Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blondasek_22

po jakim czasie zabiezbieczona??

Polecane posty

Gość blondasek_22

witam :)założyłam topik gdyż po dłuższym szukaniu nie natrafiłam na temat który mnie interesuje:)W skrócie: Otóż brałam rok i 6 miesięcy tabletki jeanine zrobiłam przerwe sobie 3 miesiące które przedłużyły się do 4 ponieważ 2 okresy pierwsze miałam a na 3 czekam i czekam i nic -opóźnienie-2 tygodnie.wiem że tak bywa naogół gdyż teraz jajniki szaleją.jednakże chciałabym wziąść już od nowa tabletki i nie czekać dłużej na okres.do czego zmierzeam-chciałabym sie dowiedziec po jakim czasie jestem zabezpieczona biorąc tabletki antykoncepcyjne ale nie od 1 dnia okresu??Z góry dziękuje za odpowiedź:)

Gość Kamieee
jak wezmiesz 4-5 dnia okresu to jakies 2 tygodnie dodatkowo musisz sie zabezpieczac

Gość blondasek_22
a jak nie wezme wogóle w okres tylko normalnie??to tak samo 2 tygodnie??

Gość pyszczka
kurde a jak ty chcesz to robić przeciez całkeim sobie cykl rozregulujesz.nie możesz poczekac na okres?bo jesli masz sie i tak dodatkowo jeszcze przez jakies dwa tygodnie zabezpieczać to moze lepiej poczekać?! no nie wiem nigdy tak nie robiłam.

Gość blondasek_22
wiem że niektórym dziewczynom ten 3 cykl trwal po 50 dni wiec zamierzam poczekać do 50 dnia..obecnie jestem w 42 i narazie chyba sie nie zanosi na okres bo od tygodnia czuje sie jakby mial on przyjsc a go nie ma wciąż wiec teraz też sie nie ludze:(poczekam jeszcze ale pytam już na zapasjakby to czekanie okazało się przydługie:(((

Gość blondasek_22
pierwszy cykl po odstawieniu trwał 32 dni... czyli okres spóznił mi sie o 5 dni 2 okres spóźnił się 10 dni a 3 póki co -na dzień dzisiejszy 2 tygodnie......jeszcze poczekam sobie do tego 50 dnia cyklu może jeszcze troche dłużej :( ciągle mam wrażenie że okres blisko a on nie przychodzi;/ a z tego co wiem nie ma potrzeby czekania do okresu jeśli są takie opóźnienia...już sama nie iwem;/

Gość pyszczka
no własnie ja tez nie słyszałam żeby tak w środku cyklu zaczynac brac tabletki, bo w sumie to ciężko stwierdzic czy dobrze działaja .mi nawed lekarz powiedział że jak zmieniam jedne na inne, albo właśnie tabletki na plastry to zawsze najlepiej pierwszego dnia okresu zacząć.bo jest to nowy sposób antykoncepcji i inne hormony.