Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Emesze

DZIECKO TAK

Polecane posty

witajcie!! Jeszcze nie mama----> ciąża czasami leczy torbiel, więc się nie przejmuj... ja często słyszałam ze na ten problem dziecko wskazane!!! ale sprawdź ją dobrze u lekarza (jaka torbiel, jaka wielkość) itp... lekarz Cię pokieruje pozdrawiam

Gość Plemnik.
czesc .jestem dawca.pomagam gratisowo.

Do wypowiedzi powyzej: mam kolezanke psychiatre,pewnie nie gratisowo no ale moze pomoze... Czesc Dziewczyny.. U nas dzis pogoda paskudna..zimno..brrr...az mi sie z łóżka wychodzic nie chciało..Tak to wszystko ok,zycze miłego dnia:)

Tak ogólnie to witam serdecznie! Mam pytanie! kiedy można robić test ciążowy... kiedy jest to wskazane? czy jest prawdopodobieństwo, że może się pomylić? czy w przypadku bladej krechy można go zaliczyć ?

Plemnik.______________idz sie leczyc na nogi bo na łeb jakies......20 pare lat za pozno!!!!!!!!!!!!!

LADY___________-test robimy e dniu spodziewanej @@ z porannego moczu...... Ja mialam kilka razy blada kreche: to sciema.... Dlatego ja NIE wierze w testy, najlepiej trzeba isc na BETE hCG Wynik w 100% wiarygodny, robia w kazdym laboratorium

Joanna najwyżej będzie rozczarowanie :)) naprawdę moje podejście do tego jest neutralne! Zrobiłam test dzisiaj i wyszły praktycznie II krechy ale zrobię jeszcze BETE.... w piątek i mam to w nosie co będzie a czego NIE! Mam w sobie spokój i cieszę się bardzo i ciągle wiara mnie nie opuszcza!

Joanna testu nie musimy robić w dniu spodziewanej @ można robić wcześniej na około 7 dni do spodziewanej @. Test z Bety robimy natomiast około 10 dni po owulce czy jakoś tak.......... tak czy siak niebawem się wyjaśni!

LADY to najgorsza bzdura jaka slyszalam!!! test robimy NAJSZYBCIEJ w terminie @@ chocby byly blizniaki nie wyjdzie wczesniej!!! A na ulotkach pisza rozne rzeczy..... Poza tym do 12 dnia po owu moze miec miejsce implantacja zarodka w sluzowce macicy: wiec niby jakim cudem w 7 dniu ma byc wiarygodny? Ja tez mialam II kreski 2 razy,jedna bladsza niz druga.... Idz na BETE,bedziesz wiedziec na 100% Testy na stos Poza tym jestes dopiero 10 dni po owu: to stanowczo za szybko...Dlatego bez sensu robic test przed @@ zeby potem nie ryczec... Badz co badz zycze wysokiej BETY Bedziesz miec wyniki dawaj nam tu od razu:) Powodzenia.........

Joasiu dobrze, że moje podejście do pewnych spraw jest zupełnie inne niż Twoje! Podchodzę do wszystkiego bardziej opymistycznie nawet jeśli beta nie wyjdzie!

heh jak BETA nie wyjdzie to co? II kreski wyjda potem? Nie ma bardziej dokladnego i wiarygodnego badania jak poziom Hcg............ Nieźle

Ja za to nie wiem co jest:( @@@@@ mi sie spoznia, od 4 dnia mialam plodny sluz na koniec cyklu i temp.powyzej 37 st....to anomalia... Jest to wynik stresu i nerwow, przesunie mi sie pewnie ta podla @@@...PRL teraz daje o sobie znac, pewnie mam jej z 1000 ml.... Nerwy zrobily swoje

Joanna i co myślisz, że będe ryczała i się załamywała - NIE! Początki staranek były ciężkie a teraz jest inaczej! Inne moje podejście do tego wszystkiego! Jak BETA nie wyjdzie to będę dalej się starała - ot co! Co znaczy, że II kreski wyjdą potem? Jeśli BETA jest dokładna i najdokładniejsza a może najbardziej wiarygodna to raczej powinna dać prawidłowy wynik! Czy wyjdzie na TAK czy na NIE jutro może pójdę i mam to w nosie!

LADY,nie zrozumialas mnie, chodzilo mi o co innego... Ale mniejsza z tym, najwazniejsze ze...w ogole idziesz na nia:)))))))) Aczkolwiek ja bym zaczekala jeszce 4 dni: znam wiele dziewczyn ktore nawet robily BETE miedzy 10 a 12 dniem i wyszla mniej jak 2.....Szly 14- 15 dnia i wychodzila wysoka:):):):):):) A dlaczego? Dlatego ze jest tak jak pisalam wyzej: do 12 dnia po owu ma prawo miec implantacja zarodka w sluzowce macicy...... Zastanow sie czy nie warto zaczekac te 3 dni, zleci❤️ A na 4 poszłabyś na krew:))))

u mnie implantacja prawdopodobnie miała miejsce w 25dc a dzisiaj jest 27 dc. Od niby owulacji jest już 10 dni a dzień fazy lutealnej - 8! Zobaczę co jutro będzie po przebudzeniu!

masz jeszcze normy BETY,zebys nie szukala Dni po owulacji Zakres hCG inmIU/ml 10 DPO ---- 5 - 50 12 DPO ---- 10 - 100 14 DPO ---- 20 - 200 16 DPO ---- 40 - 400 18 DPO ---- 70 - 800 20 DPO ---- 140 - 1600 22 DPO ---- 180 - 3200 tydzień ciąży mlU/ml 3 – 4 tydzień od owulacji----- 9 - 130 4 – 5 tydzień od owulacji----- 75 – 2600 5 – 6 tydzień od owulacji----- 850 - 20,800 6 – 7 tydzień od owulacji---- 4,000 - 100,200 7 – 12 tydzień od owulacji---- 11,500 - 289,000 12 – 16 tydzień od owulacji--- 18,300 - 137,000 16 – 29 tydzień od owulacji---- 1,400 - 53,000 29 – 41 tydzień od owulacji--- 940 - 60,000 NORMY beta HCG dla poszczególnych tygodni ciąży w licząc od daty ostatniej miesiączki (LP-last period) 3 LP --- 5 - 50 mIU/ml 4 LP --- 5 - 426 mIU/ml 5 LP --- 18 - 7,340 mIU/ml 6 LP --- 1,080 - 56,500 mIU/ml 7 - 8 LP --- 7, 650 - 229,000 mIU/ml 9 - 12 LP --- 25,700 - 288,000 mIU/ml 13 - 16 LP --- 13,300 - 254,000 mIU/ml 17 - 24 LP --- 4,060 - 165,400 mIU/ml 25 - 40 LP --- 3,640 - 117,000 mIU/ml kobiety nie w ciąży:

Chyba niepotrzebnie to wszystko napisałam.... Znikam znowu na jakiś czas i nie wiem kiedy wrócę.... Pozdrawiam Pa

Gość doth_s
nie wiem co jest... okres spóźnia się 2 dni, cały czas mam "napompowany" brzuch... NIE MAM OCHOTY NA PALENIE PAPIEROSÓW (!!!!) od soboty...odrzuciło mnie od nich, piersi jak piłki do siatkówki... wariuję... pozdrawiam was wszystkie

Gość doth_s
joannaz... boje sie znowu zawieść, poczekam jeszcze tydzień. Może to zwykłe objawy przedokrresowe. Jak sie czuje Twój maż? mam nadzieje, że już ok całuski

dot_h jak tak to masz racje, bez sensu robic szybko a potem ryczec, szkoda nerw i złudnych nadziei..... M.generalnie sie czuje dobrze, za 2 tyg. jedziemy na ostatnie badanie.... Zupelnie inaczej teraz wyglada nasze zycie, a stres towarzyszy mi caly czas.... Buziol❤️

Doths czekam z niecierpliwoscia na info od ciebie. Joannaz zastanawiam sie, czy ty potrafilabys juz funkcjonowac w sytacjach niestresowych :) Zartuje, trzymaj sie i dbajcie o siebie. Taaa... kolejne tymczasowe rozstanie lady, ja sie zatlke z ta dziewczyna :) Pozdrawiam

wica, cmok, chyba nie, bo zdazylam przywyknac do klopotow, stresow i inny dziwnych rzeczy;););) Poglaszcz brzusio:)))) Zrobilam sobie wloski, farba, etc. W koncu wygladam jak JA Nie mialam glowy ani czasu wczesniej;) M. mnie zmolestowal, tez mu wlosy obcielam:)) A teraz walcze z plytami DVD:mam caly karton, nie podpisane, szlag mnie bierze bo nic nie moglam znalezc!!!!!!!!!!!!!! Buziaki❤️

Witam! U mnie wciąż trwają przygotowania do ślubu, wczoraj kupilismy garnitur i buty dla mojego Kochanego. Poza tym odebraliśmy już obrączki...do slubu coraz bliżej........hmmm Fasolka rośnie, coraz częściej o Niej myślę, coraz częściej głaszczę brzuch.......... Pozdrawiam

Gość
hej widze ze fasokli atakuja :D mi juz zaczyna brzuszek rosnac, troche wczesnie, ale jest malutki... byla u mnie moja babcia dzis i mnie zmacala... :) joasia powodzenia doth - ja np, tez mialam i mam nabrzmiale piersi, ale na poczatku przed testem uwazalam ze to na pewno przed okresem, dopiero test i USG i jeeest fasola.... ale mnie nie odrzucalo od papierosów... kazda ma inaczej... Idz na krew :) 🌻 wczoraj zadzwonili z teg drugiej roboty i grzecznie podziekowali za udzial w rekrutacji, ale nie zdecydują się na mnie, wiec poleciłam się na przyszłość... :) i mam problem z głowy... :D

Gość feee
to zalosne kiedy zycie kreci sie wokol tematu dziecka. sypialnia jak laboratorium-termometr w ci.. i mierzymy, a potem tabeleczka , no i obowiazkowe ogladanko sluzu. moze jeszcze lecicie po porade do wlasnego faceta- misiu a wedlug ciebie to ten sluz to raczej ciagliwy czy bardziej plynny, a kolor mu sie nie zmienil? obrzydliwe na maxa. i co to za przyjemnosc z seksu jak uklada sie zycie erotyczne zeby wycelowac w plodne dni?zalosne, oj zalosne, oby nigdy nie stalo sie moim udzialem