło pogawędzić z obsługą . Przy wyborze salonu nie bez znaczenia były ceny takich usług. W tej chwili jest promocja i depilację możemy wykonać od 99 zł do 199 zł za daną partię ciała. Może i nie jest to mała kwota, ale gwarantuję, że dla tych efektów warto wydać każdą złotówkę (oczywiście jeżeli wcześniej wydawałyście kasę na depilację woskiem, depilatory i inne ustrojstwa do golenia). Zachęcam do skorzystania z oferty, a dla zainteresowanych podaję bezpośredni link do strony salonu: http://www.laserdelux.pl/ Ktoś chętny na dodatkową 20% zniżkę? Z mojego polecenia każda osoba zyska dodatkowy rabat na zabiegi. Chętnych podjąć wyzwanie zapraszam do kontaktu: sweetlemon23@o2.pl

ja kremem do depilacji potem 10 minut czekam mam nastawiony budzik i w tedy szpatułką zbieram potem biorę gąbkę i moczę ją i ścieram resztę włosów co nie zejdzie to biorę maszynkę kobiecą. i w tedy jeszcze raz pachy mydłem specjalnym przemywam i potem smaruje oliwką dla dzieci i w tedy mało boli A depilatora nie polecam.

Gość gość
jednak wrażliwe miejsce, dlatego ja głównie korzystałam z maszynek, bo tak było najprościej. Ale przyznam, że po laserze efekty najlepszze.

Gość gość
no z pachami to trzeba uważać, nie wyobrażam sobie tego, żeby używać do depilacji tych miejsc, jakichś bolesnych metod.

Gość gość
Tatiana depilacje woskiem pach 20zl bikini 60zlnóg 60zlregulacja woskiem zapraszam podstawa jest sterylność dla mnie jest podstawa 788190878 Ursus mogę być u Ciebie ale zadzwoń

Gość gość
Jakiej firmy woskami jest taka tania depilacja?

Gość gaja0071
Depilacja laserowa pach- co o tym sądzicie? Ja planuję się wybrać na to do Laser Glamour. Korzystałyście może z ich usług -http://www.laserglamour.pl/ ?:) Pozdrawiam

Gość gość
Ja chodzę na depilację pach pastą cukrową. Wcześniej miałam depilowane woskiem bez pasków depileve i tez było OK. Zależy kto co lubi, poza tym woskiem jest zwykle taniej. Polecam depilację w salonie beauty premium w Poznaniu, tam są dostępne obie depilacje.

Gość Petunia7
Też chce się wybrać do laser glamour http://www.laserglamour.pl/ aczkolwiek nie wiem czy akurat na pachy, ponieważ jest to dosyć wrażliwa część ciała i mam obawy, ale z drugiej strony inaczej tego w salonie kosmetycznym mi chyba nie zrobią, sama nie wiem jeszcze...

Gość gość
Tez polecam depilacje pastą cukrową jezeli chodzi o pachy :)

Gość gość
Ja pachy i ręce depiluje depilatorem. Pierwszy raz faktycznie boli a jak dla mnie mniej niż na nogach :-) Nogi czasem depilatorem a czasem maszynką. Strefę bikini przy nogach pęsetą albo depilatorem ale głębiej maszynką.

Gość gość
Wolę iść co 2-3 tygodnie na depilację do salono kosmetycznego niż co 2 dni golić maszynką. Znalazłam super miejsce na stronie www.dobrakosmetyczka.pl

Gość Gosiaczekoo
Depilacje pach mam robioną co 2-3 tygodnie pastą cukrową w salonie kosmetycznym. Już się tak rzyzwyczaiłam, że nie czuję bolu, włosy bardzo lekko wychodzą i jest ich coraz zmniej. Polecam depilację cukrową w salonie www.beautypremium.pl w Poznaniu.

Gość gość
Od roku mam depilowane pasty tylko pastą cukrową. Polecam nardzo, szczególnie że włosków odrasta coraz mniej.

Gość gość
Z tego wynika, że depilacja pastą cukrową niektórym na oczy szkodzi. Wiele lat depiluję pastą cukrową nie tylko pachy i jakoś w kroku, na nogach ani pod pachami mniej włosów nie rośnie.

Gość gość
To ze ty jestes zarośnięta i juz nic ci nie pomaga nie oznacza, ze innym pasta cukrowa nie mozne zahamować wzrostu włosow.

Gość gość
Wole wosk, nigdy nawet nie uzywalam depilatora

Gość gość
Jak wosk to polecam bezpaskowy film wax 3D z Depileve :)

ja uzywam jednorazowych maszynek, szybko i bez bólu, a minus, że szybko odrastają :P coś za coś ;)

ja uzywam jednorazowych maszynek, szybko i bez bólu, a minus, że szybko odrastają :P coś za coś ;)

a wiecie czego używają w salonach kosmetycznych po depilacji? kremu Arual rewelacja wiem bo kupiłam od kosmetyczki i pluje sobie w brodę bo dałam 50zł a na allegro jest za 25! Interes życia, jak zwykle....

Gość nulkam
Ja też próbowałam, niestety boli, ale warto dla dłuższego efektu ; ) Potem miałam lekko zaczerwienione pachy, ale to przejściowe. Po depilatorze skórę smaruję mleczkiem do ciała, żeby załagodzić podrażnienia i jak już ulży to dezodorant, ja mam ten http://www.vichy.pl/produkty-do-pielegnacji-cia%C5%82a/beauty-deo-pierwszy-dezodorant-od-vichy-opozniajacy-koniecznosc-depilacji-dezodoranty/p10481.aspx. jest delikatny

Gość gość
Tak odnosnie pytania i mycie i dezynfekowanie depilatora, bo nikt nie odpisal. Ja odpinam glowke, ktora jest dobdepulacji, myje zwyczajnie woda, o przemywam woda utleniona albo spieytusem i wszystko jest ok ;)